. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

Maria P. (teleflex) ID 105501
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.7.2009
Naposledy: 28.3.2024 12:53
Aktualizácia: 29.9.2018 12:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 40
RODINNÉ FOTOGRAFIE 531
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 1149
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 22 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>

POLIEVKY

Rukolová polievka...



POTREBNÉ PRÍSADY

Keď sa mi do rúk dostal tento recept, bola som skeptická... u nás šalátové polievky majú "stopku", pretože ich nikto nemá rád. Ale keďže bola jednoduchá nielen na suroviny, ale aj na prípravu... nedalo mi nevyskúšať ju. Bola som milo prekvapená chuťou a dostala sa natrvalo do môjho receptára.

POSTUP PRÍPRAVY

1 balenie rukoly /asi 125g/, 200ml smotany na šľahanie, 2 PL hladkej múky, 1 kocka zeleninového bujónu, soľ, olej, asi 1,5l vody... krutóny do polievky.





Na troške oleja si osmažíme múku, zalejeme asi polovicou vody, dáme rozpustiť bujón, osolíme a povaríme. Rukolu opláchneme a vložíme do vriacej polievky, prilejeme smotanu a necháme povariť cca 2 minúty. Potom polievku rozmixujeme ponorným mixérom a môžeme sa do nej pustiť. Ľahká, letná, nenáročná na čas, prípravu, suroviny... a pritom chutí výborne.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Minestrone s knedličkami...



POTREBNÉ PRÍSADY

hustá zeleninová polievka trochu netradične... 250g mrkvy, 3 kusy stopkatého zeleru, 1/2 hlavičky brokolice, asi 50g hrášku, 1 1/2 litra zeleninového vývaru, štipka soli, štipka mletého čierneho korenia, trocha oleja, 1/2 balíčka zemiakového cesta v prášku, 3 Pl posekanej petržlenovej vňate

POSTUP PRÍPRAVY

Mrkvu a zeler očistíme a nakrájame na tenké plátky, brokolicu rozoberieme na ružičky a tie nakrájame na drobnejšie. Olej rozpálime v hrnci, pridáme mrkvu, zeler a brokolicu a chvíľu podusíme na oleji. Potom zalejeme vývarom a necháme zovrieť, povaríme 5 minút a pridáme hrášok. Varíme ešte 10-15 minút, osolíme, okoreníme.
Knedličky pripravíme podľa návodu, primiešame 2 PL posekanej petržlenovej vňate, navlhčenými rukami vyformujeme menšie knedličky a uvaríme v osolenej vode, vyberieme.
Na taniere rozdelíme polievku, pridáme knedličky a posypeme zvyšnou posekanou petržlenovou vňaťou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (6) posledné: 19.8.2017, 0:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

♠Tekvicovo mrkvová krémová polievka...♠



POTREBNÉ PRÍSADY

receptov na tekvicovú krémovú polievku je mnoho, ale mne učaroval práve tento - netradičný...♠♠♠ potrebujeme: 1 červenú cibuľu, asi 300g očistenej tekvice /maslovej alebo hokaido/, 300g očistenej mrkvy, 5 očistených zemiakov, 3 PL kryštálového cukru, asi 50 g oleja /ja dávam olivový a slnečnicový v pomere 1:1/, voda, soľ, 250ml smotany na varenie, 3 PL octu /osvedčil sa mi vínny alebo aj sladový/ ♠♠♠ na vrch zemiakové lupienky /domácej výroby/ alebo nachos /mexické lupienky/

POSTUP PRÍPRAVY

Tekvicu a mrkvu si najemno nastrúhame, zemiaky nakrájame na kocky... v hrnci rozpálime olej, zasypeme cukrom, ktorý upálime na karamel. Cibuľu olúpeme, nakrájame na väčšie kúsky /1/4 alebo 1/8/ a šupneme ku karamelu, chvílľu spolu orestujeme, zasypeme tekvicou, mrkvou, premiešame, zalejeme vodou /len toľko, aby sme zakryli zeleninu/ a zakryté podusíme do mäkka. Potom rozmixujeme ponorným mixérom, osolíme podľa chuti, pridáme ocot a následne smotanu. Podľa potreby doplníme vodou /ja som dala asi 1,5 litra spolu/. Privedieme do varu, odstavíme. Na tanieri podávame so zemiakovými alebo mexickými lupienkami...


♠♠♠


ZEMIAKOVÉ LUPIENKY: zemiaky si očistíme /postačia 3 kúsky/ nastrúhame najemno /ako uhorku na šalát/, nasolíme, necháme postáť. Pomocou papierového obrúsky odstránime prebytočnú tekutinu a rozprestrieme na plech pokrytý papierom na pečenie. Pečieme na 200 °C do ružova...

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (3) posledné: 18.11.2013, 15:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Krémová karfiolová polievka...



POTREBNÉ PRÍSADY

250g karfiolu, 500g očistených a na kocky nakrájaných zemiakov, 1 L vody, 2 PL vegety, 2 ČL kryštálového cukru, 1 ČL citrónovej šťavy, 100ml smotany na šľahanie, 100g kyslej smotany...na ozdobu pásiky čerstvej kápie, 2 očistené a na kolieska nakrájané mladé cibuľky...

POSTUP PRÍPRAVY

Receptík mám z istého časopisu a je to fakt "svieža" polievka...





Karfiol rozoberieme na ružičky, spolu so zemiakmi dáme do hrnca, zalejeme vodou, posypeme vegetou a varíme do mäkka cca 20 minút...potom zeleninu rozmixujeme. Do rozmixovanej polievky pridáme citrónovú šťavu, cukor a obe smotany, privedieme do varu a hneď odstavíme, naberieme na taniere a ozdobíme cibuľkou a paprikou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (2) posledné: 1.2.2014, 17:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Kapustová polievka s rajčinovým pretlakom...



POTREBNÉ PRÍSADY

A ďalšia "slovenská" klasika. Potrebujeme: 1/2 hlávky bielej kapusty /asi 400g/, paradajkový pretlak /asi dve malé balenia/, olej, voda, hladká múka, Masox, rasca, mleté čierne korenie, soľ, asi 2 PL cukru a 2PL octu...

POSTUP PRÍPRAVY

Kapustu nakrájame na tenké rezance, potom ju vsypeme do hrnca na rozohriaty olej, posypeme rascou a mletým čiernym korením, chvíľu orestujeme, zasypeme múkou, popražíme, a následne do 2/3 zalejeme vodou, vhodíme Masox a varíme do polomäkka. Potom vmiešame pretlak, dochutíme soľou, cukrom a octom a doplníme vodou a varíme do mäkka...Podávame s čerstvým chlebom alebo pečivom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (43) posledné: 26.1.2017, 14:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Pórovo - zemiaková polievka....



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: jeden väčší alebo dva menšie póry, 7 - 8 zemiakov, trochu oleja, voda, 1 tavený syr v črievku, 1 zeleninový bujón, štipka soli, štipka vegety, krutóny alebo ešte zemiaky ako príloha...

POSTUP PRÍPRAVY

Pór si očistíme, nakrájame na kolieska, zemiaky očistíme a nakrájame na kocky, v hrnci si rozohrejeme olej, krátko osmažíme pór, prisypeme zemiaky a zalejeme do 2/3 vodou, pridáme bujón, dochutíme soľou, vegetou /dávame naozaj opatrne, keďže aj syr a aj bujón sú už slané/. Povaríme asi 10 minút a hneď rozmixujeme. Dolejeme vodou, vmiešame tavený syr a varíme kým sa syr neroztopí. Ak chceme podávať polievku so zemiakmi, tak si asi 4-5 zemiakov načistíme, nakrájame na kocky a hneď ako sme doliali vodu pridáme aj zemiačky a asi až po 5 minútach primiešame syr.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 3.2.2012, 10:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Mrkvovo - kalerábová polievka...



POTREBNÉ PRÍSADY

Táto polievočka v rebríčku obľúbenosti u nás jednoznačne obsadila prvé miesto a drží si ho dodnes... Takže potrebujeme: asi 150 očistenej a nahrubo nastrúhanej mrkvy, 100g očisteného a tiež nahrubo nastrúhaného kalerábu, 1 cibuľu, 4-5 zemiakov, asi 2 Pl oleja, 2 Pl hladkej múky, 1 mäsový bujón, 150 ml smotany / na varenie alebo na šľahanie/, 1zĺtok, podľa chuti cukor a ocot, soľ a na ozdobenie vňaťku /nemusí byť/...

POSTUP PRÍPRAVY

Na pohľad "prácna" polievočka, ale dá sa zvládnuť v pohode a tú chuť si zamilujete...
Na oleji si speníme očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu, keď chytá zlatú farbu primiešame nastrúhanú mrkvu a kaleráb, miešame, aby mrkva pustila farbu a po chvíľke zasypeme múkou, krátko osmažíme, zalejeme vodou a vhodíme bujón. Povaríme asi 15 minút, potom pridáme očistené a na malé kocky pokrájané zemiaky a varíme ešte 5-10 minút. Polievočku dochutíme najskôr octom a cukrom, aby sa nám následne smotana nezrazila /ja dávam po dve PL/ a potom vlejeme smotanu, v ktorej sme rozmiešali žľtok. Chvíľu ešte povaríme a servírujeme posypané vňaťkou - petržlenovou, pažítkovou /alebo bez nej/...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 68 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (45) posledné: 23.12.2015, 11:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Rajčinová polievka so smotanou...



POTREBNÉ PRÍSADY

Ja rajčinové polievky od základnej školy nemusím, ani doma varené a ani tie kupované, ale táto má od "tradičnej" rajčinovej riadne ďaleko a preto patrí medzi mojich favoritov. Potrebujeme. 1/2 kg rajčín /najlepšie sú domáce, na slnku dozreté, ale v zime postačia aj tie lúpané v plechovke/, bobkový list, celé čierne korenie /alebo štipka mletého/, 50g masla, 50g hladkej múky, soľ, cukor, 1/2 litra mlieka, 250 ml smotany /na varenie/, drobná cestovina.

POSTUP PRÍPRAVY

Deň vopred večer si uvarím umyté rajčiny , ktoré predtým ešte nakrájam na štvrťky a zalejem vodou len toľko, aby zakrývala rajčiny, pridám bobkový list a korenie. Nechám vychladnúť a na druhý deň vytiahnem bobkový list a rozmixujem dohladka /dá sa aj v jeden deň variť a mixovať, ale takto je to pohodlnejšie/, prepasírujem cez husté sito a odložím nabok. Na masle opražím múku, zalejem mliekom a trochou vody a povarím. Keď zovrie pridám rajčiny a nechám zovrieť. Nakoniec vlejem smotanu, osolím, dochutím cukrom /pri čerstvých rajčinkách ani netreba/ a nechám chvíľu povariť. Nakoniec zamiešam zvlášť uvarenú cestovinu /čo kto dáva do polievky: slížiky, mušličky a pod./ a podávame...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Zelerová polievka...



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme: 1 menší zeler /alebo 1/2 hlavičky väčšieho zeleru/, 1 cibuľa, 4-5 stredne veľkých zemiakov, 2-3 Pl oleja, 2 Pl hladkej múky, voda, mäsový bujón, 200 ml smotany /na varenie alebo šľahačkovej/, 1 žĺtok, soľ...

POSTUP PRÍPRAVY

Aj keď zeler nepatrí medzi najobľúbenejšiu zeleninu, tejto polievočke u nás nikto neodolá a varievam ju pravidelne. Takže, zeler očistíme, nahrubo nastrúhame a na oleji orestujeme, pridáme na kocky nakrájanú cibuľu, múku a ešte chvíľu opražíme. Potom zalejeme do 2/3 vodou, pridáme soľ, bujón a 20 minút povaríme. Po 10 minútach ešte pridáme očistené a na kocky pokrájané zemiaky. V smotane rozmiešame žĺtok, vlejeme do horúcej polievky a povaríme 5 minút. Potom môžeme podávať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Cuketová polievka s hráškom...



POTREBNÉ PRÍSADY

Potrebujeme 2-3 mladé cukety, asi za 2 hrste mladého hrášku /ak nie je postačí mrazený/, štipka cukru, trochu oleja, voda, zeleninový bujón, soľ, vegeta, 250-300 ml smotany, 1 trojuholník taveného syra - nemusí byť...

POSTUP PRÍPRAVY

Cuketu umyjeme, konce zrežeme a nakrájame na kocky. Dáme variť do menšieho hrnčeka s vodou - tej pridáme len toľko, aby cuketu zakrývala, pridáme bujón a varíme takmer do mäkka. Potom necháme vychladnúť /medzitým v horúcej vode ešte zmäkne/ a aj s vodou, v ktorej sa varila, rozmixujeme dohladka. Hrášok na troške oleja chvíľu orestujeme a podlejeme asi do polovice hrnca vodou, pridáme cukor /ale len štipku - dodá hrášku lepšiu chuť/ a varíme takmer do mäkka. Potom pridáme rozmixované pyré z cukety, smotanu /môže byť na varenie alebo šľahačková/, dochutíme soľou a vegetou /- ale opatrne lebo aj bujón je slaný/ a podľa chuti môžeme pridať aj tavený syr...ja ho pridávam, len ak použijem smotanu na varenie, syr polievočku potom ešte zahustí, ale nie je nutné ho dať, chutí aj bez neho :-)...Môžeme podávať s pečivom, ja najlepšie s celozrnným.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 11.8.2011, 20:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 22 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu