. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Eva M. (evica39) ID 125668
.
Oblasť: Čadca
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 29.11.2009
Naposledy: 2.2.2021 17:28
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 14
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 14 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>

BEZLEPKOVÁ DIETA

Bezlepkové lúpačky



POTREBNÉ PRÍSADY

250 ml mlieka, 9 KL kryšt. cukru, 3 žĺtky, 1 dc oleja, štipka soli, 1/2 kocky droždia, 400 g bezlepkovej múky Promix Forte. Pri príprave som sa inšpirovala "kolegyňou" z českého mmb. postupovala som presne podľa jej receptu, len som použila múku Promix Forte. S radosťou posúvam a odporúčam tento link : http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=76160

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto som vypracovala najprv el. šľahačom, potom ručne na doske. Rozdelila na 8 častí, každú vyvaľkala do oválneho tvaru, stočila, uložila na plech s pečiacim papierom a nechala vykysnúť. Potom som lúpačky potrela rozšľahaným vajíčkom s troškou mlieka, posypala celým makom a vložila do vyhriatej rúry na 180 st. C. Dobrú chuť !

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 47 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (16) posledné: 29.8.2013, 12:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

Bezlepková tvarohová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 3 vajcia, 6 PL kryšt. cukru, 3 PL studenej vody, 6 PL bezlepkovej múky( Promix PK), 1/4 KL prášku do pečiva, 2 PL mlieka, 1 PL kakaa Plnka:1/2 kg jemného tvarohu ( nie hrudkovitý ), 2 šľahačky, 2 stužovače šľahačky, 1 vanilkový cukor, 10 plátkov želatíny ( alebo želatína od Dr. Oetker - prášková použiteľná za studena ), práškový cukor podľa chuti, broskyňový kompót ( dobrý je aj s mandarinkami, jahodami... )

POSTUP PRÍPRAVY

Upečieme tortový korpus : Vyšľaháme bielky so štipkou soli, pridáme kryšt. cukor, vodu, postupne zašľaháme žĺtky. V mlieku rozmiešame kakao, jemne primiešame do žĺtkovej zmesi a jemne vmiešame múku s pr. do pečiva. Vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme na 180 st.C cca 25 min.
Po vychladnutí korpus rozkrojíme 1 x.
Plnka:Tvaroh vymiešame s vanilkovým cukrom, práškovým cukrom. Vyšľaháme šľahačku so stužovačom. Keď máme všetko hotové, pripravíme želatínu presne podľa návodu, použila som šťavu z kompótu. Rozpustenú želatínu vmiešame do tvarohovej plnky, jemne vmiešame vyšľahanú šľahačku.
Tortovú formu vystelieme potrav. fóliou, vložíme spodný plát korpusu, natrieme 1/2 plnky, poukladáme odkvapkané pokrájané broskyne, natrieme 2. polovicu plnky, prikryjeme vrchný plát korpusu, trošku pritlačíme, dáme stuhnúť do chladničky. Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (5) posledné: 31.1.2011, 21:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

Bezlepkové rožky



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g bzl.múky Promix Forte, 3 stredne veľké zemiaky, 300 ml vlažnej vody, 1/2 kocky droždia, štipka kryšt. cukru, 1 KL soli, 3 PL oleja.

POSTUP PRÍPRAVY

Uvaríme zemiaky v šupke, necháme vychladnúť. Očistené postrúhame, pridáme vodu, múku, soľ, olej a kvások. Šľahačom vypracujeme cesto, preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a cesto vypracujeme ručne. Rozdelíme na 8 bochníkov, každý trochu rozvaľkáme na ovál a ten potom stočíme pozdĺžne, tak vznikne rožok.
Rožky uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, necháme pod utierkou podkysnúť - asi 20 min. Potrieme rozšľahaným vajíčom s mliekom a pečieme pri 200 st. C asi 25 minút.
Dobrú chuť !

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 31.1.2013, 21:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

Bezlepkový makový jablčník



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento koláč piekla moja mama, ale s polohrubou múkou, ja som použila bezlepkovú múku Promix PK. 1 kg jabĺk - postrúhať a udusiť s 100 g kryštálového cukru, nechať vychladnúť. 6 vajec, 200 g práškového cukru, 2 dl oleja, 2 dl vody, 1 dcl mlieka, 300 g bezlepkovej múky Promix PK, 150 g mletého maku, 1 vanilk. cukor + 150 g prášk.cukru, ½ bal. prášku do pečiva, 100 g čokolády na varenie a 100 g Cery.

POSTUP PRÍPRAVY

Mletý mak zmiešame na sucho s preosiatym práškovým cukrom a vanilk. cukrom. Vychladnuté jablká rozotrieme na pomastený pečiaci papier. Vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny, striedavo pridáme vodu, olej a mlieko, preosiatu múku s pr. do pečiva a tuhý sneh. 1/3 žĺtkového cesta zmiešame s makovou zmesou a vylejeme na jablká. Na makové cesto dáme zvyšok žĺtkového cesta . Upečieme, obrátime, stiahneme papier.
Po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 24.12.2016, 14:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

Tvarohový koláč ( ku kávičke )


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Mám ho z tejto stránky http://www.toprecepty.cz/recept/13237-uzasny-tvarohovy-moucnik-ke-kave/ len som vymenila múku za bezlepkovú Promix PK, cesto sa nedrobí, čo sa mi páči.

POSTUP PRÍPRAVY

Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (30) posledné: 28.12.2014, 10:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

Bezlepkové fánky



POTREBNÉ PRÍSADY

Konečne som urobila bezlepkové fánky podľa receptu, ktorý ani neviem, odkedy a odkiaľ mám napísaný. Takže s radosťou posúvam ďalej, s cestom sa výborne pracuje, hotové fánky sú mäkučké a nie mastné od oleja. 1/2 litra bezlepkovej múky Promix PK, 1/4 KL sódy bicarbony, 2 žĺtka, 1 pochúťková smotana ( dala som 14%), štipka soli, olej na vyprážanie

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prísady zmiešame, najprv som to vymiešala el.šľahačom metlami na kysnuté cesto, neskôr vypracovala ručne. Vypracované cesto odložíme do chladničky na cca 1/2 hodiny. Potom ho na pomúčenej doske rozváľame, vykrojíme fánky a vyprážame v oleji. Obalíme v zmesi práškového a škoricového cukru. Dobrú chuť !

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 10.2.2016, 9:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

BEZLEPKOVÁ DIETA

Bezlepkový chlieb



POTREBNÉ PRÍSADY

700 g bezlepkovej múky Promix CH, 250 g bezl. múky Promix Forte, 50 g pohánkovej múky, 1 kocka droždia Fala, 1 KL soli, 1/2 KL kryšt. cukru, 900 ml vlažnej vody, 1 PL octu, 5 PL oleja, rasca, slnečnicové semienka, amarantové perličky

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy nalejeme vlažnú vodu, pridáme olej, ocot, múky, rozdrobené droždie...všetky ostatné prísady.
Elektrickým šľahačom vyšľaháme cesto, vylejeme do dvoch chlebíkových foriem, vytretých olejom. Povrch uhladíme lyžicou namočenou vo vode a uložíme do studenej rúry. Rúru nastavíme na 50 st.C. Po 10 - 15 minútach prestavíme rúru na 200 st.C a pečieme cca 50 - 60 minút.
Dobrú chuť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 14.9.2010, 22:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Slivkový kysnutý koláč ( bez kysnutia)



POTREBNÉ PRÍSADY

60 dkg hladkej múky, 1 PDP, 1 droždie(sušené), 2 celé vajcia, 2 PL kryšt, cukru, 2,5 dcl mlieka, 2 dcl oleja, štipka soli, škoricový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme cesto. Rozvaľkáme na veľkosť plechu, uložíme slivky, na každú nasypeme trošku škoric. cukru, posypeme posýpkou a hneď pečieme vo vyhriatej rúre ( 180 st.C ). Netreba nechať kysnúť.
Cesto je veľmi dobré a vhodné aj na iné ( okrúhle ) koláče naplnené makovou, orechovou, tvarohovou plnkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (9) posledné: 19.8.2012, 15:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Falošný kysnutý koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

CESTO: 1 pohár ( 2,5 dcl) polohrubej múky, 1 pohár hrubej múky, 1/2 balíčka PRDOPEČ, 1/2 pohára prášk. cukru, 1/2 pohára oleja, 1 pohár vody. POSÝPKA: 80 g masla, 80 g múky, 80 g cukru, 1 vanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny vyšľaháme el. šľahačom a vylejeme na vymastený, strúhankou vysypaný plech. Poukladáme ovocie ( ja som mala práve čučoriedky), posypeme posýpkou a upečieme ( 200 C asi 30- 35 min).
Miesto ovocia môžeme dať orechovú, makovú alebo tvarohovú plnku.
UPOZORNENIE:
Dávka cesta je uvedená na malý okrúhly plech. Na klasický plech treba dávku zdvojnásobiť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 14.8.2010, 20:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Hermelínové chuťovky



POTREBNÉ PRÍSADY

Hermelín, podľa počtu osôb...min.4 ks, hladká múka, vajíčka, strúhanka, olej, hrozno

POSTUP PRÍPRAVY

Hermelín pokrájame na trojuholníčky, obalíme v trojobale, vypražíme. Ozdobíme bobuľami hrozna a podávame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 14 (zobrazuje sa 1-10)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu