končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 150 (zobrazuje sa 101-110) | << predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ďalšie >> |
OMÁČKY |
Brusnicová omáčka...po mojom a k tomu mozzarellové guľky.POTREBNÉ PRÍSADY Možno nie je to klasická brusnicová omáčka, ale jednoducho je presne podľa mojich predstáv: 200g sušených brusníc, 100g kryštálového cukru, 300ml vody alebo brusnicovej šťavy, 1 cibuľa, nastrúhaná kôra z 1 citróna, šťava z 1 pomaranča, 200ml červeného vína, štipka mletého čierneho korenia, štipka zázvoru /ak použijem čerstvý postačí 0,5 ošúpaného koreňa nastrúhať, ak mletý tak asi 1/2 ČL/, 1ČL Solamylu POSTUP PRÍPRAVY Do hrnca dáme sušené brusnice, zasypeme cukrom, zalejeme vodou alebo brusnicovou šťavou a povaríme cca 10 minút. Cibuľu ošúpeme, nadrobno nasekáme a pridáme k brusniciam spolu s vínom a varíme ďalších 10 minút. Potom prilejeme pomarančovú šťavu, pridáme citrónovú kôru a krátko povaríme. V troške vody rozmiešame Solamyl, prilejeme k omáčke a necháme prevrieť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 10.1.2014, 18:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Omáčka Sweet chilli a paradajkyPOTREBNÉ PRÍSADY 200 g krájaných paradajok v konzerve, Červená cibuľa, Bazalka, Petržlenová vňať, Soľ, olej, 5 lyžíc sladkej chilli omáčky POSTUP PRÍPRAVY Cibuľku si pokrájame a udusíme do mäkka na oleji. Pridáme paradajky, 5 lyžíc Sladkej chilli omáčky a dusíme 10 minút tak, aby sa voda trochu odparila. Dochutíme soľou a bylinkami (my sme použili bazalku, petržlen). Podávame teplú alebo za studena k jedlám z hydiny, z bravčového mäsa, hovädzieho mäsa alebo podľa chuti k čomukoľvek. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Denis Č. (adec01) ID 164460 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 23.1.2011, 21:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Boloňská omáčkaPOTREBNÉ PRÍSADY Mleté mäso ( hovädzie-bravčové) Kečup Paradajkový pretlak Oregano Rozmarín Vegeta Olej Zeler Mrkva Červené víno ( môže,nemusí) Voda POSTUP PRÍPRAVY Do hrnca dáme olej na ktorom osmahneme mleté mäso,väčšie kúsky porozbíjame vareškou...Podlejeme vodou a dusíme cca 30 minút... Nastrúhame na trcku tak 3-4 mrkvy a 1/4 buľvového zeleru...( ja si to uľahčujem a pomixujem mrkvu aj zeler v mixéri) Túto zmes pridáme k udusenému mäsku a pridáme aj rozmarín a oregano ( nie moc ešte sa bude dochucovať nakonci) a prilejeme ešte trochu vody...necháme podusiť ďaľšiu polhodinku... Sem tam premiešať Potom pridať paradajkový pretlak a kečup,trochu podusiť a pridať vegetu podľa chuti, rozmarín, oregano,soľ... Skúsiť mäso či je mäkké, ak nie ešte podusiť... Ak je moc vody nechať odpariť vodu a doliať červené víno a ešte 10 minút povariť... Odstaviť zo sporáka... Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Petra H. (Ciaobellka) ID 314389 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 4.8.2015, 7:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Tuniaková omáčka (k cestovinám) podľa Martina :-)POTREBNÉ PRÍSADY 3 konzervy tuniaka v oleji, 1 veľká konzerva kukurice, 1 stredná cibuľa, 250 ml smotany na šľahanie, 2 tavené syry Bambino, vegeta, čierne korenie, soľ, olej POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu pokrájame na drobno a na oleji do zlatista opražíme. Pridáme všetky konzervy tuniaka a konzervu kukurice. Chvíľu opečieme a pridáme smotanu, počkáme kým sa zohreje aby sa syr dobre roztopil. Pridáme oba tavené syry a dobre zamiešame. Dochutíme čiernym korením, vegetou a soľou. Dobrú chuť. :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Katarinka B. (Katarinka Brnka) ID 210373 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 11.8.2011, 15:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Kuracie prsia zo syrovou omackouPOTREBNÉ PRÍSADY 1Kg kuracich prs,olej,sol,korenie Omacka : Kusok masla,3dc mlieka250 ml smotana na slahanie 30-33%,1strucik cesnaku,sol,korenie,vegetu,banbino v crievku,2ks karicka trojholnik,1/2pol camembert,20dkg tehla syr, POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia si umyjeme pripadne obrezeme a prekrojime kazde prso na polku. Potom ho posolime a okorenime ,ale iba tak jemnucko. Vlozime ho do panvice z vriacim olejom. Osmazime z oboch stran tak cca 5 minut aby nebolo surove...Osmazene si dam bokom na tanier. Ked uz mam vsetko maso spravene,tak do vypeku kde som robila masko vlejem 3 dc mlieko zo smotanou.Do nho si dame vsetky syry.Camembert polovicku si nastruham tak isto ako aj tehlu .Nechame to vsetko rozpustit a dochutime solou,cesnak pretlaceny,korenie a vegetu vsetko iba troska.Ja ju aj mixujem ponornym aby to bolo take kremove.Na zaver hodime kusok masielka na zjemnenie.Ked nam uz vrie tak hotovo .Dobru chut :* Najlepsie k tomu chutia opekane zemiaky... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) zuzana martináková (zetenka) ID 130725 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 17.6.2014, 12:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
majonézePOTREBNÉ PRÍSADY na 1 vajce- uvarené na tvrdo 1 dcl mlieka pasteriované 1 kslá uhorka, 1 cibula, olej horčica sol, korenie, vegeta POSTUP PRÍPRAVY Vajce uvarené natvrdo ošúpeme nakrájame do mixéra, pridáme 1 dcl mlieka spolu mixujeme, potom prídavame postupne cibulu, uhorku, horčicu, všetko spolu zmixujeme počas mixovanie pomaly lejeme olej.Oleja dáme podla toho akú hustú chceme mať majonézu. Ochutíme solou, vegetou a mletým čiernym korením.Netreba zabudnúť na to, že ingrediencie musia mať rovnakú teplotu, inak sa može stať, že sa majonéza odsekne. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Katarina K. (tutumutu) ID 22617 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
INDICKÉ CHATNI (čítaj čatný)POTREBNÉ PRÍSADY 6 jabĺk; 5 rajčín (môžu byť aj s konzervy); 5 cesnakov; 1 cibuľa; 1 lyžica horčice; štipku želírovacieho cukru; trochu octu podľa chuti; po lyžičke: kari, škorica, kardamón, zázvor, klinček a soľ. POSTUP PRÍPRAVY Do hrnca dáme asi 1 cm vody, jablká, rajčiny, cibuľu a dusíme do mäkka. Potom pretlačený cesnak, horčicu, kereniny, cukor, ocot a necháme prevrieť a naplníme do pohárov. Po vychladnutí dáme poháre do chladničky. Vydrží 3 týždne. Podáva sa k prírodným rezňom zo zemiakmi. Naše deti to ľúbia aj s hranolkami. Exotické, ale chutné. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Jana L. (jani55) ID 3214 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 28.10.2007, 9:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
bbq omackaPOTREBNÉ PRÍSADY feniklove semienka,olej cesnak,salotka,kecup,sojova omacka,hnedy cukor,med,cili papricka POSTUP PRÍPRAVY na suchej panviv si oprazime feniklove semienka,pridame nadrobno nasekany cesnak,salotku a cili.prilejeme olej,pridame kecup,sojovu omacku,cukor a med.chvilu povarime a je hotovo.touto omackou mozme potierat masko pri grilovani. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) denisa r. (belesek) ID 69182 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Paradajková omáčkaPOTREBNÉ PRÍSADY 1 ks cibuľa 2 strúčiky cesnaku 1 ks paprika 3 PL paradajkového pretlaku 2 sladkokyslé uhorky 2 klinčeky kúsok škorice cukor citrónová šťava soľ olej 250 ml zeleninového vývaru 1 KL maizeny petržlenová vňať POSTUP PRÍPRAVY ku cestovinkám. postup: Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme posekaný cesnak, pásiky papriky a paradajkový pretlak. Zmes za stáleho miešania chvíľu dusíme, potom zalejeme vývarom, osolíme. Pridáme klinčeky, škoricu a nadrobno pokrájané uhorky. Premiešame a chvíľu povaríme. Omáčku zahustíme maizenou rozmiešanou v troche vody, dochutíme cukrom a šťavou z citróna. Uvaríme si v osolenej vode podľa návodu cestoviny a podávame s omáčkou. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Lenka J. (ladybirdka) ID 6432 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
OMÁČKY |
Papriková omáčkaPOTREBNÉ PRÍSADY 130 g majonézy, 4 zelené papriky, 10 g kečupu, 5 g octu, soľ, cukor, mleté čierne korenie, worcestrovú omáčku POSTUP PRÍPRAVY Umyté a osušené papriky ponoríme na 3 minúty do rozohriateho oleja. Potom ich vyberieme, stiahneme šupku, očistíme od jadierok a pokrájame na drobné kúsky. V miske dobre rozmiešame majonézu s kečupom, octom, soľou, mletým čiernym korením, worcestrovou omáčkou a nakoniec pridáme pokrájané papriky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Renys F. (renysfashion) ID 74635 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 27.2.2009, 13:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 150 (zobrazuje sa 101-110) | << predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ďalšie >> |