končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 954 (zobrazuje sa 131-140) | << predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,96 ďalšie >> |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
orechovnik a makovnikPOTREBNÉ PRÍSADY 80 dkg muky (55 dkg hrubej, 25 dkg hladkej) 20 dkg smetolu (hera) 15 dkg prask. cukru 2 zltky 1 drozdie 2 dcl mlieka (vratane toho co ide do kvasku) PLNKA NA JEDEN KOLAC (Z TOHTO CESTA VYJDU STYRI KOLACE) TAKZE PLNKU SI TREBA NASOBIT STYRMI 20 dkg maku (alebo orechov) 15 dkg krystaloveho cukru 50 ml vody (treba z toho spravit kasu skor hustejsiu ako redsiu, lebo ak si spravite redsiu, vytecie vam z kolaca von) 1/2 balicka vanilkoveho cukru POSTUP PRÍPRAVY Spravime si kvasok (deci tepleho mlieka, stipka cukru a drozdie, nechame pracovat). Suroviny z cesta spracujeme spolu a nechame vykysnut (toto cesto nie je take klasicke co kysne rychlo a vela. to kysne dlhsie a nevyzera velmi nakysnuto, len trosku). Podla vahy si rozdelime cesto na 4 rovnake kusy. Rozvalkame ich na obdlzniky, natrieme ich plnkou, zrolujeme a potrieme bielkami co nam ostali Pecieme 25 min. pri teplote 170 stuponv. Hned po upecei potrieme vrch kolacov studenym mliekom alebo vodou aby sa nam korka nelamala. Zoberieme si velku dosku a otocime plech na dosku aby nam cesto usadlo a budeme ich mat stvorcove tie makovnicky a medovnicky (alebo nechame len tak ako ja na obrazku a budeme mat klasicky tvar). Na plech si pekne pri peceni ulozime tieto styri cesta naplnene bud orechami alebo makom a akurat nam to vyjde a pekne sa tam zmestia vsetky styri. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov) Kristína S. (kristinast) ID 22409 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 21.1.2012, 12:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
vanilkove rybickyPOTREBNÉ PRÍSADY 15 dk praskoveho cukru 15 dkg mletych orechov 40 dkg polohrubej muky 1 vajce 1 margarin POSTUP PRÍPRAVY su to klasicke vanilkove rozteky, ale tento rok som sa rozhodla robit nie v tvare roztekov ale rybiciek :) Vsetky suroviny spolu dobre zmiesame, rozvalkame, vyrezeme tvary ake sa nam pacia, upecieme a este teple ked ich vyberieme ich obalujeme v zmesi (vanilkovy cukor zmiesany s praskovym cukrom). ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Kristína S. (kristinast) ID 22409 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
burizonove gulkyPOTREBNÉ PRÍSADY 2,5 sacku bielych burizonov (kto chce moze aj arizonky ale tie sacky maju mensie tak treba porovnat) 1 salko 10 dkg palmarinu 35 dkg cukru POSTUP PRÍPRAVY Najprv si roztopime na ohni cukor (kto to robi prvykrat, tak najskor nam stvrdne tak sa nezlaknite a potom sa zacne topit len treba dobre miesat). Potom pridame palmarin ked je ten rozpusteny tak pomalicky tam pridame salko. Hned po nom mozeme vypnut ohen a pridame do toho burizony. Premiesame dobre (varechou lebo to je horuce) a potom s vlhkymi rukami formujeme a formujeme gulicky, ktore potm vkladame do papierovych kosickov). Bude to velmi lepkava masa, tak si pripravte misku so studenou vodou a treba si namacat tie ruky aby sa to dalo pekne formovat. DOBRU CHUT :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 25 návštěvníkov) Kristína S. (kristinast) ID 22409 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 30.11.2013, 20:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
linecke kolacikyPOTREBNÉ PRÍSADY 30 dkg hladkej muky 13 dkg cukru 13 dkg masla (alebo tuku) 1 vajce 1/2 balicka vanilkoveho cukru POSTUP PRÍPRAVY Cesto spracueme, vykrajujeme bud typicke kolieska alebo co kto chce, ja som tento rok robila stvorecky. spodok nechame plny, do vrchej casti vykrojime dierku. Upecene potrieme lekvarom aky mame radi a spajame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Kristína S. (kristinast) ID 22409 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
rafaello gulkyPOTREBNÉ PRÍSADY 1 dcl vody (staci aj 80cl) 25 dkg susene mlieko 20 dkg praskovy cukor, 20 dkg kokosu, 1 vanilkovy cukor 12,5 dkg masla POSTUP PRÍPRAVY V hrnci zohrejeme vodu, pridame maslo a miesame, az kym sa nerozpusti. Pridame cukor, tiez rospustime. Ostavime z ohna. Pridame susene mlieko, vanilkovy cukor a vymiesame na hladko. Pridame kokos, zamiesame. Nechame stuhnut v chladnicke. Potom robime gulky a obalujeme ich v kokose a davame do kosickov. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov) Kristína S. (kristinast) ID 22409 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 12.12.2013, 10:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Koláčiky s kandizovaným zázvoromPOTREBNÉ PRÍSADY 300g masla, 400g hnedého cukru, 2 vajcia, 600g polohrubej múky, väčšia štipka soli, 1 prášok do pečiva, 2 lyžičky škorice, 1 lyžička klinčekov, 2 lyžičky mletého zázvoru, 200g kandizovaného zázvoru (dostať v obchodoch so sušeným ovocím). Na ozdobenie: čokoládová poleva, sekané orechy/oriešky/mandle alebo sušené ovocie (aj netradičné ako citrónová/pomarančová kôra, kandizovaný zázvor). POSTUP PRÍPRAVY 1. Zmäknuté maslo zmiešame s cukrom, potom pridáme vajcia. 2. Suché ingrediencie (múka, soľ, prášok do pečiva, koreniny) zmiešame a pridáme do cesta. 3. Kandizovaný zázvor si nasekáme na malé kúsky (cca 0,5 cm) a pridáme do cesta. 4. Vymiesime tuhšie cesto, asi ako na medovníky. Ak treba, pridáme trošku mlieka. 5. Vyvaľkáme, vykrajujeme, ukladáme na vymastený alebo mastným papierom vystlaný plech a pečieme na 180°C 6. Po vychladnutí zdobíme podľa chuti. Koláčiky sú po vytiahnutí z trúby mäkké, potom stvrdnú, a po pár dňoch zmäknú, podobne ako medovníky. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Darina S. (Darinka.S) ID 175573 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Naše tohoročné vianočné- nové receptyPOTREBNÉ PRÍSADY Pistáciové piškotky: zakladne linecke cesto:300g hl.muky, 200g masla, 100g pr.cukru, 2 zltky, 1 balicek vanilkoveho cukru, 1CL citronovej kory(ale tu som ja nedala, nemam ju rada) Krem: 3/4L mlieka, 2 balicky pistacioveho pudingu Dr. oetker, mozete pridat aj trochu pistaciovej aromy, cukor podla chuti. POSTUP PRÍPRAVY Cesto: Vypracovat cesto, nechat odstat v chladnicke. Rozvalkat, vykrajovat tvary, pecieme na 180C cca 10min. Treba piect pomaly pri nizsej teplote, aby nezhoreli a zostali pekne biele. Krem: Do vychladnuteho pudingu zaslahat 1 Heru. Na zdobenie som pouzila cukrovu polevu a nasekane nesolene, neprazene pistacie. Postupne pridám aj ostatné recepty, len napíšte, ktoré vás zaujímajú :-))) Rafaelo: 250 g práškového cukru 1 dcl vody Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov) Elena M. (Eyka) ID 32399 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (38) posledné: 10.12.2012, 11:31 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Vianočné koláčiky-2011POTREBNÉ PRÍSADY gaštanové rožky-1,kokosové guľky,rafaelo guľky,parížske rožteky,linecké,gaštanové rožteky-2,vanilkové rožky,šuhajdy,úliky...linecké hviezičky a lepené sa už pojedli... POSTUP PRÍPRAVY stráášne veľa práce a nervov... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Bozena M. (bombiska) ID 79911 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 8.1.2012, 19:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
KOKOSKYPOTREBNÉ PRÍSADY 3 bielka, 21dg krystal cukor, 20dg kokos, 1KL ocot POSTUP PRÍPRAVY Tak najaprv sosm skusala makronky z netu, ale nie su take ako tieto kokosky. A viete v com je figel? Bielka treba rucne vyslahat a nie mixerom. Pomaly primiesavam krystal cukor a stale slaham a ked uz je vyslahane, tak pridam ocot a zlahka kokos. pri teplote 160st- max. 10min podla farby. Mnam ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) zuzana n. (delfina21) ID 228444 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 30.11.2013, 15:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
MEDVEDIE LABKY- odskusane a najPOTREBNÉ PRÍSADY 40dg hladka muka special, 25dg Hera-(maslo, 16dg praskovy cukor, 14dg mlete orechy, 2 žltky, 1/2 pdp POSTUP PRÍPRAVY Z vlastnej skusenosti viem, ze z polovicnej davky ako robim vsetko 1x nem dobre. A ani sa neoplati, urobila som a hned sa to zjedlo, tak som na druhy den opat robila, ale uz z celej davky. Najlepsie je roztopit Heru v mikrovlnke, aby sa pekne vsetko spojilo cize muka v nej pdp, cukor, orechy a žltka. Cesto len v miske vymiesim a dam odlezat do chladnicky, na tu chvilu, co si pripravim formicky. ja som robila rozne napr. orechy, srdiecka, rozky a labky cca velkost max.4cm, ktore som si vytrela olejom a pomucila, aby bez problemov zisli dole este za horuca a vtlacala cesto do formiciek Nepolamala sa mi ani jedna labka. Vysli priblizne 50ks zavisi od velkosti formiicek. piect treba pri 175st- 17min, ja mam tak odskusane. Skuste fakt su vynikajuce ja zajtra uz po 3x idem robit, uz sa velmi tesim a vsetci naokolo. tak dobru chut ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov) zuzana n. (delfina21) ID 228444 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (7) posledné: 20.12.2013, 22:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 954 (zobrazuje sa 131-140) | << predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,96 ďalšie >> |