končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 22 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |
POLIEVKY |
Brokolicový krémPOTREBNÉ PRÍSADY 1 ks rozobraná na ruzicky brokolica, 1-1,5 l vývaru (akykolvek), 2 PL masla, múka hladká, 2 ks žĺtka, 250 ml smotany na varenie POSTUP PRÍPRAVY Brokolicu rozoberieme na ružičky a dáme variť do vývaru. Medzitým si urobíme z masla a múky zápražku do ktorej pridáme sladkú smotanu. (Asi poldeci si odložíme). Hotovú zápražku dáme do polievky. V odloženej smotane rozmiešame žĺtky a pridáme do polievky. Necháme prevrieť. Polievku rozmixujeme. Snažíme sa to rozmixovať čo najjemnejšie aby z toho bol jemný krém. Hotovo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Tvarohová pomazánka s póromPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kostka tvarohu, 1 pór, 150 g makkeho salámu, 1 malý biely jogurt, sol, mlete cierne korenie, mlieko podla potreby POSTUP PRÍPRAVY V misky rozmiesame tvaroh s bielym jogurtom, sol, korenie a najemno nakrájaný pór. Salám nakrájame na tenké sliziky, pridáme do misky a zamiesame. Pokial je pomazánka moc tuhá, pridáme tolko mlieka, až dosiahneme požadovanu hustotu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Roláda z mletého mäsaPOTREBNÉ PRÍSADY 600 g mletého mäsa, 100 ml mlieka, 2 čajové lyžičky vegety, korenie čierne mleté, 1 cibula, 2 strúčiky cesnaku, 5 ks vajec, 2 PL oleja, 50 g hrášoku, 130 g šunky POSTUP PRÍPRAVY Mleté mäso dáme do misky, prilejeme mlieko a zmiešame. Pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, vegetu a mleté čierne korenie. Dobre zmiešame. Pripravíme si alobal, ktorý troška natrieme olejom. pripravenú mäsovú zmes naň rovnomerne rozotrieme. Poukladáme šunku. Medzitým si pripravíme praženicu z 5-tich vajec, ktorú troška osolíme. Navrstvíme na šunku, osypeme hráškom a zatočíme. Alobal uzavrieme, ešte dáme do jedného alobalu. Uložíme na plech a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C 50 minút. Potom alobal odstránime, roládu uložíme na plech, podlejeme troškou vody a už len dopekáme 10 minút. Dobru chut :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
Spenatovy zavinPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balik listkoveho cesta, 1 balenie listoveho spenatu, cibulu, 2 struciky cesnaku, smotana na varenie, 1 vajce, 250 g sunku (nemusi byt), 150g platkoveho syra (ja som pouzila nakrajany tvrdy syr na platky), 150 g syra na struhanie, sol, mlete cierne korenie, hladku muku na podsypanie cesta, olej POSTUP PRÍPRAVY Na panvici osmazime cibulu a cesnak, pridame spenat. Ked mame spenat zohriaty, prilejeme trosku smotany. Ak mame spenatovy pretlak, tak vazne len trosku, aby sme to nemali moc riedke. Osolime, okorenime. Smotanu zlahka vyvarime. Pridame 1 vajce a nastruhany syr. Ked sa nam syr roztopi, odstavime panvicu zo sporaku a nechame vychladnut.. Medzitym si na pomucenej doske vyvalkame cesto. Na rozvalkane cesto rozlozime sunku, platkovy syr a nakoniec pridame spenatovu zmes. Cesto zrolujeme a dame na plech vystlany papierom na pecenie. Potrieme vajickom a sup do truby. Pecieme asi pri 200°C cc 15-20 minut. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Klobaskova natierkaPOTREBNÉ PRÍSADY 120g udenej klobasky, sol, 150g masla, 120 g syra v crievku, 1 PL kecupu, 1 PL majonezy, POSTUP PRÍPRAVY Klobasku pomelieme. Syr rozmiesame s maslom, pridame kecup a majonezu. Nakoniec pridame pomletu klobasku a dobre pomiesame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 31.12.2012, 10:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁPOJE, DRINKY |
Zázvorový čajPOTREBNÉ PRÍSADY 1 L vody, 1 PL čerstvého zázvoru alebo 1 ČL sušeného mletého zázvoru, kúsok škorice (môže byť aj mletá), 3 klinčeky, 2 PL medu, šťava z 1 citróna POSTUP PRÍPRAVY Do vriacej vody pridáme koreniny a varíme 5 minút. Do asi 60 stupňového čaju (tak aby sa to dalo už piť) pridáme med a šťavu z citróna. A môžeme piť. Tento čaj je výborný v období chrípky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Cesto na slane palacinkyPOTREBNÉ PRÍSADY 200g hladkej muky, 500ml mlieka, 2 vajcia, 4PL oleja, stipka soli POSTUP PRÍPRAVY Vsetko zmiesame :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 5.4.2014, 12:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Stavnate reznePOTREBNÉ PRÍSADY 8 platkov bravcoveho kare alebo stehna, 3 vajcia, 3 PL masla,3 PL oleja, 3 PL horcice, 3 PL kecupu, 3 struciky cesnaku, MCK, 400ml horucej vody, struhanka, sol, olej na vysmazanie POSTUP PRÍPRAVY Bravčové kare očistíme, umyjeme a nakrájame na plátky. Plátky mäsa naklepeme ako na rezne, osolíme, obalíme v strúhanke a ešte raz naklepeme (aby sa strúhanka vklepala do mäsa). Takto pripravené plátky mäsa namáčame do rozšľahaných, osolených vajíčok a na rýchlo z oboch strán vypražíme na rozpálenom oleji. Vypražené mäsové pláty poukladáme na plech šikmo vedľa seba, podlejeme pripravenou šťavou, prikryjeme alobalom a dusíme 25 minút pri teplote 200 – 220 °C. Potom odstránime alobal a rezne necháme ešte asi 5 – 10 minút dopiecť. Podávame podliate šťavou. Šťava na podliatie: rozpustené maslo zmiešame s dvoma lyžicami oleja, pridáme horčicu, kečup, čierne korenie, soľ, roztlačený cesnak, horúcu vodu a premiešame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 19.2.2013, 18:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
natierka na chlebickyPOTREBNÉ PRÍSADY 2 vajicka uvarene na tvrdo, 100g sunkoveho salamu, 1 mala cibula, 1 syr v crievku, 1-2 PL majonezy, 1 CL horcice. POSTUP PRÍPRAVY Na velmi male kocky nakrajame vajicka, sunku a cibulu. Potom pridame taveny syr, majonezu a horcicu a dokladne pomiesame. Je vyborna :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
sisky bez vysmazaniaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 DAVKA: 24ks CESTO: 500g hl. muky, 250ml mlieka, 1 zltok, 40 g Hery, stipka soli, 1 vanilkovy cukor, 1 kocka drozdia, PLNKA: marmelada, lekvar, NA POTRETIE: kusok masla, 1-3PL rumu POSTUP PRÍPRAVY Spracujeme cesto (ručne alebo v domácej pekárni). Vykysnuté cesto po častiach rozváľame a vykrojíme kolieska. Na polovicu koliesok dáme marmeládu alebo lekvár, druhým kolieskom prikryjeme a poriadne stlačíme okraje. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (3) posledné: 6.2.2015, 19:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 22 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |