. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > CHUŤOVKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.242 (zobrazuje sa 1201-1210)<< predošlé 1,.,116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ďalšie >>

CHUŤOVKY

Syrové slimáky



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto: • 200 g hery • 300 g polohrubej múky • 1 lyžička soli • téglik kyslej smotany (180 g) • hotové cesto nechať odležať minimálne hodinu v chladničke (najlepšie celý deň) (ak sa ponáhľate a nemáte čas naťahovať sa s tvorbou cesta, môžte použiť aj lístkové cesto). plnka: • 300 g strúhaného syra • 100 g pomletej šunky • 1 PL kyslej smotany • 1 celé vajce • podľa chuti olivy

POSTUP PRÍPRAVY

- vyvaľkať cesto na hrúbku 0,5 cm
- potrieť plnkou
- pevne stočiť do rolády
- nakrájať na kolieska hrúbky 0,5 cm
- piecť pri 225°C 15 – 20 min.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Dagmar K. (papenanddagy) ID 115427 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 11.12.2009, 11:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Vynikajúci taliansky chlebík



POTREBNÉ PRÍSADY

600 g polohrubej múky 3 dl mlieka droždie 1 KL cukru 2,5 dl oleja 2 KL soli 5 strúčikov cesnaku 3 vetvičky rozmarínu

POSTUP PRÍPRAVY

Z vlažného mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások. Do múky pridáme kvások, 1,5 dl oleja a osolíme. Necháme ½ hod. kysnúť. Cesto dáme na plech a roztlačíme ho.
Z 1 dl oleja, rozmarínu a cesnaku pripravíme zmes, vylejeme ho na cesto a popicháme prstami (poštipkáme).
Všetko necháme ½ hod. kysnúť a potom pečieme pri teplote 180 °C/30 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Dagmar K. (papenanddagy) ID 115427 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 11.12.2009, 22:28 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Domáce arašidové maslo



POTREBNÉ PRÍSADY

1 hrnček lupanych arašidov,1 PL oleja,med alebo cukor,štipka soli

POSTUP PRÍPRAVY

Arašidy si opražime na sucho do svetlo hneda,dame do mixera,pridame všetko ostatne a mixujeme.Trva to trošku dlhšie kym sa to spojí,asi 5 minut.Sem-tam masu zotrite zo stran mixera.Mozete si dochutit podla seba ako mate radi.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 27.6.2011, 20:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Slané tyčinky



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g tvarohu 250 g margarínu 250 g hladkej múky soľ tvrdý syr na posypanie prip. rasca, hrubozrnná soľ.... vajíčko na potretie

POSTUP PRÍPRAVY

múku, margarín, tvaroh a podľa chuti soľ spolu zamiesime a z pripraveného cesta rozvaľkáme plát, s radielkom narežeme cca 1,5 cm pásiky široké a cca 10 cm dlhé, dáme na plech a potrieme vajíčkom, posypeme ľubovolne stúhaným syrom, rascou, soľou alebo mletou paprikou - komu čo vyhovuje...
pečieme pri teplote 180°C do zlatista

ja osobne to robím tak, že keď si rozvaľkám cesto tak ho hneď potriem vajíčkom a až potom krájam ( mne sa to tak lepšie robí)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Helena Š. (Hennka999) ID 20261 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 25.9.2010, 13:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Rímska pizza



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g tuniaka v oleji, 1 pohár sardelových rezov, 2 vajcia uvarené natvrdo, 200 g nastrúhaného syra, 1 malá konzerva šampiňónov, 2 PL masla (tuku), 20 čiernych olív, 8 zelených feferóniek, konzerva olúpaných paradajok, 8 paradajok, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, krehké cesto, zväzok petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, trochu vegety, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo rozpáľte v hrnci a opražte v ňom do sklovita cibuľu nakrájanú nadrobno. Pridajte strúčiky cesnaku rozotrite so soľou a krátko opražte. Potom pridajte olúpané paradajky, osoľte, okoreňte čiernym korením a vegetou a spolu varte, až kým nevznikne hustá omáčka. Paradajky olúpte a nakrájajte na plátky. Tuniaka, sardelové rezy a šampiňóny nechajte dobre odkvapkať. Pripravte si olivy, vajcia olúpte a nakrájajte na kolieska a feferónky umyte.
Cesto vyvaľkajte, rozdeľte do 4 vymastených foriem na pizzu a rovnomerne naň rozložte prísady. Posypte syrom, vložte do rúry predhriatej na 200 °C a pečte asi 15 - 20 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Patrik M. (bepamro) ID 89446 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Koláčiky Blboně



POTREBNÉ PRÍSADY

Ďakujem za skvelý recept mamičke Vlaďke z českého MMB ID 221201

POSTUP PRÍPRAVY

Sú fantastické, rýchle krehučké a len tak sa rozplývajú na jazyku. aj keď sladkého určite máme dosť tak tieto nie sú vôbec presladené a dlho zostávajú krehké. ale treba robiť z 2 dávok. Určite stoja za vyskúšanie. Ja som robila so slivkovým lekvárom ale určite vyskúšam aj iné náplne.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lucia Urminská (maadness) ID 15616 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Kvet s ružičkami



POTREBNÉ PRÍSADY

Ďakujem za inšpiráciu Egreska ID 53992 a Pat ID 9688. Bolo to fantastické prekvapenie na oslavu, nielen pre oči ale aj pre mlsné jazýčky mojej rodinky.

POSTUP PRÍPRAVY

Podľa návodu autoriek týchto receptov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Etela, Ing. Š. (etelinka) ID 29660 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 17.1.2010, 0:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

cukinove slimaky



POTREBNÉ PRÍSADY

cukina, bryndza, maslo, korenie, tymian

POSTUP PRÍPRAVY

Recept je zo stranky: http://www.nasliptov.sk/rady-a-tipy/kulinarsky-sprievodca/Cukinove-slimaky?recept=27.
Nakrajat cukinu pozdlzne na 3mm platky, potriet oliv.olejom a upiect v rure domakka. Bryndzu vymiesat s maslom, korenim a tymianom a natierkou nahrubo natriet platky cukin. Stocit a podavat ako jednohubky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Martina G. (merykey) ID 87523 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 4.12.2012, 22:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

Vaječný kopček v zeleninovom plášti



POTREBNÉ PRÍSADY

4 stredne veľké očistené mrkvy nakrájané na hranolčeky, 250 g očistenej zelenej fazuľky, soľ, 250 g dusenej šunky pokrájanej na plátky na hrubo, 3 až 4 lyžice zmäknutého masla, 4 kúsky petržlenovej vňate, 1 dávka paradajkovej omáčky. Vaječná sadlina: 3 stredne veľké vajcia, 250 ml šľahačkovej smotany, 2 lyžice topiteľného pikantného tvrdého syra /gruyere/, 1 lyžica sójovej omáčky, soľ, čerstvo zomleté čierne korenie.

POSTUP PRÍPRAVY

1.Mrkvu nakrájame na hranolčeky hrubé asi 0,5 cm. Krátko ich povaríme vo vriacej vode, aby troška zmäkli. Vyberieme ich, prelejeme studenou vodou, dáme odkvapkať a odložíme nabok. Fazuľku povaríme v dostatočnom množstve vriacej vody asi 8 minút. Vyberieme ju, prepláchneme studenou vodou, osušíme a odložíme. Šunku pokrájame na rezance široké asi 0,5 cm.

2.Štyri valcovité formičky rovnomerne a pomerne nahrubo zvnútra potrieme zmäknutým maslom. Rezančeky mrkvy, zelenú fazuľku a pásiky šunky nakrájame na výšku formy. Dva struky zelenej fazuľky vložíme do formy na výšku, tak, že ich vtlačíme do zmäknutého masla, ktorým je forma natretá. Vedľa fazuliek rovnako uložíme aj pásiky mrkvy a vedľa nich dva pásiky šunky. Takto obložíme vnútorné steny všetkých formičiek.

3.Vyšľaháme vajcia so smotanou, potom pridáme strúhaný syr a sójovú omáčku. Posolíme, ochutíme čiernym korením a všetko dôkladne vymiešame.

4.Vaječno-syrovú plnku rovnomerne rozdelíme do formičiek, ktoré poukladáme do pekáča. Do pekáča nalejeme toľko vriacej vody, aby siahala do polovice formičiek. Vložíme ho do rúry rozohriatej na 160 stupňov a pečieme 40 až 50 minút, kým sadlina dostatočne nestuhne.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Katarína B. (kava4) ID 47637 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

CHUŤOVKY

BRYNDZOVE KRUZKY_HABIBI*****



POTREBNÉ PRÍSADY

Bryndza,hera hl.múka Speciál_v pomere1:1:1-všetkého rovnaké množstvo,žltko na potretie,čo chceme na posýpanie

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny spolu zmiesime,necháme hodinku odstáť,rozváľkame na pomúčenej doske a vykrajujeme malým pohárikom krúžky.Vykrojíme ešte menší stred,potrieme žltkom,posýpeme soľou a makom,prenesieme na papier na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre do ružova.Sú chutné,ale nevydržia dlho čerstvé.

HABIBI-mám to od bývalej susedy,ktorej dcéra pri otázke ako sa volá,odpovedala HABIBI.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

melania l. (lararuby) ID 130989 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 13.4.2011, 19:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.242 (zobrazuje sa 1201-1210)<< predošlé 1,.,116, 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu