končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 39 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
DIA RECEPTY |
DIA zmrzlina ČOKOLÁDOVÁ A STRACCIATELAPOTREBNÉ PRÍSADY 3 práškové šľahačky bez cukru od Dr. Oetkera, 300ml tekutej šľahačky, 200ml mlieka, 1 pochúťková smotana, 3 van. cukor DIA (ak nezoženiete stačí pridať 3PL SWEET náhradného sladidla) POSTUP PRÍPRAVY Práškové šľahačky ušľaháme s tekutou šľahačkou a mliekom. Vmiešame pochúťkovú smotanu vymiešanú s vanilkovým cukrom DIA. Prešľaháme chvíľku a rozdelíme na dve polovice. ČOKOLÁDOVÁ - pridáme 5PL granka + 5PL roztopenej mierne vychladenej čokolády, zamiešame. STRACCIATELLA - pridáme 100g nastrúhanej čokolády. OVOCNÁ - ak by ste chceli aj ovocnú zmrzlinu môžete si rozdeliť na 3 časti a do tretej pridáte 300g prepasírovaného ovocia. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Milan a Ajka K. (AllaK) ID 25485 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 14.5.2009, 13:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Zdravý zemiakový šalát nielen pre diabetikovPOTREBNÉ PRÍSADY Pre 4 -5 osôb: 520 g v šupke uvarených zemiakov, / 8SJ/, 100 g mrazeného alebo čerstvého hrášku / 1 SJ/, 120 g čerstvej mrkvy / 1 1/2 SJ/ , 1 veľká cibuľa asi 140 -150 g / O SJ/, kyslá smotana 200 ml / 1/2 SJ/ - najlepšie 16 perc. z Lidla, 1 PL horčice, cukravit alebo cukor, 100 g sterilizovanej kápie /O SJ/, asi 4 sterilizované uhorky v sladkokyslom náleve asi 80 g /o SJ/, jablčný ocot, soľ POSTUP PRÍPRAVY Týmto receptom som sa inšpirovala od dussi z mimibazáru. Robila som ho už minulý rok a kedže mi býva ťažko z klasických zemiakovým majonézových šalátov je toto skvelá a zdravá alternatíva a chutí naozaj výborne. Kľudne ho môžu jesť diabetici, ľudia na diétach,deti.. Postup: Dressing: 200 -250 g kyslej smotany zmiešame s 1 PL horčice a asi 10 kvapkami cukravitu od Dr. Egherta alebo iného sladidla. Pre nediabetikov bude stačiť 1 PL cukru. Postup: Pripravíme si dressing a dáme ho nabok. Hrášok uvaríme v pare a dáme ho vychladiť. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Nadežda K. (nadiatko) ID 26927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 9.7.2013, 11:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Dia palacinkyPOTREBNÉ PRÍSADY 300 ml mlieka - 1,5 SJ, 105 g hl.múky - 7 SJ, 1 vajce, štipka soli, trochu oleja, maslo alebo olej na pečenie, plnka: tvaroh, sladidlo napr. Cukravit, škorica POSTUP PRÍPRAVY Určite každý v živote robil klasické palacinky, ale dala som si trošku námahu a prepočítala som palacinky pre diabetikov. Postup: Do mlieka pridáme múku, vajce, štipku soli a asi 2 PL oleja. Všetko poriadne premiešame, aby neboli hrudky a máme prichystané na pečenie. Na palacinkárni rozohrejeme trošku oleja alebo masla a pečieme palacinky. Z tvarohu, sladidla a troška škorice si spravíme plnku do palaciniek. Táto plnka sa nepočíta do sacharidových jednotiek. Upečené palacinky naplníme podľa chuti a môžeme podávať. Z tohto množstva vyšlo 9 palaciniek t.j . 1 palacinka je 1 SJ. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Nadežda K. (nadiatko) ID 26927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 20.1.2012, 21:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Mrkvový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY 160g celozrnnej múky špaldovej (ja som dala 100g kukuričnej hladkej a 60g špaldovej), 1 ČL sódy bicarbony, 160 g cukru (hroznový cukor 60g, hnedý cukor 100g), 1 ČL perníkového korenia, 2 veľké mrkvy, ľanové semiačka, 2 PL kokosu, 60 g orechov, 5 vajíčok, 5 PL vody, 60 g palmového tuku, 2 PL rumu, POSTUP PRÍPRAVY - oddelíme žĺtky od bielkov, - do bielkov dáme štipku soli a vyšľaháme sneh. Ak ho chceme mať hneď tuhý, vsypeme doň hroznový cukor a poriadne vymixujeme mixérom. Šľaháme, dokiaľ nie je poriadne tuhý. - v druhej mise nastrúhame mrknu na jemno. - v ďalšej veľkej mise vymiešame žĺtka, postupne pridávame hnedý cukor, ja som pridala ešte lyžicu kukuričného sirupu a mixovala do penista. Pridáme rum a vodu, roztopený tuk a ďalej mixujeme. - postupne zašľaháme korenie, orechy, sódu bicarbonu, múku a mrkvu. - pridáme kokos a semiačka. - poriadne premiešame. Nezľaknite sa, cesto je veľmi tuhé. Postupne pridávame vyšľahaný sneh a už iba zľahka premiešavame, aby cesto nespadlo, ale zostalo krásne nakyprené. - Dáme do muffinkových košíčkov, alebo vymasteného plechu a pečieme na 180C v teplovzdušnej rúre. Či je koláčik hotový zisťujeme špáradlom. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Kaja Z. (kaja060609) ID 152220 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 3.4.2016, 16:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
holadske reznePOTREBNÉ PRÍSADY 500 g bravčového pliecka 200 g eidamskeho syra soľ mleté čierne korenie muka vajce a struhanka na baľovanie tuk na vypražanie POSTUP PRÍPRAVY mäso pomelieme osolime ho okorenime zalejeme mliekom dobre premiesame a odlozime na niekolko hodin do chladu. k odlazanemu mäsu primiesame postruhany syr spracujeme hladku hmotu a vytvarujeme z nej rezne. obalime ich v muke vo vajicku a v struhanke a vyprazime. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | janka r. (janulik29) ID 36049 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 27.12.2009, 11:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
zemiakove fasirkyPOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky,nakrajana sumka,syr,plesnivy syr,cierne ml.korenie,vajcia,struhanka POSTUP PRÍPRAVY Uvarene zemiaky postruhame pridame nakrajanu sumku,syry,pridame korenie,vajcia.Poriadne zamiesame a podla potreby pridavame struhanku aby sa nam vzniknuta zmes moc nelepila.Vytvarujeme fasirky ktore obalujeme v trojobale a vyprazame ako rezne.Podavame s cesnakovim drezingom ktory si pripravime s kyslou smotanou a cesnakom .Dufam ze vam bude chutit nasa rodinka to zboznuje.DOBRU CHUT!!!!!! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) slavka k. (anjelik0000) ID 133161 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 26.6.2011, 21:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
DIA tiramisuPOTREBNÉ PRÍSADY celozrnné piškoty, káva bez kofeinu, 2 šľahačky, 2 nátierkové maslo bez príchute, fruktoza podľa chuti. Na ozdobu hrozno, kakao POSTUP PRÍPRAVY Uvaríme si kávu bez kofeinu ( pretože tortička bude pre malú diabetičku a nielen pre nu :-) celozrnné piškoty namáčame do vychladnutej kávy, poukladáme na dno tortovej formy. ušľaháme šlahačky s fruktozou a prdáme nátierkové masla. Natrieme na piškoty a opakujeme vrstvy. Dala som aj ovocie - mandarinky do jednej vrstvy. Mne vyšli tri vrstvy piškot. Posledná vrstva je plnka. Vrch husto posypeme kakaom a ozdobíme hroznom. Chutila nie len malej diabetičke, ale aj všetkým ostatným. A nikto ani nezistil, že je bez cukru :-)))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Dana S. (Dana253) ID 141179 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 23.4.2013, 15:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Rajčinová Clever polievka s parmezánomPOTREBNÉ PRÍSADY 1 liter 100 % rajčinovej šťavy, najlepšia najlacnejšia je v Bile. oregano nastrúhaný parmezán POSTUP PRÍPRAVY Baby, nie je to vtip, poradila mi to kamarátka , keď chudla a nemala čas vyvárať pre seba extra alebo potrebovala niečo teplé do žalúdka a mala plné zuby čajov Jednoducho zohrejete šťavu, koľko treba...ja som to dala aj našim chlapom a zjedli...pridáte trošku oregana a posypete parmezánom...dá sa tam dať aj štipka cukru, ale na čo... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Monika L. (monina) ID 3065 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 13.4.2011, 14:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Nepečená čokoládová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balík piškót (10,0 Sj) 1 šľahačková smotana (1,0 Sj) 13 dielikov horkej čokolády 74% (1,0 Sj) 500 g odtučneného tvarohu (0,0 Sj) Spolu (12,0 Sj) POSTUP PRÍPRAVY 1. Do tortovej formy rozložíme ½ piškót. 2. Do tvarohu nastrúhame 7 dielikov horkej čokolády a dobre rozmiešame. 3. Šľahačku vyšľaháme a vmiešame do tvarohu. 4. Polovicu tvarohu rozotrieme na piškóty, rozložíme druhú časť piškót a rozotrieme zvyšný tvaroh. 5. Na vrch torty nastrúhame zvyšnú horkú čokoládu. 6. Tortu dáme stuhnúť do chladu na niekoľko hodín. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Monika S. (monca301) ID 11967 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 16.10.2012, 12:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DIA RECEPTY |
Tvarohovo - slivkový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY na 1 veľký plech: 5 ks vajec, 100 g masla, 180 g prášok.cukor / 18 SJ/, kryštál.cukor 2 PL / asi 2 SJ/, hladká múka 100 g + 100 g polohr.múka = 200 g múka / 13,5 SJ/, prášok do pečiva, 500 g hrudkového tvarohu / 2 SJ/, 2 ks vanil.cukor alebo 16 g / 3,2 SJ/, vykôstkované polené slivky 400 g / 6,3 SJ/, štipka soli , spolu cca. 44 SJ POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky, maslo a polovicu prášk. cukru vyšľaháme. Pridáme zmiešanú a preosiatu múku s prášok do pečiva a štipkou soli. Postupne pridávame do vzniknutej masy na striedačku so snehom z bielkov / sneh vyšľaháme s druhou polkou práškového cukru./ Plech pomastíme, vysypeme polohr. múkou, rozotrieme cesto a rovnomerne navrstvíme tvaroh zmiešaný s vanil. cukrom. Odporúčam dať hrudkový tvaroh. Umyté, vykôstkované a polené slivky ponárame z vnútornej strany do kryšt.cukru a rovnomerne ukladáme na povrch koláča. Pečieme v predhriatej rúre na 150 C asi hodinu. Možno sa Vám upečie skôr, treba ho sledovať a vytiahnuť skôr. Pre diabetikov: koláč počítajte ako sladké pečivo t.j. 20 g = 1 SJ ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Nadežda K. (nadiatko) ID 26927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 2.7.2014, 13:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 39 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |