končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
POLIEVKY |
melania l. (lararuby) ID 130989 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | HRSTKOVA *****[ recept č. 24361 zo dňa 8.3.2010 ] POTREBNÉ PRÍSADY Zlty polený hrach,šošovica,krúpky-najmenšie,sušené hríby,údená klobása,olej,polohrúba múka,červená paprika,vegeta-soľ,rasca,mrkva,petržlen,cesnak,voda POSTUP PRÍPRAVY Na oleji si oprážime za lyžicu múky,odtiahneme z ohňa,pridáme červenú papriku a zalejeme vodou.Pridáme rascu,vegetu,klobásu a vopred namočené hríby.Asi polhodinku varíme,pridáme preplachnutý hrach a šošovicu a necháme variť do polomäkka.Teraz je vhodný čas na vloženie pokrájanej mrkvy a petržlenu.Krúpky tiež opláchneme a dáme do hrnca k zmesi.Uvaríme do mäkka a dochutíme cesnakom,mletým čiernym korením a prípadne soľou. Krúpiek dávame s mierou,lebo zväčšia svoj objem a strukovín tak po deci-deci a pol. Ja pridávam aj štipľavú feferonku,vraj zo štipľavého netrafí šľak-aspoň vidíte,že som ešte tu. Klobásku-dve po uvarení nakrájam na kolieska,aby sa ušlo všetkým. Varím ju zvyčajne vtedy,ked sa zohrieva domáca klobáska a mne je ľúto vyhodiť voňavý vývar. DOBRU CHUT |
Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (9.3.2010, 17:08) | |
moja maminka robí hŕstkovú vždy s údenými rebrami, hmmmmmmmmm bez mäsa si to ani neviem predstaviť, resp. bez tej chuti, bo z úden.rebier veľa mäsa teda nie je... Je to isto PERFEKTNEEEE Musím dakedy spraviť |
|
ODPOVEDAŤ |
melania l. (lararuby) ID 130989 (9.3.2010, 20:34) | ||
Poriadny mäsiar nechá aj mäso,šuflikant,čo chce zbohatnúť ti aj holé rebrá predá za cenu panenky. | ||
ODPOVEDAŤ |
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (8.3.2010, 21:02) |
Hrstkovú robievam, ale bez hríbov a klobásky. toto môže byť vynikajúce !!!!!!!!!!!!!!! |
ODPOVEDAŤ |
melania l. (lararuby) ID 130989 (8.3.2010, 21:10) | ||
To je taká nediétna verzia,treba vyskúšať,možno zmeníš názor. | ||
ODPOVEDAŤ |
Želka G. (dzaja26) ID 80145 (8.3.2010, 17:22) | |
Mňam nemá chybu | |
ODPOVEDAŤ |
melania l. (lararuby) ID 130989 (8.3.2010, 18:19) | ||
tak chytro variť | ||
ODPOVEDAŤ |
melania l. (lararuby) ID 130989 (8.3.2010, 18:20) | |||
ODPOVEDAŤ |
Monika Š. (moniqueR) ID 105322, mimibazar.sk/moniquer (8.3.2010, 13:11) | |
Tak to aby som i ja začala jedávať štipľavé na kilá pre istotu lebo ja neraz poviem, že ma trafí Hrstkovú máme radi, zvlášť moja Mimi ju miluje, kupujem hotovú namiešanú zmes na hrstkovú a nedávam klobásku...ale môžem vyskúšať, veď i do sladkej fazuľovej dávam a je mňam | |
ODPOVEDAŤ |
melania l. (lararuby) ID 130989 (8.3.2010, 17:16) | ||
Skús,aj s klobáskou sa dá v pohode | ||
ODPOVEDAŤ |