. .. .. .. .. .. .
. .

HRSTKOVA ***** - RECEPT 24361

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

POLIEVKY

ID 130989 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


HRSTKOVA *****


[ recept č. 24361 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

Zlty polený hrach,šošovica,krúpky-najmenšie,sušené hríby,údená klobása,olej,polohrúba múka,červená paprika,vegeta-soľ,rasca,mrkva,petržlen,cesnak,voda

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji si oprážime za lyžicu múky,odtiahneme z ohňa,pridáme červenú papriku a zalejeme vodou.Pridáme rascu,vegetu,klobásu a vopred namočené hríby.Asi polhodinku varíme,pridáme preplachnutý hrach a šošovicu a necháme variť do polomäkka.Teraz je vhodný čas na vloženie pokrájanej mrkvy a petržlenu.Krúpky tiež opláchneme a dáme do hrnca k zmesi.Uvaríme do mäkka a dochutíme cesnakom,mletým čiernym korením a prípadne soľou.
Krúpiek dávame s mierou,lebo zväčšia svoj objem a strukovín tak po deci-deci a pol.

Ja pridávam aj štipľavú feferonku,vraj zo štipľavého netrafí šľak-aspoň vidíte,že som ešte tu.
Klobásku-dve po uvarení nakrájam na kolieska,aby sa ušlo všetkým.

Varím ju zvyčajne vtedy,ked sa zohrieva domáca klobáska a mne je ľúto vyhodiť voňavý vývar.

DOBRU CHUT
<< Helikoptéra - bezlepková k Jakubovým III. narodeninám | HRSTKOVA ***** | TVAROHOVA POMAZANKA S KOPROM***** >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (9.3.2010, 17:08)
moja maminka robí hŕstkovú vždy s údenými rebrami, hmmmmmmmmm
bez mäsa si to ani neviem predstaviť, resp. bez tej chuti, bo z úden.rebier veľa mäsa teda nie je...
Je to isto PERFEKTNEEEE (Y) Musím dakedy spraviť
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (9.3.2010, 20:34)
Poriadny mäsiar nechá aj mäso,šuflikant,čo chce zbohatnúť ti aj holé rebrá predá za cenu panenky. (F) (F) (F) (L)
ODPOVEDAŤ
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (8.3.2010, 21:02)
Hrstkovú robievam, ale bez hríbov a klobásky. toto môže byť vynikajúce !!!!!!!!!!!!!!! (clamp) (clamp) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) (pl) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (8.3.2010, 21:10)
To je taká nediétna verzia,treba vyskúšať,možno zmeníš názor. (Y) (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (8.3.2010, 17:22)
Mňam nemá chybu (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (child1)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (8.3.2010, 18:19)
tak chytro variť
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (8.3.2010, 18:20)
(K) (K) (L) (F) (F) (hello)
ODPOVEDAŤ
Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (8.3.2010, 13:11)
Tak to aby som i ja začala jedávať štipľavé na kilá pre istotu :-D lebo ja neraz poviem, že ma trafí (smich) Hrstkovú máme radi, zvlášť moja Mimi ju miluje, kupujem hotovú namiešanú zmes na hrstkovú a nedávam klobásku...ale môžem vyskúšať, veď i do sladkej fazuľovej dávam a je mňam (Y) |:o) (L)
ODPOVEDAŤ
melania l. (lararuby) ID 130989 (8.3.2010, 17:16)
Skús,aj s klobáskou sa dá v pohode (K) (K) (F) (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu