. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > VIANOČNÉ CUKROVINKY

Maria P. (teleflex) ID 105501
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.7.2009
Naposledy: 28.3.2024 12:53
Aktualizácia: 29.9.2018 12:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 40
RODINNÉ FOTOGRAFIE 531
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 1149
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 20 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2

VIANOČNÉ CUKROVINKY

♠ Orechové mušličky...♠



POTREBNÉ PRÍSADY

300g hladkej múky, 100g mletých orechov, 125g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, štipka soli, 200g tuku, 1 vajce, 1 bielok ♠♠♠♠♠ Náplň: 100g hrozienok, 100g pomletých orechov, 100g postrúhanej čokolády...

POSTUP PRÍPRAVY

V miske rozmiešame múku, mleté orechy, vanilkový a práškový cukor a soľ. Potom pridáme nasekaný tuk a 1 vajce. Vymiesime cesto, ktoré po častiach rozvaľkáme na 0,5 cm hrúbku. Z cesta vykrajujeme kolieska /s asi 6 cm priemerom/, potrieme bielkom, naplníme plnkou, preložíme napoly a okraje popritláčame, povrch tiež potrieme bielkom, aby nepopraskali. Pečieme na 180 °C, 10 minút. Ešte teplé obaľujeme v práškovom cukre.



♠♠♠♠♠


Náplň: hrozienka si asi hodinku pred prípravou namočíme do horúcej vody alebo rumu, potom zmiešame s orechmi a čokoládou /horkou alebo mliečnou/.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (1) posledné: 26.1.2017, 13:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Najlepšie FÚKANÉ ROŽKY...



POTREBNÉ PRÍSADY

receptík mám od Primilky a sú fakt najlepšie, aké som kedy robila a vždy sa vydaria na jednotku... 250g hladkej múky, 500g práškového cukru, 250g PALMARÍNU, 250g mletých orechov alebo kokosovej múčky, 1 KL sódy bikarbóny

POSTUP PRÍPRAVY

Suché suroviny zmiešame v miske, pridáme posekaný zmäknutý PALMARÍN a zamiesime cesto. Do suchých /nevymazaných/ formičiek na rožky si kúsok cesta natlačíme /stačí, keď bude zarovno alebo aj trochu menej/, ale musí byť riadne natlačené...pečieme na 170 °C dozlata, asi 10 - 15 minút.





Necháme vychladnúť a potom vyklopíme. Konce rožkov namáčame do rozpustenej čokolády.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 88 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (82) posledné: 17.12.2019, 20:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

♠♠♠ Kreolky ♠♠♠



POTREBNÉ PRÍSADY

♠♠♠ prvé cestíčko: 300 g hladkej múky, 200 g tuku /Hera, maslo/ , 100g práškového cukru ♠♠♠ ♠♠♠ druhé cestíčko: 180g tuku /Hera, maslo/, 300g hrubej múky, 100 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 1 vajce, 130 g kokosovej múčky, 1 PL kakaa ♠♠♠ ♠♠♠ ríbezľový džem, čokoláda ♠♠♠

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny na prvé cesto spracujeme, vaľkáme na pomúčenej doske na tenko, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie....




Suroviny na druhé cesto dobre spracujeme /trošku dlhšie to trvá a nakoniec je cestíčko trochu sypké, ale tak to má byť/. Z tohoto cestíčka pomocou mäsového mlynčeka a nástavca na strojčekové pečivko vytvoríme koliesko, ktoré položíme na prvé pripravené cesto. Pokiaľ takýto nástavec nemáme, môžeme koliesko vytvoriť rukami. Do stredu kolieska lyžičkou dáme trochu lekváru. Pečieme na 180 °C asi 15 minút. Po vychladnutí pofŕkame čokoládou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 12.12.2012, 16:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

♠♠♠ Makové rožky ♠♠♠



POTREBNÉ PRÍSADY

315 g hrubej múky, 150 g masla /margarínu/, 110 g práškového cukru, 100g mletého maku, štipka soli, 1 vajce ♠♠♠ práškový cukor na obaľovanie alebo biela poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny zmiešame, formičku na rožteky obalíme potravinárskou fóliu, vtlačíme vypracované cesto, vyklopíme na plech vystlaný papierom na pečenie, alebo si cesto nakrájame na rovnomerné kúsky, sformujeme rožky, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. pečieme na 200°C asi 10 minút.



♠♠♠



Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (18) posledné: 18.1.2013, 21:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Drobné pečivko.../2./



POTREBNÉ PRÍSADY

Receptík na "Škoricové klbká" som našla na tejto stránke a sú fantastické: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3117 a receptík na Husárske koláčiky mám už roky a stále sa tešia obľube...

POSTUP PRÍPRAVY

HUSÁRSKE KOLÁČIKY:

200g masla /alebo HERY/, 100g práškového cukru, štipka soli, vanilkoá dreň /zo struku/ alebo vanilková esencia, 300g hladkej múky, 100g zomletých lieskových orechov, 2 žĺtky, práškový cukor na posypanie, lekvár

Maslo /HERU/, vanilkovú dreň alebo esenciu,cukor, soľ a žĺtky vymiešame pridáme múku, oriešky a vypracujeme cesto, ktoré dáme odležať na 2,5 hodiny do chladničky. Potom z cesta vytvarujem tenký valec, ktorý nakrájame na kolieska, z tých urobíme guľky, do stredu každej guľky opačným koncom varešky urobíme jamku, uložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme na 200stupňoch asi 10-15minút.
Hotové necháme vychladnúť, posypeme práškovým cukrom, do jamky dáme za lyžičku lekváru /k je tuhý, trochu ho zohrejeme/. Koláčiky pečiem v predstihu, aby sa vôňa a chuť pekne rozvinuli...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 18.12.2011, 23:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Nugátové kvety a linecké koláčiky...



POTREBNÉ PRÍSADY

Receptík na tie "moje" linecké koláčiky je tu: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=35747&user=105501 a tu sú nugátové kvety.

POSTUP PRÍPRAVY

NUGÁTOVÉ KVETY:

200g hladkej múky, 1/2balíčka kypriaceho prášku, 100g zomletých orechov, štipka soli, 1 vajce, 150g masla /alebo HERY/, nutela, práškový cukor....


Z múky, kypriaceho prášku, orechov, soli, masla a vajce vypracujeme cesto, ktoré dáme na 1 hodinu do chladničky, potom vyvaľkáme na pomúčenej doske natenko vykrojíme kvietky, do polovice v strede vykrojíme otvor...pečieme na 180 stupňov, 12 minút. Necháme vychladnúť, potom si koláčiky s otvorom prenesieme na podnos a posypeme práškovým cukrom. Koláčiky bez otvoru natrieme bohato nutelou /musíme byť trochu opatrný, pretože sú krehké/ a jemne priložíme kvietok s otvorom - nepritláčame, aby sa nezlomili...Mne vyšlo 40 zlepených kvietkov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 17.12.2011, 13:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Medvedie labky...



POTREBNÉ PRÍSADY

Na kokosové medvedie labky som sem v minulý rok "hodila" receptík http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=35747&user=105501 , tak tu je aj na orechové recept...

POSTUP PRÍPRAVY

MEDVEDIE LABKY - ORECHOVÉ:

210ghladkej múky, 210g masla /alebo margarínu/, 100g orechov alebo orieškov, 150g práškového cukru, 20-30g kakaa, kôra z 1/2 citróna /nemusí byť/, trocha mletej škorice 2 žĺtky...


Sypké suroviny zmiešame a pridáme zvyšok ingrediencií, vypracujeme cesto, ktoré dáme aspoň na 1 hodinu do chladničky. Z cesta si odoberáme kúsky, ktoré natlačíme do vymastených formičiek na medvedie labky. Pečieme na 160 stupňov asi 20 minút. Necháme ich riadne vychladnúť a následne obaľujeme v práškovom cukre. /Ja si do misky dám preosiaty práškový cukor, vhodíme pár kúskov pečivka a zatrasieme. Cukor trochu oklepeme a je hotovo./

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 20.12.2011, 16:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

***Medovníčky*** - PREVERENÁ KLASIKA ...



POTREBNÉ PRÍSADY

Aj keď je receptov na medovníčky neúrekom, tieto "moje" sú rokmi overené /ja ich pečiem už 14 rokov/ a receptík som už rozdala nespočetne veľa krát /každý kto ochutnal, ho hneď pýtal :-) /. Takže potrebujeme: 650g hladkej múky /nešpecifikujem presne typ, pretože som ich už piekla z každého druhu a rozdiel som nezbadala/, 250g práškového cukru, 50g zmäknutého masla /môže byť aj margarín/, 150g medu /najlepšie v tekutej forme, ale ak nám skryštalizoval, stačí ho v horúcom kúpeli nechať rozpustiť/, 4 žĺtky alebo 3 vajcia, 1 ČL perníkového korenia, 2 zarovnané ČL sódy bikarbóny, 4-5 PL mlieka /môže byť studené a viac ho fakt netreba/.

POSTUP PRÍPRAVY

Ja si zmiešam všetky sypké suroviny a potom pridám zvyšné ingrediencie, vymiesime hladké cesto, ktoré prikryté necháme do druhého dňa odpočívať v chlade. Potom ho po častiach vyvaľkáme na pomúčenej doske - tu upozorňujem, že je dobré ustriehnuť si hrúbku cesta 0,5 cm, vtedy medovníčky bez problémov zostanú mäkké!!! Vykrojíme si rôzne tvary /mne vyjde cca 85 kúskov väčších aj menších medovníčkov/ a pečieme na 180 stupňov do zlata. Ak ich chceme lesklé, menšie tvary potrieme žĺtkom pred a väčšie kúsky hneď po upečení. Pred zdobením necháme medovníčky jeden deň "vydýchať", aby nám neopadávala poleva /ja som na ne trochu pozabudla a "dýchali" nezakryté 4 dni, napriek tomu zostali krásne mäkučké :-) /.
Skladujú sa v igelitovom sáčku a vydržia chutné naozaj dlho /teda ak ich nestihnete zjesť :-) /. Ak ich chcem mať ešte mäkšie, pár ich odoberiem do nádobky, prihodím krajec čerstvého chlebíka a sú ako obláčik.
Tak nech sa darí a prajem krásne a šťastné Vianoce ...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 59 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (43) posledné: 30.11.2014, 18:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Drobné pečivko.../1./



POTREBNÉ PRÍSADY

Receptík zo starej knihy, ale osvedčený. KAKAOVÉ KEKSE: 400g hladkej múky, 160g masla alebo margarínu, štipka soli, 20g kakaa, 1/2 balíčka vanilínového cukru, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, 1/2 ČL mletej škorice, 180g práškového cukru, 1 žĺtok, 1 vajce, 1 PL citrónovej šťavy alebo kyslej smotany, prípadne bieleho jogurtu. Zmiešame všetky suché prísady, potom pridáme ostatné suroviny a vymiesime cesto, ktoré dáme aspoň na 1/2 hodiny do chladu. Následne ho vyvaľkáme na pomúčenej doske natenko /asi 3 mm/, povykrajuje rôzne tvary a upečieme na 180 stupňov asi 10 minút. Pred pečením môžeme potrieť žĺtkom alebo mliekom. Upečené keksíky môžem pospájať lekvárom /pekne zmäknú a zvláčnejú/ alebo spapať len tak /sú fajn chrumkavé/. povrch môžeme posypať práškovým cukrom alebo pofŕkať tmavou či bielou čokoládou. Vyšlo mi asi 60 zlepených kusov.

POSTUP PRÍPRAVY

Ďalšia inšpirácia zo starej kuchárskej knihy a veľmi chutné

KARAMELOVÉ KEKSE: 100g práškového cukru, 1 dl kávy /môže byť zrnková, neska alebo Inca/, 500g hladkej múky, 1 balíček vanilínového cukru, 160g práškového cukru, 120g masla alebo margarínu, 2 vajcia, štipka soli, 1/2 balíčka kypriaceho prášku. 100g práškového cukru upálime na karamel, zalejeme teplou kávou necháme rozpustiť a vychladnúť. Všetky sypké suroviny premiešame, pridáme ostatné ingrediencie a nakoniec vlejeme vychladnutý karamel. Vymiesime cesto, ktoré dáme aspoň na 1/2 hodinu do chladu a následne ho vyvaľkáme na pomúčenej doske natenko /asi 3 mm/, povykrajuje rôzne tvary a upečieme na 180 stupňov asi 10 minút. Pred pečením môžeme potrieť žĺtkom alebo mliekom. Upečené keksíky môžem pospájať lekvárom /pekne zmäknú a zvláčnejú/ alebo spapať len tak /sú fajn chrumkavé/. povrch môžeme posypať práškovým cukrom alebo pofŕkať tmavou či bielou čokoládou. Vyšlo mi asi 70 zlepených kusov.


A nakoniec inšpirácia z časopisu:

ŠKORICOVÉ SRDIEČKA: 200g hladkej múky, 200g tuku, 6 PL práškového cukru, 5 PL mletých orechov, 1 vajce, 2 balenia čokoládového pudingu, 1 vajce, 1 ČL mletej škorice, 1 ČL postrúhanej citrónovej kôry, 1 ČL kypriaceho prášku. Znovu všetky sypké suroviny premiešame, pridáme ostatné ingrediencie a vymiesime hladké cesto, ktoré dáme na 60 minút do chladu. Potom ho vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 mm, vykrojíme srdiečka, do polovice urobíme v strede otvor, upečieme na 180 stupňov, 10 - 15 minút. Po vychladnutí spojíme po dve jahodovým lekvárom a posypeme práškovým cukrom zmiešaným so škoricou alebo obalíme v škoricovom cukre.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 7.11.2014, 19:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Kokosové medvedie labky a lepené očká..



POTREBNÉ PRÍSADY

Kokosové medvedie labky: 500g hladkej múky, 250g tuku, 200g práškového cukru, 200g kokosovej múčky, 1/2 balíčka vanilínového cukru, 2 vajcia, štipka soli, 1/2 balíčka kypriaceho prášku... Všetko spolu dobre vmiešame a kúsky cesta vtláčame do vymastených formičiek na medvedie labky. Pečieme na 170 stupňoch do zlata, necháme trochu vychladnúť, vyklopíme obalíme v práškovom cukre zmiešanom s vanilínovým.

POSTUP PRÍPRAVY

Lepené očká: 300g hladkej múky, 200g tuku, 100g práškového cukru spolu dobre zmiešame a cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske,. vykrajujeme kolieska alebo rôzne tvary, pečieme na 180 stupňov do zlata. vychladnuté zlepujeme lekvárom a pofŕkame roztopenou čokoládou alebo posypeme práškovým cukrom...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (16) posledné: 13.12.2013, 11:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 20 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu