končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
CUKROVINKY |
Jana I. (dzejkej) ID 9980 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Biskvitovo-čučoriedková torta - osviežujúca[ recept č. 2116 zo dňa 28.8.2007 ] POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 6vajec, 6PL polohrubej múky, 6PL kryštálového cukru, 1 prášok do pečiva, ríbezlový lekvár ( ja používam domáci malinovo-ríbezľový) Plnka: 200g čučoriedok ( kupujem normálne zavarené), 400ml smotana na šľahanie, 250g tvarohu, 6 plátkov želatíny ( ja používam radšej obyčajnú práškovú, s plátkami nemám dobrú skúsenosť a ak používam obyčajnú tak do nej dám aj šťavu z ovocia kt. použijete :-)), 4 PL kryštálového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 150g marhuľového lekváru. POSTUP PRÍPRAVY Táto torta je vhodná na príležitostné posedenie pri káve. Určite si ju obľúbia aj vaše deti.Tortu môžete skúsiť urobiť aj s iným ovocím, ale s ríbezľami nemá chybu :-) Obrázkový postup mám z časáku, keďže teraz veľmi nepečiem :-), ak sa k tomu vrátim určite urobím aj podrobnejší popis :-), no je výborná a zožala nejeden úspech. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Vajcia vyšľaháme s cukrom. Zľahka primiešame múku s práškom do pečiva ( ja to miešam už len ručne) Cesto dame na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie, rovnomerne rozotrieme a pecieme v rozohriatej rúre. Po upečení cesto aj s papierom vyklopíme na čistú rozprestretú utierku a zvinieme. Necháme vychladnúť. Po vychladnutí cesto rozvinieme a zbavíme sa papiera. Plát rovnomerne potrieme ríbezľovým lekvárom.Natretý plát cesta stočíme do rolády. Želatínu pripravíme podľa návodu. Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha s vanilínovým cukrom a odložíme do chladničky. Tvaroh vymiešame s cukrom, pridáme rozpustenú želatímu, spolu premiešame a odložíme do chladničky na 30 minút. Umyté a osušené čučoriedky ( alebo scedené) rozmixujeme a pridáme k tvarohovej mase. Stočenú roládu pokrájame. Hlbokú misu vystlanú tenkou fóliou pokryjeme po celej ploche kúskami rolády. Časť si odložíme na prikrytie. Vyšľahanú šľahačku vmiešame do tvarohovo-čučoriekovej hmoty a premiešame. Zmesou plníme misu a vrchnú časť prekryjeme zvyšnými kúskami rolády. Prikryjeme lóliou a dáme stuhnúť do chladničky. Po stuhnutí vrchnú časť fólie odstránime, misu vyklopíme na tanier, odstraníme druhú časť fólie a celú tortu potrieme marhuľovým lekvárom. A toto je výtvor, ktorý je nielen netradičný ale aj vynikajúci :-))) Už mi bežia slinky, len teraz nemôžem :-( OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Ivana Z. (golinka) ID 46263 (24.5.2008, 21:42) | |
chystám sa ju robiť..no bojím sa trošku tej želatíny,aby som to nezbabrala,takže by stačilo aj polovička sáčku dr.oetker želatína,čiže tých 10gramov?dakujem ... | |
ODPOVEDAŤ |
Jana I. (dzejkej) ID 9980, mimibazar.sk/dzejkej (28.8.2007, 13:38) | |
Ja ju nedávam všetku, spravím si ju celú aj s tou šťavou. Tú platkovú nerobím lebo je to , túto tortičku som robila asi 5 krát. 1 - krát s plátkovou a potom už nikdy viac. Tak ja si spravím od Dr.Oetker práškovú so šťavou a potom to do tej masy pridávam podľa rozumu. Myslím si, že by stačila aj polovica želatíny, pretože toho krému sa mi vždy potom zyšuje, tak robím ešte 2 ovocné poháre. No ináč je suprová.Skús určite sa oplatí. No a vôbec nie je príliž tuhá. To nemám rada ani ja. | |
ODPOVEDAŤ |
Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (28.8.2007, 12:41) | |
Janka, táto torta vyzerá super. Ja som robila podobnú jahodovú šarlotu, ktorú ma maminka Marcelka(emka) v svojich receptoch, ale neviem si pomôcť, mne tá želatína proste vadí, keď je príliš stuhnutá. Koľko dávaš tej práškovej želatínky, prosím ťa? Ďakujem.L |
|
ODPOVEDAŤ |