. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DIA RECEPTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 39 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>

DIA RECEPTY

DIA zmrzlina ČOKOLÁDOVÁ A STRACCIATELA



POTREBNÉ PRÍSADY

3 práškové šľahačky bez cukru od Dr. Oetkera, 300ml tekutej šľahačky, 200ml mlieka, 1 pochúťková smotana, 3 van. cukor DIA (ak nezoženiete stačí pridať 3PL SWEET náhradného sladidla)

POSTUP PRÍPRAVY

Práškové šľahačky ušľaháme s tekutou šľahačkou a mliekom. Vmiešame pochúťkovú smotanu vymiešanú s vanilkovým cukrom DIA. Prešľaháme chvíľku a rozdelíme na dve polovice.

ČOKOLÁDOVÁ - pridáme 5PL granka + 5PL roztopenej mierne vychladenej čokolády, zamiešame.

STRACCIATELLA - pridáme 100g nastrúhanej čokolády.

OVOCNÁ - ak by ste chceli aj ovocnú zmrzlinu môžete si rozdeliť na 3 časti a do tretej pridáte 300g prepasírovaného ovocia.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Milan a Ajka K. (AllaK) ID 25485 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 14.5.2009, 13:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

Zdravý zemiakový šalát nielen pre diabetikov



POTREBNÉ PRÍSADY

Pre 4 -5 osôb: 520 g v šupke uvarených zemiakov, / 8SJ/, 100 g mrazeného alebo čerstvého hrášku / 1 SJ/, 120 g čerstvej mrkvy / 1 1/2 SJ/ , 1 veľká cibuľa asi 140 -150 g / O SJ/, kyslá smotana 200 ml / 1/2 SJ/ - najlepšie 16 perc. z Lidla, 1 PL horčice, cukravit alebo cukor, 100 g sterilizovanej kápie /O SJ/, asi 4 sterilizované uhorky v sladkokyslom náleve asi 80 g /o SJ/, jablčný ocot, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Týmto receptom som sa inšpirovala od dussi z mimibazáru. Robila som ho už minulý rok a kedže mi býva ťažko z klasických zemiakovým majonézových šalátov je toto skvelá a zdravá alternatíva a chutí naozaj výborne. Kľudne ho môžu jesť diabetici, ľudia na diétach,deti..
Postup:

Dressing:
200 -250 g kyslej smotany zmiešame s 1 PL horčice a asi 10 kvapkami cukravitu od Dr. Egherta alebo iného sladidla. Pre nediabetikov bude stačiť 1 PL cukru.
Postup:
Pripravíme si dressing a dáme ho nabok.
Hrášok uvaríme v pare a dáme ho vychladiť.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Nadežda K. (nadiatko) ID 26927 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 9.7.2013, 11:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

Dia palacinky



POTREBNÉ PRÍSADY

300 ml mlieka - 1,5 SJ, 105 g hl.múky - 7 SJ, 1 vajce, štipka soli, trochu oleja, maslo alebo olej na pečenie, plnka: tvaroh, sladidlo napr. Cukravit, škorica

POSTUP PRÍPRAVY

Určite každý v živote robil klasické palacinky, ale dala som si trošku námahu a prepočítala som palacinky pre diabetikov.
Postup:
Do mlieka pridáme múku, vajce, štipku soli a asi 2 PL oleja. Všetko poriadne premiešame, aby neboli hrudky a máme prichystané na pečenie.
Na palacinkárni rozohrejeme trošku oleja alebo masla a pečieme palacinky.
Z tvarohu, sladidla a troška škorice si spravíme plnku do palaciniek. Táto plnka sa nepočíta do sacharidových jednotiek.
Upečené palacinky naplníme podľa chuti a môžeme podávať.
Z tohto množstva vyšlo 9 palaciniek t.j . 1 palacinka je 1 SJ.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Nadežda K. (nadiatko) ID 26927 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 20.1.2012, 21:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

Mrkvový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

160g celozrnnej múky špaldovej (ja som dala 100g kukuričnej hladkej a 60g špaldovej), 1 ČL sódy bicarbony, 160 g cukru (hroznový cukor 60g, hnedý cukor 100g), 1 ČL perníkového korenia, 2 veľké mrkvy, ľanové semiačka, 2 PL kokosu, 60 g orechov, 5 vajíčok, 5 PL vody, 60 g palmového tuku, 2 PL rumu,

POSTUP PRÍPRAVY

- oddelíme žĺtky od bielkov,
- do bielkov dáme štipku soli a vyšľaháme sneh. Ak ho chceme mať hneď tuhý, vsypeme doň hroznový cukor a poriadne vymixujeme mixérom. Šľaháme, dokiaľ nie je poriadne tuhý.
- v druhej mise nastrúhame mrknu na jemno.
- v ďalšej veľkej mise vymiešame žĺtka, postupne pridávame hnedý cukor, ja som pridala ešte lyžicu kukuričného sirupu a mixovala do penista. Pridáme rum a vodu, roztopený tuk a ďalej mixujeme.
- postupne zašľaháme korenie, orechy, sódu bicarbonu, múku a mrkvu.
- pridáme kokos a semiačka.
- poriadne premiešame. Nezľaknite sa, cesto je veľmi tuhé. Postupne pridávame vyšľahaný sneh a už iba zľahka premiešavame, aby cesto nespadlo, ale zostalo krásne nakyprené.
- Dáme do muffinkových košíčkov, alebo vymasteného plechu a pečieme na 180C v teplovzdušnej rúre. Či je koláčik hotový zisťujeme špáradlom.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Kaja Z. (kaja060609) ID 152220 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 3.4.2016, 16:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

holadske rezne



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g bravčového pliecka 200 g eidamskeho syra soľ mleté čierne korenie muka vajce a struhanka na baľovanie tuk na vypražanie

POSTUP PRÍPRAVY

mäso pomelieme osolime ho okorenime zalejeme mliekom dobre premiesame a odlozime na niekolko hodin do chladu. k odlazanemu mäsu primiesame postruhany syr spracujeme hladku hmotu a vytvarujeme z nej rezne. obalime ich v muke vo vajicku a v struhanke a vyprazime.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

janka r. (janulik29) ID 36049 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 27.12.2009, 11:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

zemiakove fasirky



POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky,nakrajana sumka,syr,plesnivy syr,cierne ml.korenie,vajcia,struhanka

POSTUP PRÍPRAVY

Uvarene zemiaky postruhame pridame nakrajanu sumku,syry,pridame korenie,vajcia.Poriadne zamiesame a podla potreby pridavame struhanku aby sa nam vzniknuta zmes moc nelepila.Vytvarujeme fasirky ktore obalujeme v trojobale a vyprazame ako rezne.Podavame s cesnakovim drezingom ktory si pripravime s kyslou smotanou a cesnakom .Dufam ze vam bude chutit nasa rodinka to zboznuje.DOBRU CHUT!!!!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

slavka k. (anjelik0000) ID 133161 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 26.6.2011, 21:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

DIA tiramisu



POTREBNÉ PRÍSADY

celozrnné piškoty, káva bez kofeinu, 2 šľahačky, 2 nátierkové maslo bez príchute, fruktoza podľa chuti. Na ozdobu hrozno, kakao

POSTUP PRÍPRAVY

Uvaríme si kávu bez kofeinu ( pretože tortička bude pre malú diabetičku a nielen pre nu :-)
celozrnné piškoty namáčame do vychladnutej kávy, poukladáme na dno tortovej formy.
ušľaháme šlahačky s fruktozou a prdáme nátierkové masla. Natrieme na piškoty a opakujeme vrstvy.
Dala som aj ovocie - mandarinky do jednej vrstvy.
Mne vyšli tri vrstvy piškot.
Posledná vrstva je plnka. Vrch husto posypeme kakaom a ozdobíme hroznom.

Chutila nie len malej diabetičke, ale aj všetkým ostatným. A nikto ani nezistil, že je bez cukru :-))))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Dana S. (Dana253) ID 141179 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 23.4.2013, 15:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

Rajčinová Clever polievka s parmezánom



POTREBNÉ PRÍSADY

1 liter 100 % rajčinovej šťavy, najlepšia najlacnejšia je v Bile. oregano nastrúhaný parmezán

POSTUP PRÍPRAVY

Baby, nie je to vtip, poradila mi to kamarátka , keď chudla a nemala čas vyvárať pre seba extra alebo potrebovala niečo teplé do žalúdka a mala plné zuby čajov

Jednoducho zohrejete šťavu, koľko treba...ja som to dala aj našim chlapom a zjedli...pridáte trošku oregana a posypete parmezánom...dá sa tam dať aj štipka cukru, ale na čo...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Monika L. (monina) ID 3065 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 13.4.2011, 14:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

Nepečená čokoládová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

1 balík piškót (10,0 Sj) 1 šľahačková smotana (1,0 Sj) 13 dielikov horkej čokolády 74% (1,0 Sj) 500 g odtučneného tvarohu (0,0 Sj) Spolu (12,0 Sj)

POSTUP PRÍPRAVY

1. Do tortovej formy rozložíme ½ piškót.
2. Do tvarohu nastrúhame 7 dielikov horkej čokolády a dobre rozmiešame.
3. Šľahačku vyšľaháme a vmiešame do tvarohu.
4. Polovicu tvarohu rozotrieme na piškóty, rozložíme druhú časť piškót a rozotrieme zvyšný tvaroh.
5. Na vrch torty nastrúhame zvyšnú horkú čokoládu.
6. Tortu dáme stuhnúť do chladu na niekoľko hodín.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Monika S. (monca301) ID 11967 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 16.10.2012, 12:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DIA RECEPTY

Tvarohovo - slivkový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

na 1 veľký plech: 5 ks vajec, 100 g masla, 180 g prášok.cukor / 18 SJ/, kryštál.cukor 2 PL / asi 2 SJ/, hladká múka 100 g + 100 g polohr.múka = 200 g múka / 13,5 SJ/, prášok do pečiva, 500 g hrudkového tvarohu / 2 SJ/, 2 ks vanil.cukor alebo 16 g / 3,2 SJ/, vykôstkované polené slivky 400 g / 6,3 SJ/, štipka soli , spolu cca. 44 SJ

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtky, maslo a polovicu prášk. cukru vyšľaháme. Pridáme zmiešanú a preosiatu múku s prášok do pečiva a štipkou soli. Postupne pridávame do vzniknutej masy na striedačku so snehom z bielkov / sneh vyšľaháme s druhou polkou práškového cukru./
Plech pomastíme, vysypeme polohr. múkou, rozotrieme cesto a rovnomerne navrstvíme tvaroh zmiešaný s vanil. cukrom. Odporúčam dať hrudkový tvaroh. Umyté, vykôstkované a polené slivky ponárame z vnútornej strany do kryšt.cukru a rovnomerne ukladáme na povrch koláča. Pečieme v predhriatej rúre na 150 C asi hodinu. Možno sa Vám upečie skôr, treba ho sledovať a vytiahnuť skôr.
Pre diabetikov:
koláč počítajte ako sladké pečivo t.j. 20 g = 1 SJ

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Nadežda K. (nadiatko) ID 26927 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 2.7.2014, 13:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 39 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu