. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > TORTY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.895 (zobrazuje sa 101-110)<< predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,190 ďalšie >>

TORTY

Lahodná torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto som robila podľa pani Mirka M. (Myrca) ID 22115, ale upravené pre väčšiu formu: Cesto: (korpus o priemere 28cm) 6 vajec 360g pr. cukru 2,25 dl oleja 150ml vriacej vody 375g hl. muky 1,5 pr. do peciva (cca 20g) 2PL kakaa ...................................................................................................................................PLNKA: (recept som mala na kopec plnky, mne vystačila polovica, takže kto ako má rád) ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Veľká dávka plnky: 2 Zlaté klasy 8 polievkových lyžíc cukru 7 dcl mlieka 500g tvarohu (jemný je najlepší) 2 šľahačkové smotany 1 želatínový stužovač ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: Malá dávka plnky 1 Zlatý klas 3,5dcl mlieka 4lyžice cukru 250g tvarohu (z Kauflandu vo vaničke je dobrý) 250 ml šľahačkovej smotany ................................................. jahodový džem, varová čokoláda + Hera,trošku oleja a lyžička kakaa ................................................................Použila som : mrazené lesné ovocie, super sú tiež zavarané jahody, mandarinky, broskyne, no to lesné ovocie je najlepšie....

POSTUP PRÍPRAVY

Korpus som robila podľa pani Mirky http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=17879.

Formu som si vystlala papierom na pečenie. Dávala som ako pani MIrka do stredu 2 polievkové lyžice bielej hmoty a 1 lyžica na to kakaovej hmoty...takto som to všetko davala do stredu na jedno miesto. Netriasla, keď som všetko cesto dala do formy, opatrne som vložila do rúry....Potom som cesto popichala...no stale sa mi robil kráter....to nevadí, potom som to dala dole a zatlačila, pekne sa to dalo do seba....

Hrubšou nitkou som už vychladnuté cesto rozrezala na 3 časti.

PLNKA -
Uvarila som si hustý puding, nechala som ho riadne vychladnúť. Do neho som zamiešala tvaroch.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov)

Hana K. (margarretka) ID 2317 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 15.1.2012, 20:44 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

kvetinky - ozdôbky na tortu



POTREBNÉ PRÍSADY

fondantod: Martina P. (Mata74) ID 9033,
potr.farby

POSTUP PRÍPRAVY

inšpirácia

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 33 návštěvníkov)

Eva T. (volcanic) ID 33603 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (24) posledné: 14.11.2009, 16:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Návod na prípravu MARSHMALLOW ako marcipán



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento receptík je už pridaný medzi receptami tu na MMB len som našla postup formou videa, kde sa dá pozrieť postup a tak isto aj veľmi pekné návody na zdobenie tortičiek pre vašich miláčikov.

POSTUP PRÍPRAVY

Postup prípravy nájdete: http://uk.youtube.com/watch?v=m344aukHKxM

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)

Zuzana F. (Hana3) ID 2214 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 10.4.2009, 7:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Moja trasená torta



POTREBNÉ PRÍSADY

PRVÝ KRÉM - 1 šľahačková smotana, 2 biele smotanové jogurty (spolu 300g), 2 ks puding Oetker Olé vanilkové, 2 mandarínkové kompóty (varianta - 1 ananásový kompót), 1 vanilkový cukor, okrúhle piškóty. * * * * * * * * * * DRUHÝ KRÉM - 400g kyslej smotany, 1 biely smotanový jogurt (150g), 1 vanilkový cukor, 1 KL kakaa - môže byť aj viac, kto má ako rád, okrúhle piškóty, čerstvé jahody

POSTUP PRÍPRAVY

Viem, že takýto recept sa tu už nachádza, ale ja ho robím trošku inak a tak sa s Vami o moju variantu rada podelím. Konečne začalo teplo a tak nastáva čas takýchto studených osviežujúcich receptov, ktoré máme veľmi radi a konečne mám aj prvé jahody, tak mi ich bolo ľúto nejako tepelne spracovať, tak som ich dala navrch torty ako ozdobu, ináč tam nemusí byť žiadne ovocie, dávam tam len ten smotanový krém, ktorý ešte zvyknem posypať Grankom alebo čokoládou.

Do okrúhlej formy naukladáme piškóty a natrieme na ne prvý krém, ktorý si pripravíme trasením vo vhodnej nádobe z uvedených surovín. Naň poukladám zase piškóty, ideálne by boli hnedé, ale nemala som po ruke. Smotanu, jogurt, cukor a kakao vymiešame metličkou a natrieme na piškóty, poukladáme jahody a dáme aspoň do druhého dňa tuhnúť, dovtedy piškóty zmäknú, namiesto nich sa môže použiť klasické piškótové cesto. Je to vlastne spojenie dvoch receptov - trasenej a smotanovej torty.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (51) posledné: 5.9.2017, 14:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Fotopostup na kačičku + čím potieram pod poťah



POTREBNÉ PRÍSADY

korpus čokoládový stredný ovál na telo + dve polgule na loptu,alebo stredná miska anticoro ,parížska šľahačka zo 7 dcl šľahačky + 40 dkg horkej čokolády, višňový frutafil na potieranie: 15-20 dkg masla + 5 lyžíc cukru práškového + korpus z dvoch vajíčok,alebo čisté orezky(nenaplnené)

POSTUP PRÍPRAVY

nech vás nemýli to množstvo maslo v obrázkoch ja som s tým množstvom potierala 7 korpusov

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)

Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (28) posledné: 29.2.2012, 21:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Falošná BOLERO torta



POTREBNÉ PRÍSADY

Korpus: 6 bielkov,štipka soli,6 žltkov,6 pl pr.cukru,6 pl oleja,6 pl teplej vody,6 pl polohrubej muky,1/2 prášku do pečiva,2 pl kakaa Tvarohová plnka: 500 g mäkkého tvarohu,3 pl pr.cukru,1 vanilkový cukor Višnová plnka: 1 višnový (čerešnový ) kompot so štavou,asi 2-3 pl kukuričného škrobu,asi 2-3 pl cukru (podla chuti) Parížsky krém:200 ml smotany na šlahanie 33%,200 g čokolády,200 g pr.cukru,200 g masla

POSTUP PRÍPRAVY

Bielka vyšlaháme so solou .V inej miske vyšlaháme žltky s cukrom do peny,pridáme olej,vodu a zamiešame.Pridáme muku,prášok do pečiva,kakao a zašlaháme.Na koniec metličkou vmiešame sneh.Vylejeme do formy a upečieme na 180 st asi 30-35 minut.Necháme vychladnut a pripravíme si tvarohovu plnku zmixovaním tvarohu a cukrov.Dalej si urobíme višnovu alebo čerešnovu plnku: do kompotovej štavy zamiešame škrob,necháme rozpustit.Zalejeme višne v hrnci,pridáme cukor a varíme do zhustnutia.Ja som ešte pridala čerešnový sirup-asi 2 pl- na zvýraznenie chuti.Necháme vychladnut.Smotanu dáme do hrnca,pridáme nalámanu čokoládu a nechame rozpustit na miernom ohni.Vychladíme.Mäkké maslo vymiešame s cukrom a postupne zašlahávame čokoládovu masu.Korpus prerežeme na polovicu,natrieme tvarohovou plnkou,prikryjeme vrchným korpusom,na ten natrieme višnovu plnku.Na koniec navrstvíme parížsky krém,uhladíme a dáme do chladu stuhnut.Povrch môžete ozdobit šlahačkou,struhanou čokoladou alebo čoko polevou.Priemer formy je 28 cm.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)

Marta G. (Egreska) ID 53992 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (14) posledné: 21.8.2015, 7:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Malinovo jogurtová torta s bielou čokoládou...



POTREBNÉ PRÍSADY

200g malín, 2 smotanové malinové jogurty, 250 ml smotany na šľahanie, 150g bielej čokolády, 2 PL práškovej želatíny, 4 PL horúcej vody... 800ml horúcej vody, 100ml malinového sirupu, 3 PL práškovej želatíny

POSTUP PRÍPRAVY

recept na korpus - dá sa pripraviť s akýmkoľvek, aký máte obľúbený:





piškótový: 2 vajcia vyšľahať dohusta s 2 PL kryštálového cukru, pridať po 1 PL oleja a vody, prešľahať, nakoniec vmiešať 4 PL polohrubej múky zmiešanej s 1 ČL kypriaceho prášku - piecť v tortovej forme /vymastenej a múkou vysypanej/ na 180 °C, 15 min.

Zobraz viac ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (26) posledné: 26.1.2017, 13:53 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Nepečená banánová torta s parížskou šľahačkou



POTREBNÉ PRÍSADY

200-250g piškót, 100-125 g masla, asi 1 dl kompótovej šťavy, 3-4 banány, 400 ml parížskej šľahačky (robí to napríklad mliekareň KUNÍN), nastrúhanú čokoládu na dozdobenie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Tortovú formu o priemere 23 cm po bokoch vymažeme maslom a na spodok dáme papier na pečenie.
2. Piškóty dáme do igelitového sáčku a valčekom ich rozmrvíme. Rozmrvené ich presypeme do misky, kde vlejeme aj roztopené maslo a spolu to dobre premiešame. Potom pridáme toľko šťavy z kompótu, aby nám vzniklo tvarovateľné mäkkšie "cesto". (Musí to mať takú akurát konzistenciu - nesmie byť ani moc suché, ani riedke, lebo vtedy by nám dobre nestuhlo).
3. Piškótovú hmotu vysypeme do tortovej formy, rozotrieme ju a dobre ju utlačíme a uhladíme. Dobre sa to robí obrátenou stranou lyžičky. Potom to vložíme na 15-30 minút do chladničky, alebo aj mrazničky.
4. Kým máme "cesto" v chladničke, nakrájame si banány. Ja krájam na také asi 0,5 cm široké kolieska, aby banány boli v torte aj cítiť. Tie potom poukladáme na stuhnuté cesto.
5. Parížsku šľahačku dobre vyšľaháme. Vyšľahanú nalejeme na banány a pekne uhladíme.
6. Vrch torty posypeme nastrúhanou čokoládou. Dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
7. Dobrú chuť!

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 30 návštěvníkov)

Eva P. (hugino) ID 14163 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (5) posledné: 23.1.2013, 22:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Švédska mandľová torta (IKEA)



POTREBNÉ PRÍSADY

100g mandľových lupienkov 200g pomletých mandlí 4 vajka 240g cukru 100ml šľahačkovej smotany 225g mäkkého masla 20g práškového cukru

POSTUP PRÍPRAVY

Pec predhrejeme na 175 stupňov. Na plech dáme papier na pečenie a naň poukladáme 100g mandľových lupienkov a restujeme ich do zlatohneda.
oddelíme si bielko od žĺtka
žĺtka s 80g cukru a 100ml šľahačkovej smotany v jednom hrnci na nízkom ohni do krémova vyšľaháme ale nesmieme nechať variť. Potom to odoberieme z ohňa a dáme do ľadovej vody a ešte vyšľaháme.
225g mäkkého masla po malých kúsočkoch zmiešame do masy v bode 3 a necháme do studena odstáť
dva tortové plechy obložíme papierom na pečenie
Vyšľaháme bielka s cukor a primiešame 200g pomletých mandlí.
do tortovej formy s priemerom 22 cm vlejeme polovičku masy a do druhej dalšiu polovičku
plech dať na 2. mriežku od vrchu a druhy plech dať na prvú mriežku z vrchu a po 10 minútach ich vymeniť a piecť ďalších 10 minút. pri 175 stupňoch alebo 150 keď je vzduchovú rúra.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)

Gerda K. (gega) ID 23274 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (7) posledné: 28.8.2012, 23:40 | PRIDAŤ KOMENTÁR

TORTY

Ovocná torta pre Šimonka k 1.narodeninám



POTREBNÉ PRÍSADY

MRAMOROVE CESTO : 250g hladka muka **** 1. prasok do pečiva **** 4 vajicka **** 240g praskoveho cukru *** 150ml olej**** 100ml teplej vody **** kakao podla toho ako chcete mať cesto hnedé PLNKA : 1 liter mlieka, 3 zlate klasy , 6 lyžíc cukru a 500ml kyslej smotany OVOCIE NA VRCH NA TRAVU som dala kokos namočený v ananasovej štave čo mi ostala , prifarbila som ju predtým zelenou potravinárskou farbou

POSTUP PRÍPRAVY

pekný postup je tu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=6541

plnka - z mlieka ,cukru a zl.klasov urobiť husty puding,ked vychladne vmiešať kyslu smotanu

KORPUS som rozrezala na 3 časti,každu natrala lekvárom a plnkou,medzi som dala banány na spodok a na další plát ananas,celu tortu som ešte potrela lekvárom a plnkou,dookola piškoty . Na plnku hore trávu z kokosu,kviety dám v den oslavy - tie som urobila z JOJO cukríkov

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov)

Denisa L. (denisočka) ID 18948 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (13) posledné: 7.6.2009, 13:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.895 (zobrazuje sa 101-110)<< predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,190 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu