. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.149 (zobrazuje sa 1141-1149)<< predošlé 1,.,110, 111, 112, 113, 114, 115

POLIEVKY

tekvicová polievka so zázvorom



POTREBNÉ PRÍSADY

akakolvek tekvica alebo cuketa, domáci masovy vývar, zazvor, cesnak.

POSTUP PRÍPRAVY

vo vývare kratko povarime na male kusky pokrajanu tekvicu, na tanier si nachstame nastruhany kusok zazvoru a cesnaku a zalejeme hotovou polievkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Martina K. (Martina46) ID 31472 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Kyslá šampiňónová polievka s ryžou



POTREBNÉ PRÍSADY

čerstvé šampiňóny, maslo, šťava z kyslej kapusty, ryža, soľ, korenie, bobkový list

POSTUP PRÍPRAVY

Očistené šampiňóny pokrájame na tenké plátky a opečieme v hrnci na troche masla. Zalejeme šťavou z kyslej kapusty (2 dcl- podľa chuti a podľa množstva), vodou, pridáme premytú ryžu, bobkový list, soľ, korenie a varíme, kým ryža nezmäkne.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Zuzana Č. (zu.z.ka) ID 278908 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

ŠPENÁTOVÁ OMÁČKA (polievka)



POTREBNÉ PRÍSADY

cca 250 g špenátu, pol l plnotučneho mlieka, 30 ml šlahačkovej smotany, 8 stručikov cesnaku, sol, čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Táto omáčka je veľmi rýchla a jednoduchá. Prísady a gramáž jsú približné, riaďte sa svojim chuťovými bunkami:)

Najskôr zohrejem v hrnci trošku oleja, naň položím mrazený špenát, zalejem tak aby bol vodou zakrytý. Hneď pridám rozpučený cesnak, sol aj korenie. Keď je špenát udusený, prilejem mlieko, chvílu povarím a rozmixujem. Potom pridám šlahačkovú smotanu. Povarím.

Mne to vyšlo cca na 1,5 litra omáčky. Všetkého môžete pridať trošku viac, podla toho či je omáčka riedka, hustá.

Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Hana D. (sharmana) ID 135570 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Minestrone alla Milanese



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/09/minestrone-alla-milanese.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:2 PL olivoveho oleja
30g masla
120g pancetty (alebo slaniny)
2 cibule ,nakrajane
4 -5 listkov salvie (potrhane na mensie kusky )
1 PL na drobno nakrajaneho petrzlenu
2 struciky cesnaku,nakrajane na drobno
2 mrkvy,nakrajane

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 5.9.2014, 13:11 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Zelerova polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/03/zelerova-polievka.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:75g masla
1 PL olivoveho oleja
250g zelerovych stonkov,nakrajane na mensie kusky
100g nakrajanej cibule
100g nakrajaneho zemiaku
1 liter kuracieho vyvaru
sol,cierne korenie
Postup:V masle a oleji si podusime cibulu a zelerove stonky 10 minut a prikryjeme pokrievkou.Ale davajte si pozor aby vam zelenina nezhnedla.Pridame zemiak.Premiesame a pridame vyvar.Privedieme k varu a znizime plamen na najnizsie.Nechame bublat 30 minut.Ked je polievka hotova rozmixujeme si ju do hladka ponornym mixerom.Ja som si do svojho taniera pridala aj trosku smotany !

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 8.3.2015, 10:12 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Polievka z Hokaidó tekvice (Vajdó-Hokaidó :-) )



POTREBNÉ PRÍSADY

1 tekvička Hokaidó 1 kelímok sladkej smotany soľ muškátový oriešok mleté čierne korenie 1 stredná cibuľa 2 PL oliv. oleja 2 strúčiky cesnaku 1 krajec chleba tekvicový olej tekvicové jadierka

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu ošúpeme, pokrájame a speníme na oleji. Prihodíme kocky tekvice a osolíme, prihodíme trocha mletého čierneho korenia a chvíľu restujeme za stáleho miešania.
Potom tekvicu podlejeme vodou alebo vývarom a prikryté dusíme domäkka. Behom 15 minút by mala byť tekvička mäkká. Odstavíme.
Ponorným mixérom tekvicu rozmašírujeme na kašu, dáme späť na horák a do vriacej vlejeme smotanu. Ja ju zvyknem ešte trocha nariediť mliekom, podľa úvahy a želanej hustoty môžeme priliať ešte ďalší vývar.
Postrúhame ždibec muškátového orieška a pridáme do polievky, ktorú ešte trocha povaríme.

V panvici opečieme na troche oleja krajec chleba, ku koncu pridáme zopár tekvicových jadierok a tiež ich narýchlo opečieme. Hrianku potrieme cesnakom a pokrájame. Vkladáme do polievky pri servírovaní, posypeme opečenými jadierkami a pokvapkáme tekvicovým olejom. Mňam! :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Krémová kalerábová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

4 mladé kaleráby, 4 červené cibule, zeleninový bujon, šlahačka, mčk, prípadne soľ podla chuti..

POSTUP PRÍPRAVY

Kaleráby ošúpeme nakrájame na kocky pridáme na vačšie kocky pokrájané cibule, kocku zeleninového bujonu...zalejeme vodou len niečo máličko nad zeleninu...varíme takmer do makka...pridáme šlahačkovú smotnanu 200 - 250 ml..pridáme mčk a necháme spolu prevariť kým je kaleráb makky...po dovarení dohladka rozmixujeme ponorným mixérom...na zjemnenie možme pridať kúsok masla...prípadne dosoliť polievočku podla chuti...ja nabudúce pridám asi aj pár strúčikov cesnaku..
polievku môžeme podávať s kalerábom nakrájaným napríklad na tenučké hranolky osmazenom na masle...dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Lucia P. (Luzla1) ID 58386 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 27.2.2017, 22:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Rukolová polievka...



POTREBNÉ PRÍSADY

Keď sa mi do rúk dostal tento recept, bola som skeptická... u nás šalátové polievky majú "stopku", pretože ich nikto nemá rád. Ale keďže bola jednoduchá nielen na suroviny, ale aj na prípravu... nedalo mi nevyskúšať ju. Bola som milo prekvapená chuťou a dostala sa natrvalo do môjho receptára.

POSTUP PRÍPRAVY

1 balenie rukoly /asi 125g/, 200ml smotany na šľahanie, 2 PL hladkej múky, 1 kocka zeleninového bujónu, soľ, olej, asi 1,5l vody... krutóny do polievky.





Na troške oleja si osmažíme múku, zalejeme asi polovicou vody, dáme rozpustiť bujón, osolíme a povaríme. Rukolu opláchneme a vložíme do vriacej polievky, prilejeme smotanu a necháme povariť cca 2 minúty. Potom polievku rozmixujeme ponorným mixérom a môžeme sa do nej pustiť. Ľahká, letná, nenáročná na čas, prípravu, suroviny... a pritom chutí výborne.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Zeleninovú polievku s vajcom a zemiakovými haluškami



POTREBNÉ PRÍSADY

1 veľkú cibuľurn2 mrkvyrn2 zemiakyrn1 lyžicu olejarn1 liter zeleninovej vývarurn1 lyžicu majoránkyrnsoľ a korenie podľa chutirn4 vajciarnrnNa zemiakové halušky budete potrebovať:rnrn500 g zemiakov (olúpaných a nakrájaných na menšie kúsky)rn200 g hladkej múkyrn1 vajcernsoľ a korenie podľa chuti

POSTUP PRÍPRAVY

Na polievku budete potrebovať:rnrnrnPostup:rnrnV hrnci rozohrejte olej a orestujte na ňom nasekanú cibuľu.rnPridajte nakrájané mrkvu a zemiaky a orestujte ich spolu asi 5 minút.rnPridajte majoránku a zeleninový vývar.rnDajte variť 20-30 minút, kým zelenina nie je mäkká.rnVajcia rozbierte do hrnca s polievkou a za neustáleho miešania nechajte zovrieť.rnZnižte teplotu a varíme ďalších 5 minút.rnNa bramborové halušky:rnrnZemiaky uvaríme v osolenej vode, necháme ich trochu vychladnúť.rnZemiaky pretlačíme alebo rozmixujeme do hladka.rnDo zemiakovej hmoty pridáme vajce, múku, soľ a korenie.rnZ hmoty vytvoríme halušky a vložíme ich do osolenej vriacej vody, kde ich necháme variť cca 5 minút.rnHalušky odkvapkáme a pridáme do polievky. Podávame.rnDúfam, že vám tento recept pomôže! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Evka D. (Evka Dubrovská) ID 336220 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 24.4.2023, 18:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.149 (zobrazuje sa 1141-1149)<< predošlé 1,.,110, 111, 112, 113, 114, 115
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu