končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 22 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |
POLIEVKY |
Rukolová polievka...POTREBNÉ PRÍSADY Keď sa mi do rúk dostal tento recept, bola som skeptická... u nás šalátové polievky majú "stopku", pretože ich nikto nemá rád. Ale keďže bola jednoduchá nielen na suroviny, ale aj na prípravu... nedalo mi nevyskúšať ju. Bola som milo prekvapená chuťou a dostala sa natrvalo do môjho receptára. POSTUP PRÍPRAVY 1 balenie rukoly /asi 125g/, 200ml smotany na šľahanie, 2 PL hladkej múky, 1 kocka zeleninového bujónu, soľ, olej, asi 1,5l vody... krutóny do polievky. Na troške oleja si osmažíme múku, zalejeme asi polovicou vody, dáme rozpustiť bujón, osolíme a povaríme. Rukolu opláchneme a vložíme do vriacej polievky, prilejeme smotanu a necháme povariť cca 2 minúty. Potom polievku rozmixujeme ponorným mixérom a môžeme sa do nej pustiť. Ľahká, letná, nenáročná na čas, prípravu, suroviny... a pritom chutí výborne. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Minestrone s knedličkami...POTREBNÉ PRÍSADY hustá zeleninová polievka trochu netradične... 250g mrkvy, 3 kusy stopkatého zeleru, 1/2 hlavičky brokolice, asi 50g hrášku, 1 1/2 litra zeleninového vývaru, štipka soli, štipka mletého čierneho korenia, trocha oleja, 1/2 balíčka zemiakového cesta v prášku, 3 Pl posekanej petržlenovej vňate POSTUP PRÍPRAVY Mrkvu a zeler očistíme a nakrájame na tenké plátky, brokolicu rozoberieme na ružičky a tie nakrájame na drobnejšie. Olej rozpálime v hrnci, pridáme mrkvu, zeler a brokolicu a chvíľu podusíme na oleji. Potom zalejeme vývarom a necháme zovrieť, povaríme 5 minút a pridáme hrášok. Varíme ešte 10-15 minút, osolíme, okoreníme. Knedličky pripravíme podľa návodu, primiešame 2 PL posekanej petržlenovej vňate, navlhčenými rukami vyformujeme menšie knedličky a uvaríme v osolenej vode, vyberieme. Na taniere rozdelíme polievku, pridáme knedličky a posypeme zvyšnou posekanou petržlenovou vňaťou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (6) posledné: 19.8.2017, 0:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
♠Tekvicovo mrkvová krémová polievka...♠POTREBNÉ PRÍSADY receptov na tekvicovú krémovú polievku je mnoho, ale mne učaroval práve tento - netradičný...♠♠♠ potrebujeme: 1 červenú cibuľu, asi 300g očistenej tekvice /maslovej alebo hokaido/, 300g očistenej mrkvy, 5 očistených zemiakov, 3 PL kryštálového cukru, asi 50 g oleja /ja dávam olivový a slnečnicový v pomere 1:1/, voda, soľ, 250ml smotany na varenie, 3 PL octu /osvedčil sa mi vínny alebo aj sladový/ ♠♠♠ na vrch zemiakové lupienky /domácej výroby/ alebo nachos /mexické lupienky/ POSTUP PRÍPRAVY Tekvicu a mrkvu si najemno nastrúhame, zemiaky nakrájame na kocky... v hrnci rozpálime olej, zasypeme cukrom, ktorý upálime na karamel. Cibuľu olúpeme, nakrájame na väčšie kúsky /1/4 alebo 1/8/ a šupneme ku karamelu, chvílľu spolu orestujeme, zasypeme tekvicou, mrkvou, premiešame, zalejeme vodou /len toľko, aby sme zakryli zeleninu/ a zakryté podusíme do mäkka. Potom rozmixujeme ponorným mixérom, osolíme podľa chuti, pridáme ocot a následne smotanu. Podľa potreby doplníme vodou /ja som dala asi 1,5 litra spolu/. Privedieme do varu, odstavíme. Na tanieri podávame so zemiakovými alebo mexickými lupienkami... ♠♠♠ ZEMIAKOVÉ LUPIENKY: zemiaky si očistíme /postačia 3 kúsky/ nastrúhame najemno /ako uhorku na šalát/, nasolíme, necháme postáť. Pomocou papierového obrúsky odstránime prebytočnú tekutinu a rozprestrieme na plech pokrytý papierom na pečenie. Pečieme na 200 °C do ružova... Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 18.11.2013, 15:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Krémová karfiolová polievka...POTREBNÉ PRÍSADY 250g karfiolu, 500g očistených a na kocky nakrájaných zemiakov, 1 L vody, 2 PL vegety, 2 ČL kryštálového cukru, 1 ČL citrónovej šťavy, 100ml smotany na šľahanie, 100g kyslej smotany...na ozdobu pásiky čerstvej kápie, 2 očistené a na kolieska nakrájané mladé cibuľky... POSTUP PRÍPRAVY Receptík mám z istého časopisu a je to fakt "svieža" polievka... Karfiol rozoberieme na ružičky, spolu so zemiakmi dáme do hrnca, zalejeme vodou, posypeme vegetou a varíme do mäkka cca 20 minút...potom zeleninu rozmixujeme. Do rozmixovanej polievky pridáme citrónovú šťavu, cukor a obe smotany, privedieme do varu a hneď odstavíme, naberieme na taniere a ozdobíme cibuľkou a paprikou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 1.2.2014, 17:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Kapustová polievka s rajčinovým pretlakom...POTREBNÉ PRÍSADY A ďalšia "slovenská" klasika. Potrebujeme: 1/2 hlávky bielej kapusty /asi 400g/, paradajkový pretlak /asi dve malé balenia/, olej, voda, hladká múka, Masox, rasca, mleté čierne korenie, soľ, asi 2 PL cukru a 2PL octu... POSTUP PRÍPRAVY Kapustu nakrájame na tenké rezance, potom ju vsypeme do hrnca na rozohriaty olej, posypeme rascou a mletým čiernym korením, chvíľu orestujeme, zasypeme múkou, popražíme, a následne do 2/3 zalejeme vodou, vhodíme Masox a varíme do polomäkka. Potom vmiešame pretlak, dochutíme soľou, cukrom a octom a doplníme vodou a varíme do mäkka...Podávame s čerstvým chlebom alebo pečivom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov) KOMENTÁRE (43) posledné: 26.1.2017, 14:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Pórovo - zemiaková polievka....POTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: jeden väčší alebo dva menšie póry, 7 - 8 zemiakov, trochu oleja, voda, 1 tavený syr v črievku, 1 zeleninový bujón, štipka soli, štipka vegety, krutóny alebo ešte zemiaky ako príloha... POSTUP PRÍPRAVY Pór si očistíme, nakrájame na kolieska, zemiaky očistíme a nakrájame na kocky, v hrnci si rozohrejeme olej, krátko osmažíme pór, prisypeme zemiaky a zalejeme do 2/3 vodou, pridáme bujón, dochutíme soľou, vegetou /dávame naozaj opatrne, keďže aj syr a aj bujón sú už slané/. Povaríme asi 10 minút a hneď rozmixujeme. Dolejeme vodou, vmiešame tavený syr a varíme kým sa syr neroztopí. Ak chceme podávať polievku so zemiakmi, tak si asi 4-5 zemiakov načistíme, nakrájame na kocky a hneď ako sme doliali vodu pridáme aj zemiačky a asi až po 5 minútach primiešame syr. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 3.2.2012, 10:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Mrkvovo - kalerábová polievka...POTREBNÉ PRÍSADY Táto polievočka v rebríčku obľúbenosti u nás jednoznačne obsadila prvé miesto a drží si ho dodnes... Takže potrebujeme: asi 150 očistenej a nahrubo nastrúhanej mrkvy, 100g očisteného a tiež nahrubo nastrúhaného kalerábu, 1 cibuľu, 4-5 zemiakov, asi 2 Pl oleja, 2 Pl hladkej múky, 1 mäsový bujón, 150 ml smotany / na varenie alebo na šľahanie/, 1zĺtok, podľa chuti cukor a ocot, soľ a na ozdobenie vňaťku /nemusí byť/... POSTUP PRÍPRAVY Na pohľad "prácna" polievočka, ale dá sa zvládnuť v pohode a tú chuť si zamilujete... Na oleji si speníme očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu, keď chytá zlatú farbu primiešame nastrúhanú mrkvu a kaleráb, miešame, aby mrkva pustila farbu a po chvíľke zasypeme múkou, krátko osmažíme, zalejeme vodou a vhodíme bujón. Povaríme asi 15 minút, potom pridáme očistené a na malé kocky pokrájané zemiaky a varíme ešte 5-10 minút. Polievočku dochutíme najskôr octom a cukrom, aby sa nám následne smotana nezrazila /ja dávam po dve PL/ a potom vlejeme smotanu, v ktorej sme rozmiešali žľtok. Chvíľu ešte povaríme a servírujeme posypané vňaťkou - petržlenovou, pažítkovou /alebo bez nej/... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 68 návštěvníkov) KOMENTÁRE (45) posledné: 23.12.2015, 11:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Rajčinová polievka so smotanou...POTREBNÉ PRÍSADY Ja rajčinové polievky od základnej školy nemusím, ani doma varené a ani tie kupované, ale táto má od "tradičnej" rajčinovej riadne ďaleko a preto patrí medzi mojich favoritov. Potrebujeme. 1/2 kg rajčín /najlepšie sú domáce, na slnku dozreté, ale v zime postačia aj tie lúpané v plechovke/, bobkový list, celé čierne korenie /alebo štipka mletého/, 50g masla, 50g hladkej múky, soľ, cukor, 1/2 litra mlieka, 250 ml smotany /na varenie/, drobná cestovina. POSTUP PRÍPRAVY Deň vopred večer si uvarím umyté rajčiny , ktoré predtým ešte nakrájam na štvrťky a zalejem vodou len toľko, aby zakrývala rajčiny, pridám bobkový list a korenie. Nechám vychladnúť a na druhý deň vytiahnem bobkový list a rozmixujem dohladka /dá sa aj v jeden deň variť a mixovať, ale takto je to pohodlnejšie/, prepasírujem cez husté sito a odložím nabok. Na masle opražím múku, zalejem mliekom a trochou vody a povarím. Keď zovrie pridám rajčiny a nechám zovrieť. Nakoniec vlejem smotanu, osolím, dochutím cukrom /pri čerstvých rajčinkách ani netreba/ a nechám chvíľu povariť. Nakoniec zamiešam zvlášť uvarenú cestovinu /čo kto dáva do polievky: slížiky, mušličky a pod./ a podávame... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Zelerová polievka...POTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme: 1 menší zeler /alebo 1/2 hlavičky väčšieho zeleru/, 1 cibuľa, 4-5 stredne veľkých zemiakov, 2-3 Pl oleja, 2 Pl hladkej múky, voda, mäsový bujón, 200 ml smotany /na varenie alebo šľahačkovej/, 1 žĺtok, soľ... POSTUP PRÍPRAVY Aj keď zeler nepatrí medzi najobľúbenejšiu zeleninu, tejto polievočke u nás nikto neodolá a varievam ju pravidelne. Takže, zeler očistíme, nahrubo nastrúhame a na oleji orestujeme, pridáme na kocky nakrájanú cibuľu, múku a ešte chvíľu opražíme. Potom zalejeme do 2/3 vodou, pridáme soľ, bujón a 20 minút povaríme. Po 10 minútach ešte pridáme očistené a na kocky pokrájané zemiaky. V smotane rozmiešame žĺtok, vlejeme do horúcej polievky a povaríme 5 minút. Potom môžeme podávať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Cuketová polievka s hráškom...POTREBNÉ PRÍSADY Potrebujeme 2-3 mladé cukety, asi za 2 hrste mladého hrášku /ak nie je postačí mrazený/, štipka cukru, trochu oleja, voda, zeleninový bujón, soľ, vegeta, 250-300 ml smotany, 1 trojuholník taveného syra - nemusí byť... POSTUP PRÍPRAVY Cuketu umyjeme, konce zrežeme a nakrájame na kocky. Dáme variť do menšieho hrnčeka s vodou - tej pridáme len toľko, aby cuketu zakrývala, pridáme bujón a varíme takmer do mäkka. Potom necháme vychladnúť /medzitým v horúcej vode ešte zmäkne/ a aj s vodou, v ktorej sa varila, rozmixujeme dohladka. Hrášok na troške oleja chvíľu orestujeme a podlejeme asi do polovice hrnca vodou, pridáme cukor /ale len štipku - dodá hrášku lepšiu chuť/ a varíme takmer do mäkka. Potom pridáme rozmixované pyré z cukety, smotanu /môže byť na varenie alebo šľahačková/, dochutíme soľou a vegetou /- ale opatrne lebo aj bujón je slaný/ a podľa chuti môžeme pridať aj tavený syr...ja ho pridávam, len ak použijem smotanu na varenie, syr polievočku potom ešte zahustí, ale nie je nutné ho dať, chutí aj bez neho :-)...Môžeme podávať s pečivom, ja najlepšie s celozrnným. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 11.8.2011, 20:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 22 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |