. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY

Petra G. (Pat) ID 9688
.
mimibazar.sk/pat
Oblasť: Zvolen
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 30.12.2006
Naposledy: 27.4.2024 8:42 DNES
Aktualizácia: 27.4.2024 8:42 DNES
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 11|2
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 573
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 104
NÁVODY 14
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 104 (zobrazuje sa 101-104)<< predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11

SLADKÉ JEDLÁ

Šišky plnené makom a jablkami



POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 kg hladkej múky, štipka soli, 2,5dl mlieka, 1 vajce, 50g roztopeného masla alebo oleja, trochu kryštálového cukru, 1/2 kocky droždia.
Plnka: 2-3 postrúhané jablká, 150g mletého maku, práškový cukor podľa chuti a ja pridávam niekoľko lyžíc ľubovolného lekváru, škoricu a badyán

POSTUP PRÍPRAVY

Zmiešame teplé mlieko, vajce, cukor, olej a droždie. Vylejeme to do osolenej múky vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť. Cesto potom vyvaľkáme, pokrájame na obdĺžniky (cca 24). Do stredu každého dáme plnku, preložíme na polovicu a okraje postláčame. Vyprážame v horúcom oleji a potom obaľujeme práškovým cukrom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (8) posledné: 14.2.2010, 19:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Ružová torta



POTREBNÉ PRÍSADY

120g polohrubej múky, 120g práškového cukru, štipku prášku do pečina, 2PL oleja, 2PL vody, 6 vajec, vrecúško piškót, jahodový džemSmotanová zmes: tri 250-gramové kyslé smotany, 100g práškového cukru, 1 želatína, 100ml vodyNa zdobenie: 1 želatína, jahodový kompót, 250ml šľahačky, červená potravinárska farba

POSTUP PRÍPRAVY

K vyšľahaným žĺtkom pridáme práškový cukor, vodu, múku, prášok do pečiva a olej. Zo zmesi pripravíme cesto na korpus a plát. Nakoniec do nej vmiešame sneh z bielkov. Jednu časť cesta vylejeme na plech. Po upečení potrieme jahodovým džemom a stočíme do rolády. Druhú časť cesta vylejeme do tortovej formy. Korpus po upečení tiež natrieme jahodovým džemom a poukladáme naň jahodový kompót. Toto zalejeme 1/3 smotanovej zmesi. Tú si pripravíme z troch kyslých smotán s práškovým cukrom a teplej želatíny. Na túto vrstvu poukladáme piškóty a zalejeme 2/3 smotanovej zmesi. Zas dáme piškóty a zvyšok smotanového krému. Tortu necháme stuhnúť v chladničke a potom na ňu naukladáme polcentimetrové plátky džemovej rolády (ešte nám z nej aj zostane... :o) ). Nakoniec tortu zalejeme želatínou, ozdobíme šľahačkou vymiešanou s červenou potravinárskou farbou a jahodami.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (1) posledné: 13.12.2007, 13:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Voňavý zimný jablkový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto :1 kelímok (200ml) bieleho jogurtu, 2 vajcia, 1 polievková lyžica oleja, 1 a 1/2 kelímku polohrubej múky, 1 kypriaci prášok, 3/4 kelímku kryštálové cukru, citrónová kôra, 1 kávová lyžička perníkového korenia,
4-5 jabĺk
Perníková posýpka: 6 polievkových lyžíc (PL) kryštálového cukru, 6 PL strúhaných medovníkov (najlepšie je originál perník na strúhanie, ale je problém ho zohnať), 50g masla

POSTUP PRÍPRAVY

Vymiešame suroviny na cesto, vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto rovnomerne poukladáme krížalky jabĺk a psypeme pripravenou perníkovou posýpkou. Pečieme pri teplote 180°C 25-30 minút.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (3) posledné: 25.12.2013, 9:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Torta na krstiny



POTREBNÉ PRÍSADY

20g želatíny,4dl mlieka,1/2 masla,2 tvarohy,1 vanilkový cukor,125g práškového cukru,piškóty,2 kompóty - podľa chuti, ja som dala jahodový a broskyňový

POSTUP PRÍPRAVY

Tortu som "odkukala" z fotoalbumov na MK a pod tou kopou šľahačky je naša obľúbená nepečená tvarohovo-želatínová torta.
Želatínu si pripravíme podľa návodu v časti mlieka. Všetky suroviny okrem piškót a kompótov rozmixujeme. Tortovú formu vystelieme alobalom, na dno dáme vrstvu piškót, ktoré namáčame v kompótovej šťave, ďalej dáme vrstvu kompótového ovocia, zalejeme časťou tvarohovej hmoty...rovnako pokračujeme ďalej. Necháme postáť niekoľko hodín v chladničke, najlepšie celú noc.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (13) posledné: 5.11.2011, 12:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 104 (zobrazuje sa 101-104)<< predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu