končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 21 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |
ČO DOM DAL |
Super šťavnaté zapekané zemiaky so šunkou a syromPOTREBNÉ PRÍSADY Na 1 porciu potrebujeme: 4 menšie zemiaky, soľ, mleté čierne korenie, sušený cesnak, plátkový syr (podľa vašej chuti, ja som použila švajčiarsky blok a ementál, 2 – 3 plátky), šunku 2 – 3 plátky (alebo vopred pripravené kuracie kúsky), syr v črievku (tak od oka :P), olej, maslo, 3 – 4 PL sladkej smotany POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky uvaríme v slanej vode v šupke, obielime a nakrájame na kolieska. Na spodok zapekacej misy kvapneme malé množstvo oleja, naň navrstvíme polovicu zemiakových koliesok. Tieto osolíme, okoreníme a ocesnakujeme. Ďalšiu vrstvu tvorí na rezance nakrájaná šunka. Na ňu uložíme plátky syra, pridáme aj syr v črievku. Teraz do misy vložíme ďalšiu vrstvu zemiakových koliesok, ktoré opäť dochutíme. Na vrch navrstvíme syr a pár plátkov masla a prelejeme sladkou smotanou. Zapekáme pri cca 180° dozlatista. Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 30.8.2012, 21:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Výborná OMÁČKA NA ŠPAGETY s kuracím mäskom a sušenými paradajkamiPOTREBNÉ PRÍSADY Kuracie prsia, mleté čierne korenie, soľ, sójová omáčka, mletá červená paprika, sušený cesnak, olivový olej, 4 – 5ks sušené paradajky, 2 – 3 veľké paradajky, 3 strúčiky cesnaku, oregano, bazalka, veľký syr v črievku POSTUP PRÍPRAVY Vynikajúci rýchly recept, a hlavne skvelá zmena, ak sa aj vám už zunovali klasické špagety s kečupom :) Ingrediencie uvádzam len orientačne, od oka uvidíte, čo tomu ešte chýba. Ak práve nemáte v chladničke kuracie prsia, omáčku som už pripravovala aj so šunkou, nakrájanou na malé kocky a bola výborná :P Tiež môžete mäsko vymeniť za tuniaka v oleji, alebo k receptu pridať olivy, jednoducho si omáčku dotvoríte podľa vašej chuti :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 18.2.2012, 13:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Šťavnaté kuracie stehná vo vrecku na pečeniePOTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: Vrecká na pečenie, kuracie stehná alebo krídla, 5 – 6 stredne veľkých zemiakov, 2 strúčiky cesnaku, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, soľ, sušený cesnak, mletá rasca, gyros korenie, pečené kurča korenie, petržlenová vňať, maslo POSTUP PRÍPRAVY Skvelý rýchly spôsob ako pripraviť mäsko a prílohu chutne a naraz! :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 1.3.2012, 21:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
KRÉMOVÁ KRÁĽOVSKÁ CESNAKOVÁ (sýta cesnačka podľa mňa :D )POTREBNÉ PRÍSADY 4 - 5 stredne veľkých zemiakov, 1 väčšia mrkva, 1 cibuľa, 3 - 4 strúčiky cesnaku, zeleninový bujón, sladká smotana, tavený syr v črievku, mleté čierne korenie, olivový olej, soľ, maslo, vegeta, petržlenová vňať POSTUP PRÍPRAVY Na cesnakových polievkach mi vždy niečo nechutilo, takže mi nezostalo nič iné, než si vymyslieť vlastnú verziu :) Na rozpálenom olivovom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku. Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a nakrájaný (alebo pretlačený) cesnak - množstvo podľa vašej chuti, všetko spolu chvíľu orestujeme. Pridáme nakrájané zemiaky a zalejeme vodou tak, aby zemiaky boli ponorené. Do hrnca rozdrobíme zeleninový bujón a varíme, kým zemiaky nie sú mäkké. Následne odstavíme od ohňa, rozmixujeme ručným ponorným mixérom, pridáme sladkú smotanu a tavený syr, necháme zovrieť. Pridáme kúsok masla, aby sa nám na povrchu netvorila kožka. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 99 návštěvníkov) KOMENTÁRE (68) posledné: 22.6.2015, 18:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
KRÉMOVÁ TEKVICOVÁPOTREBNÉ PRÍSADY 800 - 1000g tekvice, väčšia cibuľa, väčšia mrkva, 3 strúčiky cesnaku, 2 stredne veľké zemiaky, 1l zeleninového vývaru, soľ, mleté čierne korenie, 180ml šľahačkovej smotany, petržlenová vňať, olivový olej, 1 PL masla POSTUP PRÍPRAVY Na olivovom oleji opražíme do sklovita nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a orestujeme (asi 5 minút). Do hrnca pridáme tekvicu, nakrájanú alebo nastrúhanú na menšie kúsky a prelisovaný cesnak. Všetko spolu ešte orestujeme, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a zalejeme vývarom. Varíme, až kým všetká zelenina nezmäkne. Potom polievku odstavíme z ohňa a rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme šľahačkovú smotanu (trochu si odložíme na zdobenie polievky), maslo a nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať, necháme prejsť varom. Na tanieri dozdobíme polievku smotanou a tekvicovými semiačkami, podávame s krutónkami. Dobrú chuť! :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie prsia s prekvapenímPOTREBNÉ PRÍSADY 500g kuracie prsia, slaninka, šunka, tavený syr v črievku, tvrdý syr, šľahačková smotana, oregano, bazalka, soľ, mleté čierne korenie, sladká paprika, korenie Pečené kura, POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia narežeme na rezne a naklepeme, osolíme z oboch strán. Na panvici opražíme na malé kocky nakrájanú slaninku a šunku, po chvíli pridáme tavený syr, nastrúhaný tvrdý syr, štipku čierneho korenia, sušeného oregana, bazalky a sladkej papriky. Pripravenou zmesou plníme kuracie rezne, kraje upevníme šparátkom. Vložíme do zapekacej misy, posypeme korením Pečené kura a podlejeme šľahačkovou smotanou. Pečieme prikryté pri 200°C asi 30 - 40 minút, potom mäsko odokryjeme a zapečieme. Podávame so zemiakmi alebo zemiakovou kašou. Inšpirované receptom z knihy Kuchárka - najlepšie recepty ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 13.9.2011, 12:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
KARFIOLOVÁ POLIEVKA od starej mamyPOTREBNÉ PRÍSADY 5 - 6 ks karfiolových ružíc, 2 stredne veľké mrkvy, 2 menšie petržleny, 2 -3 stredne veľké zemiaky, olej, 1ČL mletej červenej papriky, 1 hovädzí bujón, 1ČL soli, 3 - 4 PL mrvenice, petržlenová vňať POSTUP PRÍPRAVY Jedna z mojich najobľúbenejších polievok od mojej starej mamy :) Karfiolové ružice dobre umyjeme a rozoberieme na malé kúsky. Mrkvu a petržlen nakrájame na tenké kolieska. Do 3l hrnca dáme olej, na ktorom približne 5 min. podusíme pripravenú mrkvu a petržlen. Pridáme karfiol a ešte 5 min. podusíme. Odstavíme, pridáme mletú červenú papriku, premiešame, zalejeme vodou asi do 3/4 hrnca. Pridáme bujón, soľ, na malé kocky pokrájané zemiaky a varíme cca 45 minút, kým nie je karfiol mäkký. Zvlášť si uvaríme mrveničku, ktorú pridáme do polievky, keď nám už karfiol a zemiačiky zmäkli. Necháme prejsť varom a na záver pridáme petržlenovú vňať. DOBRÚ CHUŤ :D ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 27.4.2013, 16:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
ZEMIAKOVÁ POLIEVKA od starej mamy :)POTREBNÉ PRÍSADY 6 menších zemiakov, 1 menšia cibuľa, 2PL hladkej múky, 1ML červenej papriky, 2ks bobkového listu, 3PL oleja, 1 šľahačková smotana (180ml), 1PL octu, 2ML soli POSTUP PRÍPRAVY Neviem, či sa tu rovnaký recept už nachádza, ja ho mám od mojej babičky a podľa mňa je najlepší zo všetkých :) Do hrnca (2l - 2,5l) dáme olej a hladkú múku, privedieme do varu a urobíme zápražku, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a speníme doružova. Odstavíme mimo oheň, pridáme červenú papriku a zalejeme studenou vodou (stále miešame, aby sa nám zápražka neprichytila :D). Pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky a bobkový list, premiešame. (Podľa potreby môžme doplniť vodu.) Pridáme soľ. Po uvarení zemiakov do mäkka prilejeme smotanu a necháme ešte raz zovrieť. Nakoniec pridáme 1PL octu a dochutíme podľa chuti. Dobrú chuť ,) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) KOMENTÁRE (25) posledné: 16.5.2014, 15:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Piškótová netradičná torta s jablkovou výživou - nepečenáPOTREBNÉ PRÍSADY 125g masla, 1ks jablkovej detskej výživy (môžeme nahradiť postrúhanými jablkami), 80g kryšt. cukru, 1 ČL citrónovej šťavy, 200ml smotany na šľahanie, 1 balenie piškót, 125ml mlieka, 2 ČL škorice, čučoriedky (alebo kúsky čokolády, banán, iné ovocie podľa vlastnej chuti) , tekutá čokoláda alebo Granko na dozdobenie POSTUP PRÍPRAVY Jednoduchá a svieža nepečená torta (u nás najobľúbenejšia). OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ČO DOM DAL |
rýchle "vifonkové" čínske rezancePOTREBNÉ PRÍSADY 1 "vifon" instantná polievka ,1 mrkva,1 cibuľa, pór, uvarené kuracie mäso, vajce, sójová omáčka, polievkové korenie, olivový olej, soľ POSTUP PRÍPRAVY Rýchly recept na chutnú večeru. Kuraciu instantnú polievku pripravíme podľa návodu (postačia nám rezance, prísady zo sáčku pridávať netreba). Na panvici na olivovom oleji opražíme natenko nakrájanú cibuľku, pór, mrkvu a kuracie mäso (môžeme použiť kuracie mäso, ktoré nám zostalo z prípravy vývaru). Po chvíľke pridáme zmäknuté a precedené rezance, pokvapkáme polievkovým korením a sójovou omáčkou podľa chuti. Po dopražení preložíme na tanier, na tej istej panvici si pripravíme praženicu z rozšľahaného vajíčka, štipky soli a pár kvapiek sójovej omáčky. Premiešame s rezancami a výborná večera je hotová! :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 4.5.2012, 10:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 21 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |