končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 39 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |
POLIEVKY |
ZEMIAKOVA KYSLA S MASOVYMI GULKAMI*****od BožkyPOTREBNÉ PRÍSADY Zemiaky,soľ,mleté čierne korenie,bobkový list,cukor,voda,šľahačková smotana,ocot,polohrúba múka Na guľky:mleté mäso,cesnak,koreniny,vajíčko POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky pokrájame na drobné kocky a dáme variť s bobkáčom do osolenej vody.Ked sú uvarené,pridáme smotanu,v ktorej sme rozmiešali múku. Z mletého mäsa,vajíčka,soli,korenia a cesnaku vymiesime masu a robíme malé guľôčky,ktoré vkladáme do vriaceho zemiakového základu.Necháme povariť asi 20 minút,potom dochutíme octom,pripadne troškou cukru. Alternatíva pre vegetariánov-namiesto mäsa dávame stratené vajíčko. Ja kyslé polievky často dochucujem plnotučnou horčicou a kedže nemám veľmi rada nemocničné farby jedál,prifarbujem troškou červenej papriky. Recept mám od susedky z chalupy. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (10) posledné: 16.5.2010, 18:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
CICEROVA POLIEVKA S HUBAMI*****POTREBNÉ PRÍSADY Cícer,olej,soľ-vegeta,múka,mčk,červená paprika,mletá rasca,sušené huby,mrkva,petržlen,cibuľka POSTUP PRÍPRAVY Cícer namočíme večer,ráno preplachneme a dáme variť do tlakáča s trochou oleja na trištvrte hodiny.Scedíme a vývar odložíme.Na oleji orestujeme mrkvu a petržlen,pridáme kopcovitú lyžicu múky,opražíme.Odtiahneme nabok,šupneme trocha papriky a zalejeme vývarom.Pridáme vopred namočené huby-v mojom prípade kuriatka-dochutíme vegetou,korením a mletou rascou a varíme.Do hotovej dáme uvarený cícer a podávame s nakrájanými pierkami cibuľky. Cícer som varila podľa Darinky z Píšťan(ID 104195),ktorá nás zásobuje samými zdravými jedlami.Kedže som až do piatku sama,môžem sa aj docícerovať. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 15.5.2010, 10:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
SPARGLOVA BIELA _S BAGETOU A MEDVEDIM CESNAKOM*****POTREBNÉ PRÍSADY Sterilizovaná špargľa aj s nálevom,šľahačková smotana,soľ,muškátový orech,múka,bageta,olej,medvedí cesnak POSTUP PRÍPRAVY Spargľu aj s nálevom dáme zovrieť,pridáme smotanu s múkou,osolíme a chvíľu varíme.Odstavíme a nastrúhame kúštik muškátového orieška.Rozmixujeme.Podávame s krúžkami opečenej bagety a trochou posekaného medvedieho cesnaku-len listov. Polievka má byť krémová,nie veľmi výrazná.Ak nemáme medvedí cesnak,použijeme obyčajný,ktorým natrieme opečené bagetové krúžky. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (4) posledné: 29.3.2010, 20:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
VECHTIKOVA POLIEVKA_OD MIRKY*****POTREBNÉ PRÍSADY Hlávkový šalát-veľa,slanina,múka polohrúba,cesnak,kôpor,soľ,čierne mleté korenie,bobkový list,ocot,cukor,smotana na varenie-mlieko,voda POSTUP PRÍPRAVY Slaninu nakrájame na drobné kocky a orestujeme.Skvarky vyberieme,na masť pridáme múku a spravíme svetlú zápražku.Zalejeme vodou a necháme zovrieť.Osolíme,dáme bobkový list a 10-15 minút varíme.Salát nakrájame alebo natrháme na vechte,vhodíme do vriaceho základu. Zo smotany alebo mlieka spravíme vedno s múkou zátrepku,vlejeme do variaceho sa šalátu,pridáme nastrúhaný cesnak.Nemusíme variť dlho,stačí nechať dobre prevrieť.Ochutíme korením,octom,cukrom.Do hotovej polievky pridáme veľa nasekaného mladého kôpru a škvarky z opraženej slaninky. Alternatíva-pridať malé celé zemiačiky a stratené vajíčko. POZOR,slimáky nechať žiť! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 29.3.2010, 17:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
KOPROVO_ZEMIAKOVA POLIEVKA*****PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Nové malé zemiaky,soľ,voda,šľahačková smotana,múka,ocot,kôpor,ak máme radi-troška cukru POSTUP PRÍPRAVY Nové drobné zemiačiky pokrájame na štvrtky a uvaríme v osolenej vode do jedlá.V šľahačke rozhabarkujeme múku a cez sitko vlejeme k zemiakom,necháme prevrieť,pridáme veľa mladého nasekaného kôpru,ochutíme octom,prípadne cukrom. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
HRSTKOVA *****POTREBNÉ PRÍSADY Zlty polený hrach,šošovica,krúpky-najmenšie,sušené hríby,údená klobása,olej,polohrúba múka,červená paprika,vegeta-soľ,rasca,mrkva,petržlen,cesnak,voda POSTUP PRÍPRAVY Na oleji si oprážime za lyžicu múky,odtiahneme z ohňa,pridáme červenú papriku a zalejeme vodou.Pridáme rascu,vegetu,klobásu a vopred namočené hríby.Asi polhodinku varíme,pridáme preplachnutý hrach a šošovicu a necháme variť do polomäkka.Teraz je vhodný čas na vloženie pokrájanej mrkvy a petržlenu.Krúpky tiež opláchneme a dáme do hrnca k zmesi.Uvaríme do mäkka a dochutíme cesnakom,mletým čiernym korením a prípadne soľou. Krúpiek dávame s mierou,lebo zväčšia svoj objem a strukovín tak po deci-deci a pol. Ja pridávam aj štipľavú feferonku,vraj zo štipľavého netrafí šľak-aspoň vidíte,že som ešte tu. Klobásku-dve po uvarení nakrájam na kolieska,aby sa ušlo všetkým. Varím ju zvyčajne vtedy,ked sa zohrieva domáca klobáska a mne je ľúto vyhodiť voňavý vývar. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (9) posledné: 9.3.2010, 20:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
KURIATKOVA S MRVENICKOU*****POTREBNÉ PRÍSADY Kuriatka,olej,múka,červená paprika,soľ-vegeta,rasca,čierne mleté korenie,mrkva,petržlen,petržlenová vňať,vajíčko a hrubá múka na mrveničku POSTUP PRÍPRAVY Očistené kuriatka popárame na menšie kúsky a opražíme na oleji.Pridáme za lyžicu múky-ja polohrúbej-a minútku ešte restujeme.Odtiahneme nabok,dáme štipku papriky pre farbu a zalejeme vodou.Dáme vegetu (bujon,soľ,rascu) a varíme asi 20 minút.Zeleninu si pekne nakrájame,pridáme ku kuriatkam a pokračujeme do uvarenia.Z múky a vajíčka zamiesime tvrdšie cesto,ktoré postrúhame na strúhadle na jablká-ideálne o deň skôr.Obschnutú mrveničku pridáme do polievky a dovaríme.Mrvenička varením narastie,preto s tým dopredu rátame a podľa toho sa zariadime vodou.Dochutíme podľa seba .Petržlenovú vňať-samozrejme nasekanú-dávame až do taniera. Ja robím aj so sušenými hubami alebo len s čerstvými mladými nôžkami modrákov,ked sú ešte také maslové.Občas namiesto mrveničky dávam len halúšky:1 vajíčko,trocha vody,polohrúba múka -pretriem cez haluškár -ked vyskočia na hladinu,môžeme baštiť. DOBRU CHUT OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 16.8.2012, 21:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
LEVES*****ZELENINOVA POLIEVKAPOTREBNÉ PRÍSADY Mrkva,petržlen,zeler,kaleráb,zemiaky,cibuľa,olej,soľ -vegeta,červená paprika,múka,voda POSTUP PRÍPRAVY Na oleji speníme na drobno pokrájanú cibuľu,pridáme za lyžicu múky,troška opražíme.Odtiahneme z plameňa,pridáme za lyžičku papriky,zalejeme vodou.Necháme prevrieť,pridáme mrkvu,petržlen,zeler ,kaleráb-všetko nakrájané a ovegetíme..Varíme do polomäkka.Pridáme 2-3 zemiaky pokrájané na drobno a dovaríme.Podľa potreby dochutíme soľou a korením,prípadne petržlenovou vniatkou. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
PORKOVY KREM*****POTREBNÉ PRÍSADY Por,zemiaky,zeleninový bujon,smotana na varenie alebo šľahačka,soľ,voda, POSTUP PRÍPRAVY Por očistíme,kúsok bielej časti dáme bokom a ostatok nakrájame na kolieska.Podlejeme vodou.Dáme variť spolu s 2-3 ošúpanými zemiakmi,ktoré sme pokrájali na drobno.Pridáme bujon a varíme.Uvarené rozmixujeme,pridáme smotanu a necháme prevrieť.Ak je treba,osolíme.Podávame s opečenou bagetkou a krúžkami poru,ktoré sme na tenko nakrájali z bielej časti. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 18.7.2010, 17:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
SOBASNICA OD JANKY*****POTREBNÉ PRÍSADY Tmavá fazuľa,údená klobáska,údené koleno,kyslá kapusta,zemiaky,soľ,čierne mleté korenie,bobkový list,rasca,cesnak,voda POSTUP PRÍPRAVY Vopred namočenú fazuľu dáme variť do studenej vody spolu s kolenom a klobásou.Pridáme rascu a bobkáč.Uvarenú klobásu vyberieme,koleno pokračuje vo varení,kým nie je jedlé.,ale chvíľu pred jeho vybraním k nemu pridáme kocôčky zemiakov.Ked zmäknú ,do hrnca,ale už s absenciou kolena,šupneme kyslej kapusty aj so šťavou.Povaríme,aby nám kapustička trocha povolila.Nerozvárame,stačí10 minút. Vložíme kolieska klobásy,obraté mäso z kolienka,ktoré sme úhľadne nakockovali. Polievka má byť kyslá a hustá. Mastné a kožky strčíme v alobale stuhnúť,doma sa vždy najde niekto,komu to chutí. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 22.2.2010, 8:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 39 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4 ďalšie >> |