. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 5.837 (zobrazuje sa 131-140)<< predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,584 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Slivkový koláč (z Lidla)



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 200 g hladkej múky, 80 g práškového cukru, 100 g zmäknutého masla, 1 vajce, štipka soli; Plnka: 1 kg čerstvých sliviek, 100 g kryštálového cukru, 500 ml pomarančového džúsu, 1 vanilkovy puding; Posýpka: 1 vanilkový cukor, 1 lyžička mletej škorice, 30 g kryštálového cukru, 50 g hrubej múky, 25 g roztopeného masla

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto:
Vo väčšej miske zmiešame všetky suroviny a rukou vypracujeme tuhšie cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a v chladničke necháme odstáť asi 30 minút. Odležané cesto rozvaľkáme medzi potravinovými fóliami do tvaru formy na pečenie s hrúbkou asi 1 cm. Cestom vystelieme celé dno tortovej formy a vytvarujeme aj okraje.

Plnka:
Odkôstkované slivky spolu s cukrom a trochou džúsu podusíme domäkka. V 100 ml džúsu si rozmiešame puding a pridáme ho k slivkám (ak máte príliš šťavnaté slivky - pridajte 2 pudingy aby bola plnka pevnejšia). Prilejeme aj zvyšný džús a povaríme do zhustnutia. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Vychladnutú slivkovú plnku rovnomerne navrstvíme na cesto.

Posýpka:
V miske si najprv zmiešame suché ingrediencie. Potom prilejeme roztopené maslo a opäť premiešame. Koláč bohato posypeme posýpkou a pečieme v predhriatej rúre približne 30 minút pri 180 °C.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Janka P. (Janka TN) ID 100538 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 12.2.2016, 18:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Vanilkova babovka



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/08/vanilkova-babovka.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:225g masla,izbovej T
300g jemneho krystaloveho cukru
6 vajicok ,velkost L
350g hladkej muky
1/2 CL sody bikarbony
250g bieleho jogurtu
4 CL vanilkoveho extraktu (Ja som namiesto extraktu pouzila zrnka z 1 vanilkoveho lusku)
Postup:Ruru si predhrejeme na 180C.Babovkovu formu si natrieme maslom.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 12.2.2016, 18:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jogurtovo-ovocné poháre...



POTREBNÉ PRÍSADY

1 malinový puding, 100ml malinového sirupu, 400ml vody, 2-3 PL kryštálového cukru, asi 400g malín, 400g bieleho jogurtu, 250ml smotany na šľahanie, 100-150g práškového cukru, trošku strúhanej čokolády na ozdobu, čerstvé maliny na ozdobu...

POSTUP PRÍPRAVY

Horúčava, chuť na sladké, ale nič ťažké, zmrzlinami prejedení a v chladničke čerstvé ovocie = chuť experimentovať.....



♠♠♠♠♠



Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 3.9.2015, 12:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Rýchly cuketový perník :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

2 hrnčeky poloh. múky (ja som dala jeden špaldový ),1 hrnček kr.cukru, 2 vajcia, 1/2 hrnčeku oleja, 1 hrnček mlieka, 1 PL kakaa, 1 perníkový prášok do pečiva, 1 KL škorice, 1 KL sódy bic,, 2 hrnčeky postrúhanej cukety (1 cuketa - tá moja mala cca 380g)

POSTUP PRÍPRAVY

Je sezóna cukiet, tak som si z viacerých receptov poskladala tento:

Vajíčka riadne vyšľaháme s cukrom do peny.Znížime stupeň mixovania a postupne prilievame olej. Potom mlieko. Pridáme zmes z preosiatej múky, kakaa, prášku, škorice a sódy. Nakoniec pridáme na hrubo nastrúhanú cuketu. Ja som ju len ošúpala, jadierka som nechala. Vylejeme na múkou vysypaný plech a pečieme cca 20 - 25 min. na 180*C . Záleží však od vašej rúry, preto koláčik radšej sledujte. Po vychladnutí pocukrujte alebo potrite marmeládou a polejte čokoládou. Ak sa bude zdať sladký, tak uberte cukor, ak málo, tak pridajte..........

Prajem dobrú chuť :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Mrkvová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 250 g masla, 200 g trstinového cukru, 4 vajíčka (žĺtka a bielka zvlášť), šťava z jedného pomaranča, 170 g hladkej múky, 1 kopcovitá lyžička kypriaceho prášku, 170 g mletých orechov, 1 lyžička mletej škorice, pol lyžičky mletého zázvoru, štipka mletého muškátového orieška, 230 g strúhanej mrkvy, Krém: 250g mascarpone, práškový cukor, citrónová šťava Ozdobenie: mandľové lupienky, marcipán, potravinárske farby

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo vyšľaháme s cukrom, pridávame po jednom žĺtka, potom šťavu z pomaranča. Múku zmiešame s kypriacim práškom, škoricou, zázvorom, muškátovým orieškom a orechmi - pridáme do zmesi. Všetko spolu premiešame. Rúru predhrejeme na 180°C. Bielka vyšľaháme dotuha so štipkou soli. Mrkvu umyjeme, očistíme, nastrúhame a pridáme do zmesi. Premiešame a nakoniec opatrne primiešame aj vyšľahanú bielkovú penu. Cesto nalejeme do tortovej formy, uhladíme a dáme piecť na cca 45 minút. Po upečení necháme chvíľku vychladnúť, vyberieme z formy.

Na krém vyšľaháme 250g mascarpone s práškovým cukrom (tak od oka a podľa chuti a môžeme pridať aj pár kvapiek citróna). Krém nanesieme na tortu, posypeme mandľovými lupienkami a ozdobíme mrkvičkami vymodelovanými z marcipánu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Janka P. (Janka TN) ID 100538 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 16.8.2015, 11:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Mandarínkovo-kokosový koláč (z Lidla)



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 5 vajíčok, 5 lyžíc práškového cukru, 5 lyžíc hladkej múky, 2 lyžice kypriaceho prášku do pečiva Pudingový krém: 3 konzervy (asi 525 g) zaváraných mandarínok v mierne sladkom náleve, 1 vanilkový puding Smotanový krém: 250 ml smotany na šľahanie (33%), 250 ml kyslej smotany, 2 vanilínové cukry, krémová časť kokosového mlieka Na posypanie: 4 lyžice strúhaného kokosu, 2 lyžice práškového cukru Plech 22 x 32 cm

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto:
S mixérom vyšľaháme žĺtka s práškovým cukrom. Do vajíčkovej zmesi metličkou primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý opatrne vmiešame do cesta. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre približne 20 minút pri teplote 180 °C.

Pudingový krém:
Šťavu z mandarínok zmiešame v hrnci s pudingovým práškom. Za stáleho miešania uvaríme číry puding. Hotový puding necháme trochu vychladnúť.

Smotanový krém:
Smotanu na šľahanie vyšľaháme s kyslou smotanou, vanilínovým cukrom a krémovou časťou kokosového mlieka na tuhý krém. Ja primiešavam aj trochu želatiny (alebo stužovač) aby krém lepšie držal tvar.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Janka P. (Janka TN) ID 100538 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 17.8.2015, 11:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

♣ Orechové tartaletky. ♣



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 125g studeného masla alebo Hery, 250g hladkej múky, 50g mletých orechov, 70g práškového cukru, 1 vajce, štipka soli...♦♦♦ Plnka: 40g masla, 5 vajec, 120g javorového sirupu, 150g opražených posekaných lieskovcov, 150g opražených nasekaných vlašských orechov, 150g marhuľového džemu.

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny na cesto vymiesime, zabalíme do fólie a dáme na 30 minút so chladničky. Na pomúčenej doske vyvaľkáme, vystelieme ním vymastené formičky na tartaletky, do každej vložíme kúsok papiera na pečenie a nasypeme suchú strukovinu. Pečieme 7 minút na 180 °C. Po miernom vychladnutí strukovinu vysypeme, papier odstránime, nalejeme plnku, posypeme orechami a pečieme na 180 °C 20-25 minút. Horúce potrieme marhuľovým džemom a necháme vychladnúť.
Plnka: maslo si rozpustíme, vajcia a javorový sirup ušľaháme do peny, vlejeme maslo a prešľaháme

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 12.8.2015, 14:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

♥Tartaletky karamelovo - jahodové♥



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: 300 g hladkej múky, 200 g masla alebo Hery, 1 polievková lyžica práškového cukru, 1 vajce♣♣♣ Krém: 200 ml kyslej smotany, 1 karamelový puding v prášku, 3 polievkové lyžice kryštalového cukru, 3 polievkové lyžice práškového cukru, 300 ml mlieka, 500 gramov jahôd alebo iného sezónneho ovocia (ozdobenie), trocha čerstvej mäty (ozdobenie)

POSTUP PRÍPRAVY

Na cesto si zmiesime všetky suroviny a rozdelíme si ho na 12 častí. Formy na tartaletky si vymastíme a vysypeme múkou. Do každej natlačíme 1 diel rozvaľkaného cesta a potom dáme piecť na 180 °C cca 15 minút. Necháme vychladnúť.

Zatiaľ si pripravíme krém: v mlieku si rozmiešame kryštálový cukor a karamelový puding. Uvaríme do husta a necháme vychladnúť za občasného miešania. Potom všľaháme kyslú smotanu a práškový cukor. Lyžicou navrstvíme na vychladnuté koláčiky, ktoré sme vybrali z formičiek.

Ovocie prepláchneme, necháme odkvapkať a navrstvíme na krém. Môžeme posypať posekanou čerstvou mätou.

Dáme na pár hodín do chladničky a podávame.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 12.8.2015, 14:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

♠Čokoládový cheesecake♠



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 150 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 75 g masla alebo Hery /stuhnutej/,1 vajce, štipka soli\r\nKrém: 350 g čokolády na varenie aspoň 52% ♣♣♣\r\n300 gramov mascarpone alebo nízkotučného tvarohu, 150 ml kyslej smotany,\r\n1 čokoládový puding v prášku, 4 vajcia

POSTUP PRÍPRAVY

Najskôr si spracujeme suroviny na cesto. Do múky nasekáme maslo alebo Heru, pridáme štipku soli, práškový cukor a zamiesime cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky.\r\n\r\nZatiaľ si pripravíme plnku. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, ktorú necháme vychladnúť. Mascarpone vyšľaháme so smotanou a vajcami, pridáme čokoládový puding a rozpustenú čokoládu.\r\n\r\nCesto vyberieme z chladničky, rúru predhrejeme na 180°C. Koláčovú formu s priemerom 24-26 cm vymastíme a vysypeme múkou. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, vyložíme ním koláčovú formu tak, aby bolo aj na bokoch, dobre popritláčame a vylejeme naň pripravenú plnku.\r\n\r\nPečieme na 180°C 15 minút, potom teplotu znížime a pečieme ešte 50 minút. Necháme dobre vychladnúť a môžeme krájať.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 12.8.2015, 14:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Hrnčekový, špaldovo - ovocný koláčik :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

2 hrnčeky špaldovej múky (ja používam Kuchenmeister 812), 3/4 hrnčeka cukru (môže byť aj hnedý), 2 vajíčka,1 hnček mlieka, 1/2 hrnčeky oleja, 1 KL sódy bicarbóny (alebo PDP) + Ovocie + tvarohová plnka: 250g tvarohu, trošku mlieka, cukor podľa potreby

POSTUP PRÍPRAVY

Určite sú tu hrnčekové recepty, ja si ukladám tento môj upravený pre seba, nech ho mám po ruku, a možno pre niekoho na inšpiráciu.Hrnček je 250ml


Cukor vyšľaháme s celými vajíčkami do penista. Znížime stupeň mixovavania na min a pomaly pridávame olej, mlieko a nakoniec preosiatu múku + sódu alebo prášok do pečiva. Cesto musí byť také akurát, ani nie tekuté, ani hutné. Záleží od múky akú použijete - nie každá špaldová múka je rovnaká. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto lyžičkou rôzne rozlejeme tvarohovú plnku, ktorú sme si pripravili zmiešaním tvarohu, mlieka a cukru. A nakoniec rozložíme ovocie. Pečieme na 180*C 20 - 25 min. záleží však od rúry, preto radšej sledujte! Koláčik sa dá pripraviť aj bez tvarohovej plnky, záleží na chuti...........

Prajem dobrú chuť :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Mária K. (konteska) ID 177553 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 3.8.2015, 22:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 5.837 (zobrazuje sa 131-140)<< predošlé 1,.,9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19,.,584 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu