končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 71 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |
STRUKOVINY |
Cícer na paprike alias prívarok z lieskových orieškov :)POTREBNÉ PRÍSADY v recepte POSTUP PRÍPRAVY Cícer namočíme do studenej vody aspoň na 12 hodín, potom scedíme a varíme do mäkka, cca hodinu. Ak použijete cícer konzervovaný, začnite rovno od nasledujúcej vety :) Polovicu cíceru necháme v celku, druhú polovicu najemno rozmixujeme (aj s nálevom, prípadne vývarom). Na oleji opražíme cibuľu a cesnak, pridáme sladkú mletú červenú papriku, vlejeme rozmixovanú cícerovú hmotu, podusíme, prilejeme sladkú a kyslú smotanu v pomere 1:1 a pridáme cícer v celku. Ochutíme mletým čiernym korením, soľou a petržlenovou vňaťou. Ak je zmes príliš riedka, zahustíme lyžicou múky, ak príliš hustá, rozriedime mliekom. Podávame s cestovinou, knedľou alebo chlebom. Alebo si vymyslite čosi lepšie :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) Lucia J. (lucisek) ID 6057 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 30.10.2014, 14:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Jesenná rýchlovka z cícera a kyslej kapustyPOTREBNÉ PRÍSADY cca 800g kyslej kapusty, 1 konzerva sterilizovaného cíceru, cca 100g prerastenej slaninky, 2 veľké cibule, trošku oleja, mleté čierne korenie, podľa potreby solčanka alebo soľ POSTUP PRÍPRAVY Túto super dobrôtku som našla na ČMMB a hneď ako dokvasila kapusta v sude, som ju musela vyskúšať a nebanujem, je to veľmi rýchle a veľmi sýte a samozrejme aj veľmi dobré jedlo. Postup viď nižšie... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (37) posledné: 7.12.2014, 20:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Hrachová kaša zo suchého hrachuPOTREBNÉ PRÍSADY 1 balenie suchého poleného hrachu * zásmažka z masla a múky * soľ * PRÍLOHY: volské oko na každú porciu * údené mäso * chlieb alebo čerstvé pečivo POSTUP PRÍPRAVY Polený hrach namočte deň dopredu do studenej vody, na druhý deň vodu zlejte a uvarte spolu s 2 bobkovými listami v osolenej vode. Vody nedávajte príliš, pretože hrach nebudete po uvarení zlievať, ale ho rozmixujete ponorným mixérom – a taktiež, soľte opatrne. Keď bude hrach uvarený, vyberte bobkový list, vodu nezlievajte a ponorným mixérom vymixujte na hladkú kašu. Do hotovej kaše vmiešajte zásmažku z múky a masla. Ako prílohu podávajte volské oko, údené mäso a chlieb. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 22 návštěvníkov) Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 9.3.2017, 20:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Jednoduchý cícerový šalátPOTREBNÉ PRÍSADY 1 konzerva sterilizovného cíceru alebo čerstvo uvarený, cca 60g syra Feta, 1 mladá cibuľka, olivový olej, 3 ks sušených rajčiniek naložených v oleji POSTUP PRÍPRAVY Poslednú porciu cícerového gulášu si zobral manžel do roboty, hoci som varila aj mäso a tak mi neostalo nič iné ako prekutrať špajzu a niečo si vymyslieť, pretože na mäso som nemala absolútne chuť a vznikol veľmi jednoduchý a veľmi dobrý šalátik, kto má rád cícer - odporúčam. Postup je veľmi jednoduchý, prepláchnutý cícer zmiešame s nakrájaným syrom, rajčinkmi a cibuľkou, trošku pokvapkáme olejom, soliť netreba, syr je slaný dosť. Podávame s pečivom alebo dobrým chlebíkom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov) Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (57) posledné: 2.1.2013, 19:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Kovbojská fazuľaPOTREBNÉ PRÍSADY cibuľa * klobása * 2 ks fazuľa v paradajkovej omáčke * kečup * chilli omáčka POSTUP PRÍPRAVY nižšie :)) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 9.6.2011, 19:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Retro fazuľa s párkom (pre niekoho len trenčiansky párok s fazuľou ,-)POTREBNÉ PRÍSADY Biela fazula * parky (alebo klobasa) * pasirovane paradajky * cibula * cesnak * oregano alebo ine bylinky - nemusi byt * sol * MCK * trosku mlieka a solamyl (da sa aj bez toho,ale nie je to celkom ono potom) POSTUP PRÍPRAVY Aj ked je dnes ovela jednoduchsie a pohodlnejsie kupit hotovu fazulu v paradajkovej omacke, ja ju rada uvarim doma :o) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (32) posledné: 23.9.2012, 21:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Trojfarebný šalát z cíceruPOTREBNÉ PRÍSADY 1 konzerva cíceru, 1 malý pohár sterilizovanej kápie, 1 brokolica, bylinková soľ, olivový olej, 1 PL umeoctu (citrónová šťava, ocot), cca 2-3 PL semienok - ja som dala sézam a slnečnicové semienka POSTUP PRÍPRAVY Tento týždeň sa nám konečne oteplilo a to znamená aj zhadzovanie kabátov, ktoré dokázali zakryť aj to, čo sme vidieť nechceli. A tak nastáva čas na zmenu jedálneho lístka, veď chceme byť do leta štíhle a hlavne zdravé. Tak som si dnes vymyslela ďalšie jedlo z cícera, aby som dookola nejedla stále to isté. Brokolicu naparíme do chrumkava, potom hneď dáme do studenej vody. Do misky nasypeme prepláchnutý cícer, pridáme pokrájanú kápiu a brokolicu. Podľa chuti posypeme bylinkovou soľou a pridáme olej, umeocot, semienka opražené na sucho, premiešame a hneď konzumujeme, môžeme s chlebíkom, hriankou alebo s pečivom alebo len tak bez ničoho ako ja. Dobrú chuť! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (34) posledné: 3.3.2013, 19:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Najjednoduchší a bleskový šošovicový prívarok (v tlakovom hrnci)POTREBNÉ PRÍSADY Prebrata, umyta sosovica - bobkovy list - sol - cier.korenie - smotana na varenie - cesnak. POSTUP PRÍPRAVY Pre gazdinky,ktore s tlakacom este len zacinaju alebo by chceli zacat :o) Takze sosovicu si namocime asi na 2 hodinky, z napucanej zlejeme vodu. Dame do tlakoveho hrnca, zalejeme asi 2-3 dl cistej vody. Pridame bobkovy list a hrniec zatvorime. Na vyssom tlaku a velkom plameni nechame hrniec natlakovat. (ked zacne z hora unikat para a na mojom tam vtedy vyskoci taky dzindzik, niektore zacnu piskat) Ked nam da hniec znamenie,ze tlaku je tam az-az, stisime ohen a stopneme si 8 min. Po tomto case hrniec odtlakujeme (schladenim pod studenou tecucou vodou,prip.vypustenim pary - pozor, aby ste to nenasmerovali na seba a neobarili sa), otvorime a ochutname,ci je sosovica makka. Moja potrebovala presne 8 min.aby bola taka akurat, pri klasickom vareni som to nikdy nevystihla, vzdy som ju rozvarila ,o) Voda sa mi odparila skoro vsetka, mozno aj vsetka. Vlejeme smotanu na varenie (alebo kyslu smotanu izbovej teploty s troskou rozhabarkovanej hladkej muky), pretlacime par strucikov cesnaku (podla chuti), osolime,okorenime a povarime do zhustnutia. Uz len odokryte alebo prikryte obycajnou pokrievkou. Podla potreby este rozriedime alebo zahustime mukou. Len pre predstavu pre zaciatocnicke zaciatocnicky, sosovice som dala asi 400 g (suchej), 1 bobkovy list, 1 smotana, trosku vody (cca 1dl), asi 3 struciky cesnaku. sol a korenie naozaj podla vlastnej chute. Podavame s cim mame radi, ja som na troske oleja opiekla cibulu, parky a spekacky a trochu slaniny,aby to aspon zavonalo masom,kedze parky a podobne produkty toho o mase vela nepoculi ,o) ochutila som to cervenou paprikou, cier.korenim,susenym cesnakom. Takze doplnam tip od Michaely, bez namacania varime sosovicu tiez 8 min :-) Dakujem, Miska A usetrime este trochu energie - sosovicu namocenu asi 4 hodiny som zaliala vodou,aby bola presne na hladinu sosovice a pod tlakom varila 5min, nechala som ju dojst,kym sa hrniec sam neodtlakoval (cca 5-7min) a bola akurat hotova :-) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (52) posledné: 27.8.2013, 17:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Červená šošovica so špenátom a rajčinamiPOTREBNÉ PRÍSADY 1 lyžica rastlinného oleja, 1 cibuľa nakrájaná na drobno, 1 veľký strúčik cesnaku nakrájaný na drobno, 3 cm kúsok zázvoru nastrúhaný na jemno, 1 lyžička kurkumy, 200 g červenej šošovice, 1 konzerva nakrájaných rajčín, 1 maggi slepačí bujón, 100 g baby špenátu POSTUP PRÍPRAVY Recept z Apetitu, nezvyčajná chuť, stojí za vyskúšanie. Podávame s pečivom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 20.5.2015, 13:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Cícerová nátierka s arabským chliebom podľa : I. Bukovského ♥ ♥ ♥POTREBNÉ PRÍSADY 2 konzervy cícera * 4 PL olivového oleja * 1 - 2 strúčiky cesnaku * 2 PL pasty Tahini * šťava z 1 citróna * soľ * pertž. vňať * arabský chlieb * POSTUP PRÍPRAVY Výborná a zdravá nátierka pripravená podľa I. Bukovského. Ja som pripravovala z polovičnej dávky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (36) posledné: 12.7.2012, 15:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 71 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |