. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > CUKROVINKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.865 (zobrazuje sa 1771-1780)<< predošlé 1,.,173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183,.,187 ďalšie >>

CUKROVINKY

Višňovo-rumové guličky z BB pudingu *****



POTREBNÉ PRÍSADY

1bal. BB pudingu, 25dkg práškového cukru, hrsť mletých orechov, 125 g Cery alebo iného stuženého tuku(pôvodne bolo až 250g písaných , ale polovica úúúúúplne stačí), 1 pohár zaváraných višní alebo čerešní, cca 4 lyžice rumu, cca 4 lyžice višňovej vody,rum aj višňovú vodu prilejte toľko, aby sa z masy dobre tvarovalo. Tie 4 lyžice boli písané k pôvodnému 250g tuku, kokos na obalenie,papierové košíčky a pre prípad ešte balenie malých piškót.

POSTUP PRÍPRAVY

Tieto guličky sú u nás veľmi obľúbené , tak by som sa rada podelila o ich recept. Robievam ich predovšetkým na Vianoce alebo Veľkú noc, tentokrát to bolo na oslavu. Opäť to bude bez obrázkov, ale tu nie je čo pokaziť:o)

1. Do misy si vysypeme celú krabicu BB pudingu, práškový cukor, pomleté orechy a suchú zmes si poriadne premiešame.
2. Do zmesi vlejeme roztopený stužený tuk, rum a vodu z višní alebo čerešní.
3. Chvíľočku počkáme, kým zmes troška vychladne. Ak sa Vám bude zdať zmes príliš riedka na formovanie guličiek, pridajte toľko popučených piškót , koľko uznáte za vhodné. Netreba zabudnúť ,že tuk úplne stuhne, takže stuhnú aj guličky. Ja obyčajne pridávam tak za hrsť popučených piškót.
4. Z masy tvarujeme guličky, do stredu každej dáme višňu alebo čerešňu.
5.Guličky obaľujeme v kokose a dáme do papierových košíčkov.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 26 návštěvníkov)

Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 4.12.2016, 23:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Biskvitovo-čučoriedková torta - osviežujúca



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto:
6vajec, 6PL polohrubej múky, 6PL kryštálového cukru, 1 prášok do pečiva, ríbezlový lekvár ( ja používam domáci malinovo-ríbezľový)

Plnka:
200g čučoriedok ( kupujem normálne zavarené), 400ml smotana na šľahanie, 250g tvarohu, 6 plátkov želatíny ( ja používam radšej obyčajnú práškovú, s plátkami nemám dobrú skúsenosť a ak používam obyčajnú tak do nej dám aj šťavu z ovocia kt. použijete :-)), 4 PL kryštálového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 150g marhuľového lekváru.

POSTUP PRÍPRAVY

Táto torta je vhodná na príležitostné posedenie pri káve. Určite si ju obľúbia aj vaše deti.Tortu môžete skúsiť urobiť aj s iným ovocím, ale s ríbezľami nemá chybu :-) Obrázkový postup mám z časáku, keďže teraz veľmi nepečiem :-), ak sa k tomu vrátim určite urobím aj podrobnejší popis :-), no je výborná a zožala nejeden úspech.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Jana I. (dzejkej) ID 9980 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 24.5.2008, 21:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

ak ešte nevieto čo dnes UPIECŤ pozor



POTREBNÉ PRÍSADY

500gtvarohu
100-150g masla
1vanilka
1 bal bielych BB keksov,1 tnavých
1až 2 banánov
1 čokoládka-nemusí

POSTUP PRÍPRAVY

pri fotkách

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 105 návštěvníkov)

zlatica g. (oriiiesok) ID 2373 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (32) posledné: 26.1.2010, 15:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Včelie úliky-podľa dievčat z MMB



POTREBNÉ PRÍSADY

1 veľký bal . okrúhlych piškót-240g, okrem toho cca 40 okrúhlych piškótiek na podstavčeky-vystačí v pohode z menšieho balíčka, 1 horalka, 20 dkg práškového cukru, 10dkg roztopeného masla, 4 poliev.lyžice mlieka, 4 polievkové lyžice rumu-komu sa máli môže si dať aj viac:o)))***plnka: 5 dkg masla, 5 dkg práškového cukru, 1žĺtok, kokos, rum podľa chuti***na ozdobu: čokoláda, lentilky alebo nič

POSTUP PRÍPRAVY

Milé moje dievčence, všetky, ktoré ste mi napísali recepty na úliky, veeeeeeeeeeľmi pekne Vám ďakujem.Z každého som si zobrala niečo a utvorila tak vlastný recept, podľa zásob v chladničke a špajzke:O))))))
Horalku som pridala preto, lebo doma nebolo orieškov a chcela som aby tam aspoň troška zavoňali. Takže tu sú moje výtvory a ešte raz Vám ďakujem:o) Lucia

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 64 návštěvníkov)

Lucia H. (Luc2) ID 5741 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (92) posledné: 26.3.2016, 6:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Rafaelo



POTREBNÉ PRÍSADY

150 ml vody, 250g kryšt.cukru, 125g palmarin, 200g strúh. kokos, 2 bal. van. cukor, 200g sušené mlieko, asi 50 ks liesk. orechy

POSTUP PRÍPRAVY

Vodu s cukrom varíme 5-6 min. na miernom ohni.Odstavíme pridáme pokrájaný tuk a miešame kým sa neroztopí.Potom pridáme 150g kokosu ,van.cukor ,suš. mlieko, dobre rozmiešame a necháme postáť 2-3 hod. Oriešky asi 10 min. pečieme na suchej panvici ,na najnižšej teplote, zbavíme ich šupiek.Z hmoty vytvarujeme (vlhkými rukami) malé guľky ,do každej dáme orech. obalíme ich v kokose a položíme do košíčka. Mňam , mňam.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

jarka š. (jarinka s) ID 17354 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Včelie úliky



POTREBNÉ PRÍSADY

30 dkg pomletých piškot,20 dkg praškového cukru,12 dkg masla,4 polievkové lyžice mlieka,4 lyžice rumu.

PLNKA: 10 dkg masla,10 dkg cukru,1 lyžička rumu a 2 žltka

POSTUP PRÍPRAVY

Z piškot,cukru,masla,mlieka a rumu uhnetieme hmotu.Dalej si odtrhávame male guločky a tie obalime praškovým cukrom a tak ich vložíme do ulika-budu sa lepšie tvarovat a aj vyliezať a zaroven zatlačíme prstom a by sa vytvotila dieročka na plnku.Vložíme plnku a celý ulik posadime na okrúhlu detskú piškotu.Možme obliať čokoládou.Vyzeraju pekne obliate bielou aj tmavou čokoládou

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Lubica L. (lubica007) ID 19881 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 20.10.2012, 22:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Narodeninová torta.



POTREBNÉ PRÍSADY

Zvedavosť vyskúšať niečo nové.

POSTUP PRÍPRAVY

Veľmi sa mi páčil postup spracovania Marsmalow, tak som pri prvej príležitosti vyskúšala ozdobiť
tortu pre moju dcéru Ivanku. Neni ako od profíka, ale vytešovali sme sa celá family.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Iveta S. (Suchanka) ID 4904 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (40) posledné: 20.1.2009, 13:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

torta- jazierko



POTREBNÉ PRÍSADY

jogurty ( podla velkosti tortovej formy- 4-6)
1 granulovana zelatina ( rozdeli sa do jednotlivych vrtiev),
cukriky- rybicky, delfinkovia
1 cira zelatina ( na vrchnu polevu),
trosku potravinarskeho farbiva ( do vrchnej vrstvy jogurtu)
ovocie, piskoty a vanilkovy pripadene normalny cukor podla chuti...

POSTUP PRÍPRAVY

Je to jednoducha jogurtova torta ( jogurty pomiesane so zelatinou piskotami a ovocim) a vo vrchnej vrstve jogurtu som pouzila potravinarske farbivo ( bezne dostat v obchode). Na vrchnu vrstvu pouklada zele cukriky rybicky a na to este 1 sacok rychlotuhnucej čirej zelatiny a je to :-)
Stuhnutu tortu oblozite trubickami a obviazete maslou aby trubicky nepopadali :-)

Vodnu travu a skakajucu rybicku sme urobili len s papiera....ale da sa to aj s marcipanu..

Dobru chut

( a dakujem za inspiraciu dada 25, tu z MMB)

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov)

silvia K. (sksko) ID 14934 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 16.10.2010, 20:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Horúci bozk



POTREBNÉ PRÍSADY

300ml smotany na šlahanie,100g horkej čokolády nalámané na kúsky,550g zmesi mrazeného alebo ešte lepšie čerstvého ovocia(jahody,maliny,čerešne,čučoriedky...) a 1 lyžica práškového cukru.

POSTUP PRÍPRAVY

V hrnci zohrejte smotanu.Hneď ako sa začne variť,odstavte ju,pridajte kúsky čokolády a miešajte pokiaľ sa čokoláda úplne nerozpustí(najlepšia je z najväčším obsahom kakaa).
Do čokoládového krému prisypte väčšinu ovocia a práškový cukor a jemne premiešajte.Rozdelte do pohárov,ozdobte zvyšným ovocím o uložte do chladničky až do doby podávania.Je vynikajúci ako v teplom tak i v studenom "prevedení".

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Maja S. (levíčatko) ID 17243 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 9.9.2007, 18:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Je to uplne obycajna torticka, piskotove cesto, marmelada, len som skusala tu publikovanu hmotu z roztopenych cukrikov. a je vazne super!! dakujem za inspiraciu.
5 vajec
10 dgk praskoveho cukru
10 dkg hladkej muky
pol balicka prasku do peciva
penove cukriky
marmelada

POSTUP PRÍPRAVY

Upecieme klasicku piskotku dotortovej formy, rozrezeme, natreme marmeladou, aj potrieme a navrch pouzijeme cukrikovu hmotu, navod niekd etu na MMB :)))

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)

Zdenka M. (Zdenka3) ID 882 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 14.11.2008, 19:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.865 (zobrazuje sa 1771-1780)<< predošlé 1,.,173, 174, 175, 176, 177, 178, 179, 180, 181, 182, 183,.,187 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu