končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 16 (zobrazuje sa 11-16) | << predošlé 1, 2 |
MÚČNIKY, POHÁRE |
JABLČNIK_ŠŤAVNATY BEZ VAŽENIA*****POTREBNÉ PRÍSADY 1 Hera,2 vajíčka,1vanilka,4 pl práškový cukor,1 prášok do pečiva,1 citron,hladká múka podľa potreby,štipka soli Plnka:jablká -podľa veľkosti 10-14 ks,vanilka,škorica,jemná strúhanka-biela POSTUP PRÍPRAVY Asi tretinu sáčku múky preosejeme do misy,pridáme soľ,cukor,vanilku,vajíčka,kôru z citrona a nasekaný tuk. Spolu to zmiesime a dalšiu múku pridávame podľa potreby.Cesto na koláč má byť asi také, ako ked robíme na vykrajované koláče,ja ku koncu premiesim na pomúčenej doske.Bochník cesta dáme do misy,zakryjeme a na dákych 20 minút dáme do chladu.Medzitým ošúpeme jablká,vhodíme do vody s kvapkou octu (citrona,kyseliny citronovej),aby zbytočne neoxidovali.Jablká postrúhame,vytlačíme z nich šťavu-vypijeme.Pridáme vanilku,škoricu -primerane,šťavu z citrona a cukor,ak sa nám nevidia dosť sladké. Rúru zapneme,aby sa hriala,cesto rozváľkame na veľkosť plechu na pomúčenej doske.Namotáme na valček a prenesieme na plech.Rozvinieme do krásy,obkrojíme prevísajúce nepekné kúsky,ktoré dáme bokom-zatiaľ.Na cesto dáme slabú vrstvu strúhanky-môže byť aj z piškôt.Rovnomerne naložíme jablká-ja to robím stierkou.Zvyšky cesta zmiesime,rozváľkame a vykrajujeme hviezdičky,srdiečka-co komu jest líbo. Vykrojené tvary uložíme na jablká,ked ich rozložíme súmerne,máme ich pri krájaní na každom kúsku. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180st. 25?minút,treba pozerať.Krájame vychladnuté,ak sú málo sladké,práškujeme-nie z lietadla,ale práškovým cukrom. Koláč je šťavnatý,ale nie premočený a ,napriek môjmu obkecávaniu ,aj celkom rýchly. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (9) posledné: 30.10.2012, 7:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
CHALA*****KYSNUTY COPPOTREBNÉ PRÍSADY Kocka droždia,pohár letnej vody,1 pl soli,1 pl cukru,3 vyšľahané celé vajíčka,5-5 a pol pohárov polohrúbej múky Na posyp:mak,1 žltko,1 pl vody POSTUP PRÍPRAVY Do misy dáme soľ,zasypeme múkou,pomrvíme droždie ,pridáme cukor,zalejeme vlažnou vodou a 10 minút necháme na pokoji.Prilejeme vajíčka a spolu spracujeme na husté cesto.Na dosku vsypeme múku a cesto dalej miesime 10-15 minút.Vhodnú misu vytrieme maslom,pridáme spracované cesto,ktoré pozvrtame zo všetkých strán na maslovej mise.Zakryjeme a 1-1,5 hodiny máme klídek.Vykysnuté cesto rozdelíme na šesť rovnakých dielov,každý diel ešte na tri časti_spolu 18 ks.Spravíme válčeky hrubé asi 3 cm a pletieme vrkoč-chalu.Prenesieme na pečiaci papier a necháme10 minút podkysnúť.Pred vložením do rúry potrieme žltkom,ktoré sme poriadne zmiešali s vodou a posýpame makom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 170-180 st. asi 35-40 minút-treba sledovať. PS:pohár o objeme štvrť litra. teraz som plnila -necopovala NECH SA PODARI OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (7) posledné: 16.5.2010, 17:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
NETRADICNA COKOLADA******PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 10dg pšenica,12,5 dg maslo,2 pl kakao-kvalitné,7 dg lieskové orechy,7dg-kokos,mandle,hrozienka,2pl med,1pl želatina,korenie(škorica,drvený klinček,mleté nové korenie). POSTUP PRÍPRAVY Cerstvo zomletú pšenicu opražíme na panvici so štipkou soli,pridáme maslo,kakao a dalšie prísady,zalejeme štvrťlitrom studenej vody,chvíľu povaríme,pridáme korenie,v studenej vode rozmiešanú želatinu,povaríme a rozotrieme na plech.Krájame vychladnutú,držíme v chladničke. Recept som mala vo výstrižkoch spred sto rokov,nikdy som ho neskúšala. Je to asi nejaká DIETNA čokoláda-bez cukru a zarazilo ma to,že sa želatina varí. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
MAKOVNIK_ALEBO KYSNUTE CESTO PODLA MNA*****POTREBNÉ PRÍSADY 1kg polohrúba múka,4 pl cukor,pol čl soli,1 vajce,kocka droždia,1dl oleja alebo bravč.masti,pol litra mlieka,1 vanilka,kôra z jedného citrona Plnka:mak,cukor,citr.kôra,mlieko POSTUP PRÍPRAVY Múku preosejeme,pridáme cukor,soľ,vajce,vanilku,droždie,letné mlieko.Zmiešame,prilejeme rozpustenú masť-nie horúcu alebo olej,nastrúhame kôru z orajbaného citrona a poriadne vymiesime,aby sa cesto oddeľovalo od misy.Zakryjeme a necháme1-1,5 hodiny kysnúť.Dosku pomúčime a cesto premiestnime na ňu.Príborovým nožom prehodíme kraje cesta do stredu,aby sa nelepilo na dosku,kde nie je múka.Rozdelíme na štyri časti,každú rozváľkame na hrúbku asi trištvrte prsta.Vychladnutú plnku rozotrieme na cesto a stáčame.Dáme na vymastený plech,vždy dve rolády ku krajom,potrieme olejom a ešte necháme 20 minút podkysnúť.Pečieme vo vyhriatej rúre,najprv asi na 200st.,potom teplotu znížime na 180st. Po vybratí z rúry zakryjeme čistou mokrou utierkou,na ktorú sme dali ešte suchú.Za dákych 15 minút máme makovník mäkkúčky. Vychladnutý môžeme kľudne zamraziť.Ja robievam dcére do Anglicka,rozdelí ho na polovice,nasačkuje a mrazené ozaj vydrží.Po rozmrazení je ako čerstvý. Plnku varím z mlieka,pomletého maku,kryštálového cukru,vanilky a postrúhanej kôry z citrona.Na štyri rolády dávam asi trištvrte kila maku,mlieko a cukor podľa potreby.Z tohto cesta robím aj pečené buchty. DOBRU CHUT ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 10.3.2010, 19:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
PASCHA_VELKONOCNY KOLAC S MANDLAMI A HROZIENKAMI*****POTREBNÉ PRÍSADY 0,5kg polohrúbej múky,polovica kocky droždia,0,25l mlieka,0,10 kg masla,0,1 kg práškový cukor,2 žltka,,štipka soli,1 vanilka(alebo dreň z čerstvej),kôra z jedného citrona,5 dg hrozienok,5 dg mandlí Na potretie:vajíčko,mandľové lupienky -na posýpanie POSTUP PRÍPRAVY Múku preosejeme,pridáme cukor,soľ,žltka,postrúhanú kôru z citrona,vanilku,pomrvené droždie,letné mlieko a rozpustené maslo-nie horúce.Cesto poriadne vymiesime a necháme kysnúť asi hodinu.Premiestnime na pomúčenú dosku,pridáme vopred namočené hrozienka-naj sú v rume-po slovensky ume,ktoré ale necháme odtiecť.Pridáme posekané mandle,premiesime,aby hrozienka a mandle zablúdili všade a dáme do okrúhlej formy,ktorú sme predtým poriadne vymastili.Vrch nastrihneme do tvaru kríža,potrieme rozšľahaným vajíčkom a posýpeme lupienkami mandlí.Necháme na teplom mieste dalších20-30 minút. Pečieme vo vyhriatej rúre pri asi 160-170st.asi hodinu-skúšame špajdľou,ak nelepí,je všetko OK. Podávame k udenému mäsu alebo veľkonočnej polievke_JUCHE kukni recept. DOBRU CHUT OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (24) posledné: 11.4.2012, 11:59 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
OBRATENY MAKOVO JABLKOVY*****POTREBNÉ PRÍSADY 6 vajec,30dg polohrúba múka,30 dg práškový cukor,2 dl olej,2 dl vlažná voda,1 prášok do pečiva,20dg mletý mak,asi 1kg jablká,mletá škorica,vanilka POSTUP PRÍPRAVY Plech vyložíme alobalom,aj boky a urovnáme naň postrúhané jablká,ktoré sme ochutili škoricou a vanilkou.Zltká vymiešame s cukrom, pridáme olej,vodu,mak a múku s práškom do pečiva,premiešame a zľahka vmiešame sneh z bielkov.Pečieme vo vyhriatej rúre,skúšame špáratkom.Ked sa cesto nelepí na špáradlo,je koláč upečený.Po upečení koláč ešte horúci vyklopíme na plochý plech,zarovnáme jablká nožom alebo stierkou a polejeme obľúbenou polevou. Koláč nie je veľmi presladený a je šťavnatý. KRAJAME VYCHLADNUTY OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) KOMENTÁRE (17) posledné: 21.2.2015, 14:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 16 (zobrazuje sa 11-16) | << predošlé 1, 2 |