končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 1231-1240) | << predošlé 1,.,119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126 ďalšie >> |
POLIEVKY |
Tekvicova polievka pre detiPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY Tekvica, mrkva, zemiak, sol, rasca, maslo POSTUP PRÍPRAVY Na masle orestujeme nadrobno pokrajanu posolenu a okorenenu tekvicu, mrkvu a zemiak. Zalejeme vodou a varime kym zelenina poriadne nezmakne. (nedavat vela vody, polievka by bola moc riedka a bez chuti) Po vychladnuti najemno rozmixujeme. Mozete dozdobit petrzlenom a pripadne aj zjemnit troskou smotany ci mlieka. Nie je nutne zahustit, zemiak to urobi za vas :-) dobru chut ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana C. (alabla) ID 306736 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Brokolicovo - špenátová krémová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 brokolica, zemiaky, mladý baby špenát, smotana na šľahanie, zeleninový bujón Alnatura, morská soľ, 3 strúčiky cesnaku, citrónová šťava. Krutóny: žemla, olivový olej, sušený cesnak, bylinky ... POSTUP PRÍPRAVY Vo vode uvarím zemiaky s brokolicou , pridám soľ, bujón, cesnak. Uvarím do zmäknutia. Potom pridám lístky špenátu, smotanu a rozmixujem do krémova. Nakoniec dochutím citrónovou šťavou. Krutóny: žemlu nakrájam na malé kocky, vysypem na plech , polejem olivovým olejom, morskou solou, sušeným cesnakom, bylinkami ... (podľa chuti) a dám zapiecť do chrumkava. Pred podávaním som opražila na suchej panvici Prosciutto. Nám veľmi chutí :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Emília F. (Milka80) ID 111459 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Jemná krémová mrkvová polievočka troch chutíPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g mrkvy, 1 cibuľa, 3 cm čerstvého zázvoru, 1 liter zeleninového vývaru, soľ, korenie, šťava z jedného pomaranča, tymian, kari korenie, 50 g masla, 1 dl plnotučného mlieka alebo smotany (na varenie alebo na šľahanie, podľa chuti) POSTUP PRÍPRAVY Chutná a zdravá polievočka ... pri postupe som sa inšpirovala receptom Marcela Ihnačáka na krémovú cuketovú polievku ... je výborná .... na masle 10 minút restujeme na kolieska pokrájanú mrkvu, po 10 minútach pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, nadrobno pokrájaný zázvor, a pomarančovú šťavu, 3-4 minúty restujeme, zalejeme vývarom, ochutíme soľou a mletým čiernym korením ... varíme pokiaľ nie je mrkva mäkká. Keď je mrkva mäkká rozmixujeme, prepasírujeme (kto nechce, nemusí - my máme radi úplne hladný krém) ... pridáme mlieko (smotanu), dochutíme kari korením, v prípade potreby aj soľou či korením, prevaríme ... ozdobíme podľa fantázie ... ja som dnes použila nadrobno pokrájanú kápiu a podávame ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Kysla srbska corbaPOTREBNÉ PRÍSADY masko a kosti na vyvar /ja som dala kuracie/, korenovu zeleninu, cele cierne korenie, ocot, ryza, sol, kys. smotana, paliva paprika /nemusi byt/ POSTUP PRÍPRAVY Polievocka nie je presne podla receptu, kedze tam ma ist baranie masko, ale aj tato verzia je perfektna. Dame si varit vyvar, do ktoreho pridame korenovu zeleninu a sol. Postupne pridavame cierne korenie, ryzu, smotanu, ocot. Masko a kosti vyberieme, masko pokrajame a vratime do polievky. Kto chce prida palivu papriku. Dobru chut ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Alena K. (alenie3) ID 135571 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Fazuľovo-krúpová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY Vývar z údeného mäsa, fazuľa, jačmenné krúpy stredné, pomer je na každom podľa chuti, koreňová zelenina, zemiaky, soľ, ml.korenie, ml.rasca majorán. POSTUP PRÍPRAVY Deň vopred si namočíme fazuľu. Osobitne uvaríme údeninu a osobitne varíme fazuľu. Ak nemáme údeninu, urobíme klasickú zápražku paprikovú. Keď je fazuľa na polovice uvarená, pridáme krúpy, zeleninu, zemiaky, podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme rascu a varíme domäkka. Nakoniec pridáme majorán. \r\nPS: U nás sa tejto polievke hovorí geršňa :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Zlatica Š. (zlatka67) ID 146123 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Skvelá *bezzvyšková* brokolicová polievka ... bez múky a smotanyPOTREBNÉ PRÍSADY na polievku : brokolica, kurací vývar, soľ, korenie, cibuľa, šalotka, maslo ... na knedličky : zvyšky brokolice z prepasírovanej polievky, detská krupica, soľ, korenie, vajíčko, strúhaný parmezán resp. Grana Padano POSTUP PRÍPRAVY ... výborná polievočka od šéfkuchára Ľuba Herka, bez múky a smotany a "bezodpadová" ... postupovala som podľa receptu, ktorý tu už je (http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=45762) : ... na masle spením cibuľu aj šalotku, pridám kúsky brokolice, zalejem vývarom a privediem k varu ale nevarím - pred varom odstavím. Rozmixujem a prepasírujem. Dochutíme soľou a čiernym korením. Do zmesi čo nám ostane v sitku,pridám vajce a detskú krupicu, štipku kypriaceho prášku a na jemno nastrúhaný parmezán alebo podobný syr, dobre rozmiešam. .Knedličky uvarím v slanej vode a pridám do polievky .... ja som recep doplnila tým, že som "vylepšila" chuť brokolicových knedličiek strúhaným parmezánom resp. niekedy používam aj strúhaný syr Grana Padano - syr dodáva knedličkám výbornú chuť ale aj bez syra sú výborné ... polievočku jednoznačne odporúčam vyskúšať ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Turecká šošovicová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 300 g červenej šošovice 2 PL olivového oleja 1 veľká cibuľa (najemno nasekaná) 160 g mrkvy (pokrájanej na menšie kocky) 1 PL rajčinového pretlaku 2 ČL mletej rasce 1 ČL mletej červenej papriky 2 PL nasekanej čerstvej mäty ½ ČL sušeného tymiánu alebo oregána štipka mletého čierneho korenia 2 litre vývaru soľ POSTUP PRÍPRAVY Červenú šošovicu namočíme na 20 minút do vody. Vodu zlejeme a ešte dvakrát ju dobre prepláchneme. Odložíme nabok. V hrnci zohrejeme 2 PL oleja, pridáme najemno nasekanú cibuľu a restujeme, kým nebude cibuľa urobená do sklovita. Pridáme rajčinový pretlak, kmín, papriku, mätu, tymián, štipku čierneho korenia a restujeme ešte 30 sekúnd. Potom nasypeme šošovicu, pridáme mrkvu, zalejeme vývarom, jemne posolíme a necháme zovrieť. Varíme dovtedy, kým nebude šošovica aj mrkva mäkká. Uvarenú polievku prepasírujeme alebo rozmixujeme tyčovým mixérom dohladka. Dochutíme soľou alebo čiernym korením. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Eva M. (Ewa EM) ID 322695 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Chutná zelerová polievkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/03/zelerova-polievka.html + 1,5 PL octu, kúsok oravskej slaniny a 2-3 sušené paradajky - také sušené, nie v náleve (výborné kupujem v Bille - zn. Seeberger) POSTUP PRÍPRAVY ... dnes som skúsila uvariť zelerovú polievku zo stonkového zeleru podľa receptu http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/03/zelerova-polievka.html ... polievočka je nenáročná na prípravu, chuť je jemná, pre mňa až nevýrazná - preto som pridala cca 1,5 PL octu, čím polievočka dostala jemnučký kyslastý podtón a na tanieri som "dochutila" slaninou nakrájanou na jemné pásiky a opraženou na kvapke oleja, ku ktorej som na minútku hodila prehriať rovnako nakrájanú sušenú paradajku ...... výsledok úžasnýýýýý ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Fazulová polievka z konzervovanej fazule s kyslou smotanouPOTREBNÉ PRÍSADY - konzerva bielej fazule v rajčinovom pretlaku - 250ml kysla smotana -2 zemiaky - 1 rajčina - 3 strúčiky cesnaku - 2 PL múky - 2 PL oleja -sol, čierne korenie, vegeta POSTUP PRÍPRAVY Na oleji si speníme múku, zalejeme necelým litrom a pol vody a vložíme na kocky pokrájané zemiaky, pokrájanú rajčinu zbavenú šupky a pretlačený cesnak. Povaríme do mäkka, pridáme sol, čierne korenie a vegetu. Vyberieme zemiaky, vložíme kyslu smotanu a šťavu z fazulovej konzervy a rozmixujeme. Pridáme fazulu, chvílku povaríme, vrátime do polievky zemiaky a môžeme podávať. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Hana D. (sharmana) ID 135570 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Fantastická kyslá zemiaková polievka s jablkami ... klasika trocha inakPOTREBNÉ PRÍSADY 600g očistených a na kocky pokrájaných zemiakov, 3 očistené a na kocky pokrájané jablká, 3 dl suchého bieleho vína (podľa toho aké víno dáme - regulujeme kyslosť) , 1 liter zeleninového vývaru, soľ, korenie, 1 očistená a nadrobno pokrájaná cibuľa, 1 smotana na varenie, olej + kúsok slaniny, plátok masla a pažítka na ozdobu, POSTUP PRÍPRAVY ... jednoduchá príprava a absolútne úžasná a vyvážená chuť ... na oleji opečieme pokrájanú cibuľu, keď je opečená do zlatista, pridáme pokrájané zemiaky a jablká a podlejeme vínom (ja som tentoraz dala moravský muškát, takže chuť bola jemnučko kyselkavá, ak dáte suchšie bude kyslosť výraznejšia) ... necháme pár minút prevariť aby sa alkohol odparil, zalejeme vývarom a povaríme cca 30 minút ... rozmixujeme do hladka, prepasírujeme (kto nechce nemusí), pridáme smotanu, necháme prevariť, dochutíme soľou a korením ... vypneme, a vhodíme plátok masla na zjemnenie (ja som zabudla ale výsledok bol aj tak famózny) ... podávame ozdobené opraženou slaninou (ja dávam aj osmaženú sušenú paradajku, ktorá dodá ten správny šmrnc) a pažítkou ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 1231-1240) | << predošlé 1,.,119, 120, 121, 122, 123, 124, 125, 126 ďalšie >> |