. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.149 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,115 ďalšie >>

POLIEVKY

Krémová hrachová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

200g sušeného hrachu /zeleného alebo žltého/, 2 zemiaky, štipka ml.č.korenie, štipka mušk.oriešok-mletý, 1 smotana na varenie 10%- sladká, 3 strúčiky cesnak, 1 ML soľ, 2 ML vegeta, 2 bobkové listy

POSTUP PRÍPRAVY

- polievočka dobručká, rýchla a sýta

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 173 návštěvníkov)

Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (84) posledné: 14.10.2013, 20:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Krémová zemiakovo-pórová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

Jednoduchá, sýta, rýchla a pritom chuťovo vynikajúca polievka. Tento recept som vyčítala z jednej múdrej francúzskej kuchárky a upravila podľa seba. Dobrú chuť!!!

POSTUP PRÍPRAVY

Viď obrázky

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 170 návštěvníkov)

Silvia M. (sikovnica) ID 5882 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (82) posledné: 1.2.2018, 21:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Prava cinska ostrokysla



POTREBNÉ PRÍSADY

Kedze s manzelom tuto soplovitu :) pikantnu polievku priam zboznujeme, vzdy ju robime do najvacsieho hrnca, ktory doma mame - 4 litre. A nadejame sa, ze ked nam z nej zostane, dame par porcii do mrazaku a potom si len tak hocikedy, ked nam pride na chut bez roboty zohrejeme a spapame. Zial, to sa nam este ani raz nepodarilo, pretoze cely ten hrniec mame za jeden den zjedeny - na posedenie kazdy zbasti kludne aj 8 misiek :) Receptov na tuto polievku najdete na webe milion, ci su chutne a ci nie neviem, ja mam ten svoj odpozerany a presne zdokumentovany od kucharov z cinskej restauracie, ktoru mali moji rodicia v prenajme a tak som mala moznost odhalit vela tajomstiev z ich uzasnej kuchyne. Podstata tejto polievky spociva v 2 zakladnych veciach: 1. cim dlhsie sa vari, tym je lepsia 2. musite pouzit vylucne ich suroviny, akonahle pouzijete nahradu, stane sa to, ze sa velmi chutovo odchylite (ako moja mladsia sestricka, ktora vsetko urobila zo surovin, ktore mala doma po ruke a z ostrokyslej bola taka ako povedal moj manzel celkom dobra cinska sosovicova polievka :) Ingrediencie na 4 litrovy hrniec: 3x kuracie stehna dolne (prip. polovica mensieho kurcata, alebo 4 kuracie stehna , prsia samotne nie, su velmi suche, na prilepsenie moze byt aj daco z kacky) aj s kozou! 1x cervena svieza paprika (ak nemate, kludne moze byt aj sterilizovana kapia) 3x vacsia mrkva 1x velky petrzlen 4x mensie sampinony 1/2 flase/konzervy bambusovych vyhonkov: https://potravinydomov.itesco.sk/groceries/sk-SK/products/2002016865671 pikantna pasta sambala oelek (maju ju v Bille medzi exotickymi potravinami, ale da sa nahradit kludne feferonovou pastou) https://www.asiafood.cz/sambal-oelek-chilli-pasta-200-g/ skoro ¾ flasky pravej cinskej tmavej sojovej omacky (maju ju napr. v Tescu zasa v tej polici s exotickymi potravinami, je to mala flasa, ktora ma strieborno-cerveny obal a je na nej napisane: Pearl River Bridge Dark) https://www.susi.cz/vyrobek/pearl-river-bridge-sojova-omacka-svetla-500-ml/ skoro cela flaska ryzoveho octu (maju ho v Bille v tych policiach, kde maju exoticke potraviny, ma cerveny vrchnacik a znacka je Tao Tao a je to 3% ocot, ak nezozeniete tento, podla mna mozete pouzit aj od inej firmy, ale musi byt urcite ryzovy, ja stale varim len z toho Billoveho) https://sortiment.metro.sk/sk/tao-tao-ryzovy-ocot-150ml/201898p/ -1x cele balenie zeleninoveho bujonu (najlepsie sa mi osvedcil od Knorr) 1/2 neudeneho tofu (pozor, udene tomu da taku dymovu zlu pachut) par Shitake huby (maju aj v Bille medzi susenym ovocim aj v Tesco, po nasom sa to vola huzevnatec jedly) par hub Judasove ucho (maju aj v Bille medzi susenym ovocim aj v Tesco, po nasom sa to vola uchovec bazovy) 3PL ustricovej omacky (maju ju aj v Tesco aj v Bille) 2PL hubovej omacky (maju aj v Tesco)https://omacky.heureka.sk/exotic-food-ustricova-omacka-250ml/ 2PL hubovej sojovej omacky (maju aj v Tesco)http://www.foodland.sk/sojove-omacky/sojova-omacka-hubova-tmava-pearl-river-bridge-500-ml/ 1cm cerstveho zazvoru 1x vajce (do 4 litrov naozaj staci jedno, aj ked sa to mozno nezda) 1/2 balenia zemiakoveho skrobu Solamyl (iba Solamyl, nie Majzena ani ine nahrady!) pouzivaju aj tapiokovu muku: https://www.bioland.sk/muky/muka-tapiokova-250g-provita/ ale solamyl to slusne nahradi, pazitka (ja pouzivam susenu z Lidl, je po 5 minutach v polievke na nerozoznanie od cerstvej) prip. moze byt porek najemno pokrajany alebo v lete cibiky zo sviezej cibulky ci najemnucko citronova trava, co ma kto rad

POSTUP PRÍPRAVY

Priprava:

-do hrnca dame do cistej studenej vody varit umyte kurca aj s kozou a varime aspon hodinu a pol (cim dlhsie varime, tym lepsie, pusta to prave ten super glic, ktory potrebujeme)
-hned na uvode hodime do vody ku kuratu 4 kocky bujonu, miesame, kym sa bujon nerozpusti
-na zaciatok vlejeme asi 10 PL sojovej omacky a asi 6 PL ryzoveho octu a 1 plnu cajovu lyzicku feferonovej pasty, 3PL ustricovej pasty, 2PL hubovej omacky, 2PL rybacej omacky (na zaciatok to staci, potom budete postupne dochucovat po lyziciach tolko, aby vam pomer chutil)
-po hodine a pol vsypeme na drobucke kococky pokrajane (ale naozaj na malilinke, moj chudak manzel pri tom vzdy stravi aj 3 hodiny :) mozete si pomoct, ak mate ten sekacit elektricky na cibulu): sampinony, cervenu papriku, bambusove vyhonky, polovicu tofu, zazvor, pridame huby, ktore si nezabudneme tak pol hodinu predtym namocit do studenej vody, pozor, velmi napucia, preto s tym treba pocitat pri mnozstve
-dolejeme vodu do plneho hrnca a varime dalsiu hodinu
-maso vyberieme, kozu zahodime a rozoberieme masko na uplne drobucke vlasky t.j. na marne kusy -vhodime spat do hrnca

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 138 návštěvníkov)

saska z. (saskazimova) ID 229310 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (73) posledné: 23.2.2021, 12:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

výborná šošovicová polievka so zemiakmi a párkom



POTREBNÉ PRÍSADY

v postupe

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji orestujeme cibuľu skoro do hneda, pridáme šošovicu, trochu rasce, 1 bobkový list, zalejeme vodou, pridáme zeleninový bujón, osolíme, pridáme trochu vegety a uvaríme do mäkka. Keď je šošovica mäkká, pridáme na kocky pokrájané zemiaky a dovaríme. Medzitým si na panvici opečieme párok na troche oleja (ja som použila také tie hrubé párky, ale môže byť aj špekáčok) a pripravíme si zátrepku s múky a trochy mlieka. Keď sú zemiaky uvarené, pridáme zátrepku, aby sme polievočku zahustili, necháme prejsť varom, odstavíme. Pridáme osmažený párok a na záver trochu majoránky. Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 137 návštěvníkov)

Katarína P. (catherine23) ID 27491 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (41) posledné: 6.4.2021, 23:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Fazuľovo-kapustová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

200g veľkej fazule, 100g kyslej kapusty, 1 kocka zeleninového bujónu, cibuľa, ml.červená paprika, klobása, vegeta, soľ, korenie, 1PL hl.múky, kyslá smotana

POSTUP PRÍPRAVY

Vynikajúca polievka, stojí za to ju aspoň vyskúšať....ja ľutujem, že som ju doteraz nerobila....určite som ju nerobila posledný krát....tento recept mám už dlho zapísaný na papieriku, dávali ho raz v telke.....je perfektná....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 131 návštěvníkov)

Lucia H. (gupka) ID 9968 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (65) posledné: 6.3.2018, 14:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Francúzska krémová cesnaková polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

- 60 g masla
- 2-3 celé hlávky cesnaku (priprav sa na dlhé lúpanie strúčikov)
- 2 menšie cibule
- 1/2 litra mlieka
- 1/2 litra vývaru (stačí rozpustený zeleninový bujón)
- 5 väčších zemiakov
- soľ
- mleté čierne korenie
- majoránka
- bageta

POSTUP PRÍPRAVY

Rozpusti 30 g masla v hrnci, pridaj všetok cesnak - celé strúčiky, opeč do zlatista, potom pridaj nadrobno pokrájanú cibuľku a osmahni ďalšie 2-3 minúty. Ďalej pridaj zemiaky pokrájané na menšie kocky a zbytok masla. Pridaj vývar a mlieko, nechaj variť, kým všetko nezmäkne.

Hotovú polievka rozmixuj do krémova, pridaj korenie a servíruj s opečenou bagetou. Nakrájaj bagetu na kolieska, opeč a môžeš pridať rovno do polievky.

Prekvapením bude, že napriek úžasnému množstvu cesnaku, bude ho tam cítiť len nepatrne...

Je to polievočka vhodná hlavne na chrípkové obdobie :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 130 návštěvníkov)

Katka R. (Katulilinka) ID 7114 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (37) posledné: 23.5.2020, 12:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Cícerová polievka so zeleninou



POTREBNÉ PRÍSADY

cícer * 2 mrkvy * 1-2 zemiaky * 1-2 póry * 2 strúčiky cesnaku * mleté čierne korenie * Soľčanku, Vegetu alebo zeleninový bujón * olej * soľ * pažítku na ozdobu

POSTUP PRÍPRAVY

XXX

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 118 návštěvníkov)

Eva K. (evekei) ID 31604 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (84) posledné: 15.12.2017, 21:55 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Výborná sýta krémová cesnačka (cesnaková)



POTREBNÉ PRÍSADY

zemiaky (cca 5-6 stredných), cesnak (cca 8-10 strúčikov), olej, maslo, sladká smotana, vegeta, soľ, údený syr a chlebík

POSTUP PRÍPRAVY

Ospravedlňujem sa, ak tu takýto recept už je - ale tu máte ten môj :)

Na oleji roztopíme trochu masla a opražíme pretlačený cesnak. Pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky, ovegetíme, osolíme a varíme do zmäknutia. Po uvarení rozmixujeme ponorným mixérom a pridáme sladkú smotanu.

Na troške oleja opečieme na kocky nakrájaný chlebík (podľa mojej skúsenosti sa tak rýchlo v polievke nerozmočí, ako keď sa opeká na sucho).

Pridáme do taniera spolu s nastrúhaným údeným syrom (môžete dať aj neúdený, ale s údeným to má zvláštnu chuť).

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 109 návštěvníkov)

Daniela B. (dANIELKaBA) ID 174091 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (31) posledné: 9.2.2014, 11:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Jednoduchá,rýýchla-zdravá:)karfiolová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

1karfiol, 1cibuľu, 1cesnak, ml.červenú papriku(poprípade mrkvu) ,bujon(zeleninový alebo slepačí) ak nieje bujon,-kľudne aj podravku,prípadne soľ ,2veľké zemiaky ,petržlenová vňať, trošku oleja

POSTUP PRÍPRAVY

V hrnci si rozpálime olej,na ňom osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu,chvíľku orestujeme.Pridáme ml.červenú papriku(poprípade si postrúhame mrku-,ktorú ešte chvíľku posmažíme na cibuľke,aby pustila farbu)pridáme nadrobno pokrájanú polku karfiolu,spolu so zemiakmi a zalejeme vodou.
Povaríme,dochutíme čím máme vegetou,bujonom,soľou.Všetko zmixujeme-vznikne krásne chutná krémová konzistencia,bez múk a kadečoho:)
Potom pridáme zostatok nadrobno nakrájaného karfiolu,povaríme,ku koncu pridáme petržlenovú vňať a roztlačený cesnak.

Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 108 návštěvníkov)

Janka J. (piškotky) ID 137615 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (54) posledné: 23.5.2015, 11:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

KRÉMOVÁ KRÁĽOVSKÁ CESNAKOVÁ (sýta cesnačka podľa mňa :D )



POTREBNÉ PRÍSADY

4 - 5 stredne veľkých zemiakov, 1 väčšia mrkva, 1 cibuľa, 3 - 4 strúčiky cesnaku, zeleninový bujón, sladká smotana, tavený syr v črievku, mleté čierne korenie, olivový olej, soľ, maslo, vegeta, petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Na cesnakových polievkach mi vždy niečo nechutilo, takže mi nezostalo nič iné, než si vymyslieť vlastnú verziu :)

Na rozpálenom olivovom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku.
Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu a nakrájaný (alebo pretlačený) cesnak - množstvo podľa vašej chuti, všetko spolu chvíľu orestujeme.
Pridáme nakrájané zemiaky a zalejeme vodou tak, aby zemiaky boli ponorené.
Do hrnca rozdrobíme zeleninový bujón a varíme, kým zemiaky nie sú mäkké.
Následne odstavíme od ohňa, rozmixujeme ručným ponorným mixérom, pridáme sladkú smotanu a tavený syr, necháme zovrieť.
Pridáme kúsok masla, aby sa nám na povrchu netvorila kožka.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 99 návštěvníkov)

Marlenka M. (Marlenkaa) ID 186058 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (68) posledné: 22.6.2015, 18:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.149 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,115 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu