končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 37 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Tofu praženicaPOTREBNÉ PRÍSADY Tofu - množstvo podľa počtu jedákov, mrkva, sójová omáčka, trošku oleja, zelenina ako príloha POSTUP PRÍPRAVY Toto jedlo robievala moja maminka, keď držala oddelenú stravu, akurát ho robievala na cibuľke, ja mám však radšej takto s mrkvou. Môžete toho zjesť aj za vedro ako hovorí náš dedo :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (12) posledné: 10.5.2010, 14:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Mrkvová nátierka so syromPOTREBNÉ PRÍSADY Tavený syr v črievku, 1 veľká lyžica nátierkového masla, 1 veľká lyžica tatárskej omáčky (alebo kyslej smotany či jogurtu), 1 stredne veľká surová mrkva nastrúhaná na jemno POSTUP PRÍPRAVY Všetko spolu vymiešame (ja veľmi nesolím, takže sem soľ nedávam vôbec, ale kto má rád slanšie, kľudne si dochuťte), natrieme na celozrnný chlebík a podávame s plátkom šunky a zeleninkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 23.3.2010, 22:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Košíčky s ovocímPOTREBNÉ PRÍSADY Linecké cesto, ovocie, šťava z kompótu, tortové želé číre alebo želatína, ktorú radi používate POSTUP PRÍPRAVY Inšpirovala ma cukrárka v relácii Varím, varíš, varíme a pečieme. Linecké cesto: 30 dkg hladkej múky, polovička masla alebo HERY, 2 vajíčka, lyžička sódy bikarbóny, 10 dkg práškového cukru, 2 lyžice mlieka – spracovať na bochníček, dať do chladničky na hodinu odstáť. Potom z cesta vyvaľkať tenký plát, vykrojiť kolieska a natlačiť ich do formičiek na košíčky. Upečieme v horúcej rúre a hneď vyklopíme. Po vychladnutí naplníme odkvapkaným ovocím podľa fantázie. 250 ml šťavy z kompótu (mandarinkový) dáme variť. Keď zovrie, odstavíme a vmiešame 1 tortové želé Dr. Oetker číre (modrý obal). Dobre rozmiešame, aby v tom neboli hrudky. Keď želé chladne, štetcom oblievame ovocie v košíčkoch. Je to pekné farebné najmä ako ozdoba na slávnostný stôl, na spestrenie. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 14.2.2011, 13:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Vianočné pečivoPOTREBNÉ PRÍSADY múka, cukor, maslo, orechy, vajíčka :-) atď POSTUP PRÍPRAVY pri každej fotke je recept :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 27.12.2010, 15:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
"Biele cestoviny"POTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: balíček cestovín, 2 cottage syry biele, 1 syrokrém v črievku, tvrdý syr, kyslá smotana. Ak varíte iba pre seba a dieťa (ako väčšinou ja), stačí pol balíčka cestovín a 1 cottage. Ostatné zostáva v tom istom pomere. POSTUP PRÍPRAVY V poriadne osolenej vode uvaríme cestoviny. Viac soli do tohto jedla nejde, preto sa nebojte vodu dobre osoliť. Po scedení primiešame cottage, syrokrém a poriadne premiešame. Na tanieri posypeme nahrubo nastrúhaným syrom, kvapneme lyžičku smotany a posypeme petržlenom. Toto jedlo máte hotové za 10 minút, je výživné, ľahké a sýte. Už dlho je toto u nás večera číslo 1 :-) Dúfam, že bude chutiť aj vám. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (5) posledné: 15.10.2009, 7:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Gaštanovo orechová s čokoládouPOTREBNÉ PRÍSADY korpus - klasická orechová piškóta, prekrojená na 4 časti **** krém - šľahačkový čokoládový **** banány ***** gaštanová plnka v strede POSTUP PRÍPRAVY Mala som chuť na gaštany, tak som do stredu torty dala "vsuvku" vymiešanú z gaštanového pyré, mletých orechov, práškového cukru a mlieka - tak aby to bola taká akurát konzistencia. Čo zostalo, z toho som urobila tie hrudky, čo sú navrchu torty. A ten krásny papier si prosím nevšímajte .. nemala som nič lepšie poruke :-))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (10) posledné: 5.9.2009, 21:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestoviny s tuniakomPOTREBNÉ PRÍSADY Cestoviny, konzerva tuniaka v oleji (používam tú oranžovú konzervu Giana), paradajková omáčka v krabičke, 2-3 strúčiky cesnaku, soľ, korenie, mletá paprika, rasca, sladká smotanka POSTUP PRÍPRAVY Takto ich robím ja: cestoviny uvaríme v osolenej vode, scedíme. Tuniaka zohrejeme v malej rajničke, pridáme pol krabičky paradajkovej omáčky (kto nemá, kľudne šupnite kečup.. aj to robievam.. nič sa nedeje), posolíme, okoreníme, pridáme mletú papriku, rascu, pretlačený cesnak a len prehrejeme.. nakoniec primiešame smotanku, asi tak pol téglika a necháme zovrieť. Hneď nalejeme na cestoviny, posypeme syrom a ......... nejdeme sa dojesť.. :-) Tak nech pochutí aj vám.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 3.10.2013, 23:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Orechovo vanilková tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny na korpus: 6 vajec, 6 PL polohrubej múky, 6 PL kryštálového cukru, 1 prášok do pečiva, za 2 hrste mletých orechov. Suroviny na plnku: 3 sladké smotany, 2 biele čokolády, 1 prášková plnka Dr. Oetker s vanilkovovu príchuťou (taká v krabičke) - to dávam kvôli tomu, aby smotany dobre stuhli, lebo sa mi stávalo, že to ostávalo redšie a potom torta nebola pevná. Na ozdobu trochu čokoládovej polevy, mandľové lupienky a orechy POSTUP PRÍPRAVY Najprv si vyšľaháme sneh zo 6 bielkov, pridáme cukor, žĺtky rozmiešané s troškou vody, nakoniec múku s práškom a orechy a dobre vymiešame. Vylejeme do vymazanej a vysypanej formy a upečieme. Deň vopred si uvaríme smotany s čokoládami, keď zovrie, odstavíme a dáme vychladnuté do chladničky. Na druhý deň do toho vysypeme tú práškovú plnku a vyšľaháme dotuha. To je len taký môj zlepšovák, nemusíte tam to práškové dávať. Ale potom to má takú fest vanilkovú chuť. Fajnota. Poprekrajujeme korpusy, klasika - natierame krémom a nakoniec ozdobíme. Túto som zdobila tak, že som do plnky narobila ryhy takým cukrárskym "pravítkom" so zúbkovaným okrajom. Okraje posypeme lupienkami, do tých rýh som po troške nalievala čokoládovú polevu. Okraje posypeme čokoládovou ryžou a dozdobíme polkami orechov. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 23.11.2010, 21:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OVOCIE |
Jahodové CALIPO alebo domáci jahodový nanukPOTREBNÉ PRÍSADY čerstvé jahody, kryštálový cukor, voda POSTUP PRÍPRAVY Jahody rozmixujeme, komu sa nechce špiniť mixér, tak len pretlačíme vidličkou (ako ja), pridáme cukor podľa chuti a trošku vody, aby nám to dobre zmrzlo.. naložíme do formičiek a dáme na noc mraziť.. A máme pochúťku na horúce dni :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 12.6.2018, 13:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Zemiakové pagáčePOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg hladkej múky, 2 dlc oleja, 4 lyžičky soli, 2 žĺtky, droždie, 1/2 litra mlieka, 1 CERA, 5 uvarených zemiakov POSTUP PRÍPRAVY Nefotila som vymiešanie cesta a prekladanie so zemiakmi, čo ma mrzí, ale skúsim to popísať. Najskôr si do malého hrnca dáme zohriať trochu mlieka, do teplého nadrobíme droždie s troškou soli, cukru a múky a necháme vykysnúť kvások. Do misy si vysypeme múku, pridáme olej, soľ, žĺtky, vykysnutý kvások a mlieko. Postrúhame 2 zemiaky a vypracujeme cesto, ktoré necháme hodinu odpočívať, nakysnúť. Potom ho vyvaľkáme na pomúčenej doske a nastrúhame naň tretinu CERY a 2 zemiaky. Preložíme ho na polovicu a potom ešte na štvrtinu, ako keby sme pri žehlení skladali vreckovku. Znovu rozvaľkáme a celý postup opakujeme dokopy 3x. Nemusíte použiť celú CERU, mne vždy trošku ostane, aby to nebolo veľmi mastné. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (23) posledné: 14.4.2011, 7:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 37 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |