končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 333 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,34 ďalšie >> |
MLETÉ MÄSO |
Plnené cuketyPOTREBNÉ PRÍSADY Ingrediencie: 4 väčšie cukety 300 g mletého mäsa – použite Váš Mlynček na mäso 1 šálka ryže 1 cibuľa 2 lyžičky oleja soľ a čierne korenie čerstvá bazalka 1/2 šálky strúhanky 1/2 šálky strúhaného syra 1 vajce POSTUP PRÍPRAVY Príprava: 1. Umyte a nakrájajte cukety na polovicu. Opatrne vyberte vnútrajšok cukety lyžicou, aby sa neporušila šupka. 2. Dajte trochu oleja do vopred vyhriatej panvice a osmažte nadrobno nakrájanú cibuľu. K cibuli pridajte vnútrajšok z cukety. Akonáhle cuketa s cibuľkou zosklovatie pridajte mleté mäso a osoľte. Varte po dobu 30 minút a podlievajte trochou vývaru alebo bieleho vína. Pridajte bazalku a panvicu odstráňte z ohňa. 3. V inej miske so slanou vodou krátko sparte cuketu a v tej istej vode neskôr uvarte ryžu. 4. K zmesi pridajte vajce, uvarenú ryžu a dobre premiešajte. Naplňte cukety zmesou a posypte strúhankou a syrom. Pečte 30 minút v predhriatej trúbe na 180°C dozlata. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Nela V. (nely) ID 282137 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 7.1.2015, 18:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Koložvárska kapustaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg kapusta kyslá, 500 g mäso mleté, 2 ks klobása, 200 g ryža guľatozrnná, paprika červená sladká, 1 ks cibuľa, cesnak granulovaný, soľ, korenie čierne mleté, 2 ks vajce, 500 ml smotana na varenie, POSTUP PRÍPRAVY Ryžu prepláchneme, opražíme na oleji, posolíme, ochutíme granulovaným cesnakom a zalejeme 400-500ml vody. Keď sa odparí voda odstavíme ju zo sporáka a necháme ju trošku vychladnúť. - -Nakrájame na drobno cibuľu, pridáme kyslú kapustu ktorú sme si pred tým vyžmýkali ( nepremývať ! ), pridáme červenú mletú papriku, cesnak ( buď pretlačený alebo granulovaný) a mleté čierne korenie. ( môžeme podliať vodou ak treba ) A dusíme cca 15 minút.- -Mleté mäso si opečieme na oleji a pridáme do neho soľ, korenie, mletú červenú papriku.- -Klobásku nakrájame na kolieska. - Väčšiu zapekaciu misu vymastíme buď maslom alebo stačí aj olejom a ukladáme vrstvy. Kapusta-ryža-mleté mäso-klobása-kapusta-ryža-mleté mäso-klobása-kapusta. Dáme piecť do rúry na 180 stupňov na 20 minút. Zmiešame si vajcia so smotanou a polejeme celý vrch rovnomerne. Necháme zapiecť ešte na 200 stupňov a 10 minút. Ako neskúsená kuchárka (keď sa tak môžem vôbec nazvať - kuchárkou ) som skúšala už asi 3 koložvárske kapusty, niektoré dokonca z varechy, no fakt sa niektoré ani nedali jesť. Buď priveľa ryže, priveľa mäsa alebo bez chuti. Konečne mám recept ktorý mi absolútne vyhovuje a inú kapustu už ani nebudem robiť :) Priateľ sa oblizoval a mňáámkal asi polhodinu a ja tiež :D Koložvárskych je tu milión, ale táto je podľa mňa tak dobrá, že som sa rozhodla ju sem pridať :) Tak ak sa ju rozhodnete vyskúšať, prajem Vám Dobrú chuť :) Dúfam že Vám táto kapusta pošteklí Vaše chuťové poháriky v tom najlepšom :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 37 návštěvníkov) Viktória T. (Vikulqa) ID 307428 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (16) posledné: 25.10.2017, 17:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Jarné rolky/závitkyPOTREBNÉ PRÍSADY Ryžové papiere, Ryžové rezance ,Mleté mäso, Čínska kapusta-biela, Sušené čínske huby, Stredná mrkva ,Pol cibulky ,Sójová omáčka, Vegeta/soľ,korenie ,Olivový olej POSTUP PRÍPRAVY 1.Ryžové rezance dáme do vriacej vody podľa návodu a necháme postáť. Potom scedíme. 2.Huby dáme taktiež do vriacejj vody a necháme postáť, kým nezmäknú. Vylejeme vodu,vyžmýkame a nakrájame na kúsky. 3.Potom si nakrájame cibulku,kapustu a mrkvu nadrobno. 4. Ja som to robila odoka, takže asi pol balenia mletého mäsa som dala na panvicu s rozohriatym olivovým olejom (asi lyžičku). Mäso posmažíme, kým nezhnedne a potom pridáme zeleninu s hubami, čo sme si nakrájali. Dochutíme sójovou omáčkou, vegetou/solou a korením podla svojej chuti. Chvílku osmažíme a pridáme polovicu ryžových rezancov (dalšiu polovicu použijeme ako prílohu). 5.Do väčšej misky alebo hlbokého taniera dáme teplú vodu a máčame ryžové papiere,kým nezmäknú. 6.Položíme opatrne mäkký ryžový papier a plníme plnkou. Plnku si dáme na okraj a pomaly rolujeme,potom zahneme boky a dorolujeme. 7.Rozpálime olivový olej na panvici a vkladáme rolky, asi tak 3-4 kusy, pretože sa dosť lepia. Posmažíme , aby boli zlatisté. 8.No a ked už máme vysmažené rolky, tak podávame s ryžovými rezancami a sójovou alebo sladkou chilli omáčkou. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Marcela K. (MacQa) ID 132364 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Fašírka na plech s mrkvou a orechamiPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg bravcoveho pliecka, velka cibula, 2 struciky cesnaku, 2 polievkove lyzice sojovej omacky a horcice, pol salky mandli alebo vlaskych orechov, 2 velke mrkvy, 4 vajcia, polovica kapie, majoran, sol. POSTUP PRÍPRAVY Vsetko zomelieme, orechy, kapiu a mrkvu je mozne aj rozmixovat, rozprestrieme na peciaci papier a pecieme a pecieme :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Martina K. (Martina46) ID 31472 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Polpete z mletého mäsa v paradajkovej omáčke ♥ ♥ ♥POTREBNÉ PRÍSADY 500 g mletého mäsa * staré pečivo * 2 cibule * 4 strúčiky cesnaku * 50 g syra Grana Padano * kúsok zeleru * mrkva * 1 konzerva paradajok Nostia * 200 ml vývaru * soľ * korenie * POSTUP PRÍPRAVY Suroviny nakúpené v predajni LIDL. Výborný recept podľa Ihnačáka . OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 13.10.2014, 14:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Pastiersky koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g hovädzieho mletého mäsa, syr čedar, šalotka, 2 strúžky cesnaku, olej, maslo, mleté korenie, chilli, citrónová šťava, červené víno, paštrnák a karfiol POSTUP PRÍPRAVY Hovädzie mäso si pomelieme a osmažíme na cibuľke. Pridáme čierne korenie, najlepšie čerstvo namleté, trochu soli, podlejeme trochou, asi tak 1dcl, dobrého vína, citrónová šťava a necháme dusiť aby sa odparila šťava. Uvarený karfion alebo paštrnák (množstvo podľa veľkosti formy) rozmixujeme s trochou syra a masla na tuhú kašu. Ku karfiolu dávama jeden paštrnák. Pekáč potrieme maslom, dáme vrstvu mäsa, navrch kašu z karfiolu a paštrnáku, posypeme syrom, pokrájanou chilli papričkou, muškátovým orechom a dáme piecť. \r\n\r\nPodávame s pečenou cviklou. \r\nCviklu zabalíme po kusom do alobalu a pečieme 1 hodinu. Vychladnutú ošúpeme, nakrájame a pokvapkáme kvalitným olivovým olejom a balzamikovým octom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Sona F. (anqua) ID 52532 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 8.1.2017, 19:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
masova strudlaPOTREBNÉ PRÍSADY 500g ml. masa 500g sampinonov paradajkovy pretlak cigula casnak sol mck bazalka oregano struhanka sunka listkove cesto vajicko na potretie POSTUP PRÍPRAVY pripravime si cibulavy zaklad+ cesnak oprazime pridame pokrajane sampinony podusime a pridame ml maso sol vsetky korenia a oprazime pridame pretlak premiesame a stuhanku na zahustenie odstavyme a nechame vychladnut asi na 60%. rozvallkame cesto dame sunku maso a zatocime. dame na namasteny plech natrieme vajickom a poprepichujeme vidlickou. pecieme 30-35 minut na180-200 stupnoch ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) hana f. (zabinka25) ID 289736 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Cottage piePOTREBNÉ PRÍSADY Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu : http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2013/10/cottage-pie.html 25g masla 2 stredne velke cibule,nakrajane na drobno 2 struciky cesnaku,nakrajanych na drobno 500g mleteho hovadzieho masa 25 g hladkej muky 1 vacsiu mrkvu,nakrajanu na kusky 500 ml hovadzieho vyvaru (ja som pouzila kuraci ) 1 PL rajcinoveho pretlaku ( ale myslim ze mozte pouzite aj plechovku nakrajanych rajcin ) 2 PL pazitky,nakrajanej 700 g zemiakovej kase POSTUP PRÍPRAVY Ruru si predhrejeme na 180C. V mensom hrnci si rozpustime maslo.Pridame cibulu a cesnak.Smazime 5 min pokial nam nezmeknu (vyhnite sa tomu aby vam zhnedli ).Pridame mlete maso.Smazime az kym nam cele nezhnedne.Pridame muku.Premiesame a povarime 1 min.Napokon pridame mrkvu,vyvar a rajcinovy pretlak.Osolime,okorenime.Dobre premiesame a znizime plamen na najnizsie a nechame pomalicky varit asi 10 min.Pridame pazitku.Zamiesame a napokon si to prelejeme do keramickej formy (alebo plechu alebo v com to len uznate za vhodne piect ).Navrch si rozotrieme zemiakovu kasu.A dame piect na 30 min.(Vrch musi byt zlatavo hnedy ) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 21.3.2014, 6:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Zapečené mäsové guľkyPOTREBNÉ PRÍSADY 400g mletého bravčového mäsa, 1 cibuľa,4 strúčiky cesnaku,korenie na mleté mäso,soľ,mleté čierne korenie,mletá červená paprika,menšie zemiaky,olej,kyslá smotana, petržlenová vňať,údený syr,sójová omáčka POSTUP PRÍPRAVY Mleté mäso osolíme, ochutíme koreninami a nasekanou petržlenovou vňaťou. Pridáme pokrájanú cibuľu, 2 strúčiky cesnaku. Z masy vytvarujeme malé guľky a prudko ich opečieme na oleji. Zemiaky uvaríme v šupke do polomäkka. Potom ich pozdlžne prekrojíme, rozložíme do zapekacej misky, polejeme olivovým olejom, osolíme a dáme na 5 minút predpiecť do vyhriatej rúry.Potom na každý kúsok zemiaka dáme kúsok syra položíme opečenú guľku, prichytíme špáradlom. Vložíme späť do rúry a zapečieme.Kyslú smotanu ochutíme mletým čiernym korením, nasekanou pretržlenovou vňaťou, dvomi prelisovanými strúčikmi cesnaku a dobre premiešame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Viera M. (vierinka1) ID 111995 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 15.10.2013, 15:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Fasirky s paradajkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 300g mleteho masa (my pouzivame domace bravcove, ale da sa aj z hovadzieho), 1KL soli, 1/2 KL korenia cierneho mleteho, 1 KL majoranky, troska provensalskych byliniek, cesnak, 2 cibule, 15DKG tvrdeho syru, rohlik, mlieko, muka, 1 vajicko, paradajky POSTUP PRÍPRAVY Dame namocit rohlik do mlieka, vyzmykame ho, k nemu pridame mlete maso, sol, korenie, majoranku, nadrobno pokrajanu cibulu, pretlaceny strucik cesnaku, 1 vajicko, spojime a vytvarujeme fasirky. Tie obalime v muke (ja pouzivam hladku spaldovu), a vyprazime na panvici. poukladame do sklenenej zapekacej misky. Na kazdu fasirku poukladame kopku postruhaneho syru, polozime kusok paradajky, popri poukladame jednu pokrajanu cibulu na kolieska. pokvapkame cesnakovym olejom, posypeme provensalskymi bylinkami (len jemne) a dame zapiect. vyborne s nasimi pecenymi zemiacikmi s muskatovym orieskom :o) Najlepsie s domacimi paradajkami masitymi, no mnaaaaam :o))))) foto su moje, len upravovane v perfect foto :o) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Janka K. (walky) ID 58982 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 23.1.2014, 22:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 333 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,34 ďalšie >> |