končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 1891-1898) | << predošlé 1,.,185, 186, 187, 188, 189, 190 |
TORTY |
Nepecena torta s troma plnkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 1. plnka: -okruhle piskoty (pre istotu 2 balicky - vystacia na celu tortu) -500g jablk -vanilkovy puding -1dcl vody -vanilkovy cukor - 8 kvapiek stevie 2. plnka: -piskoty -250g mascarpone alebo riccota -250g nutelly - ja som pouzila z DM Alnatura, nie je presladena. -marhulovy kompot, najlepsie domaci 3. plnka: -piskoty -2 banany -500ml mlieka -vanilkovy puding - 1 vanilkovy cukor POSTUP PRÍPRAVY 1. vrstva. Nakladieme piskoty na dno tortovej formy, mozme pokvapkat stavou z marhuloveho kompotu. Osupeme jabka a nastruhame na jemno, udusime spolu s 1 vanilkovym cukrom, podla potreby este dosladit, ja davam tekutu steviu. Ked su jablka makke, za staleho miesania do nich vlejeme puding rozrobeny v 1dl vody, miesame 1-2 minuty do zhustnutia. Hotovu zmes vylejeme na piskoty a rozotrieme. 2. vrstva. na jablkovu vrstvu idu opat piskoty - pokvapkat stavou z kompotu. Nutellu a mascarpone zmiesame a rozotrieme na piskoty, potom rozvrstvime odkvapkany marhulovy kompot. 3. vrstva. Opat piskoty, pokvapkane kompotovou stavou, na kolieska nakrajane banany a puding. Na tuto vrstvu by mala ist este jedna vrstva piskot. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Martina K. (Martina46) ID 31472 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Ovocná ombre tortaPOTREBNÉ PRÍSADY svetlý korpus (2x4 vajcia, 25 cm), plnka tvaroh+mascarpone+šľahačka, čučoriedky, jahody, potretá mascarpone+šľahačka POSTUP PRÍPRAVY váha cca 3 kg OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Janette M. (Zinka16) ID 75844 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Božská jesenná Pavlova .... penová torta s ganache a karamelizovanou hruškouPOTREBNÉ PRÍSADY Na 4 malé (priemer cca 15 cm) alebo dve väčšie (priemer cca 25 cm) tortičky : na korpus - 3 bielky, 160g jemného krupicového cukru, 1 kopcovitá ČL kukuričného škrobu, 2 ČL octu ... na ganache : 100 ml sladkej smotany a 100 g kvalitnej horkej čokolády, 15g masla ... 2 hrušky, 80g kryštálového cukru alebo hnedého či kokosového cukru, cca 0,5 - 1 dl vody POSTUP PRÍPRAVY korpus : rúru vyhrejeme na 150°C ... bielky vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme kukuričný škrob a ocot ... na plech vystlaný papierom na pečenie rozvrstvíme do kruhu korpusy (buď menšie alebo väčšie), pečieme vo vyhriatej rúre cca 60 minút (ja som robila menšie tortičky, pri väčších pridáme pár minút - pokiaľ nie je vrch korpusov jemne ružový) - neotvárame !!! ... po upečení dvierka na rúre pootvoríme a necháme v rúre vychladnúť (cca 2-3 hodiny) ... ganache : smotanu privedieme do varu, pridáme polámanú čokoládu, odstavíme z ohňa a rozmiešame na hladkú hmotu, pridáme maslo, premiešame a necháme jemne vychladnúť ... do hrnca alebo hlbšej panvice dáme cukor, zalejeme vodou, privedieme k varu a vložíme ošúpané a rozkrojené hrušky, varíme cca 15 minút, hrušky by mali chytiť jemne hnedú farbu (lepší efekt je s tmavým hnedým cukrom) ... a je tu finále : na korpus dáme ganache, položíme hrušku, dozdobíme a potom už doprajeme chuťovým pohárikom lahodnú kombináciu jemného nadýchaného bezé cesta, čokolády a šťavnatej hrušky ... mňam ... výborná kombinácia ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Gaštanová tortaPOTREBNÉ PRÍSADY cesto: 5 vajec, 140 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 200 g polohrubej múky, citrónová kôra z polky citróna (nemusí byť), prášok do pečiva. krém: 250g gaštanové pyré, 250g mascarpone, 1/2 kyslej smotany POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom (z práškového cukru odložíme lyžicu do bielkov). Počas šľahania postupne pridávame 5 lyžíc horúcej vody. Z bielkov a práškového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Pred koncom postupne pridáme 5 lyžíc studenej vody. Sneh zľahka zamiešame k žĺtkom. Postupne pridávame múku s práškom do pečiva. Nalejeme do formy. S vyšľahanou hmotou manipulujeme opatrne. Pečieme cca 35 minút pri teplote 170 až 180 °C. Ak máte doma väčšie tortové formy, tak si recept na tortové cesto upravte nasledovne: Na jedno vajce použite 28 g práškového cukru, 40 g polohrubej múky a jednu lyžicu vody. Krém: vyšlaháme gaštan.pyré s mascarpone a smotanou. Upečené vychladené cesto prerežeme na polovicu, natrieme z oboch strán jahodovo-ríbezlovým džemom, dáme krém, prikryjeme druhou polkou cesta, celú tortu ešte potrieme zvyškom krému a ozdobíme ovocím. Do krému netreba cukor, pyré je sladené ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Lenka N. (lenkaajanko) ID 235898 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Nepečený čučoriedkový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Korpus 10 celozrnných maslových sušienok 60 g kokosového oleja 1 lyžica cukru kryštál Krém 500 g skyr natur 250 ml smotana 50 g medu 1 vanilkový lusk 3 plátky želatíny Poleva 4 lyžice čučoriedkového džemu 100 g čerstvých čučoriedok POSTUP PRÍPRAVY Rozdrvíme nahrubo sušienky a zmiešame ich s kokosovým olejom. Tortovú formu (22 cm) vyložíme papierom na pečenie (alebo použijeme nepriľnavú silikónovú formu) a rukami pritlačíme zmes rovnomerne na dno. Formu dáme do mrazničky. Vopred dáme želatínu do studené vody. Ďalej do misky dáme Skyr, med, dreň z vanilky a dobre všetko premiešame. Želatínu prenesieme do malého hrnca a na miernom ohni ju miešame, pokým sa nerozpustí. Pozor, nesmie vrieť, inak stratí želírovacie schopnosti! Následne želatínu odložíme zo sporáku a necháme ju mierne vychladnúť. Vmiešame ju do malého množstva Skyr krému a následne pridáme jeho zvyšok. Vďaka tomuto postupu v kréme nebudú hrudky. Ušľaháme smotanu do hladkej peny a zmiešame ju s vyrobeným krémom. Vyberieme z mrazničky formu s korpusom a nalejeme do nej Skyr krém. Potom celú tortu umiestnime do chladničky minimálne na štyri hodiny. Po vychladení dezertu servírujeme jeho kúsky na tanierik, potrieme ho čučoriedkovým džemom a posypeme čerstvými čučoriedkami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Dominika K. (Knespik) ID 327946 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Orechová Mokka tortaPOTREBNÉ PRÍSADY 5 vajec 300g práškového cukru 10 lyžíc silnej horúcej kávy 200g polohrubej múky 1PDP 1 vanilkový cukor 100g mletých vlašských orechov 20g margarínu a 50g hrubej múky na formu **** Plnka: 2,5dl vychladnutej kávy ( Vitakáva alebo Melta) 1 žĺtok 1 vanilkový cukor 2 lyžice polohrubej múky 30g cukru 200g masla alebo hery 100g práškového cukru 50g mletých orechov 1 lyžica rumu POSTUP PRÍPRAVY Žĺtky s cukrom vymiešame do peny za postupného pridávania horúcej kávy. Nakoniec primiešame s pdp orechami a snehom z bielkov. Tortovú formu vytrieme tukom a vysypeme hrubou múkou naplníme cestom a upečieme na 180´asi 50min. Plnka: Do vychladnutej kávy dáme žltok vanilkový cukor a múku. Za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Zvlášť vymiešame maslo s práškovým cukrom pridáme orechy, rumu a dobre vymiešame. K tomuto maslovému základu postupne primiešavame vychladnutú kašu až vznikne hladký krém. Tortu prekrojíme môžeme potrieť pikantným džemom natrieme plnkou. Taktiež potrieme vrch a boky potom obsypeme orechami. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Soňa T. (rexo) ID 108927 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Vynikajúci trojfarebný cheescake :)POTREBNÉ PRÍSADY Korpus: 400 g maslových sušienok, 100 g masla Krém: tvaroh mäkký - 750 g mascarpone - 250 g cukor - 2 poliev. lyžice 1 vanilkový cukor citrónová kôra, troška citrónovej šťavy tmavé ovocie ja som použila čučoriedky - 1 hrnček Čokovrstva: 200 g horkej čokolády, 200 ml smotany na šľahanie Čokoládová poleva : 100g horkej čokolády, 100 ml smotany na šľahanie - ovocie na ozdobu POSTUP PRÍPRAVY Celú prípravu začneme čokovrstvou a čokopolevou príprava oboch je rovnaká. Do malého hrnca vlejeme šľahačkovú smotanu a necháme zohriať, pozor nesmie vrieť! Vylejeme do misky. Do horúcej šľahačky pridáme nalámanú čokoládu a miešame aby sa rozpustila.Toto urobíme 2x - raz s 200 ml a raz so 100 ml šlahačky. Misku s väčším množstvom - na čokovrstvu - dáme do chladničky. Tú menšiu s čokopolevou necháme vonku pri izbovej teplote. Tortovú formu ( priemer 24 cm) vyložíme papierom na pečenie, Sušienky podrvíme, zmiešame s maslom a natlačíme do formy. V miske zmiešame všetko na tvarohovú vrstvu - tvaroh, mascarpone, cukor (dejte podľa chuti, nám stačí 2 lyžice, ale ochutnáveajte) a citrónovú kôru so šťavou. Mixérom spojte a cca 1/2 nalejte na sušienky. Do zvyšnej polovice zamixujte šťavu z ovocia. Tu získate roztlačením prípadne vymixovaním tyčovým mixérom. Zafarbený tvaroh preneste na bielu tvarohovú vrstvu a opatrne uhlaďte. Tortu dajte na chvíľku do chladničky a vyberte misku so smesou na čokohmotu. Keď je studená, môžete začať šlahať mixérom , vyšľahajte do konzistencie podobnej šlehačke. Rozotrite na čučoriedkovú vrstvu a uhlaďte. Na tortu dajte čokoládovú polevu, dozdobte ovocím prípadne ako sa vám páči a dajte na 24 hodín do chladničky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Monika S. (MoniSemi) ID 333063 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Čokoládovo ovocná torta s mascarpone krémom (bezlepková)POTREBNÉ PRÍSADY Korpus: 7 ks vajíčok 7 polievkové lyžice trstinový cukor (alebo práškový, ja som dala trstinový) 4 polievkové lyžice kakao 1⁄2 balík prášku do pečiva Smotanový krém 500 gramov mascarpone 200 millilitrov šľahačkovej smotany 2 čajové lyžičky práškového cukru 1 čajová lyžička vanilkového extraktu alebo vanilkový cukor (ja som dala vanilk.cukor) 1 polievková lyžica citrónovej šťavy (podľa chuti aj 2) Čokoládová poleva 200 gramov čokolády (výber je na vás, ja som dala kombináciu horkej a mliečnej milky, nabudúce dám viac milky, aby bola poleva sladšia, ale samozrejme dá sa dochutiť aj horká čokoláda cukrom) 140 gramov kvalitného masla Ovocie čerstvé maliny, ríbezle, alebo podľa chuti. Tieto sú však jemne kyslejšie, takže osviežia celú tortu Iné: podľa chuti aj džem, ja som dala malinový na korpus POSTUP PRÍPRAVY Korpus 1/ Bielka s polovicou cukru vyšľaháme do snehu, zatiaľ odložíme do chladu. 2/ Žĺtka so zvyšným cukrom vyšľaháme do peny. 3/ Kakao, ktoré sme si predtým preosiali, zmiešame s práškom do pečiva a primiešavame (mixérom) do vymiešaných žĺtok, až sa nám vytvorí hnedá, kakaová hmota/cesto. 4/ Následne, už len ručne a opatrne zamiešavame vymiešané bielka (sneh) do tejto hnedej hmoty. Po spojení všetkých surovín máme hotové cesto. 5/ Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote cca 190°C cca 20 minút (teplovzdušná rúra). Alebo podľa vlastných skúsenosti so svojou rúrou. Po upečení korpus vyklopíme na pracovnú dosku, alebo iný plech, papierom hore, opatrne dáme dole papier z korpusu a necháme vychladnúť. Cesto má cca 1cm hrúbku. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Jana M. (janie-ly) ID 38949 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.898 (zobrazuje sa 1891-1898) | << predošlé 1,.,185, 186, 187, 188, 189, 190 |