. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Maria P. (teleflex) ID 105501
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.7.2009
Naposledy: 28.3.2024 12:53
Aktualizácia: 29.9.2018 12:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 40
RODINNÉ FOTOGRAFIE 531
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 1149
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.149 (zobrazuje sa 1111-1120)<< predošlé 1,.,107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115 ďalšie >>

TORTY

Našej Veronike k meninám...


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Bielkový orechový korpus, kávová a čokoládová plnka, poťah a ozdoby MMF, váha 3,7 kg.

POSTUP PRÍPRAVY

:-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (8) posledné: 7.2.2011, 18:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Ľalie v kvetináči...


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

...k narodeninám...

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

KOMENTÁRE (10) posledné: 7.3.2011, 21:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Tri princezničky k tretím narodkám mojej dcérky.


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

xxx

POSTUP PRÍPRAVY

xxx

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (19) posledné: 12.10.2012, 13:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Snehové tyčinky - rýchly a jednoduchý receptík...



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento receptík používam vždy, keď mi zvýšia bielky alebo sa mi nechce nad horúcou parou šľahať...:-) 390g kryštálového cukru, 100g práškového cukru, 200g /asi 10/ bielkov, trošku vody. Bielky a 2/3 kryštálového cukru ušľaháme dotuha. 1/3 kryštálového cukru a trošku vody /ani nie toľko, aby bol cukor vodou "zakrytý", stačí, aby trošku navlhol/ dáme variť. Postupne sa voda odparuje a nám sa uvarí hustý sirup. /Keď trošku kvapneme na tanierik a lyžičku dvíhame od tanierika, mala by sa tvoriť nitka - vtedy má tú správnu konzistenciu./ Ešte horúci sirup opatrne za stáleho šľahania vlievame do tuhého snehu. Šľaháme takmer do vychladnutia. Keď je masa vlažná /netrvá to dlho/, prisypeme preosiaty práškový cukor. Na plech vystlaný papierom na pečenie striekame tyčinky a následne ich dáme sušiť - 130 stupňov, 30- 45 minút. Vychladnuté tyčinky naplníme, po dve spojíme a pofŕkame čokoládou.

POSTUP PRÍPRAVY

KRÉM. 4 dl mlieka, 3 Zlaté klasy, 1 vanilínový cukor, 6 pl kryštálového cukru, 150g masla, 150g margarínu, 70g kakaa, 200g práškového cukru. Mlieko uvaríme s cukrom, vanilínovým cukrom a Zlatým klasom a necháme vychladnúť. Maslo, margarín, kakao a cukor vyšľaháme a postupne všľaháme aj vychladnutý puding.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (16) posledné: 13.9.2015, 18:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Lagúna rezy...



POTREBNÉ PRÍSADY

/Receptík mám od Karmelky/ Upiecť dva pláty: na jeden potrebujeme 110g kryštálového cukru, 110g polohrubej múky, 1/2 kypriaceho prášku, 1 vrchovatá PL kakaa, 6 vajec a 6 PL horúcej vody

POSTUP PRÍPRAVY

Plnka č.1: 500ml šľahačkovej smotany, 1 dezert "morské plody" - smotanu opatrne zahrievať a pridať dezert, nechať za stáleho miešania rozpustiť a keď začne jemne bublať odstavíme a necháme vychladnúť. Potom necháme v chlade 8 - 12 hodín. Následne vyšľaháme dotuha...\r\n\r\nPlnka č.2: 800ml mlieka a 3 Zlaté klasy uvaríme, necháme vychladnúť a vyšľaháme s 200g práškového cukru a 1 a 1/2 Palmarínu.\r\n\r\nOkrem toho potrebujeme 1 a 1/2 balíčka kakaových piškót, uvarené kapučíno /ja som použila smotanové, ale v podstate je jedno aká príchuť/, 200g bielej čokolády a 50 g Cery\r\n\r\nNa vychladnutý spodný plát natrieme 3/4 plnky č.2 /biela/, poukladáme piškóty namočené do kapučína, natrieme plnku č.1/z morských plodov/, priložíme druhý vychladnutý plát, potrieme zvyškom plnky č.2 /biela/ a polejeme bielou polevou - /biela čokoláda + Cera - spolu roztopiť/.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (50) posledné: 4.8.2014, 14:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Frutina rezy.



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 5 vajec, 120g polohrubej múky, 120g kryštálového cukru, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 2 PL kakaa, múka a olej na vymastenie a vysypanie plechu...

POSTUP PRÍPRAVY

Oddelíme si žĺtka od bielkov, vyšľaháme bielka na tuhý sneh, žĺtka vyšľaháme s cukrom dotuha a striedavo primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom a sneh z bielkov. Rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme na 180 stupňov. Po upečení necháme vychladnúť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 17.1.2011, 16:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Citrónové rezy.



POTREBNÉ PRÍSADY

3 piškóty - na jeden potrebujeme: 4 vajcia, 4 PL polohrubej múky, 4 PL práškového cukru, 1ČL kypriaceho prášku, 1 PL oleja, štipka soli...Krém: 400 ml mlieka, 4 PL hladkej múky, 3 žĺtka, 320 g masla alebo margarínu, 280 g práškového cukru, šťava a kôra z 2 citrónov...1 dcl citrónového sirupu rozriedeného s troškou vody...Poleva:200g práškového cukru, 2 PL mlieka, 2 PL citrónovej šťavy - všetko spolu dohladka vymiešať...

POSTUP PRÍPRAVY

Žĺtka oddelíme od bielkov, z bielkov a soli ušľaháme tuhý sneh, žĺtka vyšľaháme s práškovým cukrom a olejom a postupne k nim primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a sneh z bielkov. Pečieme na papieri na pečenie, na 180 stupňov asi 15 minút. Takto upečieme 3 piškóty a necháme ich vychladnúť.



Krém: z mlieka, žĺtkov a múky si uvaríme hustý krém a necháme vychladnúť. Maslo alebo margarín vyšľaháme s cukrom a po častiach v šľaháme vychladnutý krém. Nakoniec všľaháme šťavu a kôru s citrónov.



Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (12) posledné: 22.12.2015, 12:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Marcipánky...



POTREBNÉ PRÍSADY

Receptík mám od vavan, ale som si ho trošku upravila:-)...Koliesko = nepravý marcipán: 200g sušeného mlieka, 40 ml vody - ale treba dávkovať postupne, 1 čl oleja Všetko spolu spracujeme na hladkú a nelepivú hmotu, ktorú rozvaľkáme na doske posypanej práškovým cukrom a nakrájame na pásiky. Ti potom ovinieme okolo pohárika alebo okrúhlej formičky, konce potrieme vodou, zlepíme a dáme na plech na 1-2 dni vyschnúť. ja neodporúčam dlhšie, pretože sú potom veľmi tvrdé a ťažko sa jedia... Potom si upečieme piškótu: 4 vajcia, 4 PL polohrubej múky, štipka soli, na hrot noža kypriaceho prášku. Žĺtky oddelíme od bielkov, vyšľaháme s cukrom, bielka vyšľaháme so soľou a postupne k žĺtkom pridávame sneh z bielkov striedavo s múkou zmiešanou s kypriacim práškom. Pečieme na 180 stupňov do zlata. Z vychladnutej piškóty vykrajujeme kolieska pohárikom alebo formičkou, okolo ktorej sme ovíjali pásik z marcipánu. Koliesko piškóty vložíme do kolieska z marcipánu a plníme ...

POSTUP PRÍPRAVY

Plnka č.1- čokoládová: /najlepšie je robiť si ju v deň, keď si robíme kolieska z marcipánu/ 250 ml šľahačkovej smotany, 100 g kryštálového cukru, 50 g kakaa, 50 g varovej čokolády dáme spolu variť, po vychladnutí dáme na noc do chladničky a na druhý deň plnku vyšľaháme do tuha.
Plnka č.2- kávová: 3 dcl mlieka, 1 vanilkový puding, 1 vanilínový cukor, 1 Pl zomletej kávy, 100-150g práškového cukru a 150g masla. Mlieko si rozdelíme na dve polovice, do jednej vmiešame vanilínový cukor a kávu. Dáme variť. Do druhej polovice si vmiešame puding a vlejeme do vriaceho mlieka. Uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť. /Ja si povrch posypem časťou práškového cukru, aby sa nevytvorila "koža" a potom si to spolu s týmto cukrom vyšľahám/. Maslo vymiešame s cukrom a po častiach všľaháme vychladnutý puding. Plníme cukrárskym vreckom tak, že dookola kolieska /z vnútornej strany/ si nastriekame čokoládovú plnku a do voľného stredu i nastriekame kávovú plnku. /Ak by sme to urobili opačne, marcipán s začne "topiť"./ Povrch zarovnáme a polejeme čokoládou. Necháme stuhnúť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 12.1.2011, 13:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR

CUKROVINKY

Čokoládové a jogurtové muffiny...



POTREBNÉ PRÍSADY

Čokoládové mafiny: 200g smotanovej čokolády, 100g masla, 200 ml mlieka, 1 vajce, 180 g kyslej smotany, 70g práškového cukru, 140g polohrubej múky, 140g hladkej múky, 1 PL maizeny, 3 PL kakaa, 2 čl kypriaceho prášku, štipka soli Postup: Obe múky zmiešame so soľou, kypriacim práškom, maizenou a kakaom. 170 g čokolády nasekáme a zvyšok čokolády rozpustíme s maslom. Mlieko rozšľaháme s vajcom, kyslou smotanou, cukrom a nalejeme do múčnej zmesi spolu s roztopenou čokoládou. Primiešame aj nasekanú čokoládu. Naplníme košíky na mafiny do 2/3 a pečieme na 180 stupňov 20-25 minút.

POSTUP PRÍPRAVY

Jogurtové mafiny: 80g práškového cukru, 80g hladkej múky, 120g polohrubej múky, 1 vajce, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, 1 malý biely jogurt, 50 ml oleja, za hrsť horkej nasekanej čokolády, 1 hrsť nasekaných orechov, 1 hrsť hrozienok
Postup: Cukor, obe múky, kypriaci prášok, olej a vajce dobre vymiešame. Vmiešame jogurt, potom nasekané orechy, čokoládu a hrozienka. Premiešame a plníme do košíkov na mafiny do 3/4 a pečieme 15 minút na 200stupňoch.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (2) posledné: 6.1.2011, 20:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Taliansky makový zákusok.



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto. 5 žĺtkov, 150g práškového cukru, vanilínový cukor, 120g masla, 250g polohrubej múky, 2,5 dl mlieka, 1 kypriaci prášok. Plnka: 250g pomletého maku, 50g hrozienok, 50g práškového cukru, 1 PL oleja, 2,5 dl vriaceho mlieka Sneh: 5 bielkov, 200g práškového cukru...

POSTUP PRÍPRAVY

Vymiešame žĺtky, maslo, vanilínový a práškový cukor dopenista...primiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom a mlieko. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme na 150 stupňov, keď je cesto dopoly upečené, navrstvíme plnku a lyžicou naukladáme sneh. Pečieme, kým sneh nie je navrchu zlatavý a jemne suchý...Koláčik je dobre šťavnatý...\r\nPlnka: mak zmiešame s cukrom a hrozienkami a zalejeme vriacim mliekom...\r\nSneh: bielky vyšľaháme dotuha a došľaháme cukor...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.149 (zobrazuje sa 1111-1120)<< predošlé 1,.,107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu