. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > TORTY

Darina H. (guginko) ID 65763
.
mimibazar.sk/guginko
Oblasť: Partizánske
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 29.10.2008
Naposledy: 6.12.2021 9:11
Aktualizácia: 2.7.2018 22:43
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 42
RODINNÉ FOTOGRAFIE 6
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 190
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 148 (zobrazuje sa 141-148)<< predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15

TORTY

SRDCE pre Hanku


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Tortička na želanie - fialovoružová, s kvietkami a motýlikmi... korpus orechový, plnka čokoládová...

POSTUP PRÍPRAVY

Kvôli tortičke dokonca posunuli aj oslavu, keďže ja som si práve vtedy musela neplánovane "odskočiť" do nemocnice... Tak som rada, že to dobre dopadlo a tortička mala úspech... :-)))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (28) posledné: 10.5.2010, 0:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

VEĽKONOČNÁ s ovečkou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Orechový korpus, káva, marhuľový džem, čokoládová plnka, hmota K2.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (28) posledné: 16.5.2010, 19:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

VALENTÍNSKE srdiečko (orechovo-karamelové)



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 3 vajcia, 100g kryšt.cukru, 1 vanilk.cukor, 1/2 dl oleja, 1/2 dl mlieka, 60g mletých orechov, 70g polohrubej múky, 1 ČL prášku do pečiva. Plnka: 3 PL cukru, 1 šľahačková smotana. Okrem toho: 1-2 banány, čokoládová poleva, hmota K2.

POSTUP PRÍPRAVY

Plnka: 3 PL cukru upálime na karamel, vmiešame horúcu šľahačku a dohladka rozvaríme. Necháme vychladnúť, odložíme na 24h do chladničky a potom vyšľaháme dotuha.
Cesto: v mise vyšľaháme bielka so štipkou soli, pridáme cukor a vyšľaháme dotuha. Potom zašľaháme žĺtka, pridáme olej, mlieko, znova zašľaháme a nakoniec opatrne vmiešame múku, orechy a prášok do pečiva. Cesto upečieme pri 180˚C.
Vychladnutý korpus pokropíme kávou, poukladáme pozdĺžne rozkrojené banány, potrieme plnkou a ozdobíme čokoládou a srdiečkami z marcipánovej hmoty.

PS: Uvedené množstvo je na malú tortičku, ak chcete urobiť klasickú-väčšiu treba použiť 2-násobné množstvo surovín.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (22) posledné: 20.2.2010, 19:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Futbalová FC Liverpool



POTREBNÉ PRÍSADY

Kakaový korpus, kávová plnka, ríbezľový džem, zelený kokos, hmota K2.

POSTUP PRÍPRAVY

Kakaový korpus: 7 vajíčok, 350 g polohrubej múky, 280 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 2,1 dl oleja, 2,1 dl mlieka, 1 1/2 prášku do pečiva, 4 PL kakaa.
Kávová plnka: 3 žĺtka, 6 PL kryšt.cukru, 1 vanilkový cukor, 3 dl mlieka, 40g Zlatého klasu, 1 PL hladkej múky, 250g masla, 3 KL instantnej kávy.

Torta pre môjho manžela k narodeninám... a vlastne tak trochu aj pre moju dcéru, ktorá je do tohto klubu celá pobláznená a takmer žiarlila, že ona takú nedostala... :-))))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (28) posledné: 18.10.2010, 12:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

TVAROHOVO-ČOKOLÁDOVÁ pre Terezku



POTREBNÉ PRÍSADY

Kakaový korpus, tvarohovo-šľahačková plnka, parížska plnka, banány, poťah a ružičky z cukríkovej hmoty, lístočky z čokolády, trubičky.

POSTUP PRÍPRAVY

Tortička robená s láskou pre moju Terezku k meninám :-)). Chuťovo sa vydarila najlepšie zo všetkých, ktoré som doteraz robila, bola výborná!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (36) posledné: 14.2.2011, 19:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Tortička MACKO PÚ s výborným čokoládovým krémom a banánmi (aj s postupom ako na to)



POTREBNÉ PRÍSADY

3 piškótové pláty z kakaového a svetlého cesta, vaječný čokoládový krém, 3-4 banány, 1 dl uvarenej silnej kávy, varená modelovacia hmota + potravinárske farbivá, drobné farebné cukríky

POSTUP PRÍPRAVY

Piškóta: na jeden plát cesta vyšľaháme dotuha 4 bielky so štipkou soli, do nich zašľaháme 130g kryšt.cukru, potom 4 žĺtky, 2 PL oleja a 120g polohrubej múky s ½ prášku do pečiva. Polovicu cesta premiešame s 2 PL kakaa.
Čokoládový krém: v mise vyšľaháme 4 celé vajcia s 200-250g kryšt.cukru (podľa chuti) a 4 PL kakaa, potom šľaháme nad parou, keď sa zmes prehreje pridáme 80g čokolády na varenie, necháme rozpustiť a šľaháme na hustý krém (keď začnú okraje v mise cukornatieť krém je hotový). Necháme vychladnúť a potom vmiešame 375g masla.
Varená modelovacia hmota: postup na ňu mám v mojich receptoch - „Torta 40-tka“.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 81 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (146) posledné: 4.9.2014, 20:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

TORTA 40-tka...... (vraj nikdy viac, ale dalo sa...)



POTREBNÉ PRÍSADY

Piškót.cesto svetlé: 4 vajcia, 4 navŕš.PL kryšt.cukru, 2 navŕš.PL hl.múky, 2 navŕš.PL polohr.múky, olej, PDP (množstvo uvedené na 1 plech, celkom potrebujeme 3 takéto piškóty). * Piškót.cesto tmavé: ako svetlá piškóta, len dáme o 1 PL menej múky a pridáme 1 PL kakaa (potrebujeme 1 takúto piškótu). * Maslový krém: 5 dl mlieka, 5 PL polohr.múky, 250g masla, 120g prášk.cukru, 1 vanilk.cukor. * Čokoládový krém: 3 celé vajcia, 200g kryšt.cukru, 2 PL kakaa, 2 pásiky čokolády na varenie, 250g masla. * Šťava z marhuľového kompótu, rum. * Varená hmota na potiahnutie: 300ml vody, 140g masla, 300g hl.múky, 1 kg preosiateho prášk.cukru, mandľová aróma, ružové potrav. farbivo. * Hmota z penových cukríkov na ozdoby: penové cukríky, maslo, citrón, prášk.cukor, zemiakový škrob. ROZMERY TORTY cca 35x16x12 cm.

POSTUP PRÍPRAVY

Tak aj ja som sa prvýkrát pustila do takejto veľkej poťahovanej tortičky a za inšpiráciu a skvelý nápad ďakujem ALENKE C. (ALUSTEK) ID 39585.
A tiež som vďačná za ostatné návody z MMB na varenú hmotu a hmotu z penových cukríkov.


Cesto: bielka vyšľaháme, pridáme cukor a znovu šľaháme do peny. Potom zašľaháme žĺtka, olej a opatrne vmiešame múku s práškom do pečiva. Na tmavú piškótu pridáme ešte kakao. Plech vystelieme papierom na pečenie, vymastíme, zľahka posypeme hrubou múkou, vylejeme naň cesto a pri 180˚C upečieme.
Maslový krém: do 3 dl mlieka pridáme vanilk.cukor a dáme variť. Vo zvyšných 2 dl rozmiešame múku, prilejeme k ostatnému mlieku a za stáleho miešania varíme na kašu. Maslo vymiešame s prášk.cukrom a spojíme s vychladnutou kašou.
Čokoládový krém: celé vajcia, cukor a kakao šľaháme nad parou (vo vodnom kúpeli), keď sa zmes prehreje pridáme čokoládu a vyšľaháme krém (kraje by nám mali začať mierne cukornatieť, vtedy je krém správne vyšľahaný). Do vychladnutého krému vmiešame maslo.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (103) posledné: 16.5.2014, 13:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Valentínske TIRAMISU srdce



POTREBNÉ PRÍSADY

Dlhé piškóty (2 balenia), okrúhle piškóty, 1 smotana na šľahanie, 200g neochuteného nátierkového masla, mletá zrnková káva, 1-2 PL práškového cukru (podľa chuti), 2 vanilkové cukry, stužovač šľahačky, kakao, rumová esencia, čokoláda na varenie, biela čokoláda, Cera, ružová "ryža" na zdobenie. Ešte potrebujeme potravinovú fóliu a prázdny obal od bonboniéry „I Love Milka“. Uvedené množstvo je na malú srdcovú formu, rozmery v cm: 19x18x3,5

POSTUP PRÍPRAVY

Inšpiráciu na nepravé Tiramisu mám odtiaľto z MMB od Ireny K. (Iriska13) ID 14906, akurát som to prispôsobila na dnešný Valentínsky deň :-). Je rýchla, jednoduchá, nepečená a výnimočne dobrá (chutila aj manželovi, ktorý sladké moc nemusí...).

V mise vyšľaháme smotanu s maslom, vanilkovým cukrom, preosiatym práškovým cukrom a stužovačom na tuhú hmotu. Odložíme do chladničky. Čokoládu s Cerou (podľa potreby) rozpustíme a naplníme ňou formičky od prázdnej bonboniéry, takisto urobíme aj biele srdiečka a dáme stuhnúť. Uvaríme si poriadne silnú kávu, vychladnutú precedíme a pridáme do nej rumovú esenciu. Dno a okraje formy vyložíme tromi vrstvami potravinovej fólie tak, aby okraje pretŕčali. Dlhé piškóty prekrojíme na polovicu a vyložíme nimi boky, aj celé dno formy, poriadne polejeme kávou. Plnku si rozdelíme na tri časti. Na poliate piškóty navrstvíme prvú časť plnky, na ňu poukladáme v káve namočené okrúhle piškóty, potrieme plnkou a postup zopakujeme. Povrch torty za pomoci sitka husto posypeme kakaom tak, aby nebolo vidieť bielu plnku. Srdce ozdobíme ružovou ryžou a pripravenými srdiečkami. Dáme na noc stuhnúť do chladničky.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 15.2.2009, 11:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 148 (zobrazuje sa 141-148)<< predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu