končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 14 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Bezlepkové lúpačkyPOTREBNÉ PRÍSADY 250 ml mlieka, 9 KL kryšt. cukru, 3 žĺtky, 1 dc oleja, štipka soli, 1/2 kocky droždia, 400 g bezlepkovej múky Promix Forte. Pri príprave som sa inšpirovala "kolegyňou" z českého mmb. postupovala som presne podľa jej receptu, len som použila múku Promix Forte. S radosťou posúvam a odporúčam tento link : http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=76160 POSTUP PRÍPRAVY Cesto som vypracovala najprv el. šľahačom, potom ručne na doske. Rozdelila na 8 častí, každú vyvaľkala do oválneho tvaru, stočila, uložila na plech s pečiacim papierom a nechala vykysnúť. Potom som lúpačky potrela rozšľahaným vajíčkom s troškou mlieka, posypala celým makom a vložila do vyhriatej rúry na 180 st. C. Dobrú chuť ! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 47 návštěvníkov) KOMENTÁRE (16) posledné: 29.8.2013, 12:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Bezlepková tvarohová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 3 vajcia, 6 PL kryšt. cukru, 3 PL studenej vody, 6 PL bezlepkovej múky( Promix PK), 1/4 KL prášku do pečiva, 2 PL mlieka, 1 PL kakaa Plnka:1/2 kg jemného tvarohu ( nie hrudkovitý ), 2 šľahačky, 2 stužovače šľahačky, 1 vanilkový cukor, 10 plátkov želatíny ( alebo želatína od Dr. Oetker - prášková použiteľná za studena ), práškový cukor podľa chuti, broskyňový kompót ( dobrý je aj s mandarinkami, jahodami... ) POSTUP PRÍPRAVY Upečieme tortový korpus : Vyšľaháme bielky so štipkou soli, pridáme kryšt. cukor, vodu, postupne zašľaháme žĺtky. V mlieku rozmiešame kakao, jemne primiešame do žĺtkovej zmesi a jemne vmiešame múku s pr. do pečiva. Vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme na 180 st.C cca 25 min. Po vychladnutí korpus rozkrojíme 1 x. Plnka:Tvaroh vymiešame s vanilkovým cukrom, práškovým cukrom. Vyšľaháme šľahačku so stužovačom. Keď máme všetko hotové, pripravíme želatínu presne podľa návodu, použila som šťavu z kompótu. Rozpustenú želatínu vmiešame do tvarohovej plnky, jemne vmiešame vyšľahanú šľahačku. Tortovú formu vystelieme potrav. fóliou, vložíme spodný plát korpusu, natrieme 1/2 plnky, poukladáme odkvapkané pokrájané broskyne, natrieme 2. polovicu plnky, prikryjeme vrchný plát korpusu, trošku pritlačíme, dáme stuhnúť do chladničky. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 31.1.2011, 21:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Bezlepkové rožkyPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g bzl.múky Promix Forte, 3 stredne veľké zemiaky, 300 ml vlažnej vody, 1/2 kocky droždia, štipka kryšt. cukru, 1 KL soli, 3 PL oleja. POSTUP PRÍPRAVY Uvaríme zemiaky v šupke, necháme vychladnúť. Očistené postrúhame, pridáme vodu, múku, soľ, olej a kvások. Šľahačom vypracujeme cesto, preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a cesto vypracujeme ručne. Rozdelíme na 8 bochníkov, každý trochu rozvaľkáme na ovál a ten potom stočíme pozdĺžne, tak vznikne rožok. Rožky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, necháme pod utierkou podkysnúť - asi 20 min. Potrieme rozšľahaným vajíčom s mliekom a pečieme pri 200 st. C asi 25 minút. Dobrú chuť ! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) KOMENTÁRE (11) posledné: 31.1.2013, 21:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Bezlepkový makový jablčníkPOTREBNÉ PRÍSADY Tento koláč piekla moja mama, ale s polohrubou múkou, ja som použila bezlepkovú múku Promix PK. 1 kg jabĺk - postrúhať a udusiť s 100 g kryštálového cukru, nechať vychladnúť. 6 vajec, 200 g práškového cukru, 2 dl oleja, 2 dl vody, 1 dcl mlieka, 300 g bezlepkovej múky Promix PK, 150 g mletého maku, 1 vanilk. cukor + 150 g prášk.cukru, ½ bal. prášku do pečiva, 100 g čokolády na varenie a 100 g Cery. POSTUP PRÍPRAVY Mletý mak zmiešame na sucho s preosiatym práškovým cukrom a vanilk. cukrom. Vychladnuté jablká rozotrieme na pomastený pečiaci papier. Vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny, striedavo pridáme vodu, olej a mlieko, preosiatu múku s pr. do pečiva a tuhý sneh. 1/3 žĺtkového cesta zmiešame s makovou zmesou a vylejeme na jablká. Na makové cesto dáme zvyšok žĺtkového cesta . Upečieme, obrátime, stiahneme papier. Po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 24.12.2016, 14:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Tvarohový koláč ( ku kávičke )PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Mám ho z tejto stránky http://www.toprecepty.cz/recept/13237-uzasny-tvarohovy-moucnik-ke-kave/ len som vymenila múku za bezlepkovú Promix PK, cesto sa nedrobí, čo sa mi páči. POSTUP PRÍPRAVY Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) KOMENTÁRE (30) posledné: 28.12.2014, 10:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Bezlepkové fánkyPOTREBNÉ PRÍSADY Konečne som urobila bezlepkové fánky podľa receptu, ktorý ani neviem, odkedy a odkiaľ mám napísaný. Takže s radosťou posúvam ďalej, s cestom sa výborne pracuje, hotové fánky sú mäkučké a nie mastné od oleja. 1/2 litra bezlepkovej múky Promix PK, 1/4 KL sódy bicarbony, 2 žĺtka, 1 pochúťková smotana ( dala som 14%), štipka soli, olej na vyprážanie POSTUP PRÍPRAVY Všetky prísady zmiešame, najprv som to vymiešala el.šľahačom metlami na kysnuté cesto, neskôr vypracovala ručne. Vypracované cesto odložíme do chladničky na cca 1/2 hodiny. Potom ho na pomúčenej doske rozváľame, vykrojíme fánky a vyprážame v oleji. Obalíme v zmesi práškového a škoricového cukru. Dobrú chuť ! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (12) posledné: 10.2.2016, 9:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZLEPKOVÁ DIETA |
Bezlepkový chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 700 g bezlepkovej múky Promix CH, 250 g bezl. múky Promix Forte, 50 g pohánkovej múky, 1 kocka droždia Fala, 1 KL soli, 1/2 KL kryšt. cukru, 900 ml vlažnej vody, 1 PL octu, 5 PL oleja, rasca, slnečnicové semienka, amarantové perličky POSTUP PRÍPRAVY Do misy nalejeme vlažnú vodu, pridáme olej, ocot, múky, rozdrobené droždie...všetky ostatné prísady. Elektrickým šľahačom vyšľaháme cesto, vylejeme do dvoch chlebíkových foriem, vytretých olejom. Povrch uhladíme lyžicou namočenou vo vode a uložíme do studenej rúry. Rúru nastavíme na 50 st.C. Po 10 - 15 minútach prestavíme rúru na 200 st.C a pečieme cca 50 - 60 minút. Dobrú chuť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 14.9.2010, 22:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Slivkový kysnutý koláč ( bez kysnutia)POTREBNÉ PRÍSADY 60 dkg hladkej múky, 1 PDP, 1 droždie(sušené), 2 celé vajcia, 2 PL kryšt, cukru, 2,5 dcl mlieka, 2 dcl oleja, štipka soli, škoricový cukor POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme cesto. Rozvaľkáme na veľkosť plechu, uložíme slivky, na každú nasypeme trošku škoric. cukru, posypeme posýpkou a hneď pečieme vo vyhriatej rúre ( 180 st.C ). Netreba nechať kysnúť. Cesto je veľmi dobré a vhodné aj na iné ( okrúhle ) koláče naplnené makovou, orechovou, tvarohovou plnkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (9) posledné: 19.8.2012, 15:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Falošný kysnutý koláčPOTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 1 pohár ( 2,5 dcl) polohrubej múky, 1 pohár hrubej múky, 1/2 balíčka PRDOPEČ, 1/2 pohára prášk. cukru, 1/2 pohára oleja, 1 pohár vody. POSÝPKA: 80 g masla, 80 g múky, 80 g cukru, 1 vanilkový cukor POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny vyšľaháme el. šľahačom a vylejeme na vymastený, strúhankou vysypaný plech. Poukladáme ovocie ( ja som mala práve čučoriedky), posypeme posýpkou a upečieme ( 200 C asi 30- 35 min). Miesto ovocia môžeme dať orechovú, makovú alebo tvarohovú plnku. UPOZORNENIE: Dávka cesta je uvedená na malý okrúhly plech. Na klasický plech treba dávku zdvojnásobiť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 14.8.2010, 20:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Hermelínové chuťovkyPOTREBNÉ PRÍSADY Hermelín, podľa počtu osôb...min.4 ks, hladká múka, vajíčka, strúhanka, olej, hrozno POSTUP PRÍPRAVY Hermelín pokrájame na trojuholníčky, obalíme v trojobale, vypražíme. Ozdobíme bobuľami hrozna a podávame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 14 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2 ďalšie >> |