končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 23.796 (zobrazuje sa 141-150) | << predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,.,2380 ďalšie >> |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Cestoviny s hubami a kačacím mäsom ♥ ♥ ♥POTREBNÉ PRÍSADY cestoviny * čerstvé huby * kačacie mäso * / upečené / olivový olej * cesnak * soľ * čierne korenie * majorán * parmezán * biele víno * POSTUP PRÍPRAVY kuk do postupu...inšpirácia TV Paprika OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zlatica K. (kelka23) ID 44449 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 21.1.2018, 22:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Lupačky...POTREBNÉ PRÍSADY 450g hladkej múky, 1⁄2 kocky droždia, 200ml vlažnej vody, 1PL sušeného mlieka, 1PL citrónovej šťavy, 1PL medu, 1 vanilkový cukor, 7PL oleja, 1 vajce, trocha celého maku... POSTUP PRÍPRAVY Do vody si dáme med a sušeného mlieko, rozdrobíme droždie a necháme vzísť kvások. Do múky pridáme žĺtok, šťavu z citróna, olej, vanilkový cukor a kvások. Vymiesime cesto najlepšie robotom, cesto sa musí miesiť dostatočne dlho, až kým nezačne hádzať bublinky. Potom si cesto prikryjeme a na teplom mieste necháme vykysnúť aspoň 1 hodinku. Potom si ho rozdelíme na 12 bochníčkov, ktoré rozvaľkáme na placku, zvinieme ju do rohlíčka a prenesiem na plech /buď vymastíme alebo použijeme papier na pečenie/. Prikryjeme a necháme ešte 45 minút podkysnúť. Potom ich potrieme bielkom a posypeme celým makom. Pečieme na 180°C asi 15-20 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Závin s kyslou kapustou...POTREBNÉ PRÍSADY ZÁVIN: 500g zemiakov uvarených v šupke, 1 vajce, 200g polohrubej múky, 3PL rozpusteného masla... PLNKA: 700g kyslej kapusty, 100g slaniny, 150g kyslej smotany, štipka rasce, štipka soli, štipka ml.čierneho korenia, trocha oleja na potretie... POSTUP PRÍPRAVY Slaninu a cibuľu nakrájame na kocky a na miernom ohni osmažíme. Pridáme kapustu, rascu, osolíme, okoreníme a za občasného miešania udusíme do mäkka. Necháme vychladnúť a zamiešame smotanu. Zemiaky olúpeme, pretlačíme a pridáme k nim štipku soli, maslo, vajce a múku. Vymiesime cesto a na pomúčenej doske vyvaľkáme na obdĺžnik. Rovnomerne rozotrieme vychladnutú plnku a zvinieme. Prenesieme na vymastený pekáč a potrieme olejom. Pečieme na 180°C, 40 minút. Po miernom vychladnutí nakrájame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 24.1.2018, 23:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Lentilkové cookies ♥POTREBNÉ PRÍSADY 2 šálky hladkej múky, 1 ČL sódy bikarbóny, 1/2 CL soli, 200g zmäknutého masla, 1 šálka trstinového cukru, 1/2 šálky arašidového masla, 1 vajíčko, 1 žĺtok, 1 ČL vanilkovej esencie, 1 1/2 šálky ovsených vločiek, 3/4 šálky nasekanej čokolády, 3/4 šálky lentiliek, trocha lentiliek na ozdobu... POSTUP PRÍPRAVY 1 šálka = 300ml V miske zmiešame múku, ovsené vločky, soľ a sódu bikarbónu. V druhej miske vyšľaháme zmäknuté maslo s trstinovým cukrom a arašidovým maslom do hladka. Potom pridáme vajce, žĺtok a esenciu. Vyšľaháme a potom zamiešame múčnu zmes, nasekanú čokoládu a lentilky. Cesto je hutnejšie... odoberieme z neho vždy kúsok veľkosti vlašského orecha, vytvoríme gulôčku, položíme na papier na pečenie, ktorým sme vystlali plech a jemne sploštíme. Navrch zatlačíme pár lentiliek. Pečieme na 190°C, 9-11 minút a necháme vychladnúť na plechu. Skladujeme v uzavretej dózičke. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 22.1.2018, 13:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Zrnieckovy chliebPOTREBNÉ PRÍSADY 1 kg hladkej muky2 kl soli 1 kl cukor 3 kl rasce1 kvasnicern1 Pl olej1 Pl ocot 1 hrst slnecnicovych semiacok 1 hrst tekvycovych semiacok asi 7-8 dcl vody , zalezi od muky POSTUP PRÍPRAVY Vypracujeme cesto , nechame vykysnut , dame do pekaca s papierom na pecenie ,prikryjem vrchom a peciem na 220 % 1/2 hod z vrchu aj zo spodu dam ohrev . Potom dam teplotu na 200 % ohrev iba zo spodu ,vrch dam dolu a dopeciem 1/2 hod ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) alena k. (pajo) ID 9224 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Gnocchi s nivovou omáčkou...POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 1 kg zemiakov, 200g hladkej múky, 1 vajce, soľ... OMÁČKA: 250g Nivy, 2vajcia, 1/2 šálky mlieka, štipka mletého čierneho korenia, 1 PL masla... POSTUP PRÍPRAVY Syr si nahrubo nastrúhame a zalejeme mliekom. Necháme odležať, kým si pripravíme gnocchi. Zemiaky uvaríme v osolenej vode, ochladíme a olúpeme... postrúhame najemno. Prisypeme múku, osolíme, pridáme vajce a zamiesime mäkké, ale dosť husté cesto. Z cesta odoberáme vždy kúsok, ktorý vyšúľame na valček asi 1 cm hrubý, pokrájame na pár centimetrové kúsky, jemne pomúčime a každý stlačíme vidličkou, poukladáme na tácku. Dáme variť vodu, osolíme ju a gnocchi po častiach uvaríme. Keď vyplávajú navrch sú hotové. Vyberieme ich dierkovanou naberačkou a jemne omastíme alebo hneď prelejeme omáčkou. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 19.1.2018, 20:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Berlínska polievka...POTREBNÉ PRÍSADY Dobrá alternatíva tradičnej mäsovej polievky: 1 l mäsového vývaru /môže byť aj z kocky/, 2 PL masla, 2 PL hladkej múky /môžeme vynechať/, 400g očisteného zeleru, 2 Ks petržlenu, 3 ks mrkvy, 1 cibuľa, 1 bobkový list, majoránka, mletá rasca, nasekaná petržlenová vňať, soľ, mleté čierne korenie, trocha sterilizovaného chrenu... POSTUP PRÍPRAVY Na masle osmažíme cibuľu a pridáme na kocky nakrájanú zeleninu, osmažíme, zasypeme múkou, zalejeme vývarom, pridáme bobkový list a rascu a varíme zeleninku do mäkka. Pridáme potom majoránku, petržlenovú vňaťku, okoreníme a prípadne ešte dosolíme a dochutíme chrenom /ja som dala 3 kopcovité čajové lyžičky/. Prevaríme a môžeme podávať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 30.10.2018, 14:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Slané rožky so syrom...POTREBNÉ PRÍSADY 300g polohrubej múky, 400g hladkej múky, 100ml oleja, 2 vajíčka, 200ml cmaru izbovej teploty, 100ml mlieka, 1PL soli, 1ČL kryštálového cukru, 1 kocka droždia...250g zmäknutého masla alebo iného tuku, 250 nastrúhaného údeného syra...1 vajíčko POSTUP PRÍPRAVY V zohriatom mlieku si rozmiešame cukor a rozdrobíme droždie. Necháme vzísť kvások. Do misy si nasypeme obe múky, pridáme soľ, zamiešame, pridáme olej, vajcia, cmar, a vykysnutý kvások. Zamiesime cesto, ktoré necháme prikryté na teplom mieste kysnúť na dvojnásobok. Maslo alebo margarín si rozdelíme na 6 častí. Cesto si rozdelíme na 9 rovnakých častí. Vezmeme si 3 z nich a každú rozvaľkáme na pomúčenej doske na tenkú placku. Na prvú placku si naukladáme plátky z masla /1/6/ a posypeme časťou syra, prikryjeme druhou plackou, na ktorú poukladáme plátky masla /druhú 1/6/ a znovu posypeme časťou syra a prikryjeme treťou plackou. Trochu valčekom rozvaľkáme a pomocou ostrého noža alebo radielka rozdelíme placku /kruh/ na 8 častí. Každú zrolujeme do rožka /začneme od širšej strany/, poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie /odporúčam, nakoľko nám maslo alebo tuk bude pri pečení určite vytekať a síce rožky pri chladnutí niečo vsiaknu späť, ale uľahčíme si potom umývanie pekáča/. Vezmeme ďalšie 3 časti cesta a znovu rozvaľkáme natenko, poukladáme maslo a posypeme syrom ako som popísala vyššie a znovu rozdelíme na 8 častí, z ktorých zrolujeme rožky. Postup zopakujeme ešte raz. Rožky potrieme vajíčkom /kto chce môže posypať semienkami/ a pečieme na 200°C, cca 15 minút... treba si ustriehnúť a piecť dozlata. Necháme vychladnúť na plechu a potom už len degustujeme ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 18.1.2018, 20:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Cestoviny so zemiakovo-vaječnou omáčkou...POTREBNÉ PRÍSADY 320g cestovín, 400g zemiakov, 120g šunky /údenej z pliecka a pod./, 4 vajcia, 100ml smotany na šľahanie, trocha masla, trocha olivového oleja, štipka soli, 80g parmezánu... POSTUP PRÍPRAVY Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na kocky. Olej si zohrejeme a zemiaky na ňom osmažíme do zlata. Cestoviny si uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Precedíme ich, pridáme maslo, smotanu a šunku nakrájanú na kocky. Pridáme aj osmažené zemiaky a vajíčka, ktoré sme si rozšľahali s polovicou parmezánu a štipkou soli. Hrniec dáme na sporák a krátko povaríme, kým nám vajíčka nezhustnú. Podávame posypané parmezánom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Vichyssoise...POTREBNÉ PRÍSADY 2ks póru, 2ks väčších zemiakov, 30g masla, 30g oleja, 3 šálky kuracieho vývaru, 1 šálka mlieka, štipka soli, štipka chilli, trocha kyslej smotany POSTUP PRÍPRAVY 1 šálka = 250ml Ak nemáme kurací vývar, postačí kocka slepačieho bujónu a 3 šálky vody... Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 23.796 (zobrazuje sa 141-150) | << predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,.,2380 ďalšie >> |