končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 541 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,55 ďalšie >> |
CUKROVINKY |
Piškotove cesto na tortuPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 6 vajec,6PL prašk.cukru,6pL polohrubej muky.1 prašok do pečiva,6 pl vody POSTUP PRÍPRAVY žltka si odelime od bielkov,bielka vyšlahame na tuhy sneh.Žltka si vymiešame spolu s vodou a cukrom ,postupne po lyžiciach pridavame muku,ktora je zmiešana s praškom do pečiva.Nakoniec pridame dobre vymiešaný sneh a zlahka premiešame,vylejeme na plech,ktory je vystlany papierom.Je vyborny, korpus na torty,vyskušajte!Dobru chuť ! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 17 návštěvníkov) Helena Š. (kvetinocka) ID 145542 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 27.4.2012, 17:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Bajadera - receptík podľa Marijanna - ID 49716PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 250gr kryšt. cukru, 8PL vody, 250 gr masla (origoš v recepte má Mariannka margarín, ale ja všade dávam maslo - tak majú zákusky a koláčiky lepšiu chuť) 150 gr. mletých orechov, 350gr mletých maslových keksov (ja som použila BEBE maslové - 2bal po 140gr .. ) - toto množstvo mi ale vyšlo iba na 1 celú oblatku. Takže keď toho chcete na cely plech, treba zvýšiť množstvo surovín :) tortové oplátky,rum, 1-2 PL kakaa, čokoláda na potretie POSTUP PRÍPRAVY Kryštálový cukor prevaríme s 8PL vody(aby sa to trošku zredukovalo) do toho pridať maslo a odstaviť z ohňa. Do roztopeného masla pridať mleté orechy, mleté keksy a nakoniec cca 0,5dl rumu. Hlboký plech vystlať oplátkami, na to rozotrieť 1/2 masy (rozotrieť a vyrovnať) a do druhej 1/2 primiešať kakao, a vyliať na to. Popritláčať, zarovnať a dať trošku stuhnúť. Nakoniec potrieť čokoládou roztopenou s trochou cery príp. oleja alebo masla. Ja som navrch urobila vlnky s umelohmotnou zubkatou stierkou. Bajadera je niečo podobné ako grilážky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Miriam Š. (happyMia) ID 26271 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (25) posledné: 17.2.2012, 20:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Anglický maslový krém s bielou čokoládouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 250 ml šľahačky, 200 g bielej čokolády, 1 vanilkový cukor, 6 žĺtkov, 100 g práškového cukru, 300 g masla POSTUP PRÍPRAVY Šľahačku a vanilkový cukor zohrejeme, aby sa cukor rozpustil. Potom pridáme bielu čokoládu a miešame kým sa neroztopí. Žĺtky s cukrom vyšľaháme na hustý krém a keď je dostatočne spenený, pomaly prilievame zohriatu šľahačkovú hmotu. Celý krém ďalej šľaháme až do zhustnutia nad parou. Hotový krém prelisujeme cez sitko a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme až kým nie je biele a spenené. Vychladnutý šľahačkový krém s čokoládou postupne pridávame k maslu počas šľahania. Krém aj maslo by mali mať rovnakú teplotu a treba ich primiešavať postupne, aby sa tak predišlo zrazeniu krému! Takýto varený krém má tú výhodu, že dlhšie vydrží. ukladám si jeden super krém, nenašla som tu rovnaký... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) MARIANA B. (12MAJKA21) ID 18382 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 26.9.2011, 9:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Zeleninka z mliečneho marcipánuPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY mliečny marcipán podľa Gabiky K. (Aderiarleen) ID 42443 20 dkg práškového cukru, 15 dkg sušeného mlieka, 1 lyžica medu, 1 bielok, 23 g Cery, pár kvapiek vody POSTUP PRÍPRAVY Vyrobila som si marcipán z 2 dávok - pridala som trochu oleja, zafarbila som tekutými farbami (z Lidla) a podľa obrázkov tvorila. Robilo sa mi s ním skvelo dá sa natenúčko vyvaľkať a je tvárnejší ako MMF. Už dva týždne sa pripravujem na tortu k svokruškinej 75-ke, ktorá miluje záhradku, tak dúfam, že sa vydarí a budem sa môcť aj pochváliť. Tak zatiaľ len torzo... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Janette M. (Zinka16) ID 75844 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (58) posledné: 15.2.2011, 10:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Zjednodušené karamelové...PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Použili sme klasické detské okruhle piškoty a pár dlhých.Ale tie okruhle su také šikovnejšie jednohubky.:-)\r\nNa plnku (buď varené salco,ako je to v recepte pri ktorom som sa inšpirovala...na karamelové rohličky..ID-70364...mimibazar.cz)..alebo ja som objavila tu u nás v poľskom obchode,hotové karamelové mliečko...(pripojim aj fotku).To vymiešať z obyč. maslom(250g).\r\nNa piškoty s cukrarskou striekačkou plnku a namočiť do čokolády.Je to super dobrôtka.. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Katarína I. (catty181) ID 33382 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (19) posledné: 16.4.2010, 15:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Tučniaci z úlikovPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Na 1 dávku - cca 22 ks: 1 veľké balenie piškót, 1 malé balenie piškót, 375g masla (nie margarín), 100 g práškového cukru (+/- podľa chuti), rumová aróma, 300 ml plnotučného mlieka, 1 čokoládový puding v prášku, 1 tyčinka ledové kaštany, 2 lyžice kryštálového cukru, 2 svetlé a 2 tmavé čokoládové polevy, WI na čiapočky. POSTUP PRÍPRAVY Do misky nastrúhame na jemnom strúhadle veľký sáčok piškót. Pridáme 250g masla, 100 g práškového cukru, rumovú arómu a dobre premiešame. Na začiatku je zmes veľmi sypká a zdá sa, že sa snáď ani nespojí, ale spojí sa :-) Zmes musí byť pevná, inak by sa lepila na formičku. Formičku na včelie úle poriadne vysypeme práškovým cukrom. Z hmoty si urobíme 22 guličiek, po jednej vtláčame do formičky a tvarujeme úliky. Za každým si formičku nanovo vysypeme cukrom. V mlieku rozmiešame cukor, puding, nalámeme kaštany a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Po vychladnutí vymiešame s 125g masla a cukrom. Môžeme pridať aj rumovú arómu. Hotový krém naplníme do zdobiaceho vrecka a rovnomerne rozdelíme do hotových úlikov. Každý úlik zospodu uzatvoríme piškótou. Z polovice namáčame do bielej a z druhej polovice do tmavej čokoládovej polevy. Dozdobíme čiapkami, očkami a zobáčikmi. Inšpiráciu som našla niekde na internete - je možné, že aj tu, takže ďakujem pôvodnej autorke receptu, aj keď som si ho trošku poupravila podľa chutí mojej famílie :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Kr B. (tina2222) ID 137026 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 21.2.2011, 8:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Sušienky bebe dobre ranoPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Včera som piekla sušienky podľa receptu.http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4143, urobila som našťasie len 1/2 dávku a vyšlo mi ich 90 ks .Fakt su mňam a oplatí sa to. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Alžbeta K. (betyna8) ID 43155 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 17.1.2016, 13:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Marshmallow poťahPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY yoyo marshmallow alebo iné penové cukríky, práškový cukor POSTUP PRÍPRAVY Marshmallow poťah: Misku si vymastíme maslom, naplníme penovými cukríkmi, pokvapkáme citrónom a dáme do mikrovlnky na najvyšší stupeň cca na 1 min - ale radšej odsledovať. Cukríky musia napuchnúť. Potom pridávam postupne práškový cukor, kým nie je hmota vhodná na spracovanie, cesto teda cukríková hmota je pevna, nerozteka , ale nie je ani tvrdá. Dáme na chvíľku do chladničky, aby hmota vychladla. Po vychladnutí vyvalkame medzi fóliami a tenkú placku a tou poťahujeme torty. Skvelé.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Iveta V. (ivetav) ID 212 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Pravé cukrárenské kávové zrná od martina m. (tinulka3) ID 6104PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY ...všetky potrebné prísady i fotodokumentáciu nájdete na linku: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4633...týmto ďakujem za super recpetík a inšpiráciu POSTUP PRÍPRAVY ...vynikajúce, fantastické pravé kávové osvieženie i na tieto čoraz chladnejšie dni, ktoré sa rozplývajú na jazyku.... urobila som ich na žiadosť mojej polovičky ktorej prišli tieto zrnká na chuť :o)) ...opíšem Vám aspoň moje postrehy, ktoré som ja upravila podľa seba aby sa mi lepšie modelovali zrna...chvílku strpenia ale dnes zaručene dopíšem... ...z tejto dávky mne osobne vyšlo 35 ks takých väčších zŕn, nech si máme aspoň na čom zamaškrtiť, a teraz moje postup pri práci, nakoľko podľa fotodokumentácie mne sa to vôbec nedarilo, marcipán sa mi lámal hmota bola teplá netvarovatelná, tak som urobila takto a podarilo sa: 1. ako prvé som si vypracovala falošný marcipán ako je uvedený v recepte a stačilo mi úplne jedná dávka aj sa mi zvyšilo /odložila som si do chladničky nabudúce/ 2. zo všetkých surovín vypracovala tuhú masu, keďže maslo bolo už spracovaním také vláčne veľmi ťažko sa sním pracovalo, dala som celú masu do chladu na cca 15 až 20 min. - 3. potom sa mi krásne formovali guličky rovnakej veľkosti, opäť som dala do chladu na 5 min. 4. začala som formovať zrná a špajlou som vytvorila zárez, nechala zachladiť kým som vyválala tenký plát falošného marcipánu /keď vo foto dokumentáciu sa má hmota obaliť marcipánom...mne sa marcipán lámal, neuveriteľne a nedalo sa vôbec formovať zrno urobila som svoj postup/ Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Anna L. (anka29) ID 111855 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (32) posledné: 3.2.2012, 10:32 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
KrapnePRO INSPIRACI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) Emília M. (Miluska226) ID 77273 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 12.2.2015, 14:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 541 (zobrazuje sa 11-20) | << predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,55 ďalšie >> |