končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 71 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |
STRUKOVINY |
Cícerová nátierka s arabským chliebom podľa : I. Bukovského ♥ ♥ ♥POTREBNÉ PRÍSADY 2 konzervy cícera * 4 PL olivového oleja * 1 - 2 strúčiky cesnaku * 2 PL pasty Tahini * šťava z 1 citróna * soľ * pertž. vňať * arabský chlieb * POSTUP PRÍPRAVY Výborná a zdravá nátierka pripravená podľa I. Bukovského. Ja som pripravovala z polovičnej dávky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (36) posledné: 12.7.2012, 15:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Červená šošovica so špenátom a rajčinamiPOTREBNÉ PRÍSADY 1 lyžica rastlinného oleja, 1 cibuľa nakrájaná na drobno, 1 veľký strúčik cesnaku nakrájaný na drobno, 3 cm kúsok zázvoru nastrúhaný na jemno, 1 lyžička kurkumy, 200 g červenej šošovice, 1 konzerva nakrájaných rajčín, 1 maggi slepačí bujón, 100 g baby špenátu POSTUP PRÍPRAVY Recept z Apetitu, nezvyčajná chuť, stojí za vyskúšanie. Podávame s pečivom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 20.5.2015, 13:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Fazuľové casserole s klobáskouPOTREBNÉ PRÍSADY 200 ml bieleho vína, 1 lyžica oleja, petržlen, 70 g oravskej slaninky (2 hrubšie plátky) pokrájanej na kocky, 1 veľký pór pokrájaný na polkolieska, 1 chilli paprička, 200 ml kuracieho vývaru, 1 strúčik cesnaku, 2 pikantnejšie klobásočky pokrájanej na kolieska, 2 konzervy bielej fazuľky zliatej z tekutiny, soľ, mčk POSTUP PRÍPRAVY casserole = Kastról , z francúzskeho slova pre "hrnca", [ 1 ] je veľký, Deep Dish používa ako v peci a ako servírovací nádoby. Slovo kastról sa používa aj na prípravu jedál a slúžil v takej plavidlo, sa riad sám volal pekáč alebo kastról panvicu . V britskej angličtine sa tento typ paraboly je často nazývaný aj piecť , súčasne s varnou techniku používa na varenie misy. V Minnesote, je tento druh pokrmu niekedy nazývaný "hotdish." Receptík z časopisu, pričom som si trochu upravila postup. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 13.5.2012, 21:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Fazuľové plackyPOTREBNÉ PRÍSADY 4 hrnčeky fazule, 1 cibuľa , 3 stručiky cesnaku, 3 vajíčka, struhanka, soľ, petržlen. vňať, štipka sody bikarbony, olej na vypražanie POSTUP PRÍPRAVY Fazuľu si uvaríme v osolenej vode.. potom ju zomelieme, pridáme pokrájanú cibuľu, cesnak pretlčieme, petrž. vňať, vajíčka, spolu dobre vymiešame, podľa chuti ešte okoreníme / podľa vášho vkusu / a postupne pridávame strúhanku aby bola masa hustejšia. Vyprážame na rozpálenom oleji. Môžeme urobiť aj trocha hustejšiu verziu a na plech s papierom vytvoriť ľubovoľný tvar. Pečieme do zlatista. Dobrú chuť :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Mária Z. (riuška) ID 7658 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 6.4.2018, 21:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
šošovica s mrkvou v rajčinovej šťavePOTREBNÉ PRÍSADY 1 veľká cibuľa,4 mrkvy, 1balenie šošovice, 500g rajčinová šťava, 2 strúčiky cesnaku, 2 bobkové listy, soľ, 1 zeleninový bujón POSTUP PRÍPRAVY 1, cibuľu si pokrájame nadrobno, mrkvu na kolečká a spolu osmahneme v hrnci 2, prilejeme vodu a chvíľu povaríme 3, pridáme šošovicu, bobkov list, cesnak, bujón a prilejeme rajčinovú šťavu 4, varíme do mäkka 5, dobrú chuť OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Jana M. (kardula) ID 98254 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 2.11.2013, 17:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Šošovicový prívarok trochu inak (alias rýchle "čo dom dal" v jednom hrnci :)POTREBNÉ PRÍSADY 2 hrste šošovice, 4 väčšie zemiaky, 2-3 ks mrkvy, párky (u nás viedenské z Lidla), kyslá smotana, mlieko, kúsok masla, 2 PL polohrubej múky, 1 PL plnotučnej horčiče, 2 ks bobkový list, 1-2 malé cibuľky, mleté korenie, soľ, solčanka POSTUP PRÍPRAVY Celý víkend sme boli mimo domu, takže na varenie ani nákupy akosi nebol čas. Vrátili sme sa až dnes večer a ja som rýchlo musela z toho čo sme mali doma navariť niečo chalanom na zajtrajší obed... takže vznikla táto zaujímavá verzia prívarku :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 44 návštěvníkov) Eva A. (Eviana) ID 114156 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (32) posledné: 12.3.2014, 23:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
"Sojovy perkelt" s haluskamiPOTREBNÉ PRÍSADY cca 1/2 balenia sojovych bobov (fazulky), 3 parky alebo klobasky, cibulka, smotana na varenie, mck, sol, mleta paprika, bazalka alebo ine bylinky podla chuti, 500g polohruba muka, 1 vajce POSTUP PRÍPRAVY Soju si pripravime podla navodu - varime cca 2 hod. Ja uvarim cele vrecko a potom si ju naporcujem a dam do mrazaka... Na oleji spenime cibulku, do nej vlozime nakrajane parky a uvarenu soju. Posolime, okorenime a nechame chvilku dusit. Mozeme podliat troskou vody. Medzitym si pripravime smotanu s cca 1CL mletej papriky (ja davam stiplavu), do ktorej mozeme dat asi 1PL muky na zahustenie (ale nie je podmienka). Vylejeme na soju s parkami. Nechame prejst varom a dochutime bazalkou alebo inymi bylinkami ake mate radi. Ja som nakoniec pridala aj cca 1 PL octu lebo mame radi kyselsie. Kazda si mozete pripravit halusky ake robievate. Ja som robila tieto: Dame si uvarit mierne slanu vodu. Muku zmiesame s vajcom a vodou. Pridame stipku soli (ja som dala aj cca 1 CL susenej bazalky). Ked sa zacne voda varit, hadzeme do nej halusky alebo cesto pasirujeme cez haluskaren. Ked vyplavaju na povrch su uz hotove. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Lucia B. (lucikaTN) ID 84069 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
Jesenná rýchlovka z cícera a kyslej kapustyPOTREBNÉ PRÍSADY cca 800g kyslej kapusty, 1 konzerva sterilizovaného cíceru, cca 100g prerastenej slaninky, 2 veľké cibule, trošku oleja, mleté čierne korenie, podľa potreby solčanka alebo soľ POSTUP PRÍPRAVY Túto super dobrôtku som našla na ČMMB a hneď ako dokvasila kapusta v sude, som ju musela vyskúšať a nebanujem, je to veľmi rýchle a veľmi sýte a samozrejme aj veľmi dobré jedlo. Postup viď nižšie... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov) Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (37) posledné: 7.12.2014, 20:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
ČOČKA S PÁRKEM VOLSKÉ OKO A OKURKA +++POTREBNÉ PRÍSADY Čočka,cibule,česnek,sůl,sádlo,majoránka,vejce,párek,mouka hladká + voda ( na jižku ). POSTUP PRÍPRAVY Namočíme si den dopředu čočku.Nejprve si orestujeme na sádle cibulku , potom přidáme zcezenou čočku přidáme sůl, majoránku podlijem vodou a vaříme do měkka.Přidáme 2 větší stroužky česneku zahustíme jiškou a je hotovo.PŘÍLOHA : CHLEBA,OKURKY,VOLSKÉ OKO, PÁREK. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Zdenka D. (kuchařinka) ID 170532 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 19.10.2010, 20:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
STRUKOVINY |
HRACHOVÁ KAŠE +++POTREBNÉ PRÍSADY Hrášek, sůl, masox, hladká mouka a voda na záklechtku, majoránku, trochu mléka, cibule, česnek 2 stroužky. POSTUP PRÍPRAVY Hrášek si namočíme přes noc.Nakrájíme cibulku na drobné kousky na sádle orestujem. Přidáme hrášek i s vodou, majoránku, masox a vaříme do měkka.Občas pozbírám šum.Podle potřeby dolíváme vodu aby byl hrášek potopen.Po změnutí přidáme nalisovaný česnek a trochu méka Rozmixujem..Zahustíme záklechtkou a osolíme.Příloha:volské oko, párek, okurka, chleba. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Zdenka D. (kuchařinka) ID 170532 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 19.10.2010, 14:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 71 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ďalšie >> |