
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
POLIEVKY |
Eva M. (Ewa EM) ID 322695 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Turecká šošovicová polievka[ recept č. 59707 zo dňa 16.7.2016 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 300 g červenej šošovice 2 PL olivového oleja 1 veľká cibuľa (najemno nasekaná) 160 g mrkvy (pokrájanej na menšie kocky) 1 PL rajčinového pretlaku 2 ČL mletej rasce 1 ČL mletej červenej papriky 2 PL nasekanej čerstvej mäty ½ ČL sušeného tymiánu alebo oregána štipka mletého čierneho korenia 2 litre vývaru soľ POSTUP PRÍPRAVY Červenú šošovicu namočíme na 20 minút do vody. Vodu zlejeme a ešte dvakrát ju dobre prepláchneme. Odložíme nabok. V hrnci zohrejeme 2 PL oleja, pridáme najemno nasekanú cibuľu a restujeme, kým nebude cibuľa urobená do sklovita. Pridáme rajčinový pretlak, kmín, papriku, mätu, tymián, štipku čierneho korenia a restujeme ešte 30 sekúnd. Potom nasypeme šošovicu, pridáme mrkvu, zalejeme vývarom, jemne posolíme a necháme zovrieť. Varíme dovtedy, kým nebude šošovica aj mrkva mäkká. Uvarenú polievku prepasírujeme alebo rozmixujeme tyčovým mixérom dohladka. Dochutíme soľou alebo čiernym korením. Servírujeme pokvapkanú paprikovým olejom, prípadne s posekanou mätou a plátkom citróna. Recept na paprikový olej nájdete na mojom blogu: http://about-the-taste.com/2016/07/05/turecka-sosovicova-polievka Ewa EM |