. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Zuzana M. (zumma) ID 214481
.
Oblasť: Piešťany
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 17.9.2011
Naposledy: 23.9.2023 11:55
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 12
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 209
NÁVODY 0
BLOGY 47
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 209 (zobrazuje sa 161-170)<< predošlé 1,.,12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ďalšie >>

STRUKOVINY

Ryžovo-fazuľový šalát



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g ryže, 430 g červenej fazule, 2 cibule, 2 PL kokosového oleja, 1 hlavička cesnaku, 100 g slaniny, vňať koriandru (príp. petržlenová vňať), 6 vajec, 1 kyslá smotana, pečivo, 2 paradajky na ozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

...toto tradičné juhoamerické jedlo Gallo Pinto (Nikaragua, Kostarika) ma zaujalo v relácii Tajomstvo mojej kuchyne ... a keďže nie je nejak náročné na suroviny (okrem kokosového oleja a vňate koriandru), v relácii malo výbornú odozvu a ani príprava nie je zložitá - dnes som sa naň odhodlala (dokonca som dostala aj kokosový olej, akurát koriandrovú vňať som nedostala tak som ju nahradila petržlenovou) ... výsledok ma veľmi milo prekvapil - jedlo bolo výborné - dokonca aj môj *mäsový* mužíček si dal dupľu a jedlo pochválil minimálne 3x za večer ... takže poďme na to : ... ryžu uvaríme ... na panvicu dáme kokosový olej, nakrájanú cibuľu, slaninku a pridáme k tomu červenú fazuľu, podusíme a zmiešame s uvarenou ryžou, osolíme, okoreníme a pridáme nakrájanú koriandrovú vňať, polovicu cesnaku ... vajíčka vyšľaháme, nakrájame najemno slaninku, cibuľku, cesnak a opečieme na kokosovom oleji. Zmes zalejeme vyšľahanými vajíčkami, osolíme, okoreníme a upečieme. Smažené vajíčka podávame s fazuľovou ryžou, ozdobené kyslou smotanou a paradajkami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Pikantné plnené kuracie prsíčka na stredomorský spôsob



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia, sušená šunka (na každý kus masa jeden plátok), olivová tapenáda (pasta), 1 ks mozarella, sušené paradajky, soľ, korenie, olivový olej

POSTUP PRÍPRAVY

kuracie prsia narežeme, roztvoríme a jemne naklepeme tak, aby nám vznikol čo najväčší kus, jemne osolíme, potrieme olivovou pastou, na každé položíme plátok sušenej šunky, kúsok mozarelly a 1 sušenú paradajku a zatočíme do mini rolky ... zo všetkých strán opražíme na rozpálenej panvici na olivovom oleji ... preložíme do pekáčika a necháme dôjsť cca 8 minút v rúre vyhriatej na 170°C ... podávame s prílohou podľa chuti ... vhodná je ryža, šalátik alebo len chlebík či chrumkavá bagetka ... ja som k nim urobila teplú salsu s paradajok,olív, cibuľky a byliniek ... olivová tapenáda (je výborná aj ako rýchla pomazánka na opečenú bagetku) : 200 g čiernych (zelených) olív, 50 g kapary, 4 sardelky (ančovičky), soľ, korenie, čerstvé oregano, 3-4 sušené paradajky, 50 ml olivový olej, šťava z 1/2 citróna, kúsok chilli papričky - všetko zmixujeme na hladkú pastu

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Famózne kuracie prsíčka s pórom a zázvorom - úžasná symbióza chutí



POTREBNÉ PRÍSADY

kuracie prsia (množstvo podľa počtu hladošov), pór (asi 4 cm na osobu), soľ, mleté čierne korenie (kuracie prsíčka môžeme nahradiť morčacími) Marináda - cca na 2 porcie : 3 PL sójovej omáčky, 1 KL sušeného alebo čerstvého zázvoru, 1 a pol PL vody, pár kvapiek sezamového oleja (môžeme nahradiť olivovým), 3-4 strúčiky pretlačeného cesnaku

POSTUP PRÍPRAVY

... výborná záležitosť - jednoduché a famózne ... tento recept pripravovala dávnejšie herečka Oľga Belešová, počítam že je to inšpirácia z japonskej kuchyne od jej japonského manžela ... odkedy som ho prvý krát vyskúšala patrí k mojim TOP receptom ... vrelo odporúčam : kuracie prsia pokrájame na slížiky, posypeme soľou, korením a poriadne premiešame s pórom, ktorý pokrájame na cca 3 cm dlhé kúsky, ktoré rozštvrtíme. V miske zarobíme marinádu ... všetko zmiešame a marinujeme v chladničke cca 30 minút (čím dlhšie tým lepšie) ... potom prudko osmažíme na troche oleja. Pripravujeme tesne pred podávaním. Podávame s ryžou pripravenou bez soli či iných korenín ... ako príloha sa najviac hodí ryža.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Morčacie prsia v zázvorovom kabátiku



POTREBNÉ PRÍSADY

pre 4 osoby : 600 g morčacích (kuracích) pŕs, soľ, korenie, 2 vajíčka, 2 PL kukuričného (zemiakového) škrobu, 2-3 PL hladkej múky, 1 ČL mletého zázvoru, olej na vyprážanie

POSTUP PRÍPRAVY

... chutná obmena klasického jedla - morčacie mäsko nakrájame na malé kúsky, osolíme, okoreníme ... zmiešame hladkú múku s mletým zázvorom ... vajíčka zmiešame so škrobom, ochutíme soľou ... kúsky mäsa obalíme najskôr v múke so zázvorom a potom v cestíčku z vajíčka a škrobu ... vyprážame v rozpálenom oleji do zlatista ... ako príloha sa hodí ryža či opekané zemiačky, alebo len zeleninový šalátik ... podľa chuti

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

KURACIE MÄSO A HYDINA

Morčacie / kuracie prsia so sušenou šunkou a hruškou



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis cca na 3 porcie : 300 g morčacích (kuracích) pŕs, olivový olej, 4 plátky sušenej šunky, morská soľ v mlynčeku, čierne korenie v mlynčeku, čerstvý tymian, 1 hruška (príp. jablko ale hruška sedí lepšie), 1 lyžica masla, 1 citrón ... príloha : 1 cuketa, 1/2 štipľavej papričky, 3 strúčiky cesnaku, čerstvá mäta

POSTUP PRÍPRAVY

Opäť inšpirácia receptom Marcela Ihnačáka ... a opäť úžasný výsledok ... na rozpálenej panvici na troche olivového oleja opečieme sušenú šunku nakrájanú na pásiky, pridáme morčacie prsia nakrájané na rezance, ochutíme soľou, mletým čiernym korením a trochou čerstvého tymianu. Za občasného miešania restujeme asi 5 minút. Potom pridáme hrušku (jablko) nakrájanú na väčšie kúsky a opekáme do zlatohneda. Pred koncom pridáme na panvicu asi 1 lyžicu masla a šťavu z 1/2 citróna. Premiešame a odstavíme z plameňa. Skúšala som aj s hruškou aj s jablkom - obe jedlá boli výborné, ale predsa len o kúsok bola lepšia verzia s hruškou

Ako prílohu môžeme podávať napr. opečenú cuketu : cuketu nakrájame na hranolčeky a orestujeme na rozpálenej panvici na olivovom oleji. Pridáme nadrobno nasekanú štipľavú papričku a 3 strúčiky cesnaku. Osolíme a okoreníme. Restujeme do zlatohneda. Na záver pridáme šťavu z 1/2 citróna a asi 2 lyžice nasekanej čerstvej mäty. Dôkladne premiešame a odstavíme z plameňa.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (3) posledné: 24.11.2014, 16:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Jemná krémová mrkvová polievočka troch chutí



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g mrkvy, 1 cibuľa, 3 cm čerstvého zázvoru, 1 liter zeleninového vývaru, soľ, korenie, šťava z jedného pomaranča, tymian, kari korenie, 50 g masla, 1 dl plnotučného mlieka alebo smotany (na varenie alebo na šľahanie, podľa chuti)

POSTUP PRÍPRAVY

Chutná a zdravá polievočka ... pri postupe som sa inšpirovala receptom Marcela Ihnačáka na krémovú cuketovú polievku ... je výborná .... na masle 10 minút restujeme na kolieska pokrájanú mrkvu, po 10 minútach pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, nadrobno pokrájaný zázvor, a pomarančovú šťavu, 3-4 minúty restujeme, zalejeme vývarom, ochutíme soľou a mletým čiernym korením ... varíme pokiaľ nie je mrkva mäkká. Keď je mrkva mäkká rozmixujeme, prepasírujeme (kto nechce, nemusí - my máme radi úplne hladný krém) ... pridáme mlieko (smotanu), dochutíme kari korením, v prípade potreby aj soľou či korením, prevaríme ... ozdobíme podľa fantázie ... ja som dnes použila nadrobno pokrájanú kápiu a podávame

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HOVÄDZIE MÄSO

Boeuf Bourguignon - hovädzie po burgundsky ... výborné papaníčko :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis na 3 - 4 porcie : 800g hovädzieho zadného, 120g prerastenej slaniny, 1 väčšia cibuľa, 1 mrkva, 2 PL hladkej múky, 400 ml (mladého) červeného vína, 350 ml hovädzieho vývaru, 2 PL paradajkového pretlaku, 1 strúčik cesnaku, 2 stonky čerstvého tymianu, 2ks bobkového listu, , olej, soľ, čierne mleté korenie, 15 šalotiek, 170g čerstvých šampiňónov, maslo, petržlenová vňať na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Výborná záležitosť ... na tento recept som sa chystala pomerne dlho - a práve dnes som sa odhodlala - inšpirovala som sa receptom Julie Child - americkej kuchárky a autorky kuchárskych kníh, ktorá "objavila" pre Ameriku skvelú francúzsku kuchyňu. Recept je presne podľa nej, aj keď ja som vynechala šampiňóny a šalotky restované na masle, ktoré sa s týmto jedlom podávajú, pretože u nás hríby veľmi nejdú ... takže ideme na to :

Slaninou vložíme do vriacej vody aj s kožou a 10 minút blanšírujeme na nižšej teplote. Mäso si nakrájame na kocky a dôkladne osušíme papierovou utierkou, aby mäso nepustilo vodu. Mäso orestujeme na väčšej panvici a pridáme k nemu slaninu nakrájanú na pásiky. Na horúcom tuku z mäsa a slaniny orestujeme mrkvu a cibuľu, pridáme k mäsu a slanine, poprášime múkou a dôkladne premiešame. Do hrnca vlejeme víno a vývar tak, aby bolo mäso zaliate. Pridáme rajčinový pretlak, pretlačený cesnak, tymián, bobkový list, dochutíme soľou a korením. Premiešame, zakryjeme a buď dusíme v tlakovom hrnci 1 hodinu alebo pečieme v rúre na cca 150°C 2-3 hodiny. Ja som piekla v rúre v pekáči 2 hodiny a mäsko bolo mäkkučké a šťavňaté.

Tu prichádza časť,ktorú som ja vynechala : zatiaľ čo sa nám dusí mäso, orestujeme si na masle šalotky dozlatista a potom šampiňóny. Suroviny musia byť suché, aby pri pražení nepustili vodu a dostali peknú farbu.

Hotové hovädzie podávame so šampiňónmi, šalotkou a podľa chuti posypeme petržlenovou vňaťou. K mäsu sa hodí francúzska bageta, ryža alebo gnocchi. Ja som mala ako prílohu ryžu ale viem si predstaviť aj chrumkavú bagetku - nabudúce vyskúšam s bagetkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

NÁTIERKY

Výborná nátierka z údeného lososa



POTREBNÉ PRÍSADY

100 g údený losos (mne sa osvedčil už nakrájaný z Billy), 200g Lučina, soľ, korenie, kôpor, 1 PL kyslej smotany (alebo bieleho jogurtu či mlieka - slúži len na dosiahnutie požadovanej konzistencie ak je Lučina veľmi tuhá)

POSTUP PRÍPRAVY

úplne jednoduchá príprava a pritom úžasná chuť - zmiešame všetky suroviny a servírujeme ... ja som tentoraz robila len rýchlovku na raňajky do práce, takže výzdobu som nestíhala - ale ak sa krásne nazdobí, je to luxusná záležitosť

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (1) posledné: 9.1.2015, 22:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Cestoviny na slovenský spôsob - výbornééé



POTREBNÉ PRÍSADY

ľubovoľný druh cestovín (ja mám najradšej špirálky), 2 - 3 vajíčka, 50 - 100 g oravskej slaniny, 1 PL oleja, soľ, syr na strúhanie, petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

chuťovo výborná *slovenská* alternatíva na prípravu cestovín ... cestoviny uvaríme klasickým spôsobom ... kým sa cestoviny varia, pokrájame si nadrobno slaninu a opražíme ju na väčšej panvici na troške oleja ... k opraženej slanine pridáme uvarené a scedené cestoviny, vajíčka - premiešame a chvíľu pražíme, kým sa vajíčka nezatiahnu ... potom pridáme nastrúhaný syr (ľubovoľný druh - skúšala som s eidamom, ementálom, parmezánom, údeným syrom - a vždy to bolo mňamkové), premiešame 1-2 minúty, nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať, premiešame a teplé podávame

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

RYŽA A CESTOVINY

Výborné cestoviny



POTREBNÉ PRÍSADY

rozpis je cca na 2 porcie : 1/4 balenia cestovín (ja mám najradšej fusili - špirálky), 4 paradajky, 60 g Schwarzwaldskej šunky, 1/2 - 1 dl suchého bieleho vína, 1-2 strúčiky cesnaku, soľ, korenie, 2 mozarelly, 50 g parmezánu alebo syra podobného typu, 2 PL olivového oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Uvaríme si cestoviny. Na rozpálenú panvicu dáme olej, pridáme pokrájané paradajky, chvíľu restujeme, pridáme roztlačený cesnak, podlejeme vínkom, necháme vyvariť alkohol, pridáme trocha soli (pozor - aj šunka je slaná) a korenia, na kúsky pokrájanú Schwarzwaldskú šunku (neodporúčam zamieňať za inú - treba práve šunku takejto výraznej chuti), pár minút opekáme, nakoniec pridáme pokrájanú mozarellu, premiešame - keď sa začne mozarella topiť pridáme uvarené a scedené cestoviny a parmezán, premiešame dobre so zmesou a panvici a podávame ... ja so dozdobila petržlenovou vňaťou a hoblinami parmezánu. Výborné ... odporúčam skúsiť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 209 (zobrazuje sa 161-170)<< predošlé 1,.,12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu