končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 720 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,72 ďalšie >> |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčový tisajPOTREBNÉ PRÍSADY 300g bravč.mäsa, soľ, čier.ml.korenie, mletá paprika, chili (pikant paprika metá), cca 3,5 dcl lečo, 3 PL kečupu, 3 PL horčice, 1 cibuľa, olej POSTUP PRÍPRAVY Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, po opražení pridáme ml. červ. papriku, pridáme na malé kúsky nakrájané bravč.mäso, trochu opečieme, pridáme soľ, ml.č.korenie, chili, podlejeme vodou, aby mäso bolo prekryté vodou, dusíme pod pokrievkou do zmäknutia na menšom ohni. Keď je mäso mäkké, pridáme lečo, kečup a horčitu, zamiešame a necháme prevariť. Šťava má byť hustá, len na úrovni mäsa :). Výborné s pečivom, hranolkami, ale aj ryžou. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Tatiana V. (debi33) ID 318514 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
bravcovina na smotane s hubamiPOTREBNÉ PRÍSADY bravcove maso 400g, cesnak 2 struciky, zo 6 sampinonov, za hrst susenych hub, smotana na varenie 250-300ml, trochu silneho vyvaru ak mate, sol, korenie, mleta rasca, stonka rozmarinu, petrzlenova vnat POSTUP PRÍPRAVY Nedajte sa odradit obrazkom, nie je nastajlovany, proste ako som si nabrala, tak som odfotila :)) masko si dajte ake chcete, ja som akurat mala chude bravcove. Huby si namocime vopred aspon na par hodin, ja som nechala cez noc. Na oleji si prudko oprazime masko na kocky a nakrajane sampinony, pridame pretlaceny cesnak, prazime. pridame namocene huby aj s vodou, podlejeme vyvarom (ja som mala normalne kuraci zelatinovy bujon a dala som menej vody) a pridame stonku rozmarinu. nechame dusit cca 1h alebo kym nieje maso makke. Osolime, okorenime, pridame mletu rascu, smotanu, nechame prevriet a pridame vnatku. Podavame s lubovolnou prilohou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Ivana B. (brculka8) ID 173421 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Voňavé provensálske špízyPOTREBNÉ PRÍSADY na 4 porcie : 500g bravčového mäsa, 1 zväzok jarnej cibuľky, 1 PL oleja, 1 PL medu, 1 bio citrón (kôra aj šťava), 2 ČL provensálskeho korenia POSTUP PRÍPRAVY ... mäsko očistíme a nakrájame na väčšie kocky, očistenú jarnú cibuľku na cca 3 cm kúsky ... z ostatných surovín urobíme marinádu, v ktorej dobre obalíme mäso aj cibuľku ... striedavo napichujeme na ihlice alebo špajdle a grilujeme na grile alebo v rúre cca 20 - 30 minút podľa druhu mäsa (ja som mala panenku tej stačilo aj menej) ... podávame s prílohou podľa chuti (ryža, zemiačky, šalát) ... ja som neodolala novým zemiačikom ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
BRAVČOVÉ MÄSKO Z HUBAMIPOTREBNÉ PRÍSADY Pol kila mäsa stehno alebo pliecko ,jedna väčšia cibuľa,hladká múka,2hrste húb sušené alebo čerstvé ja používam len dubáky,olej,soľ,čierne mleté korenie. POSTUP PRÍPRAVY Mäso si umyjeme a nakrájame na rezne vyklepeme si ich , osolíme ich, okoreníme a z oboch strán zľahka obalíme v múke.V hrnci kde budeme roštenku variť si rozpálime olej a mäso opekáme z oboch strán cca 4min.Vyberieme si ho a vo výpeku si osmažíme cibuľu nakrájanú na kocky.Mäso dáme naspäť do hrnca,zalejeme vodou a dusíme.Huby umyjeme a varíme v menšom hrnčeku cca 10 min,scedíme ich a pridáme k mäsu.Ked je mäsko mäkké (počas dusenia môžete pridať vodu) v pohári si poriadne rozmiešame hl.múku ja dávam tak jednu a pol polievkovej lyžice a dva deci vody a vlejeme k mäsu aby sa omáčka zahustila.Necháme prevrieť ,omáčku dochutíme soľou korením a hotovo :) ako príloha je najvhodnejšia ryža. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Lulu M. (Makanova) ID 311840 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 23.4.2015, 8:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Veľkonočná plnka s ryžouPOTREBNÉ PRÍSADY rozpis na klasický pekáč : 8 rožkov, 1,5 dl vody z varenia údeného mäsa, 1,5 dl mlieka, 5 vajíčok, údené mäso asi 6 plátkov, soľ, korenie, vegeta, petržlenová vňať, cca 3/4 šálky uvarenej ryže, 3-4 plátky slaniny na obloženie, bravčová masť a strúhanka na vymazanie a vysypanie pekáča POSTUP PRÍPRAVY skoro klasika - len s pridaním uvarenej ryže, ktorá dodá plnke akoby sviežosť .... údené mäso uvaríme, vývar scedíme a odložíme, mäso po vychladnutí pokrájame na malé kúsky ... rožky pokrájame na kúsky (ja krájam na hrubšie kolieska a tie potom na štvrtiny), polejeme časťou (cca 1,5 dl) vývaru z údeného mäsa a mliekom, pridáme údené mäso, surové vajíčka, soľ, korenie, vegetu, posekanú petržlenovú vňať a uvarenú ryžu - premiešame, dáme na pekáč vymastený masťou (ja som tentoraz použila domácu kačaciu) a posypaný strúhankou, uhladíme a navrch dáme kúsky slaniny - pečieme v rúre vyhriatej na 180°C v režime teplý vzduch cca 25 - 30 minút ... tento rok som skúšala aj klasickú bez ryže aj našu tradičnú ryžovú aby som mohla porovnať, pretože u nás sa už oddávna robí len s ryžou ... obe boli dobré, ale ryžová je naaaaaj ... aspoň pre nás :-))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 18.4.2015, 19:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Výborná bravčová panenka pošírovaná v červenom vínePOTREBNÉ PRÍSADY bravčová panenka, suché červené víno (na jeden kus panenky cca 3/4 litra alebo aj menej ak použijeme menší hrniec, ale panenka musí byť úplne ponorená), soľ, korenie, 2 mrkvy, 1 petržlen, 1-2 bokové listy, 2 hrebíčky, kúsok škorice, kúsok čerstvého zázvoru (nemusí byť), celé nové korenie, celé čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY ... pre mňa je toto asi najlepší recept, nakoľko pri ňom vynikne jemná chuť tohto lahodného mäsa a nie je ani zložitý na prípravu, mäsko je šťavnaté a chutné ... suroviny nie sú síce práve najlacnejšie ... ale robievam tento recept asi 1 až 2x do roka, takže sa dá ... rozhodne odporúčam vyskúšať, výsledok stojí zato .. takže ideme na to : červené víno dáme do vhodného hrnca (volíme čo najmenší hrniec - taký aby doň vošla panenka a aby sme zároveň nemuseli použiť veľa vína - ja som 1 kus panenky robila v 1,5 l hrnci) ... pridáme očistenú mrkvu, petržlen, bobkový list, hrebíčky, škoricu, zázvor a celé korenie - privedieme do varu a povaríme cca 5 - 8 minút ... medzitým očistíme panenku od blán, osolíme, okoreníme ... po uvarení vína toto vypneme ale necháme na sporáku, vyberieme zeleninu, vložíme surovú panenku tak aby bola celá ponorená do horúceho vína, prikryjeme pokrievkou a necháme "pošírovať" cca 25 - 30 minút podľa veľkosti panenky, následne panenku vyberieme, zabalíme do alobalu a necháme cca 10 minút odpočívať ... následne nakrájame na porcie a podávame s prílohou podľa vlastného uváženia ... ja som dnes robila opečené zemiaky na masle a karamelizovanú mrkvu ... mňaaam ... výborné papaníčko ... zvyšné víno nevyhadzujeme - precedíme a môžeme odložiť (do chladničky či mrazničky) ako základ pre iné recepty, kde sa vyžaduje červené víno ... časť vína použijeme na omáčku - necháme zredukovať na panvici a zahustíme kúskom masla ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 18.6.2022, 7:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Moje prekvapeniePOTREBNÉ PRÍSADY Bravčové stehno alebo pliecko (kocky cca 1,5x 1,5cm ) Paradajka (nemusí byť) Cibuľa Olej MČP MČK Soľ Vegeta Ryža POSTUP PRÍPRAVY ošúpanú cibuľu si popražíme na oleji, pridáme na kocky nakrájané mäso, necháme ho zatiahnuť podusíme ho cca 5min, zalejeme vodou a pridáme paradajku pokrájanú na kocky. Necháme variť za občasného miešania. Zhruba po pol hodine ochutnáme mäso ak je mäkké okoreníme to.ku koncu to zahustíme. ako prílohu môžte použiť ryžu a hranolky alebo len samotnú ryžu. Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Ľubomíra K. (bubacik25) ID 310451 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bačovské batôžkyPOTREBNÉ PRÍSADY 4 bravčové karé alebo 4 bravčové stehno - rezne 100 g šunky 100 g oravskej alebo anglickej slaniny 150 g tvrdého syra nakrájaného na plátky 300 ml leča 600 g zemiakov olej na opekanie soľ mleté čierne korenie horčica rasca POSTUP PRÍPRAVY ... pri obrázkoch. Pečieme v elektrickej rúre na 180 st., teplovzdušnej 160 st., plynovej 3-4 stupne. Hotové podávame so zeleninovým šalátom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) Jana F. (puco) ID 5669 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 11.12.2014, 17:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové pliecko s hrnčekovou knedľou a šóškouPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny: 1 kg pliecko bravčové, Hrnčeková knedľa: 2 ks rožky biele 200 ml mlieko 1 ks vajcia 300 g múka hladká 1 PL olej olivový 1 bal. prášok do pečiva podľa chuti soľ podľa chuti zmes byliniek 2 hrste vňať zelerová nadrobno nasekaná Omáčka: 3 PL šóška zavarená 500 ml smotana na varenie 1 PL maslo 1 PL múka hladká 100 ml mlieko 3 kvapky balsamico 1 PL cukor podľa chuti soľ POSTUP PRÍPRAVY -Dala som do veľkého hrnca vodu, do ktorej som vložila bravčové pliecko v celku a počkala som kým voda nezačala vrieť. Urobila som vlastne polievku k nedeľnajšiemu obedu s tým, že mäsko použijem k druhému jedlu. Keď voda začala vrieť pridala som koreňovú zeleninu, koreniny a nechala som ju bublať cca 2 a pol hodiny. Mäsko bolo šťavnaté a rozpadávalo sa :) -Hrnčeková knedľa: Nakrájala som si rožky, opiekla ich na panvici a vychladnuté primiešala do zmesi vajec, múky, mlieka, oleja a prášku do pečiva. Po premiešaní som pridala soľ, zelerovú vňať a sušené bylinky a korenie. ( Ja som použila bazalku, majoránku, sušený cesnak, mleté čierne korenie ) Vymastila som hrnčeky olejom, naplnila zmesou a dala variť do veľkého hrnca s vodou prikryté pokrievkou na 30 minút. Vyšlo mi 5 knedlíčkov. -Šóška: Roztopila som si maslo do ktorého som pridala šóšku, nechala ju trošku rozvariť a pridala som smotanu na šľahanie. Rozmiešala som si v mlieku múku a postupne pridávala do omáčky aby trošku zhustla. Povarila som cca 10 minút a nakoniec som ju dochutila soľou, cukrom a balsamicom. Toto je podľa mňa jeden z najlepších nedeľných obedov, za ktorý by sa nemusela hanbiť ani tá najskúsenejšia kuchárka :) Knedlíčky sa krásne oddelili nožíkom od hrnčekov, boli šťavnaté a mäkké:) Mäsko som mala problém nakrájať lebo sa krásne oddeľovalo :) Dúfam, že som Vám ulahodila aspoň pohľadom na tento výborný obedík :) Možno niekto aj vyskúša :) Každopádne Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Viktória T. (Vikulqa) ID 307428 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 28.1.2015, 11:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Pecena bravcova panenka s jablkami a cervenou cibulouPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/11/pecena-bravcova-panenka-s-jablkami.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:700g bravcovej panenky 2 stredne velke cervene cibule 3 jablka 3 PL olivoveho oleja sol cierne korenie 2 struciky cesnaku 1 PL cerstveho tymianu Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 12.11.2014, 0:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 720 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,72 ďalšie >> |