. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 6.922 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,693 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Fantastická kokosovo-čokoládová tortička / koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis je na formu s priemerom 20 cm - kokosové cesto : 3 bielky, 80 g práškový cukor, 80 g kokosová múčka, 25 g hladká múka, 1/2 prášok do pečiva, štipka soli čokoládový krém : 3 žĺtky, 85 g práškový cukor, 35 g horká čokoláda (aspoň 50%), 1 ČL vanilkový extrakt, 1 PL kakao, 85 g maslo poleva : 70 ml smotana na šľahanie, 70 g horká čokoláda zdobenie : biela vo vodnom kúpeli rozpustená čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

Na cesto vyšľaháme z bielkov a štipky soli sneh, zašľaháme cukor a varechou vmiešame kokosovú múčku a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Rovnomerne rozotrieme do formy vystlanej papierom na pečenie (dno). Pečieme v rúre vzohriatej na 180°C do ružova (cca 15-17 minút, treba sledovať, keď sa vrch sfarbí do ružova vyberieme von z rúry, korpus by mal byť hotový - vyskúšame špajľou). Korpus necháme vychladnúť.
Na krém šľaháme nad parou žĺtky s cukrom, vanilkovým extraktom a čokoládou (ja som postupne hádzala kocky čokolády) do zhustnutia - ja som šľahala asi 20-25 minút, aby sa žĺtky dostatočne tepelne spracovali. Zmes odstavíme a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame a následne po častiach zmiešame s vychladnutou čokoládovou zmesou a kakaom (ja som vymiešala maslo s kakaom a pridávala som ho do čokoládovej zmesi). Ja som dala viac čokolády a zmes bola príliš hustá, musela som pridať ešte kondenzované mlieko v tube (Jesienka), aby som dostala krémovú konzistenciu. Plnku natrieme na vychladnutý korpus a dáme chladiť. Ako polevu som použila ganache zo sladkej smotany a čokolády - smotanu som zahriala po bod varu a zaliala som ňou polámanú čokoládu (použila som aj na polevu aj do krému 52% čokoládu z Lidl), nechala som 2 minúty postáť a vymiešala som do hladka. Naliala som na vychladený koláč a nechala v chladničke stuhnúť. Dekorovala som bielou čokoládou, mätovými lístkami a jedlými kvietkami. Pri servírovaní som posypala červeným kokosom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 11.4.2019, 23:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Krtkov koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 500 g polohrubá múka, 400 g kryštálový cukor, 4PL kakao, 2 a pol KL prášok do pečiva, 4dcl mlieko, 4 vajcia, 4PL olej Plnka : 5 bánánov, horká čokoláda, vanilkový cukor, 500 g tvarohu, 250 g mascarpone (môže byť aj hustá šľahačka - double cream), 250 ml grécky jogurt, alebo kyslá smotana Puding: 3 zlaté klasy, 500 ml mlieko,8 lyžíc cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Postup prípravy :
Cesto : Vymiešame si žĺtky s cukrom, pridáme olej, mlieko. Potom pridáme múku, ktorú sme si zmiešali s práškom do pečiva a preosiatym kakaom. Všetko spolu dobre vymiešame a pridáme nakoniec vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymazaný a múkou posypaný plech a dáme piecť. Necháme koláč vychladnúť. Na vychladnutom koláči urobíme mriežku nožom, nie úplne po okraj, a vyberiem rukami cesto, nie až na dno, ale tak aby sme vedeli poklásť na koláč polky banánov a to všetko pokryť plnkov, lebo vrch koláča posypeme rozmrveným cestom. A môžme pofŕkať rozpustenou čokoládou. Ale nemusíme.
Plnka :
Vymiešame ponorným mixérom tvaroch, mascarpone, grécky jogurt, alebo kyslú smotanu, vanilkový cukor. Potom uvaríme puding z 500 ml mlieka a 3 zlatých klasov a cukru. Necháme ho vychladnúť. Buď neustálym miešaním na chladnom mieste. Alebo rajničku s pudingom namočíme do studenej vody. Puding zakryjeme mikroténovým sáčkom, ktorý na puding pritlačíme, aby doľahol a nevytvorila sa nám koža. Vychladnutý puding postupne po lyžiciach zašľaháme do vymixovanej hmoty z tvarohu, jogurtu a kyslej smotany. Nakoniec nastrúhame horkú čokoládu do plnky. Plnku si môžme ešte dosladiť, podľa toho, ako kto, aké sladké má rád. Ale aj nemusí, je dobrá aj tak.
Robila som inú variantu aj s kakaovou plnkou ( namiesto zlatých klasov, som dala čokoládové pudingy a ešte do celej plnky kakao a troch rum,), a namiesto banánov som dala marhule.)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Katarína D. (PetraPA) ID 90945 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 22.4.2020, 15:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Orechové štangličky



POTREBNÉ PRÍSADY

20 dkg mletých orechov, 20 dkg práškového cukru, 1 žĺtok, 1 polievková lyžica pikantného lekváru. Z týchto ingrediencií rukou zmiesime cesto. Poleva: 1 bielok, 14 dkg práškového cukru.

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto rozvaľkáme na dva pláty asi 8 cm široké, nie veľmi hrubé, ani veľmi tenké. Z bielka, do ktorého pridáme štipku soli, si vyšľaháme sneh, zašľaháme do neho cukor. Polevu natrieme na pláty, necháme obschnúť a krájame štangličky, ukladáme na plech vymastený a vysypaný múkou alebo na papier na pečenie. Pečieme v rozohriatej rúre na 150 °C, tak aby sa poleva zafarbila do ružova, ako je na foto, nesmie veľmi stmavnúť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Katarína V. (jablcko111) ID 244533 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Linecké pečivo



POTREBNÉ PRÍSADY

375g hl. muky, 250g masla, 125g prask. cukru, 3 zltky, citron. kora

POSTUP PRÍPRAVY

Recept mám od kamarátky, osvedčil sa mi. Robím z dvoch várok, tak nám chutia.

Prísady vymiesiť, nechat odlezat v klude aj den a potom vyvalkat vykrajovat a piect doruzova v stredne vyhriatej rure.

Nezabudnút piecť jednu polku plných a druhú vykrojených v strede.

Vychladené natrieť lekvárom, kyslejším=ríbezlovým či marhulovým, spojiť a vrch posypať práškovým cukrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Hana D. (sharmana) ID 135570 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Pekanová bábovka ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

1 šálka pekanových orechov, 1 šálka vlašských orechov, 3 šálky hladkej múky, 1 ČL kypriaceho prášku, ½ ČL soli, 1 šálka /115g/ masla, 1 ¼ hnedého cukru, 4 vajcia, 2 PL rumu, 1ČL vanilkového extraktu, 1 šálka mlieka...***POLEVA: 113g smotanového syra, 3 PL karamelovej omáčky, 1 šálka práškového cukru, 2-3 PL mlieka.../karamelová omáčka je upálený kryštálový cukor, zaliaty smotanou a troškou masla, môžeme nahradiť skaramelizovaným salkom, ktoré rozmiešame s troškou mlieka/

POSTUP PRÍPRAVY

Pekanové a vlašské orechy nasucho opečieme, necháme vychladnúť a najemno nasekáme. Múku zmiešame s kypriacim práškom a soľou. Maslo a hnedý cukor vyšľaháme do peny, po jednom pridáme vajce, primiešame rum a vanilkovú esenciu. Na nízkom stupni šľaháme a postupne pridávame múku na 3x. Nakoniec vmiešame ¾ orechov a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečieme na 175°C, 50-60 minút. Necháme mierne vychladnúť, vyklopíme a po vychladnutí polejeme polevou. Vrch posypeme zvyšnými orechmi.
POLEVA: Vyšľaháme smotanový syr s karamelovou omáčkou, pridáme cukor a prešľaháme dohladka. Pridáme mlieko a vyšľaháme dohladka.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Citrónovo smotanové scones.



POTREBNÉ PRÍSADY

Víkendové raňajky sú jedny z mála, kedy sa stretávame spolu ako rodina pri jednom stole a pri takýchto príležitostiach si nenechám ujsť príležitosť pripraviť niečo výnimočné a výborné. ***2 šálky hladkej múky, ¼ šálky kryštálového cukru, 1ČL kypriaceho prášku, ¼ ČL sódy bikarbóny, ¼ šálky + 1 PL masla, 1/2šálky kyslej smotany, ½ šálky mlieka, 1ČL vanilkového extraktu, 1PL vody, 1 vajce, kôra z 1 citróna, štipka soli...

POSTUP PRÍPRAVY

1 šálka – 200ml



V mixéri zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok, sódu bikarbónu, soľ a citrónovú kôru. Zamiešame stuhnuté maslo nakrájané na kocky /musia zostať kocky/. V nádobe zmiešame smotanu , vajce, vanilkový extrakt a mlieko. Rýchlo a krátko vmiešame so suchými prísadami a dáme na 30 minút do chladničky. Potom vyklopíme na jemne pomúčenú dosku, rukami utľapkáme na hrúbku 2 cm a povykrajujeme koláčiky s priemerom cca 5 cm. Vrch koláčikov potrieme vodou, posypeme kryštálovým cukrom a poukladáme na plech asi 4 cm od seba. Pečieme na 200°C, 13-15 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

3x mňamkový mini cheesecake - karamelový, pepermintový a baileys


PRO INSPIRACI

POSTUP PRÍPRAVY

suroviny a postup nájdete v prípade záujmu na mojej stránke : https://svetnatanieri.blogspot.com/search?q=mini+cheesecakes

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Apple pie...



POTREBNÉ PRÍSADY

... americká klasika :). Cesto: 1 3/4 šálky hladkej múky, 1 ČL kryštálového cukru, 12 PL masla /stuhnutého/, 1/4 šálky + 2 PL studenej vody..... Náplň: 7-8 jabĺk, kúsok masla /asi tak 3 PL/? 3 PL hladkej múky, 1/4 šálky vody, 1/2 šálky kryštálového cukru, 1/2 šálky trstinového cukru, 1 kopcovitá ČL mletej škorice, 1/4 ČL mletého muškátového orieška, 1 ČL vanilkovej esencie.....

POSTUP PRÍPRAVY

1 šálka = 200 ml


Múku a cukor dáme do mixéra a premiešame, pridáme polovicu masla a krátko premiešame, potom pridáme aj druhú polovicu /dôležité je, aby sme nemiesili rukami a maslo sa nezačalo rozpúšťať, potrebujeme v ňom zachovať kúsky/, zmiešame, kým nám nezostanú drobné omrvinky. Pomaly prilievame vodu /najskôr 1/4 šálky ak bude treba, tak aj zvyšné 2 PL/, kým sa cesto nezhrnie do klbka. Zabalíme do potravinárskej fólie a necháme 30 minút v chlade.



Medzitým si olúpeme jablká, vykrojíme jadierka a nakrájame na plátky.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 15.11.2018, 13:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tekvicovo - nutelový chlebíček.



POTREBNÉ PRÍSADY

Začína jeseň a ja som sa akosi spontánne preorientovala na koláčiky, ktoré mi ju pripomínajú. Navyše ponuka tekvíc je bohatá, tak prečo ju nevyužiť aj nasladko. V kombinácii s čokoládou je neodolateľná a ešte k tomu štipka korenín. ***1 3/4 šálky hladkej múky, 1 šálka kryštálového cukru, 1 ČL sódy bikarbóny, 1 ČL kypriaceho prášku, ½ ČL soli, 1 ČL mletej škorice, ½ ČL ml. muškátového orieška, ½ ČL mletého klinčeka, 2 vajcia, 1 šálka tekvicového pyré, ½ šálky rozpusteného masla, 1/3 šálky mlieka, 2 ČL vanilkovej esencie, ½ šálky nasekanej čokolády alebo čokoládových kvapiek, ½ šálky mierne rozpustenej Nutelly...

POSTUP PRÍPRAVY

Predhrejeme rúru na 175 °C. V miske si zmiešame múku, cukor kypriaci prášok, a všetky koreniny. Urobíme do stredu jamku a rozbijeme vajcia, pridáme tekvicu, maslo, mlieko a vanilkovú esenciu. Dobre premiešame a pridáme nasekanú čokoládu alebo čokoládové kvapky. Formu na biskupský chlebík vystelieme papierom na pečenie a vylejeme doň polovicu cesta, natrieme Nutellu a zalejeme zvyšným cestom, trochu uhladíme a pečieme na 175°C, 60-70 minút. Po vychladnutí vyklopíme a nakrájame...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jablkovo-medový koláč ... zdravšie maškrtenie


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

s celozrnnou špaldovou múkou, bez pridaného cukru .. jednoduchý na prípravu, lahodný, nepresladený ... recept nájdete tu : https://svetnatanieri.blogspot.com/search?q=jablkovo-medov%C3%BD+kol%C3%A1%C4%8D

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 6.922 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,693 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu