končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 148 (zobrazuje sa 141-148) | << predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15 |
TORTY |
SRDCE pre HankuPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Tortička na želanie - fialovoružová, s kvietkami a motýlikmi... korpus orechový, plnka čokoládová... POSTUP PRÍPRAVY Kvôli tortičke dokonca posunuli aj oslavu, keďže ja som si práve vtedy musela neplánovane "odskočiť" do nemocnice... Tak som rada, že to dobre dopadlo a tortička mala úspech... :-))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (28) posledné: 10.5.2010, 0:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
VEĽKONOČNÁ s ovečkouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Orechový korpus, káva, marhuľový džem, čokoládová plnka, hmota K2. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (28) posledné: 16.5.2010, 19:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
VALENTÍNSKE srdiečko (orechovo-karamelové)POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 3 vajcia, 100g kryšt.cukru, 1 vanilk.cukor, 1/2 dl oleja, 1/2 dl mlieka, 60g mletých orechov, 70g polohrubej múky, 1 ČL prášku do pečiva. Plnka: 3 PL cukru, 1 šľahačková smotana. Okrem toho: 1-2 banány, čokoládová poleva, hmota K2. POSTUP PRÍPRAVY Plnka: 3 PL cukru upálime na karamel, vmiešame horúcu šľahačku a dohladka rozvaríme. Necháme vychladnúť, odložíme na 24h do chladničky a potom vyšľaháme dotuha. Cesto: v mise vyšľaháme bielka so štipkou soli, pridáme cukor a vyšľaháme dotuha. Potom zašľaháme žĺtka, pridáme olej, mlieko, znova zašľaháme a nakoniec opatrne vmiešame múku, orechy a prášok do pečiva. Cesto upečieme pri 180˚C. Vychladnutý korpus pokropíme kávou, poukladáme pozdĺžne rozkrojené banány, potrieme plnkou a ozdobíme čokoládou a srdiečkami z marcipánovej hmoty. PS: Uvedené množstvo je na malú tortičku, ak chcete urobiť klasickú-väčšiu treba použiť 2-násobné množstvo surovín. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (22) posledné: 20.2.2010, 19:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Futbalová FC LiverpoolPOTREBNÉ PRÍSADY Kakaový korpus, kávová plnka, ríbezľový džem, zelený kokos, hmota K2. POSTUP PRÍPRAVY Kakaový korpus: 7 vajíčok, 350 g polohrubej múky, 280 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 2,1 dl oleja, 2,1 dl mlieka, 1 1/2 prášku do pečiva, 4 PL kakaa. Kávová plnka: 3 žĺtka, 6 PL kryšt.cukru, 1 vanilkový cukor, 3 dl mlieka, 40g Zlatého klasu, 1 PL hladkej múky, 250g masla, 3 KL instantnej kávy. Torta pre môjho manžela k narodeninám... a vlastne tak trochu aj pre moju dcéru, ktorá je do tohto klubu celá pobláznená a takmer žiarlila, že ona takú nedostala... :-)))) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (28) posledné: 18.10.2010, 12:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
TVAROHOVO-ČOKOLÁDOVÁ pre TerezkuPOTREBNÉ PRÍSADY Kakaový korpus, tvarohovo-šľahačková plnka, parížska plnka, banány, poťah a ružičky z cukríkovej hmoty, lístočky z čokolády, trubičky. POSTUP PRÍPRAVY Tortička robená s láskou pre moju Terezku k meninám :-)). Chuťovo sa vydarila najlepšie zo všetkých, ktoré som doteraz robila, bola výborná! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (36) posledné: 14.2.2011, 19:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Tortička MACKO PÚ s výborným čokoládovým krémom a banánmi (aj s postupom ako na to)POTREBNÉ PRÍSADY 3 piškótové pláty z kakaového a svetlého cesta, vaječný čokoládový krém, 3-4 banány, 1 dl uvarenej silnej kávy, varená modelovacia hmota + potravinárske farbivá, drobné farebné cukríky POSTUP PRÍPRAVY Piškóta: na jeden plát cesta vyšľaháme dotuha 4 bielky so štipkou soli, do nich zašľaháme 130g kryšt.cukru, potom 4 žĺtky, 2 PL oleja a 120g polohrubej múky s ½ prášku do pečiva. Polovicu cesta premiešame s 2 PL kakaa. Čokoládový krém: v mise vyšľaháme 4 celé vajcia s 200-250g kryšt.cukru (podľa chuti) a 4 PL kakaa, potom šľaháme nad parou, keď sa zmes prehreje pridáme 80g čokolády na varenie, necháme rozpustiť a šľaháme na hustý krém (keď začnú okraje v mise cukornatieť krém je hotový). Necháme vychladnúť a potom vmiešame 375g masla. Varená modelovacia hmota: postup na ňu mám v mojich receptoch - „Torta 40-tka“. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 81 návštěvníkov) KOMENTÁRE (146) posledné: 4.9.2014, 20:35 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
TORTA 40-tka...... (vraj nikdy viac, ale dalo sa...)POTREBNÉ PRÍSADY Piškót.cesto svetlé: 4 vajcia, 4 navŕš.PL kryšt.cukru, 2 navŕš.PL hl.múky, 2 navŕš.PL polohr.múky, olej, PDP (množstvo uvedené na 1 plech, celkom potrebujeme 3 takéto piškóty). * Piškót.cesto tmavé: ako svetlá piškóta, len dáme o 1 PL menej múky a pridáme 1 PL kakaa (potrebujeme 1 takúto piškótu). * Maslový krém: 5 dl mlieka, 5 PL polohr.múky, 250g masla, 120g prášk.cukru, 1 vanilk.cukor. * Čokoládový krém: 3 celé vajcia, 200g kryšt.cukru, 2 PL kakaa, 2 pásiky čokolády na varenie, 250g masla. * Šťava z marhuľového kompótu, rum. * Varená hmota na potiahnutie: 300ml vody, 140g masla, 300g hl.múky, 1 kg preosiateho prášk.cukru, mandľová aróma, ružové potrav. farbivo. * Hmota z penových cukríkov na ozdoby: penové cukríky, maslo, citrón, prášk.cukor, zemiakový škrob. ROZMERY TORTY cca 35x16x12 cm. POSTUP PRÍPRAVY Tak aj ja som sa prvýkrát pustila do takejto veľkej poťahovanej tortičky a za inšpiráciu a skvelý nápad ďakujem ALENKE C. (ALUSTEK) ID 39585. A tiež som vďačná za ostatné návody z MMB na varenú hmotu a hmotu z penových cukríkov. Cesto: bielka vyšľaháme, pridáme cukor a znovu šľaháme do peny. Potom zašľaháme žĺtka, olej a opatrne vmiešame múku s práškom do pečiva. Na tmavú piškótu pridáme ešte kakao. Plech vystelieme papierom na pečenie, vymastíme, zľahka posypeme hrubou múkou, vylejeme naň cesto a pri 180˚C upečieme. Maslový krém: do 3 dl mlieka pridáme vanilk.cukor a dáme variť. Vo zvyšných 2 dl rozmiešame múku, prilejeme k ostatnému mlieku a za stáleho miešania varíme na kašu. Maslo vymiešame s prášk.cukrom a spojíme s vychladnutou kašou. Čokoládový krém: celé vajcia, cukor a kakao šľaháme nad parou (vo vodnom kúpeli), keď sa zmes prehreje pridáme čokoládu a vyšľaháme krém (kraje by nám mali začať mierne cukornatieť, vtedy je krém správne vyšľahaný). Do vychladnutého krému vmiešame maslo. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov) KOMENTÁRE (103) posledné: 16.5.2014, 13:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Valentínske TIRAMISU srdcePOTREBNÉ PRÍSADY Dlhé piškóty (2 balenia), okrúhle piškóty, 1 smotana na šľahanie, 200g neochuteného nátierkového masla, mletá zrnková káva, 1-2 PL práškového cukru (podľa chuti), 2 vanilkové cukry, stužovač šľahačky, kakao, rumová esencia, čokoláda na varenie, biela čokoláda, Cera, ružová "ryža" na zdobenie. Ešte potrebujeme potravinovú fóliu a prázdny obal od bonboniéry „I Love Milka“. Uvedené množstvo je na malú srdcovú formu, rozmery v cm: 19x18x3,5 POSTUP PRÍPRAVY Inšpiráciu na nepravé Tiramisu mám odtiaľto z MMB od Ireny K. (Iriska13) ID 14906, akurát som to prispôsobila na dnešný Valentínsky deň :-). Je rýchla, jednoduchá, nepečená a výnimočne dobrá (chutila aj manželovi, ktorý sladké moc nemusí...). V mise vyšľaháme smotanu s maslom, vanilkovým cukrom, preosiatym práškovým cukrom a stužovačom na tuhú hmotu. Odložíme do chladničky. Čokoládu s Cerou (podľa potreby) rozpustíme a naplníme ňou formičky od prázdnej bonboniéry, takisto urobíme aj biele srdiečka a dáme stuhnúť. Uvaríme si poriadne silnú kávu, vychladnutú precedíme a pridáme do nej rumovú esenciu. Dno a okraje formy vyložíme tromi vrstvami potravinovej fólie tak, aby okraje pretŕčali. Dlhé piškóty prekrojíme na polovicu a vyložíme nimi boky, aj celé dno formy, poriadne polejeme kávou. Plnku si rozdelíme na tri časti. Na poliate piškóty navrstvíme prvú časť plnky, na ňu poukladáme v káve namočené okrúhle piškóty, potrieme plnkou a postup zopakujeme. Povrch torty za pomoci sitka husto posypeme kakaom tak, aby nebolo vidieť bielu plnku. Srdce ozdobíme ružovou ryžou a pripravenými srdiečkami. Dáme na noc stuhnúť do chladničky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (4) posledné: 15.2.2009, 11:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 148 (zobrazuje sa 141-148) | << predošlé 1,.,10, 11, 12, 13, 14, 15 |