. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Kristína P. (Kitty26) ID 3488
.
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 17.4.2006
Naposledy: 27.2.2024 15:12
Aktualizácia: 5.11.2015 20:26
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 40
RODINNÉ FOTOGRAFIE 121
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 37
NÁVODY 1
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 37 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

Tofu praženica



POTREBNÉ PRÍSADY

Tofu - množstvo podľa počtu jedákov, mrkva, sójová omáčka, trošku oleja, zelenina ako príloha

POSTUP PRÍPRAVY

Toto jedlo robievala moja maminka, keď držala oddelenú stravu, akurát ho robievala na cibuľke, ja mám však radšej takto s mrkvou. Môžete toho zjesť aj za vedro ako hovorí náš dedo :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (12) posledné: 10.5.2010, 14:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Mrkvová nátierka so syrom



POTREBNÉ PRÍSADY

Tavený syr v črievku, 1 veľká lyžica nátierkového masla, 1 veľká lyžica tatárskej omáčky (alebo kyslej smotany či jogurtu), 1 stredne veľká surová mrkva nastrúhaná na jemno

POSTUP PRÍPRAVY

Všetko spolu vymiešame (ja veľmi nesolím, takže sem soľ nedávam vôbec, ale kto má rád slanšie, kľudne si dochuťte), natrieme na celozrnný chlebík a podávame s plátkom šunky a zeleninkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 23.3.2010, 22:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Košíčky s ovocím



POTREBNÉ PRÍSADY

Linecké cesto, ovocie, šťava z kompótu, tortové želé číre alebo želatína, ktorú radi používate

POSTUP PRÍPRAVY

Inšpirovala ma cukrárka v relácii Varím, varíš, varíme a pečieme.
Linecké cesto: 30 dkg hladkej múky, polovička masla alebo HERY, 2 vajíčka, lyžička sódy bikarbóny, 10 dkg práškového cukru, 2 lyžice mlieka – spracovať na bochníček, dať do chladničky na hodinu odstáť.
Potom z cesta vyvaľkať tenký plát, vykrojiť kolieska a natlačiť ich do formičiek na košíčky. Upečieme v horúcej rúre a hneď vyklopíme.
Po vychladnutí naplníme odkvapkaným ovocím podľa fantázie.
250 ml šťavy z kompótu (mandarinkový) dáme variť. Keď zovrie, odstavíme a vmiešame 1 tortové želé Dr. Oetker číre (modrý obal). Dobre rozmiešame, aby v tom neboli hrudky. Keď želé chladne, štetcom oblievame ovocie v košíčkoch.
Je to pekné farebné najmä ako ozdoba na slávnostný stôl, na spestrenie.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 14.2.2011, 13:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Vianočné pečivo



POTREBNÉ PRÍSADY

múka, cukor, maslo, orechy, vajíčka :-) atď

POSTUP PRÍPRAVY

pri každej fotke je recept :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 27.12.2010, 15:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

"Biele cestoviny"



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: balíček cestovín, 2 cottage syry biele, 1 syrokrém v črievku, tvrdý syr, kyslá smotana. Ak varíte iba pre seba a dieťa (ako väčšinou ja), stačí pol balíčka cestovín a 1 cottage. Ostatné zostáva v tom istom pomere.

POSTUP PRÍPRAVY

V poriadne osolenej vode uvaríme cestoviny. Viac soli do tohto jedla nejde, preto sa nebojte vodu dobre osoliť. Po scedení primiešame cottage, syrokrém a poriadne premiešame. Na tanieri posypeme nahrubo nastrúhaným syrom, kvapneme lyžičku smotany a posypeme petržlenom. Toto jedlo máte hotové za 10 minút, je výživné, ľahké a sýte. Už dlho je toto u nás večera číslo 1 :-) Dúfam, že bude chutiť aj vám.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (5) posledné: 15.10.2009, 7:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Gaštanovo orechová s čokoládou



POTREBNÉ PRÍSADY

korpus - klasická orechová piškóta, prekrojená na 4 časti **** krém - šľahačkový čokoládový **** banány ***** gaštanová plnka v strede

POSTUP PRÍPRAVY

Mala som chuť na gaštany, tak som do stredu torty dala "vsuvku" vymiešanú z gaštanového pyré, mletých orechov, práškového cukru a mlieka - tak aby to bola taká akurát konzistencia. Čo zostalo, z toho som urobila tie hrudky, čo sú navrchu torty.

A ten krásny papier si prosím nevšímajte .. nemala som nič lepšie poruke :-)))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (10) posledné: 5.9.2009, 21:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny s tuniakom



POTREBNÉ PRÍSADY

Cestoviny, konzerva tuniaka v oleji (používam tú oranžovú konzervu Giana), paradajková omáčka v krabičke, 2-3 strúčiky cesnaku, soľ, korenie, mletá paprika, rasca, sladká smotanka

POSTUP PRÍPRAVY

Takto ich robím ja: cestoviny uvaríme v osolenej vode, scedíme. Tuniaka zohrejeme v malej rajničke, pridáme pol krabičky paradajkovej omáčky (kto nemá, kľudne šupnite kečup.. aj to robievam.. nič sa nedeje), posolíme, okoreníme, pridáme mletú papriku, rascu, pretlačený cesnak a len prehrejeme.. nakoniec primiešame smotanku, asi tak pol téglika a necháme zovrieť. Hneď nalejeme na cestoviny, posypeme syrom a ......... nejdeme sa dojesť.. :-) Tak nech pochutí aj vám..

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 3.10.2013, 23:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Orechovo vanilková torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Suroviny na korpus: 6 vajec, 6 PL polohrubej múky, 6 PL kryštálového cukru, 1 prášok do pečiva, za 2 hrste mletých orechov. Suroviny na plnku: 3 sladké smotany, 2 biele čokolády, 1 prášková plnka Dr. Oetker s vanilkovovu príchuťou (taká v krabičke) - to dávam kvôli tomu, aby smotany dobre stuhli, lebo sa mi stávalo, že to ostávalo redšie a potom torta nebola pevná. Na ozdobu trochu čokoládovej polevy, mandľové lupienky a orechy

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si vyšľaháme sneh zo 6 bielkov, pridáme cukor, žĺtky rozmiešané s troškou vody, nakoniec múku s práškom a orechy a dobre vymiešame. Vylejeme do vymazanej a vysypanej formy a upečieme. Deň vopred si uvaríme smotany s čokoládami, keď zovrie, odstavíme a dáme vychladnuté do chladničky. Na druhý deň do toho vysypeme tú práškovú plnku a vyšľaháme dotuha. To je len taký môj zlepšovák, nemusíte tam to práškové dávať. Ale potom to má takú fest vanilkovú chuť. Fajnota.
Poprekrajujeme korpusy, klasika - natierame krémom a nakoniec ozdobíme. Túto som zdobila tak, že som do plnky narobila ryhy takým cukrárskym "pravítkom" so zúbkovaným okrajom. Okraje posypeme lupienkami, do tých rýh som po troške nalievala čokoládovú polevu. Okraje posypeme čokoládovou ryžou a dozdobíme polkami orechov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 23.11.2010, 21:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OVOCIE

Jahodové CALIPO alebo domáci jahodový nanuk



POTREBNÉ PRÍSADY

čerstvé jahody, kryštálový cukor, voda

POSTUP PRÍPRAVY

Jahody rozmixujeme, komu sa nechce špiniť mixér, tak len pretlačíme vidličkou (ako ja), pridáme cukor podľa chuti a trošku vody, aby nám to dobre zmrzlo.. naložíme do formičiek a dáme na noc mraziť.. A máme pochúťku na horúce dni :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (6) posledné: 12.6.2018, 13:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Zemiakové pagáče



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg hladkej múky, 2 dlc oleja, 4 lyžičky soli, 2 žĺtky, droždie, 1/2 litra mlieka, 1 CERA, 5 uvarených zemiakov

POSTUP PRÍPRAVY

Nefotila som vymiešanie cesta a prekladanie so zemiakmi, čo ma mrzí, ale skúsim to popísať. Najskôr si do malého hrnca dáme zohriať trochu mlieka, do teplého nadrobíme droždie s troškou soli, cukru a múky a necháme vykysnúť kvások. Do misy si vysypeme múku, pridáme olej, soľ, žĺtky, vykysnutý kvások a mlieko. Postrúhame 2 zemiaky a vypracujeme cesto, ktoré necháme hodinu odpočívať, nakysnúť. Potom ho vyvaľkáme na pomúčenej doske a nastrúhame naň tretinu CERY a 2 zemiaky. Preložíme ho na polovicu a potom ešte na štvrtinu, ako keby sme pri žehlení skladali vreckovku. Znovu rozvaľkáme a celý postup opakujeme dokopy 3x. Nemusíte použiť celú CERU, mne vždy trošku ostane, aby to nebolo veľmi mastné.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (23) posledné: 14.4.2011, 7:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 37 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu