. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > DOMÁCE PEKÁRNE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 548 (zobrazuje sa 111-120)<< predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17,.,55 ďalšie >>

DOMÁCE PEKÁRNE

Náš nejlepší domácí chlebík



POTREBNÉ PRÍSADY

voda 1,5 hrnku, mléko 3 lžíce, ocet 2 lžíce, hladká mouka 5 hrnků, kmín celý 2 lžičky, sůl 2 lžičky, cukr 1 lžička, sušené droždí podle váhy mouky /na každých 100 g mouky 1 g droždí/

POSTUP PRÍPRAVY

Těsto si necháme vymísit a vyválet v domácí pekárně.
Potom těsto vyndáme na válecí podložku a vytvarujeme do požadovaného tvaru bochníku.
Opatrně přendáme na plech s pečícím papírem a necháme aspoň 30 minut kynout.
Těsně před vložením do trouby celý bochník potřeme octem smíchaným s vodou nebo rozšlehaným vajíčkem pro krásný lesk.
Vložíme do trouby vyhřáté na 250 °. Po 10 minutách teplotu snížíme na 200 ° a dopečeme do požadované barvy kůrky chleba. Během pečení aspoň jednou ještě potřeme octovou vodou.
Hned po upečení sundáme z plechu na dřevěnou desku s mřížkou a zakryjeme utěrkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)

Pavlína B. (Trudka4) ID 251699 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (15) posledné: 6.11.2014, 10:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Kminovy chlebik (na Velkonocny sposob)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 1/4 pohara vody, 1 1/2 cl soli, 1 PL cukru, 3 2/3 pohara hladkej prip. chlebovej muky, 1 1/2 cl susenych kvasnic, 1 PL kminu (drveny alebo cely)

POSTUP PRÍPRAVY

tento recept je na nas oblubeny chlebik z DP, nemusite z neho ani tvarovat zajaca, kludne ho upecte v pekarni....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

Martina P. (Mata74) ID 9033 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (21) posledné: 4.11.2011, 22:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Domaci knedlik



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g polohrubej muky 300 ml vlazneho mlieka 1 vajicko 1 PL oleja olivovy 1 cajova lyzicka soli 1 PL krystaloveho cukru 1 susene drozdie 1/2 vanilky

POSTUP PRÍPRAVY

Do pekarnicky si dame vsetke tekute ingrediencie, na vrch suche, do jedneho roha pekarnicky sol a do druheho roha drozdie a zapneme program CESTO. Ked je hotove rozdelim ho na 2 casti a vytvarujem 1 knedlik a necham 10 minut kysnut a potom dam nad paru na 15 minut, vytvarujem druhy knedilk a ked zlozim dole prvy, dam hned druhy nad paru. Hotovy knedliky hned potieram olivovym olejom, aby neboli suche z vrchu. Dobru chut :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

Anna B. (Andulka17) ID 70234 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (12) posledné: 12.1.2019, 12:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Pletienky s cesnakovým vrchom



POTREBNÉ PRÍSADY

250g hladkej muky, 250g celozrnnej psenicnej muky, 20g drozdia, 300ml vody, 2PL oleja, 1CL soli, stipku cukru NA POTRETIE: 5PL oleja, 2 struciky cesnaku, sol podla chuti

POSTUP PRÍPRAVY

suroviny na cesto dame zmiesit do pekarnicky. Ja to podla vyborneho napadu Evky (leskot) robim tak, ze po vymieseni pekarnicku vypnem zo zastrcky, neotvaram ju uz a cesto necham hodinu vykysnut- rozdiel medzi tym ci pekaren bola zapnuta, alebo vypnuta som nezbadala. Dalej v obr. postupe:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Klaudia R. (kladika) ID 65067 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) posledné: 5.12.2010, 16:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Bagety



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hladkej muky,3,5 dcl teplej vody,1/2 čl inst.droždia,10 g soli

POSTUP PRÍPRAVY

..tento receptík patrí medzi náročnejšie na čas, ale kto má chuť a čas experimentovať,tak nech sa páči :-))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 26.1.2011, 14:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Chlebík so sójovou múkou



POTREBNÉ PRÍSADY

50g sojovej muke ( kupite v racio obchodoch), 150g grahamovej (psenicnej celozrnnej) muky, 300g polohrubej muky, 40g drozdia, 3dl vody, 1CL soli, 1CL rasce celej, stipka cukru, ovsene vlocky na posypanie, trocha muky na plech

POSTUP PRÍPRAVY

vodu, muky, sol, cukor, rascu, drozdie dame do DP program cesto

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Klaudia R. (kladika) ID 65067 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) posledné: 3.7.2009, 15:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Žemle



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g hl.muky ,20 g drozdia,50 g rozp.masla,2,5 dcl mlieka,1 žltok,trochu cukru,1,5 čl soli ,semiačka

POSTUP PRÍPRAVY

Suroviny dame do pekarne alebo vymiesime ručne.Nechame 1/2 hodinku kysnut.Cesto rozdelime asi na 7 kuskov (podla toho ake chcete velke) a vytvarujeme žemle.Nechame ešte 1/2 hodinku oddychnut. Potrieme bielkom a namočime v zmiešanych semiačkach.Ja som chcela napodobnit "fotbalove " žemle tak som použila krajač na jablčka :-)) ale mozete vrch narezat a upiect na 180 st asi 20-25 min.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 23.4.2020, 10:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

Super vianočka



POTREBNÉ PRÍSADY

vianočka je upečená podľa ...Elena M (Eyka) ID 32399...ktorej za tento receptik posielam jedno veľké DAKUJEM... ...je fakt užasná - vrele všetkým odporúčam...

POSTUP PRÍPRAVY

Vkladám originál recept od pani Elenky

Vianočka, ktorá zostane dlllllho mäkučká a vláčna.... Základný recept na vianočku som použila od Marta G. (Egreska) ID 53992 Ďakujem Martuška. Táto vianočka bola dobrá, ale len prvý deň po upečení, potom sa začala trúsiť a ostala suchá. Tak som ho trošku upravila a vyšla mi z toho super vláčna pravá francúzska brioška. A tu je nový recept: 200ml vlažného mlieka, 100g rozpusteného margarínu, pozor nie horúci (maslo, hera, palmarin...), 2 žĺtka, 90 g kryštál.cukru, pol ČL soli, 470g hladkej múky (na radu Estera L. (saxinka) ID 14692 som dala polovicu hladkej a polovicu polohrubej múky a bolo to oveľa lepšie), 1 sáčok sušených kvasníc (7g), hrozienka. (JA SOM DALA POL KOCKY CERSTVEHO DROZDIA)

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky suroviny dáme v napísanom poradí do DP a zapneme program sladký chlieb, alebo niečo podobné, čo máte. Po zapípaní, teda počas druhého miesenia pridáme namočené hrozienka. Ak dáte pravé maslo, brioška bude mať skvelú maslovú chuť, ako originál z Francúzska, mňaaaam. (PIEKLA SOM BEZ HROZIENOK, LEBO DETI ICH NECHCU, V PEKARNICKE MOULINEX NA ZAKLADOM PROGRAME)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov)

Jaroslava Z. (jazavka) ID 80567 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 3.6.2012, 22:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

CIABATTA



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g hrubej muky,300 ml vriacej vody,300g hl.muky, 100 ml vody, 2 čl soli,1/2 kocky drozdia,1/2 čl cukru. Dochutit si mozete lubovolne,bylinkami,rascou,sušenymi paradajkami,olivami ...

POSTUP PRÍPRAVY

Do pekarne si nasypeme hrubu muku a zalejeme vriacou vodou,pomiešame a nechame vychladnut..potom pridame všetko ostatne a nechame vymiesit a vykysnut.. vyvalkame na podlozke posypanej hrubou mukou ,vytvarujeme chlebiky a pečieme na 200 st asi 15-20 min.Inak ja som musela pridat ešte viac vody,mala som to nejake huste,ale napisala som povodne mnozstvo...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 37 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 4.1.2020, 23:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR

DOMÁCE PEKÁRNE

*♥*Chlebík nad zlato*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

250 ml vlažnej vody, 3 PL plnotučného acidka, 2 PL slnečnicového oleja, 1 čL octu, 3 poriadne čL práškového cukru, 2 čL soli (treba dať trocha menej, ja dosť solím) , 50 g ražnej múky, 20 g nahrubo pomletých ovsených vločiek, 450 g pšeničnej chlebovej múky T650, 1 čL mletého rozmarínu, hrsť ľanových a hrsť slnečnicových jadierok, pol kocky kvasníc, .............................................................. Na potretie : slaná voda Na posypanie : ovsené vločky, sezam

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 20.6.2010, 13:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 548 (zobrazuje sa 111-120)<< predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17,.,55 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu