Lulu M. (Makanova) ID 311840 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
BRAVČOVÉ MÄSKO Z HUBAMI
[ recept č. 58426 zo dňa 22.4.2015 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Pol kila mäsa stehno alebo pliecko ,jedna väčšia cibuľa,hladká múka,2hrste húb sušené alebo čerstvé ja používam len dubáky,olej,soľ,čierne mleté korenie.
POSTUP PRÍPRAVY
Mäso si umyjeme a nakrájame na rezne vyklepeme si ich , osolíme ich, okoreníme a z oboch strán zľahka obalíme v múke.V hrnci kde budeme roštenku variť si rozpálime olej a mäso opekáme z oboch strán cca 4min.Vyberieme si ho a vo výpeku si osmažíme cibuľu nakrájanú na kocky.Mäso dáme naspäť do hrnca,zalejeme vodou a dusíme.Huby umyjeme a varíme v menšom hrnčeku cca 10 min,scedíme ich a pridáme k mäsu.Ked je mäsko mäkké (počas dusenia môžete pridať vodu) v pohári si poriadne rozmiešame hl.múku ja dávam tak jednu a pol polievkovej lyžice a dva deci vody a vlejeme k mäsu aby sa omáčka zahustila.Necháme prevrieť ,omáčku dochutíme soľou korením a hotovo :) ako príloha je najvhodnejšia ryža. |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (23.4.2015, 8:52) |
mňam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | melania l. (lararuby) ID 130989 (23.4.2015, 6:46) |
roštenka je z hoviadka,nie zo svinky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |