. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 5.837 (zobrazuje sa 111-120)<< predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17,.,584 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Punčové rezy



POTREBNÉ PRÍSADY

Biely plát ( pečený v hlbokom plechu) : 15 vajec , 300g kr.cukru , 450g poloh.múky , Ružový plát ( tak isto pečený v hlbokom plechu ): 8 vajec , 160g kr.cukru , 240g ph. múky , červená farba ROZVAR: 600g kr.cukru , 6dl vody Rum podľa chuti ( veľa veľa :o)) Pre deti punčová aróma POLEVA: 550g práškového cukru prevarená voda podľa potreby ( tak aby to bolo také polohusté a dalo sa rozotierať) červená farba A marmeláda ( akú kto má) na zlepenie)

POSTUP PRÍPRAVY

Pláty :

bielky vyšľahať s cukrom do husta, pridať žĺtky a ešte dobre našľaháme. Potom primiešame zľahka múku ( ja ju primiešavam rukou , aby som cítila kde sú hrčka a neubije sa tak ako varechou, alebo šľahačom)
Cesto vylejeme do hlbokého plechu ( taká klasická veľkosť) na pečiaci papier.
Pri ružovom ceste ešte pri šľahaní vajec po pridaní žĺtkov pridávam aj farbu.
Pečiem pri 150°C

Rozvar:

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 119 návštěvníkov)

Alexandra P. (Tomík) ID 7783 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (88) posledné: 26.10.2017, 8:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Dvojfarebný koláč s tvarohom a ovocím



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 2 H polohrubej múky * 1 prášok do pečiva * 1 H cukru * 0,5 H oleja * 1 vajce * 1 H mlieka * kakao a mlieko _____ Plnka: 500 g tvarohu * 2 vajcia * vanilkový cukor * cukor podľa chuti * 250 ml mlieka * vanilkový puding _____ ovocie

POSTUP PRÍPRAVY

Úžasný koláč zo stránky/www.mamincinyrecepty.cz.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 119 návštěvníkov)

Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (74) posledné: 2.12.2015, 8:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Vynikajúci tvarohový mrežovník ♥♥♥



POTREBNÉ PRÍSADY

400g hladkej múky, 100g práškového cukru, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, 2 lyžice mlieka, 1 lyžica rumu, čajová lyžička škorice, 200g tuku - HERA, 1 vajíčko, 1/2 balíčka vanilínového cukru PLNKA: 500ml mlieka, 2 lyžice cukru, 1 vanilkový puding, 250g tvarohu, slivkový lekvár, škoricový cukor, rum

POSTUP PRÍPRAVY

Múku, zmäknutý tuk, práškový cukor a vanilínový cukor zmiešame, pridáme vajíčko, mlieko a rum. Vypracujem hladké cesto, rozdelíme ho na 3 časti a dáme do chladu odpočinúť tak na 15 minút.
Pripravíme si PLNKU: Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding, do vychladnutého vmiešame tvaroh a ešte spolu dobre vyšľaháme. Jeden diel cesta rozvaľkáme a prenesieme na plech, naň rozotrieme rovnomerne tvarohovú plnku. Rozvaľkáme druhý diel cesta, pložíme ho na plnku, popicháme vidličkou a natrieme slivkovým lekvárom (do lekváru som pridala 1 škoricový cukor a 3 lyžice rumu). Tretí diel rozvaľkáme a radielkom - vlnovkou pokrájame na pásiky. Urobíme z nich mriežku a dáme upiecť. Piekla som na 180 stupňov cca 35-40min.
Je úžasný:o)
Doplním rozmer použitého plechu, je to klasika Tescoma: 26 x 38cm, hĺbka plechu cca 2,5cm a cesta je tak akurát, povedala by som že presne, lebo ak chcete na väčší z tejto dávky by to bolo málo. Pa-pa:o)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 119 návštěvníkov)

Lívia Č. (cicka76) ID 56030 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (47) posledné: 24.9.2016, 21:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Gaštanová torta - NEPEČENÁ, jednoduchá a rýchla, chutná, svieža!



POTREBNÉ PRÍSADY

1 krabica čajové sušienky Esíčka (neodporúčam nahradiť piškótami, nie je to vôbec ono), 1 maslo 125g + ak je zmes suchá a sypká pridáme aj viac, aby bola vláčna, 2 gaštanové pyré (teda 2x250g), 3 smotany na šľahanie, stužovač šľahačky (príslušné množstvo na tri šľahačky), džem alebo zaváranina najlepšie červený sladkokyslejší, ja mám najradšej jahodu ale dobrá je napríklad aj višňa, čokoláda na postrúhanie a ozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

Esíčka vysypeme do misy, rozmrvíme najemno rukami alebo niečím roztlačíme. Pridáme zmäknuté maslo, vypracujeme na hmotu. Natlačíme na spodok tortovej formy. Navrch natrieme džem alebo rozotrieme zaváraninu. Zmrznuté gaštanové pyré nahrubo nastrúhame a natlačíme do tortovej formy napevno (aby sa potom pri krájaní rez nerozsypal). Šľahačky vyšľaháme so stužovačom (nesladíme ich, môžeme ovoňať vanilkou) a hotovú šľahačku dáme do tortovej formy navrch na gaštanové pyré. Dozdobíme strúhanou čokoládou. Dáme do chladničky na cca hodinku, ak vydržíme, ak nevydržíme, podávame hneď :)))
Krásne vyzerá celkovo aj na reze a je úžasná, vynikajúca, osviežujúca, rýchla a jednoduchá na prípravu, proste skvelý zákusok nielen ku káve!
Recept mám od kamarátky L, ktorej týmto ďakujem :)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 117 návštěvníkov)

Aba F. (ababazarik) ID 18726 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (31) posledné: 19.4.2016, 13:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

REZY RAFAELO-nestačite ani odfotiť



POTREBNÉ PRÍSADY

H=AKO HRNčEK
cesto:1H PRAšKOVEHO CUKRU,1H VLAžNEHO MLIEKA,2H POLOHRUBEJ MUKY,1 PRAšOK DO PEčIVA,1/2 H OLEJA A 2 CELE VAJCIA+posypka:1/2 H PRAšKOVEHO CUKRU+1H KOKOSU+na vrch:1šLAHAčKA+čOKOLADA

POSTUP PRÍPRAVY

CESTO SPRACUJEME ZO VšETKYCH PRISAD-NALEJEME NA PLACH A hned NA VRCH CESTA EšTE PRED UPEčENIM DAME POSYPKU.UPEčIEME A EšTE ZA HORUCA NALEJEME 1 šLAHAčKU nevyšlahanu-ona sa vpije do kolača-najlepšie rama cremefine PO VYCHLADNUTI MôžME POFRKAť čOKOLADOU=mňam!!!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 116 návštěvníkov)

Zdenka B. (franti) ID 1807 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (63) posledné: 24.3.2013, 11:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

MARLENKA - takmer originál :)



POTREBNÉ PRÍSADY

Receptov je tu veeeľa, tak len pre inšpiráciu - PRE záujemcov nech sa páči postup:) recept mám dávno od kolegyne, ale mala som pocit, že ho každý pozná... potrebujeme: 100 g masla, 2PL medu, 250g práš. cukru, 2 vajcia (veľké), 1PL sódy bikarbóny, 1 lyžička octu, 600-700g hladkej múky Krém: 2 uvarené salka, 1/2 kg masla (pravého 82%) - vyšlahať, veľkosť plechu - klasika ako je el. rúrach - cca 30 x 38 cm

POSTUP PRÍPRAVY

-sódu s octom zmiešajte ak treba dokvapkajte si ocot.
-v hrnci pri miernej teplote roztopiť a vymiešať maslo, med, cukor - pridať sódu s octom - stále miešať a postupne pridať dve vajíčka - začne to hnednúť a voňať ako marlenka, keď to bude mať peknú karamelovú farbu odstaviť, vychladnutú hmotu zmiešať s múkou a vypracovať cesto.
-cesto rozdelíme na 6 častí - 5 rovnakých a jednu menšiu - vyvalkáme platy a upečieme na obrátenej strane plechu (so šiestym sa netrápte, ten sa struhá)
- pečieme kratučko pri 200 stupňoch cca 3-5 minút (treba stále kontrolovať, sú veľmi rýchlo upečené)

Pláty rovnomerne natrieme krémom, vrchný natretý plát posypeme natrúhaným šiestym plátom, zaťažiť a čakať kým zmäkne, nakoniec cikcakovo poliať čokoládou

Táto je z 5tich plátov (niekedy sa mi nechce, tak spravím iba 4, ale určite je lepšia z piatich a šesty menší postrúhať)

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 116 návštěvníkov)

Miroslava G. (Miroslava11) ID 61027 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (47) posledné: 15.2.2014, 20:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Cokoladovo-kokosove kocky



POTREBNÉ PRÍSADY

Piskota: 6 vajec, 200g kr. cukru, 250 g polohrubej muky, 1 prdopec, 1 dcl oleja, 1 dcl vody, 3 PL kakaa, trochu dzemu na potretie piskoty, papier na pecenie Kokosova plnka: 125 g Cery, 2 dcl mlieka, 200 g kr. cukru, 250 g kokosu Cokoladova plnka: 3 vajcia, 200 g kr. cukru, 2 PL kakaa, 100 g tmavej cokolady, 3 PL rumu, 1 Hera Cokoladova poleva: 100 g cokolady, 50 g Cery

POSTUP PRÍPRAVY

v obrazkovom postupe

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 115 návštěvníkov)

Adriana S. (adrika280) ID 34442 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (69) posledné: 29.12.2011, 13:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Motyliky z kysnuteho cesta



POTREBNÉ PRÍSADY

Kysnute cesto: 900 g hl. muky, 1 kocka drozdia, 1 mokka lyzicka soli,150 g krystaloveho cukru, 2 vajcia, 560 ml mlieka, 60 g rozpusteneho masla, na potretie: 1 vajicko, 1 KL cukru. Kysnute cesto som pouzila z Adkinych briosiek je uplne SUPER!!!! dam v komentari link, aby ste ho nemuseli hladat. Mozete pouzit aj svoj osvedceny recept na kysnute cesto. Plnka: 3-4 sacky skoricoveh cukru, mlete orechy a mlety mak ( kazde cca 150 g) + cukor na dochutenie, do makovej plnky mozete pridat aj postruhanu koru z citrona, asi 100 g rozpusteneho maslo na potretie cesta (pod plnku)

POSTUP PRÍPRAVY

Okrem tradicnych fankov mozu vas fasiangovy stol ozdobit aj tieto krasne vonavucke motyliky z kysnuteho cesta. Po dlhsom obdobi bol dnes u nas nadherny, sice mrazivy, slnecny den. Ked som piekla tieto motyliky, slniecko prekukalo cez moje kuchynske okno a z rury "vylietali" tieto upecene, vonave motyliky, tak to vo mne vyvolalo radostny pocit z nadchadzajucej jari. Som zvedava, ktoru domacnost navstivia tieto motyliky v nadchadzajucom obdobi... :-)))

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 115 návštěvníkov)

Adriana S. (adrika280) ID 34442 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (148) posledné: 31.3.2012, 16:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

BUCHTA HIMALÁJE



POTREBNÉ PRÍSADY

1 těsto :1 prášek do pečiva,2 hrnky hladké mouky,1 hrnek pískového cukru,1 hrnek mléka,1/2 (3/4)hrnku oleje,2 celá véjce,2 lžičky kakaa,citronová kůra. 2 těsto :2 x tvaroh (250g),1 vanilkový cukr,1 vanilkový puding,1 hrnek cukru moučka,2 celá véjce,1 hrnek mléka.

POSTUP PRÍPRAVY

První těsto :vajíčka s cukrem ušleháme do pěny postupně přídáváme olej a pak i ostatní suroviny.
Druhé těsto :opět vyšleháme vajíčka s cukrem a přidáme ostatní suroviny.....pozor toto těsto bude řídké.
Na vymazaný a vysypaný plech dáme půl prvního těsta na to nalejeme tvarohové těsto.Nahoru příjde zbytek kakaového těsta.Upečeme tak na 180°C asi tak 30-40 minut....nevím přesně já peču vždy od oka.Píchám špejli či už je buchta upečená.
NECHÁME JI POŘÁDNĚ VYCHLADNOUT,PO UPEČENÍ BUDE TVAROH TROŠIČKU MĚKČÍ,ALE PO VYCHLADNUTÍ BUDE MNAMKY

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 113 návštěvníkov)

Gabriela L. (barbinka1) ID 60774 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (82) posledné: 13.1.2013, 19:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Trojfarebná pudingová bábovka



POTREBNÉ PRÍSADY

5 vajec, 1,5 dcl oleja, 2 dcl kryšt.cukru, 1/2 prášku do pečiva a 3 rôzne pudingy ( ja som použila malinový, banánový a čokoládový ) Puding použijeme nevarený, čiže prášok namiesto múky.

POSTUP PRÍPRAVY

Je to nenáročný a veľmi chutný múčnik. Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme olej a prášok do pečiva, postupne zašľaháme ( už ručne ) sneh z bielkov. Zmes si rozdelíme do troch misiek a do každej pridáme iný pudingový prášok. Potom jednu po druhej nalejeme do formy a upečieme. Hotovo...Dobrú chuť. U nás " pukla" hneď celá :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 112 návštěvníkov)

Katarína P. (Kitty) ID 3988 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (68) posledné: 22.1.2017, 15:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 5.837 (zobrazuje sa 111-120)<< predošlé 1,.,7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17,.,584 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu