. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

melania l. (lararuby) ID 130989
.
Oblasť: Banská Bystrica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 5.1.2010
Naposledy: 25.2.2024 8:26
Aktualizácia: 14.11.2012 20:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 8
RODINNÉ FOTOGRAFIE 852
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 5
RECEPTY 272
NÁVODY 12
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 39 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>

POLIEVKY

ZEMIAKOVA KYSLA S MASOVYMI GULKAMI*****od Božky



POTREBNÉ PRÍSADY

Zemiaky,soľ,mleté čierne korenie,bobkový list,cukor,voda,šľahačková smotana,ocot,polohrúba múka Na guľky:mleté mäso,cesnak,koreniny,vajíčko

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky pokrájame na drobné kocky a dáme variť s bobkáčom do osolenej vody.Ked sú uvarené,pridáme smotanu,v ktorej sme rozmiešali múku. Z mletého mäsa,vajíčka,soli,korenia a cesnaku vymiesime masu a robíme malé guľôčky,ktoré vkladáme do vriaceho zemiakového základu.Necháme povariť asi 20 minút,potom dochutíme octom,pripadne troškou cukru.

Alternatíva pre vegetariánov-namiesto mäsa dávame stratené vajíčko.
Ja kyslé polievky často dochucujem plnotučnou horčicou a kedže nemám veľmi rada nemocničné farby jedál,prifarbujem troškou červenej papriky.

Recept mám od susedky z chalupy.
DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (10) posledné: 16.5.2010, 18:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

CICEROVA POLIEVKA S HUBAMI*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Cícer,olej,soľ-vegeta,múka,mčk,červená paprika,mletá rasca,sušené huby,mrkva,petržlen,cibuľka

POSTUP PRÍPRAVY

Cícer namočíme večer,ráno preplachneme a dáme variť do tlakáča s trochou oleja na trištvrte hodiny.Scedíme a vývar odložíme.Na oleji orestujeme mrkvu a petržlen,pridáme kopcovitú lyžicu múky,opražíme.Odtiahneme nabok,šupneme trocha papriky a zalejeme vývarom.Pridáme vopred namočené huby-v mojom prípade kuriatka-dochutíme vegetou,korením a mletou rascou a varíme.Do hotovej dáme uvarený cícer a podávame s nakrájanými pierkami cibuľky.

Cícer som varila podľa Darinky z Píšťan(ID 104195),ktorá nás zásobuje samými zdravými jedlami.Kedže som až do piatku sama,môžem sa aj docícerovať.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 15.5.2010, 10:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

SPARGLOVA BIELA _S BAGETOU A MEDVEDIM CESNAKOM*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Sterilizovaná špargľa aj s nálevom,šľahačková smotana,soľ,muškátový orech,múka,bageta,olej,medvedí cesnak

POSTUP PRÍPRAVY

Spargľu aj s nálevom dáme zovrieť,pridáme smotanu s múkou,osolíme a chvíľu varíme.Odstavíme a nastrúhame kúštik muškátového orieška.Rozmixujeme.Podávame s krúžkami opečenej bagety a trochou posekaného medvedieho cesnaku-len listov.

Polievka má byť krémová,nie veľmi výrazná.Ak nemáme medvedí cesnak,použijeme obyčajný,ktorým natrieme opečené bagetové krúžky.

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 29.3.2010, 20:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

VECHTIKOVA POLIEVKA_OD MIRKY*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Hlávkový šalát-veľa,slanina,múka polohrúba,cesnak,kôpor,soľ,čierne mleté korenie,bobkový list,ocot,cukor,smotana na varenie-mlieko,voda

POSTUP PRÍPRAVY

Slaninu nakrájame na drobné kocky a orestujeme.Skvarky vyberieme,na masť pridáme múku a spravíme svetlú zápražku.Zalejeme vodou a necháme zovrieť.Osolíme,dáme bobkový list a 10-15 minút varíme.Salát nakrájame alebo natrháme na vechte,vhodíme do vriaceho základu. Zo smotany alebo mlieka spravíme vedno s múkou zátrepku,vlejeme do variaceho sa šalátu,pridáme nastrúhaný cesnak.Nemusíme variť dlho,stačí nechať dobre prevrieť.Ochutíme korením,octom,cukrom.Do hotovej polievky pridáme veľa nasekaného mladého kôpru a škvarky z opraženej slaninky.

Alternatíva-pridať malé celé zemiačiky a stratené vajíčko.

POZOR,slimáky nechať žiť!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (2) posledné: 29.3.2010, 17:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

KOPROVO_ZEMIAKOVA POLIEVKA*****


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Nové malé zemiaky,soľ,voda,šľahačková smotana,múka,ocot,kôpor,ak máme radi-troška cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Nové drobné zemiačiky pokrájame na štvrtky a uvaríme v osolenej vode do jedlá.V šľahačke rozhabarkujeme múku a cez sitko vlejeme k zemiakom,necháme prevrieť,pridáme veľa mladého nasekaného kôpru,ochutíme octom,prípadne cukrom.

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

HRSTKOVA *****



POTREBNÉ PRÍSADY

Zlty polený hrach,šošovica,krúpky-najmenšie,sušené hríby,údená klobása,olej,polohrúba múka,červená paprika,vegeta-soľ,rasca,mrkva,petržlen,cesnak,voda

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji si oprážime za lyžicu múky,odtiahneme z ohňa,pridáme červenú papriku a zalejeme vodou.Pridáme rascu,vegetu,klobásu a vopred namočené hríby.Asi polhodinku varíme,pridáme preplachnutý hrach a šošovicu a necháme variť do polomäkka.Teraz je vhodný čas na vloženie pokrájanej mrkvy a petržlenu.Krúpky tiež opláchneme a dáme do hrnca k zmesi.Uvaríme do mäkka a dochutíme cesnakom,mletým čiernym korením a prípadne soľou.
Krúpiek dávame s mierou,lebo zväčšia svoj objem a strukovín tak po deci-deci a pol.

Ja pridávam aj štipľavú feferonku,vraj zo štipľavého netrafí šľak-aspoň vidíte,že som ešte tu.
Klobásku-dve po uvarení nakrájam na kolieska,aby sa ušlo všetkým.

Varím ju zvyčajne vtedy,ked sa zohrieva domáca klobáska a mne je ľúto vyhodiť voňavý vývar.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (9) posledné: 9.3.2010, 20:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

KURIATKOVA S MRVENICKOU*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Kuriatka,olej,múka,červená paprika,soľ-vegeta,rasca,čierne mleté korenie,mrkva,petržlen,petržlenová vňať,vajíčko a hrubá múka na mrveničku

POSTUP PRÍPRAVY

Očistené kuriatka popárame na menšie kúsky a opražíme na oleji.Pridáme za lyžicu múky-ja polohrúbej-a minútku ešte restujeme.Odtiahneme nabok,dáme štipku papriky pre farbu a zalejeme vodou.Dáme vegetu (bujon,soľ,rascu) a varíme asi 20 minút.Zeleninu si pekne nakrájame,pridáme ku kuriatkam a pokračujeme do uvarenia.Z múky a vajíčka zamiesime tvrdšie cesto,ktoré postrúhame na strúhadle na jablká-ideálne o deň skôr.Obschnutú mrveničku pridáme do polievky a dovaríme.Mrvenička varením narastie,preto s tým dopredu rátame a podľa toho sa zariadime vodou.Dochutíme podľa seba .Petržlenovú vňať-samozrejme nasekanú-dávame až do taniera.

Ja robím aj so sušenými hubami alebo len s čerstvými mladými nôžkami modrákov,ked sú ešte také maslové.Občas namiesto mrveničky dávam len halúšky:1 vajíčko,trocha vody,polohrúba múka -pretriem cez haluškár -ked vyskočia na hladinu,môžeme baštiť.

DOBRU CHUT

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (7) posledné: 16.8.2012, 21:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

LEVES*****ZELENINOVA POLIEVKA



POTREBNÉ PRÍSADY

Mrkva,petržlen,zeler,kaleráb,zemiaky,cibuľa,olej,soľ -vegeta,červená paprika,múka,voda

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji speníme na drobno pokrájanú cibuľu,pridáme za lyžicu múky,troška opražíme.Odtiahneme z plameňa,pridáme za lyžičku papriky,zalejeme vodou.Necháme prevrieť,pridáme mrkvu,petržlen,zeler ,kaleráb-všetko nakrájané a ovegetíme..Varíme do polomäkka.Pridáme 2-3 zemiaky pokrájané na drobno a dovaríme.Podľa potreby dochutíme soľou a korením,prípadne petržlenovou vniatkou.

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

PORKOVY KREM*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Por,zemiaky,zeleninový bujon,smotana na varenie alebo šľahačka,soľ,voda,

POSTUP PRÍPRAVY

Por očistíme,kúsok bielej časti dáme bokom a ostatok nakrájame na kolieska.Podlejeme vodou.Dáme variť spolu s 2-3 ošúpanými zemiakmi,ktoré sme pokrájali na drobno.Pridáme bujon a varíme.Uvarené rozmixujeme,pridáme smotanu a necháme prevrieť.Ak je treba,osolíme.Podávame s opečenou bagetkou a krúžkami poru,ktoré sme na tenko nakrájali z bielej časti.

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (2) posledné: 18.7.2010, 17:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

SOBASNICA OD JANKY*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Tmavá fazuľa,údená klobáska,údené koleno,kyslá kapusta,zemiaky,soľ,čierne mleté korenie,bobkový list,rasca,cesnak,voda

POSTUP PRÍPRAVY

Vopred namočenú fazuľu dáme variť do studenej vody spolu s kolenom a klobásou.Pridáme rascu a bobkáč.Uvarenú klobásu vyberieme,koleno pokračuje vo varení,kým nie je jedlé.,ale chvíľu pred jeho vybraním k nemu pridáme kocôčky zemiakov.Ked zmäknú ,do hrnca,ale už s absenciou kolena,šupneme kyslej kapusty aj so šťavou.Povaríme,aby nám kapustička trocha povolila.Nerozvárame,stačí10 minút. Vložíme kolieska klobásy,obraté mäso z kolienka,ktoré sme úhľadne nakockovali.
Polievka má byť kyslá a hustá.

Mastné a kožky strčíme v alobale stuhnúť,doma sa vždy najde niekto,komu to chutí.

DOBRU CHUT

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (1) posledné: 22.2.2010, 8:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 39 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu