. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 678 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,68 ďalšie >>

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Zelerový šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

zeler, mrkva, petržlen, soľ, korenie, horčica, citrónová šťava, deko, cukor, ocot, bobkový list, cibuľa, nakladané uhorky

POSTUP PRÍPRAVY

Nakrájame nadrobné kocky zeler, mrkvu, petržlen. v hrnci si pripravíme sladkokyslý nálev z vody, cukru, štipka soli, ocot, bobkový list a trosku deka. privedieme do varu, pridáme nadrobno nakrájanú zeleninu, ktorú v tom náleve uvaríme. Medzitým si do misky nakrájame nadrobno cibuľu, kyslé uhorky, pridáme citrónovú šťavu z jedného citróna. Keď sa uvarí zeleninka, ešte horúcu ju pridáme do misy a premiešame, aby sa cibuľa sparila. pridáme podla chuti soľ, korenie a horčicu. všetko premiešame, necháme postáť a potom už len dobrú chuť. ;-)\\r\\n\\r\\nja som pridala ešte zbytok kukuričky, čo sme mali v chladničke, a jednu malú cvikľu, tú som povarila zvášť. horčicu som dala dijonskú, máme ju radšej. takže ako komu chutí, nám chutil veľmi. :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

sona s. (karlicka2803) ID 176971 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Výborné carpaccio zo surovej červenej repy



POTREBNÉ PRÍSADY

1 väčšiu červenú repu ... na marinádu : 1 dl kvalitného panenského olivového oleja, 2 PL kvetového medu, 1 PL krupicového alebo hnedého cukru, 1 PL balzamikovej redukcie(alebo 2 PL vínneho octu), 0,5 dl kvalitného pomarančového džúsu, cca 1/2 kávovej lyžičky sušený tymián, soľ, korenie, 1 PL sójovej omáčky, šťava zo strúhaného 3 cm kúska čerstvého zázvoru, 0,5 dl vody ... na dokončenie a dekoráciu 100g slaného syra, 50g Nivy, nasekané vlašské orechy

POSTUP PRÍPRAVY

... v posledných rokoch som prišla na chuť červenej repe, ktorú som v minulosti v tradičnej sterilizovanej podobe priam neznášala, a keďže sa mi aj tento rok podarilo dopestovať vlastnú - po recepte na výborné carpaccio z pečenej repy prišla na rad surová cvikla - inšpirovala som sa receptom Zdeňka Pohlreicha, ktorý som si doťukla podľa seba ... výsledok ma príjemne prekvapil, preto tento receptík posúvam ďalej ... fotografia je z pôvodného receptu, pretože po cvikli sa len tak zaprášilo ani som nestihla nafotiť - nabudúce najskôr nafotím až potom budem servírovať :-) ... očistenú surovú červenú repu nakrájame na čo najtenšie plátky (ja používam W krájač, možno by sa dalo použiť aj strúhadlo na uhorky) ... ocot, vodu, soľ a cukor dáme zovrieť, pridáme korenie, med, olej, džús, tymián a sójovú omáčku a šťavu zo strúhaného zázvoru a dobre premiešame ... pokrájanú červenú repu dáme do sklenenej nádoby alebo do hrubšieho igelitového vrecka a zalejeme horúcou marinádou, marinujeme minimálne 12 hodín ideálne až 2 dní (ja som marinovala cca 36 hodín) ... namarinovanú repu rozložíme na plytký tanier a ozdobíme kúskami slaného syra (alebo kozieho kto má rád) - ja používam slaný syr v kombinácii s kúskami Nivy v pomere 2:1 a nasucho opraženými píniovými orieškov alebo kúskami posekaných vlašských orechov ... výborné predjedlo, ktorým ohúrite každú návštevu alebo len chutná ľahká večera či obed

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Nalev na hlavkovy salat



POTREBNÉ PRÍSADY

300ml vody, 1 a pol lyzice cukru, 15 kvapiek stevie (alebo iba 3 lyzice cukru), 2 lyzice obycajneho octu, 1/2 lyzicky soli, lyzica olivoveho oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiesame, rozmiesame a zalievame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Martina K. (Martina46) ID 31472 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 28.11.2015, 21:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Lahodný šalátik s novými zemiačikmi a schwarzwaldskou šunkou



POTREBNÉ PRÍSADY

na 4 porcie : 1 kg zemiakov aj so šupkou, 100g šalátu polníček (prípadne iného šalátu alebo rukoly), 100g schwarzwaldskej šunky, 100g sušených paradajok, 4 čerstvé paradajky, parmezán alebo iný syr na posypanie, soľ, korenie, 50ml olivového oleja

POSTUP PRÍPRAVY

zemiaky umyjeme a aj so šupkou nakrájame na 1/2 cm kolieska ... dáme na pekáč vyložený papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 190°C cca 40 minút do zlata ... po upečení zmiešame zemiaky so všetkými ostatnými surovinami (šunka, sušené paradajky, čerstvé paradajky, šalát) ... pokvapkáme olivovým olejom, dochutíme soľou a korením a na tanieri posypeme hoblinami parmezánu alebo iného vhodného syra ... je to výborná ľahká večera alebo aj obed ... ja som aj šunku a sušené rajčiny (mala som také bez nálevu) jemne orestovala na troche olivového oleja

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Výborný šalát s marinovanými mäsovými rezancami



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis na jednu porciu : 100g listov miešaného šalátu, 1 mrkva, 1/4 limety, olivový olej, 200 g bravčovej panenky, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie, 1 PL sójovej omáčky, 1/2 ČL sušeného cesnaku

POSTUP PRÍPRAVY

Bravčovú panenku nakrájame na pásiky a zalejeme marinádou z olivového oleja, limetovej šťavy, soli, korenia, sójovej omáčky a sušeného cesnaku - marinujeme v chlade 30 minút, potom opečieme na rozpálenom oleji na panvici do mäkka (je to rýchle - cca 5 minút), medzitým si z očistenej mrkvy škrabkou naškrabeme pásiky (môžeme napariť - ja som dala surové), pridáme k natrhaným šalátovým listom, osolíme, okoreníme, polejeme olivovým olejom (cca 1 PL) a limetovou šťavou, premiešame, pridáme opečené mäsko a podávame ... je to tip na výbornú ľahkú večeru či ľahký obed

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 22.4.2015, 8:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

ZELENINOVÝ ŠALÁT S KURACÍM MÄSKOM A OCHUTENÝM BIELYM JOGURTOM



POTREBNÉ PRÍSADY

50dkg kuracích pŕs,1 ladový šalát,2 paradajky,1 šalátová uhorka,1 biely jogurt,1 čajová lyžička vegeta,2 čajové lyžičky korenia tzatziky,olej.

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept si pripravujem rada a často zelenina je čerstvá ,ochutený jogurt sa k tomu skvelo hodí a mäsko je super a hlavne je to chutné a sýte jedlo.Takze mäsko si umyjeme a nakrájame na stredne velké kocky,ovegetíme ho a na oleji si ho smažíme do mäkka.Zeleninku si umyjeme a nakrájame na drobno do väčšej misy.Jogurt si vylejeme do menšej misky a pridáme korenie tzatziky.Do tanieru si dáme zeleninu,polejeme si ju jogurtom a na vrch si dáme mäsko.A už len dobrú chuť a to mi verte že chutiť Vám bude :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Lulu M. (Makanova) ID 311840 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 29.3.2015, 23:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Osviežujúci jablkovo - zelerovo - feniklový šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

Šalát (4 porcie) : 1 veľká buľva feniklu alebo 2 malé, štvrtina veľkej buľvy zeleru, 1 jablko Dresing: šťava z 1 a pol citróna, 2 ČL medu, 1 ČL dijonskej horčice, 2 PL olivového oleja, soľ, čerstvo mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

... opäť a zasa recept z blogu od Anetky (www.anetagoesyummi.blogspot.sk) ... a opäť výborný ... netradičný a osviežujúci šalátik aj napriek tomu, že vzhľadovo nič moc - ale chuť vám to vynahradí ... fenikel umyjeme, rozrežeme zvislo na polovicu, prípadne na štvrtiny a potom ho nakrájame na plátky aj s vňaťou. Zeler očistíme a nakrájame na veľkosť zápaliek. Jablko rozrežeme na štvrtiny, vyberieme jadierka a nakrájame na plátky. Zmiešame všetky ingrediencie na dresing, vlejeme k pokrájaným surovinám a dobre premiešame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

šalát ala Miška



POTREBNÉ PRÍSADY

7, 8 menších zemiakov, 4 vajcia, zavárané uhorky (od oka), šunková saláma, kukurica alebo mexická zmes (kukurica, hrášok, paprika), soľ, korenie, majonéza, karí korenie, worchestrová omáčka

POSTUP PRÍPRAVY

Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí očistíme a pretlačíme cez sitko. Vajcia uvaríme natvrdo a tiež pretlačíme. Šunku nakrájame na pásiky, uhorky na kocky. Pridáme kukuricu alebo mexickú zmes a všetko spolu zamiešame. Pridáme majonézu (od oka), worchestr. omáčku, kúsok uhorkovej šťavy, karí korenia, trošku soli a korenia. Zamiešame všetko a necháme postáť v chladničke. Dobrú chuť!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Martina K. (mathik84) ID 221880 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Výborný šalát z reďkoviek, čerstvého feniklu a uhorky



POTREBNÉ PRÍSADY

cca 6 reďkoviek, 1 fenikel, polovica uhorky, 1 kopcovitá ČL cukru, 2 PL ryžového octu, 1 PL sójovej omáčky, 1 PL sezamového oleja (prípadne olivového), strúhaný cca 3 cm kúsok zázvoru

POSTUP PRÍPRAVY

Zeleninu umyjeme, očistíme a nakrájame - uhorku na polkolieska, reďkovku na kolieska a fenikel nakrájaný na polmesiačiky. Suroviny na dresing dobre zmiešame a dresingom prelejeme zeleninu, premiešame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ŠALÁTY, ZÁLIEVKY

Úžasný mrkvový šalát podľa Gordona Ramseyho



POTREBNÉ PRÍSADY

5 mrkiev, tekvicové a slnečnicové semienka podľa chuti + na DRESING : 1 pomaranč, 1 a pol ČL mletej rímskej rasce, 1 PL dijonskej horčice, 1 PL medu, 1 PL bieleho vínneho octu, 3-4 PL olivového oleja, soľ, 3 PL sekaného čerstvého koriandru (možno nahradiť petržlenovou vňaťou), 3 PL sekanej čerstvej mäty

POSTUP PRÍPRAVY

... výborný lahodný šalátik k mäsku alebo len samotný .... mrkvu očistíme a nastrúhame na hrubo. Pridáme tekvicové a slnečnicové semienka podľa chuti. Osobitne v miske zmiešame ostatné suroviny na dresing - kôru a šťavu z pomaranča, rímsku rascu, horčicu, med, ocot, olej a soľ. Dresing vylejeme na mrkvu a pridáme bylinky, dobre premiešame. Šalát vydrží v chladničke vo vzduchotesnej nádobe i dva dni.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 22.4.2015, 18:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 678 (zobrazuje sa 11-20)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,68 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu