. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > VIANOČNÉ CUKROVINKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 954 (zobrazuje sa 181-190)<< predošlé 1,.,14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24,.,96 ďalšie >>

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Tradičné vianočné orechové rožteky



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 20dkg meltých vlašských orechov, 20dkg práškového cukru, 2 bielka. Na obaľovanie nadrobno sekané oriešky tak aby bolo dosť cca 15dkg možno trošku menej, čokoláda na ozdobu.

POSTUP PRÍPRAVY

Pomleté oriešky na sucho opražíme. Doporučujem stále miešať až sa nepripália, naozaj z ľahka opražiť. Takto opražené oriešky dáme úplne schládnuť. Z dvoch bielkov si ušľaháme tuhý sneh. Do ušľahaného snehu primiešame 20 dkg práškového cukru a už ochladené, opražené oriešky. Všetko vareškou dôkladne premiešame, až nám vznikne masa, nezľaknite sa je to také hutné lepivé cestíčko. Rožteky robím tak, že kávovou lyžičkou si zoberiem z cesta a v dlaniach sformujem rožtek. Hneď keď vznikne válček šupnem ho do sekaných orieškov, trošku povaľkám, obalím v orieškoch a ukladám na plech, kde vytvarujem rožtek. Upozorňujem že rožteky počas pečenia narastú, tak doporučujem z vlasntej skúsenosti tvarovať rožteky menšie a užšie, lebo idú aj do šírky. Upozorňujem, že cesto je lepivé a každú chvíľku si treba umyť ruky. Rožteky nepečieme, len sušíme, čo som si teraz odsledovala tak som ich nechávala na 150 cca 15min, nemusia byť ružové. Treba dávať pozor, lebo môžu rýchlo zhnednúť až ich nepresušíme a nezhoria nám. Upečené necháme na plechu schládnuť, chládnutím tvrdnú, má to tak byť. Takto upečené namáčame v čokoláde a hotovo :o)Chce to trošku praxe a prvý krát budete možno nadávať, ale vianoce bez nich by v našej rodine nemohli začať. Na pečenie používam papier. Sú fajnové, chrumkavé, ozaj orechové.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 54 návštěvníkov)

Lívia Č. (cicka76) ID 56030 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (17) posledné: 21.12.2012, 23:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

vianočná čokoláda



POTREBNÉ PRÍSADY

45dkg bielej čokolády ,1/2šálky brusníc,1/2pistácii a čo má kto rád

POSTUP PRÍPRAVY

samozrejme možu sa použiť hrozienka,orechy,kand.ovocie,kokos.,pomaranč.kora,,,)može sa použiť aj iná čokoláda,pridávam foto čo som našla k tomuto receptíku
,mna zaujal tento recept,kedže brusnice používam rada,tak si to tu ukladám a do vianočného,kedže som tento recept našla vo vianočnom a v krásnej doze
postup klasický,ako na študentsku čokoládu ..roztopiť,pridať,dať do formy,do chladničky,nakrájať a uložiť do dozičky,receptík z gurmánu ,on je ale v rozných verz.kade,tade,ja si to ukladám tu ,

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Erika O. (retro) ID 14453 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 20.12.2011, 8:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

vianocne orieskove trubicky



POTREBNÉ PRÍSADY

1liter mlieka,1/2 kg hl.muka,250g prask.cukor,1 zltko,4 lyzice pomlete liesk.oriesky,75g maslo,ked pridame vanilkovy cukor odoberieme z praskpveho trochu,aby to nebolo az tak presladene

POSTUP PRÍPRAVY

na foto

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Natali F. (druna) ID 217609 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 15.12.2011, 16:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Čokoládové rohlíčky



POTREBNÉ PRÍSADY

100g horkej alebo várovej čokolády, 200g tuku (70% - 75%), 100g práškového cukru, 100g mletých mandlí, 300g polohrubej múky, 1 ČL perníkového korenia, na polevu bielu alebo tmavú čokoládu + podľa potreby cera

POSTUP PRÍPRAVY

Recept som našla dnes pri listovaní prílohy časopisu PLUS 7 dní, uloženého a zabudnutého v mojej kuchárskej knižke, samozrejme ma zaujal natoľko, že som ho ešte dnes musela vyskúšať, veď pri tom množstve, čo som tento víkend zvládla, sa to nejako stratilo. :-)

Postup...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 43 návštěvníkov)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (76) posledné: 13.12.2012, 21:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Medové rezy - klasika



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g masla (margarinu), 300g prask. cukru, 8 poliev.lyzic medu, 4 vajicka, 2 kavove lyzicky sody bikarbony, 1kg hladkej muky. PLNKA: 0,5l mlieka, 8 kopcovitych cajových lyziciek hladkej muky, 250g prask.cukru, 200g masla, vanilkovy cukor. dzem (ribezlovy, slivkovy a pod.)

POSTUP PRÍPRAVY

Ak tu uz taky recept je, ospravedlnujem sa. Budem ho tu mat aspon pre seba, lebo u nas sa podla neho pieklo davno a su to tie najlepsie medove rezy, ake som kedy jedla.

Maslo, praskovy cukor a med (teda prve tri suroviny z rozpisu) si v hrnci roztopime. Na dosku dame muku so sodou, pridame do nej roztopenu masu (vlaznu) a vajicka a vypracujeme cesto. Rozdelime ho na 4 casti, kazdu vyvalkame a na plytkom vymastenom a mukou vysypanom plechu upecieme. Alebo ako mi pripomenuli dievcence tu, jednoduchsie je upiect na opacnej strane plechu (tiez vymastit a vysypat mukou). Popod upeceny plat vtedy jemne prejdeme dlhym nozom a krasne sa zosmykne na podlozku.

Na krem si uvarime hustu kasu z mlieka a hladkej muky. Osobitne si vyslahame maslo a cukor a postupne zaslahame vychladnutu mucnu kasu. Plnku si rozdelime na dve casti (alebo dve + trosku na vrchny plat)

Vychladnuty plat potrieme plnkou a pritlacime druhym platom. Ten potrieme lekvarom a prilozime dalsim platom, natrieme plnkou a prilozime posledny plat. Poriadne popritlacame. Posledny plat mozeme potriet jemnuckou vrstvou kremu. Kolac polejeme cokoladovou polevou a nechame v chlade (staci chladnejsia komora, spajz) odstat. Najlepsi je po par dnoch a je vyborny na mrazenie. Osobne mam najradsej vytiahnuty z mrazaku napoly rozmrazeny, par mesiacov po Vianociach, ked uz clovek nie je tak prejedeny vsetkych sladkosti :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 92 návštěvníkov)

Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (36) posledné: 26.12.2013, 9:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Mušličky,ořechová srdíčka,vanilkové rohlíčky



POTREBNÉ PRÍSADY

Ořechová srdíčka: 30 dkg hladké mouky,20 dkg másla,10 dkg ml.cukru,10 dkg ml.vlašských ořechů lžíce rumu. Po upečení slepujeme pikantní marmeládou a polijeme čokoládou.

POSTUP PRÍPRAVY

Mušličky:25 dkg hl.mouky,25 dkg másla,lžíci rumu.
Náplň:1 bílek,10 dkg ml.ořechů,12 dkg cukru,pol.lžíci kakaa,lžička skořice ,pol.lžíce rumu.
bílek vyšlehat s cukrem ,potom zamícháme ostatní suroviny.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)

Tana L. (backa11) ID 28088 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (11) posledné: 13.5.2012, 16:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

***Medovníčky*** - PREVERENÁ KLASIKA ...



POTREBNÉ PRÍSADY

Aj keď je receptov na medovníčky neúrekom, tieto "moje" sú rokmi overené /ja ich pečiem už 14 rokov/ a receptík som už rozdala nespočetne veľa krát /každý kto ochutnal, ho hneď pýtal :-) /. Takže potrebujeme: 650g hladkej múky /nešpecifikujem presne typ, pretože som ich už piekla z každého druhu a rozdiel som nezbadala/, 250g práškového cukru, 50g zmäknutého masla /môže byť aj margarín/, 150g medu /najlepšie v tekutej forme, ale ak nám skryštalizoval, stačí ho v horúcom kúpeli nechať rozpustiť/, 4 žĺtky alebo 3 vajcia, 1 ČL perníkového korenia, 2 zarovnané ČL sódy bikarbóny, 4-5 PL mlieka /môže byť studené a viac ho fakt netreba/.

POSTUP PRÍPRAVY

Ja si zmiešam všetky sypké suroviny a potom pridám zvyšné ingrediencie, vymiesime hladké cesto, ktoré prikryté necháme do druhého dňa odpočívať v chlade. Potom ho po častiach vyvaľkáme na pomúčenej doske - tu upozorňujem, že je dobré ustriehnuť si hrúbku cesta 0,5 cm, vtedy medovníčky bez problémov zostanú mäkké!!! Vykrojíme si rôzne tvary /mne vyjde cca 85 kúskov väčších aj menších medovníčkov/ a pečieme na 180 stupňov do zlata. Ak ich chceme lesklé, menšie tvary potrieme žĺtkom pred a väčšie kúsky hneď po upečení. Pred zdobením necháme medovníčky jeden deň "vydýchať", aby nám neopadávala poleva /ja som na ne trochu pozabudla a "dýchali" nezakryté 4 dni, napriek tomu zostali krásne mäkučké :-) /.
Skladujú sa v igelitovom sáčku a vydržia chutné naozaj dlho /teda ak ich nestihnete zjesť :-) /. Ak ich chcem mať ešte mäkšie, pár ich odoberiem do nádobky, prihodím krajec čerstvého chlebíka a sú ako obláčik.
Tak nech sa darí a prajem krásne a šťastné Vianoce ...

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 59 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (43) posledné: 30.11.2014, 18:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Salko



POTREBNÉ PRÍSADY

Ahojte na trhu už máme skaramelizované salko, dostupné u nás v odchodoch. Ja som ho kúpila v Coop Jednote-Terno. Takže už žiadne varenie - šup, šup raz dva hotové krémy, plnky- supppeeeeeeeer. Takže aj moje šuhajdy budú raz dva hotové - pripájam link- vianoce sa blížia - http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=21321 - Cena nie je najlepšia - 1,89eur.

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Henrieta K. (hkalinka) ID 52602 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (38) posledné: 19.12.2011, 21:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

Najlepsie cokoladove hviezdicky



POTREBNÉ PRÍSADY

300g bielej čokolády, 75ml smotany na šlahanie, 50g nesolených pistácií na hrubo posekaných, 50g mandlových lupienkov, 100g sušených brusníc

POSTUP PRÍPRAVY

1. Najskôr treba vyložiť plech 20x30cm papierom na pečenie, tak aby trčal cez okraje.
2. Do hrnca dame vodu a necháme zovrieť vodu. Do misky dáme čokoládu a smotanu na šlahanie. Misku dáme nad vriacu vodu tak aby sa miska nedotýkala vody. Necháme stáť 10-15min. občas premiešame pokým sa čokoláda neroztopí
3. S miskou stále nad vriacou vodou primiešame brusnice, pistácie a mandle.
4. Zmes dáme na pripravený plech zakryte fóliou a vložte na jednu hodinu do chladničky.
5. Vyberte stuhnutu čokoládovú zmes z formy a vykrajujte hviezdičky alebo akékoľvek iné tvary

TIP: ak sa zvyšky pri vykrajovaní dajú sa použiť napríklad do muffiniek alebo iných jednoduchých koláčov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)

jana p. (potokin) ID 222339 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 21.12.2011, 17:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

VIANOČNÉ CUKROVINKY

vanilkové s krémom



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto:175 g masla 50gm práškový cukor 175 g hladkej múka 2 kspuding prášok (z.klas) vanilková sencia

POSTUP PRÍPRAVY

spracovať cesto,vyformovať malé loptičky,pritlačiť ,vidličkou Pečieme 10-15 minút pri 180C.


vychladnuté naplniť krémom:vanil.puding,maslo,cukor,vanil.esencia ,alebo može byť aj karamelová,čokoládova ,iná plnka
receptík od Laurel Hedge ,ukladám si to tu

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 49 návštěvníkov)

Erika O. (retro) ID 14453 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 20.12.2011, 8:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 954 (zobrazuje sa 181-190)<< predošlé 1,.,14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24,.,96 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu