. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Eva M. (evica39) ID 125668
.
Oblasť: Čadca
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 29.11.2009
Naposledy: 29.3.2024 16:38
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 14
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 14 (zobrazuje sa 11-14)<< predošlé 1, 2

MÚČNIKY, POHÁRE

Kráľovské rezy


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Uvedené v postupe

POSTUP PRÍPRAVY

Upečieme 2 piškóty- každú zo 4 vajec( 4 bielky vyšľahať so 4 PL kryšt. cukru, pridať 4 žĺtky po jednom, 4 PL polohrubej múky, ½ prášku do pečiva). Jednu piškótu urobíme svetlú, jednu tmavú. Z 5 bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme 350 g kryštálového cukru a vyšľaháme spolu nad parou.Na plech dáme vymastený papier, sneh rozotrieme a sušíme v rúre pri miernej teplote.Plnka: 4 dcl mlieka,5 žĺtkov, 1 Zlatý klas, 2 PL kryštál. cukru – uvariť. 300 g krystál. cukru upáliť na karamel, zalejeme šľahačkovou smotanou a rozvaríme.Vyšľaháme 0,5 kg masla ( alebo Hery, alebo ½ na ½ ), postupne primiešavame žĺtkový a karamelový krém. Plnkou spojíme: kakaový plát, krém, snehový korpus, krém, svetlý plát, krém. Povrch ozdobíme mletými orechmi.

Poznámka pre bezlepkáčov:
Piškótové cestá sa dajú upiecť s použitím bezlepkovej múky Promix PK, Uni...ostatné časti sú vlastne bezlepkové

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 19.4.2010, 21:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Plnené oblátky s kávou



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balík tortových oblátok, 300 g kryštálového cukru, 2 PL kakaa, 2 dc uvarenej čiernej kávy, 1 vajce, 250 g masla ( Hery), 1 vanilk. cukor, trochu rumu, posekané orechy.

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiešame cukor, kakao, podlejeme kávou a varíme dovtedy, kým nevznikne hustý sirup. Odstavíme.
Do horúceho pridáme maslo alebo heru, vymiešame na hladký krém. Nakoniec primiešame vajce, posekané orechy a rum podľa chuti. Naplníme oblátky, zaťažíme, po stuhnutí pokrájame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Ananásové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

7 vajec, 7 PL práškového cukru, 1 vanilk. cukor, 2 PL kakaa, 7 PL polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, ananásový kompót. Krém: šťava z kompótu doplnená vodou do 500 ml, 80 g pudingu Zlatý klas, 60 g kryšt. cukru, 250 g tuku ( dávam 1/2 masla a 1/2 hery ), 200 g práškového cukru.

POSTUP PRÍPRAVY

Najprv si uvaríme puding z kompótovej šťavy, Zlatého klasu a cukru. Necháme vychladnúť.
Na cesto vyšľaháme bielky s cukrom na tuhý sneh, po jednom pridáme žĺtky. Opatrne vmiešame múku s kakaom, práškom do pečiva a 3 PL najemno nakrájaného ananásu. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme pri teplote 180 C. Asi 15 - 20 minút.

Vyšľaháme maslo s práškovým cukrom a postupne pridávame vychladnutý puding a pokrájaný ananás.
Vychladnutý korpus rozkrojíme na 3 diely, potrieme krémom, ľubovolne ozdobíme.


Poznámka pre celiatikov: Tento múčnik mám odskúšaný aj s bezlepkovou múkou Promix PK, bol bezchybný.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 31.1.2010, 20:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Plnené orechové košíčky



POTREBNÉ PRÍSADY

300 g hladkej múky, 80 g práškového cukru, jeden balíček vanilínového cukru, 180 g masla, jeden žĺtok ,citrónovú kôru,100 g pomletých vlašských orechov . Plnka: 250 ml vody, 50 ml oleja, 125 g kryštálového cukru, 125 g vlašských orechov, 175 g piškótovej strúhanky, 50 ml rumu, jeden balíček vanilínového cukru. Poleva: 100 g čokolády na varenie 70 g stuženého pokrmového tuku

POSTUP PRÍPRAVY

Na dosku preosejeme múku, práškový cukor, pridáme vanilínový cukor, postrúhané maslo, žĺtok, postrúhanú citrónovú kôru, mleté orechy a vypracujeme vláčne cesto. Formičky vyložíme cestom, preložíme na plech a vo vyhriatej rúre upečieme doružova.
Ešte horúce vyklopíme z formičiek.
Vychladnuté košíčky naplníme plnkou, polejeme čokoládovou polevou a posypeme orechami.

Plnka: Do hrnca nalejeme vodu, olej, rum, prisypeme cukor, pomleté orechy piškótovú strúhanku a vanilínový cukor.
Zmes za stáleho miešania krátko povaríme.
Ešte teplú ju vložíme do vrecka s ozdobným nadstavcom a nastriekame do košíčkov.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 21.12.2009, 14:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 14 (zobrazuje sa 11-14)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu