. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > TORTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 25.651 (zobrazuje sa 181-190)<< predošlé 1,.,14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24,.,2566 ďalšie >>

TORTY

Čokoládová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus: 4 vajíčka, 3 PL kr.cukor, 2 PL hl.múka-kopcové, 2 PL kakao, Parížska šľahačka: 2 šľahačky -33%, 200g horká čokoláda /ale kľudne stačí aj 100g/, 2 PL kr.cukor, ..... ďalej na ozdobu : 1 šľahačka +1/2 stužovača, ... čokoládový dekor

POSTUP PRÍPRAVY

... mali sme strašnú chuť na niečo ozaj sladučké, čokoládkové ... a viac menej som mala 3 smotany pred zárukou .. tak som ich spotrebovala ... receptík na túto úžasnú tortičku som našla niekde na nete .. tak sa mi dnes hodil

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

Martina P. (Mata406) ID 48300 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 6.9.2010, 19:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Sovičky - výrobný postup :o))



POTREBNÉ PRÍSADY

Žienky, podelím sa s vami o postup ako som vyrábala tie sovičky, lebo sa mi to zapáčilo ,tak môžete vyskúšať - jednoduché vyrábanie

POSTUP PRÍPRAVY

Snažila som sa nafotiť to s pomôckami, aby ste videli z čoho to je.... také cukrárkomacherky to poznajú, žiadny prevrat v cukrárstve....možno poteším nejaké začiatočníčky ....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

Silvia S. (silwik) ID 21018 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (33) posledné: 24.2.2011, 21:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Mliecny marcipan na torty aj figurky


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

100g polotučného sušeného mléka, 200g moučkového cukru, 1 lžíce kukuřičného sirupu, 2 lžíce horké vody, 1 lžička oleje, 1 lžička mandlového aroma

POSTUP PRÍPRAVY

Mléčný marcipán nastudovaný zde na MMB

Tento recept jsem si udělala pomocí receptů Zdeničky a Arielll, u Zdeničky se mi líbí, že lze marcipán použít jak na figurky tak na potahování, u Arielll že jde s ním krásně potahovat. Takže od každého receptíku je v mém něco. Recept jsem přizpůsobila na 100g suš. mléka, aby to stačilo, když se dělají jen figurky. Lze s ním i potahovat. A hlavně je laciný. Na potažení dortu ze 6 vajec, průměr 24 cm potřebujete dvě dávky a ještě zbyde na ozdůbky. Pokud budete dělat jen ze 4 vajec a jednou prokrojíte, pak stačí dávka i jedna.

Postup: prosejeme sušené mléko a cukr, do vody dáme sirup, aroma a olej - promícháme a vlijeme do cukru a řádně proděláme na hmotu. Marcipán doděláme tak, že si namočíme (i několikrát) ruce do teplé vody až do konzistence modelíny. Ale pozor s vodou opatrně nepřelít, marcipán pak poteče.

Místo kukuřičného sirupu lze použít i pšeniční sirup nebo med, ale dle mých zkušeností je kukuřiční nejlepší. S medem jsem dělala, ale tak krásně po něm marcipán netuhne jako se sirupem, už bych to s ním nikdy nedělala.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

Andrea M. (tomcat55) ID 50342 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 22.5.2012, 18:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Torta z cukríkov Marshmallow :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

Na poťah: 90g penových cukríkov,najlepšie jednej farby,maslo,prášk.cukor,šťava z 1 citróna. Korpus: 250 g hladkej múky,necelý 1 prášok do pečiva,4 vajcia,240g prášk.cukru,150 ml oleja,100 ml horúcej vody, 2 PL kakao. Krém:1/2 l mlieka,120 g kryšt.cukru,2 vanilkové pudingy,400 g masla,1 vanilk.cukor + marmeláda,banány alebo iné ovocie podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Keď som sem moju tortičku vkladala,netušila som,že bude mať niekto o ňu záujem,pretože je tu neskutočne veľa krajších tort ako je tá moja.Torta je stará už dva roky,ale nejako sa mi nechcelo vypisovať postup.Ale viaceré mi písali o postup,takže tu je:

Príprava poťahu:nie som si už istá,ale poťah mám pravdepodobne podľa Magdaleny L. (meggienka) ID 798.Takže:Plastovú misku si vymastíme maslom,dame cukríky,pokvapkáme citrón.šťavou a dáme do mikrovlnky na najvyšší stupeň na 1 min.Cukríky musia napuchnúť!!!!Ak nie sú,pridáme ešte pár sekúnd.Potom hmotu vysypeme na prac.dosku a postupne pridávame prášk.cukor,kým nie je hmota vhodná na modelovanie - musí bytť pevná,nie tvrdá!Potom ju dáme na chvíľu do chladničky vychladnúť.Po vychladnutí poprášime dosku solamylom-jemne a vyvaľkáma medzi fóliou na tenkú placku.Ružičky som prifarbila potravin.farbivom a tie sa robila tak,že som si vykrojila nie moc tenké kolieska a tie som potom sformovala do ruže.

Korpus:Recept som mala z českého MMB ale videla som ho už aj tu - mramorový korpus!Žĺtky vyšľaháme so 120g práš.cukru.Postupne pridávame olej,vodu,múku a prášok do pečiva.Nakoniec pridáme sneh z bielkov,do ktorého som ku koncu mixovania pridala zvyšný cukor -120g.Tretinu cesta si odlejeme a primiešame asi 2 PL kakaa.Do vymastenej a vysypanej formy striadavo dávame lyžicou cesto.Najlepšia spolupráca s niekym,pojde to rýchlejšie,mne pomáhal manžel.Začneme od stredu formy:dáme 2 lyžice svetlého cesta a do neho 1 lyžicu tmavého cesta.Stále opakujeme od stredu formy 2 lyžice svetlého cesta,1 lyžica tmavého.Opakujeme stále od stredu,až pokiaľ všetko cesto neminieme.NETRASIEME!!!! Kľudne možte použiť svoj obľúbený recept na korpus,ale tento je zaujímavý a chuťovo super!Pečieme asi 25 min, na 200 *C,ale zaleží od trúby,tak radšej kontrolujeme!Po upečení hneď vyklopíme.Potom korpus prekrojíme na polovicu,potrieme marmeládou, pridáme ľubovolný krém - podľa chuti,dáme banány alebo iné ovocie,znovu krém a marmeládu.Na korpus roztiahneme poťah,vyformujeme a ozdobíme!

Krém:Z uvedených prísad si uvaríme hustý puding.Po vychladnutí puding rozšľaháme a potom asi 5 min.zašľaháme maslo.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 10.11.2012, 18:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Zimná kakaovo-karamelovo-snehová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Váha: 3,8 kg - Chcela som vyskúšať korpus podľa receptu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36988... bol vynikajúci... 2 x korpus: 4 vajcia, 200 g cukru, 250 g múky (polohrubá alebo hladká), 100 ml horúcej vody, 100 ml oleja, 1/2 pr. do pečiva, 2 lyžice kakaa -1 x penový korpus: 4 bielka, 280 g cukru - karamelová plnka: 1 HELIA, 1/2 masla, 1 SALKO uvarené na karamel, cukor podľa chuti - ozdoby MMF a WI

POSTUP PRÍPRAVY

Bola k narodeninám pre moju zlatú svokru, tak som sa veľmi snažila :-) (postup pri obrázkoch)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

Janette M. (Zinka16) ID 75844 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (34) posledné: 8.6.2012, 7:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Makový dort bez mouky-pro milovníky máku (s fotopostupem)



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento dortík jsem našla v novinách a tak se mi zalíbil,že jsem se do něj pustila v devět večer. Vyplatilo se,je opravdu výýýýborný :-))

POSTUP PRÍPRAVY

MAKOVÝ KORPUS-
12 žloutků//
280 g cukru krupice//
280 g mletého máku//
14 bílků(na sníh)//

KRÉM-
200 g másla//

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

Libuše g. (Liba1963) ID 146455 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (37) posledné: 28.1.2016, 21:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

ŠVEDSKA TORTIČKA - mandľová -



POTREBNÉ PRÍSADY

NASIEL SA
Takže tu je preklad:

SUROVINY:
* 4 vajcia
* 200 g nasekaných mandlí (neviem, či myslia nahrubo alebo najemno, ja by som ich asi nasekala v robote tým nástavcom s nožmi tak na "polojemno")
* 1/4 hrnčeka kryštálového cukru (20 polievkových lyžíc)
* 1 polievková lyžica múky
* 1 čajová lyžička prášku do pečiva
* 1 hrnček šľahačkovej smotany
* 3 nasekané tyčinky Daim (Ikea)

POSTUP PRÍPRAVY

POSTUP:

Vyšľahajte bielka s 13 polievkovými lyžicami cukru. Vmiešajte mandle, múku a prášok do pečiva. Vylejte zmes do okrúhlej formy na pečenie a pečte pri 175ºC asi 35 minutút. Po upečení vyberte z formy a nechajte vychladnúť.

Na krém vyšľahajte dotuha šľahačku. Vmiešajte do nej 4 vaječné žĺtka, 7 polievkových lyžíc cukru a nasekané tyčinky Daim. (V inom recepte najprv vymiešajú žĺtka s cukrom do krémovita a potom pridajú vyšľahanú šľahačku a Daim). Krémom potrite upečený korpus a dajte na pár hodín do mrazničky.

Mne tam osobne chýba tá čokoláda navrchu, podľa mňa by mal byť krém bez Daimu, Daim je skôr v tej čokoládovej poleve. Ale asi by bolo ťažké liať teplú čokoládu na ten krém, možno až po čiastočnom zmrazení. Ale hádam aj toto bude dobré. Inak som prehľadala kdečo na internete, viac ľudí zháňa ten recept, ale jediný, čo by sa tomu podobal, je tento. Tak skús a daj vedieť. Nech sa vydarí a hlavne chutí :-).

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Iva B. (Iffko) ID 3392 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 3.3.2014, 13:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Kakaová torta s gaštanovou plnkou a marcipánom


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus kakaový: 7 vajec, 150g cukru krupica, 200 g polohrubej múky, 3 lyžice kakaa, 1/2 prášku do pečiva a 7 lyžíc vriacej vody******marhuľový džem, rum****** plnka: 500g mrazeného gaštanového pyré, 2 polievkové lyžice citronovej šťavy, práškový cukor podľa chuti a ak máte doma smotanu, môžete pridať zo 6-7 lyžíc na zjemnenie, ja som nedávala, dala som rum******na potiahnutie: 200g pravého marcipánu z obchodu, 100g práškového cukru*******čoko poleva: 100g várovej čokolády, 70 g Cery*******na kvety, hmota od Arielll z 200g cukru a 200g suš. mlieka

POSTUP PRÍPRAVY

v obr.postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (36) posledné: 20.12.2009, 23:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

◄ Jablková torta s úžasnou mascarpone plnkou ►


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

x x x

POSTUP PRÍPRAVY

Fantastická tortička pripravená podľa Adriky. Postup aj suroviny nájdete v prvom komentáriku.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

Jana S. (Popka) ID 40159 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (16) posledné: 20.2.2014, 22:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

slaný TRAKTOR



POTREBNÉ PRÍSADY

2 balíčky toustového chleba, 2 bulky nebo něco kulatého na velká kola 4 pomazánkový máslo, 1 tvaroh, 40 dkg cihly na potažaní, 20 dkg šunky, 20 dkg vysošina, 20 dkg hubert, 10 dkg paprikáš salám lze dát jakýkoliv

POSTUP PRÍPRAVY

Z toustového chleba si připravíme tvar traktoru a kola. Vše promažem pomazánkou a pokladem salám. Z roztaveného sýru si vyříznem jednotlivé dílý na potah. Nabarvíme a potáhnem. Přidáme kola , náklad a je hotovo.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)

KLÁRA K. (kajinamac) ID 79995 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (24) posledné: 2.3.2012, 21:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 25.651 (zobrazuje sa 181-190)<< predošlé 1,.,14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24,.,2566 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu