Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Maria P. (teleflex) ID 105501 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)
Snehové tyčinky - rýchly a jednoduchý receptík...
[ recept č. 36562 zo dňa 22.1.2011 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Tento receptík používam vždy, keď mi zvýšia bielky alebo sa mi nechce nad horúcou parou šľahať...:-) 390g kryštálového cukru, 100g práškového cukru, 200g /asi 10/ bielkov, trošku vody. Bielky a 2/3 kryštálového cukru ušľaháme dotuha. 1/3 kryštálového cukru a trošku vody /ani nie toľko, aby bol cukor vodou "zakrytý", stačí, aby trošku navlhol/ dáme variť. Postupne sa voda odparuje a nám sa uvarí hustý sirup. /Keď trošku kvapneme na tanierik a lyžičku dvíhame od tanierika, mala by sa tvoriť nitka - vtedy má tú správnu konzistenciu./ Ešte horúci sirup opatrne za stáleho šľahania vlievame do tuhého snehu. Šľaháme takmer do vychladnutia. Keď je masa vlažná /netrvá to dlho/, prisypeme preosiaty práškový cukor. Na plech vystlaný papierom na pečenie striekame tyčinky a následne ich dáme sušiť - 130 stupňov, 30- 45 minút. Vychladnuté tyčinky naplníme, po dve spojíme a pofŕkame čokoládou.
POSTUP PRÍPRAVY
KRÉM. 4 dl mlieka, 3 Zlaté klasy, 1 vanilínový cukor, 6 pl kryštálového cukru, 150g masla, 150g margarínu, 70g kakaa, 200g práškového cukru. Mlieko uvaríme s cukrom, vanilínovým cukrom a Zlatým klasom a necháme vychladnúť. Maslo, margarín, kakao a cukor vyšľaháme a postupne všľaháme aj vychladnutý puding. |
 | slavka b. (slawi75) ID 113183 (13.9.2015, 10:45) |
Ziadna muka super pre nas  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (25.1.2011, 16:29) |
je neviem,ja sa toho snehu bojím Mne sa to určite rozleje Vyskúšam a dám vedieť.Ale takéto krááásne ich určite mať nebudem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (25.1.2011, 17:07) |
Sylvika nemáš sa čoho báť, určite to zvládneš , fígeľ je v tom nedať do sirupu veľa vody a nechať to riadne zhustnúť - tak aby sa ťahalo...A tie moje nie sú vôbec krásne, robila som ich len tak narýchlo, keďže mi vystali bielky a naši takéto ľúbia  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (23.1.2011, 23:30) |
Len smelo do toho, dadka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (23.1.2011, 21:13) |
Marienka tieto si chodím kupovať, keď ma honí mlsná, musím sa odhodlať si ich upiecť sama , vďaka za receptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (23.1.2011, 23:29) |
Za málo, Ivetka , veď aj ja sa inšpirujem Tvojimi receptíkmi a budem držať palce, aby sa podarili na prvý šup  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (23.1.2011, 15:09) |
ďakujem Monika  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (23.1.2011, 15:08) |
ďakujem, Ivetka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana R. (jenny56) ID 50161 (23.1.2011, 8:54) |
Majka, tak tieto určite urobím, hľadala som niečo takéto už dlho lebo nemám odvahu na penovú tortu a toto je veľmi dobrá náhrada. Super, sú krásne a určite mňam.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (23.1.2011, 15:08) |
Janka, fakt odporúčam. Toto boli prvé snehové, ktoré som mala odvahu vyskúšať a odvtedy, keď ich robím, môžem sa spoľahnúť: aj sa vydaria a aj pekne vysušia a navyše, žiadna piplačka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (23.1.2011, 2:44) |
toto mi nerobte...ja som v práci...vyzerajú bohovsky!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (23.1.2011, 15:06) |
Ďakujem, Anka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |