. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > OMÁČKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 152 (zobrazuje sa 111-120)<< predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ďalšie >>

OMÁČKY

Domaca majoneza



POTREBNÉ PRÍSADY

žltky, olej, sol, korenie, na dochutenie - citronova šťava, dijonska horčica, worcestrova omačka, tabasco - podľa vlastnej chute

POSTUP PRÍPRAVY

Opatrne oddelime zltky od bilekov, zltky potom v hlbsej miske osolime, pridame cierne korenie, potom metlickou, alebo mixerom na najvysom stupni slahame aspon 5 minut. Do zltkovej masy po kvapkach pridavame olej a stale slahame. Ked sa Vam zda velmi husta, pridame citronovu stavu alebo stipku cukru, potom pridavame ole tenkym pramienkom a stale miesame. Ked sa nam uz zda, ze jej mame tak akurat a aj jej hustota je tak akurat, pridame do zakladneho receptu trosku horcice, posekane uhorky, rozne vnate, tabasco alebo na hrubo mlete korenie roznych farieb. Takto doma urobena majoneza je naozaj SUPER!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Gabriela P. (helvetia) ID 13483 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Tzatziky



POTREBNÉ PRÍSADY

šalátovú uhorku, 1 biely krémový jogurt, mätu alebo kôpor, cesnak, biele korenie, olivový olej, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Šalátovú uhorku si postrúhame na hrubšom strúhadle a vytlačíme z nej prebytočnú šťavu. Pridáme k nej jogurt, prelisovaný cesnak, kôpor alebo mätu, soľ, olivový olej. Podávame chladené k hlavným jedlám.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Renys F. (renysfashion) ID 74635 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Talianska omáčka



POTREBNÉ PRÍSADY

2 ks zelená paprika, 2 ks feferónka alebo čili paprička, 4 ks rajčina, 100 g údená slaninka, 2 ks cibuľa, 8 strúčikov cesnaku, soľ, kryštálový cukor, mleté čierne korenie, provensálske byliny, majoránka, olivový olej, 1 PL horčice, 2 dl biele víno, solamyl na zahustenie

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu nakrájame na drobné kocky. Takisto slaninku, papriku aj rajčiny. Na olivovom oleji cibuľu speníme, posypeme kryštálovým cukrom a prudko opekáme. Polovicu cesnaku popučíme veľkým nožom, nakrájame nadrobno a pridáme k cibuli restovať. Trocha mletej rasce, slaninku, feferónky alebo čili, zelené papriky nadrobno nakrájané, to všetko pridáme do rajnice alebo voku a restujeme. Po chvíli zalejeme bielym vínom, pridáme horčicu, soľ, lyžičku vegety, trocha provensálskeho korenia, trocha majoránky, mleté čierne korenie, prípadne trocha vody a dusíme na miernom ohni asi 20 min. V troche vody rozrobíme solamyl, pridáme do zmesi a mierne 1 min. povaríme a odstavíme. Je dobré nechať asi hodinu stáť, aby všetky ingrediencie prešli tou dobrotou. Dá sa používať na cestovinu, na pizzu, ale aj na druhý deň studené na chlieb.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Renys F. (renysfashion) ID 74635 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Papriková omáčka



POTREBNÉ PRÍSADY

130 g majonézy, 4 zelené papriky, 10 g kečupu, 5 g octu, soľ, cukor, mleté čierne korenie, worcestrovú omáčku

POSTUP PRÍPRAVY

Umyté a osušené papriky ponoríme na 3 minúty do rozohriateho oleja. Potom ich vyberieme, stiahneme šupku, očistíme od jadierok a pokrájame na drobné kúsky. V miske dobre rozmiešame majonézu s kečupom, octom, soľou, mletým čiernym korením, worcestrovou omáčkou a nakoniec pridáme pokrájané papriky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Renys F. (renysfashion) ID 74635 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 27.2.2009, 13:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Paradajková omáčka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 ks cibuľa 2 strúčiky cesnaku 1 ks paprika 3 PL paradajkového pretlaku 2 sladkokyslé uhorky 2 klinčeky kúsok škorice cukor citrónová šťava soľ olej 250 ml zeleninového vývaru 1 KL maizeny petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

ku cestovinkám.
postup:
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme posekaný cesnak, pásiky papriky a paradajkový pretlak. Zmes za stáleho miešania chvíľu dusíme, potom zalejeme vývarom, osolíme.
Pridáme klinčeky, škoricu a nadrobno pokrájané uhorky.
Premiešame a chvíľu povaríme.
Omáčku zahustíme maizenou rozmiešanou v troche vody, dochutíme cukrom a šťavou z citróna.

Uvaríme si v osolenej vode podľa návodu cestoviny a podávame s omáčkou.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Lenka J. (ladybirdka) ID 6432 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Kôprova omáčka



POTREBNÉ PRÍSADY

Zelený kôpor (podľa chuti, do 2 PL) 12% smotana na varenie citrónová šťava mlieko ¼ z 100 g masla v kocke polohrubá múka (na zahustenie)

POSTUP PRÍPRAVY

Spravíme si zápražku (rozpustíme maslo, po prípade s olejom + 1 PL polohrubej múky.
Dáme speniť na maslo)
Za stáleho miešania zalejeme smotanou. Miešame.
Keď zovrie nasypeme menšiu hrstku nasekaného kôpra. Osolíme. Ochutíme citrónovou šťavou. Po prípade zahustíme.

Najlepšia je s hovädzím mäsom a knedľou.
Hovädzie mäso si vyvaríme v polievke a vyberieme.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Lenka J. (ladybirdka) ID 6432 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 31.7.2010, 21:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

HRACHOVÁ OMÁČKA S GULÁŠOM



POTREBNÉ PRÍSADY

2 konzervy sterilizovaného hrachu, 1kaleráb, 2-3 mrkvy, 2PL cukru, olej, trošku soli...................na guláš : 2-3 špekáčiky, 1 cibuľa, 1PL paradajkového pretlaku, 2ČL gulášového korenia, vegeta, celé čierne korenie, voda, majoránka, solamyl, olej, voda

POSTUP PRÍPRAVY

V OBRÁZKOVOM POSTUPE....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Iveta P. (narcis26) ID 42855 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 21.6.2015, 22:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Jablková omáčka



POTREBNÉ PRÍSADY

4-5 jablk, kryštálový cukor, vanilkový cukor, citron, sladká smotana, hladká múka, maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Po ríbezlovej omáčke ( nájdete u mňa v receptoch ) je táto druhá njobľúbenejšia v našej rodine. My to máme najradšej k varenému mäsku z polievky, v ktorej varíme , zemiačky aj plnku. Vlastne, keby sa omáčka mohla variť v polievke, tak by to bol obed z jedného hrnca :)))) Dosť bolo srandy ide sa na postup, ten je veľmi jednoduchý v obrázkovom postupe.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Eva T. (Evulqa) ID 33802 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (9) posledné: 28.6.2015, 22:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

ŠPAGETY S PAPRIKOVO-ŠAMPIONOVOU OMAČKOU



POTREBNÉ PRÍSADY

350 g šampionov (keď nemate čerstvé možu byť aj v konzerve) štrvť masla, 2 červené papriky,2 lyžice hladkej múky,2,5 dlc vývaru zeleninového,1 lyžičku mletej papriky,1 lyžicku majoránu,1 lyžičku provensálskych byliniek ,200 ml sladkej smotany

POSTUP PRÍPRAVY

Šampiony pokrájame na plátky,opražíme na masle.Papriku očistíme a pokrájame na na úzke pásiky,pridáme k šampiónom a necháme dusiť,na zdusené posypeme hladkou múkou,a zriedime vývarom a necháme ešte variť za stáleho miešania 5-8 minút.Omáčku ochutíme koreninami a bylinkami a zriedime ju smotanou,a necháme zovrieť a vypneme.Hotové podavame k špagetám,alebo hocijakim cestovinám.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

zuzana g. (gozurka) ID 28918 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 28.6.2015, 21:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

majonéze



POTREBNÉ PRÍSADY

na 1 vajce- uvarené na tvrdo 1 dcl mlieka pasteriované 1 kslá uhorka, 1 cibula, olej horčica sol, korenie, vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

Vajce uvarené natvrdo ošúpeme nakrájame do mixéra, pridáme 1 dcl mlieka spolu mixujeme, potom prídavame postupne cibulu, uhorku, horčicu, všetko spolu zmixujeme počas mixovanie pomaly lejeme olej.Oleja dáme podla toho akú hustú chceme mať majonézu. Ochutíme solou, vegetou a mletým čiernym korením.Netreba zabudnúť na to, že ingrediencie musia mať rovnakú teplotu, inak sa može stať, že sa majonéza odsekne.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Katarina K. (tutumutu) ID 22617 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 152 (zobrazuje sa 111-120)<< predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu