. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > OMÁČKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 150 (zobrazuje sa 101-110)<< predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ďalšie >>

OMÁČKY

Brusnicová omáčka...po mojom a k tomu mozzarellové guľky.



POTREBNÉ PRÍSADY

Možno nie je to klasická brusnicová omáčka, ale jednoducho je presne podľa mojich predstáv: 200g sušených brusníc, 100g kryštálového cukru, 300ml vody alebo brusnicovej šťavy, 1 cibuľa, nastrúhaná kôra z 1 citróna, šťava z 1 pomaranča, 200ml červeného vína, štipka mletého čierneho korenia, štipka zázvoru /ak použijem čerstvý postačí 0,5 ošúpaného koreňa nastrúhať, ak mletý tak asi 1/2 ČL/, 1ČL Solamylu

POSTUP PRÍPRAVY

Do hrnca dáme sušené brusnice, zasypeme cukrom, zalejeme vodou alebo brusnicovou šťavou a povaríme cca 10 minút. Cibuľu ošúpeme, nadrobno nasekáme a pridáme k brusniciam spolu s vínom a varíme ďalších 10 minút. Potom prilejeme pomarančovú šťavu, pridáme citrónovú kôru a krátko povaríme. V troške vody rozmiešame Solamyl, prilejeme k omáčke a necháme prevrieť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (6) posledné: 10.1.2014, 18:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Omáčka Sweet chilli a paradajky



POTREBNÉ PRÍSADY

200 g krájaných paradajok v konzerve, Červená cibuľa, Bazalka, Petržlenová vňať, Soľ, olej, 5 lyžíc sladkej chilli omáčky

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľku si pokrájame a udusíme do mäkka na oleji. Pridáme paradajky, 5 lyžíc Sladkej chilli omáčky a dusíme 10 minút tak, aby sa voda trochu odparila. Dochutíme soľou a bylinkami (my sme použili bazalku, petržlen). Podávame teplú alebo za studena k jedlám z hydiny, z bravčového mäsa, hovädzieho mäsa alebo podľa chuti k čomukoľvek.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Denis Č. (adec01) ID 164460 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 23.1.2011, 21:43 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Boloňská omáčka



POTREBNÉ PRÍSADY

Mleté mäso ( hovädzie-bravčové) Kečup Paradajkový pretlak Oregano Rozmarín Vegeta Olej Zeler Mrkva Červené víno ( môže,nemusí) Voda

POSTUP PRÍPRAVY

Do hrnca dáme olej na ktorom osmahneme mleté mäso,väčšie kúsky porozbíjame vareškou...Podlejeme vodou a dusíme cca 30 minút...
Nastrúhame na trcku tak 3-4 mrkvy a 1/4 buľvového zeleru...( ja si to uľahčujem a pomixujem mrkvu aj zeler v mixéri)
Túto zmes pridáme k udusenému mäsku a pridáme aj rozmarín a oregano ( nie moc ešte sa bude dochucovať nakonci) a prilejeme ešte trochu vody...necháme podusiť ďaľšiu polhodinku...
Sem tam premiešať
Potom pridať paradajkový pretlak a kečup,trochu podusiť a pridať vegetu podľa chuti, rozmarín, oregano,soľ...
Skúsiť mäso či je mäkké, ak nie ešte podusiť...
Ak je moc vody nechať odpariť vodu a doliať červené víno a ešte 10 minút povariť...
Odstaviť zo sporáka...

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Petra H. (Ciaobellka) ID 314389 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 4.8.2015, 7:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Tuniaková omáčka (k cestovinám) podľa Martina :-)



POTREBNÉ PRÍSADY

3 konzervy tuniaka v oleji, 1 veľká konzerva kukurice, 1 stredná cibuľa, 250 ml smotany na šľahanie, 2 tavené syry Bambino, vegeta, čierne korenie, soľ, olej

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu pokrájame na drobno a na oleji do zlatista opražíme. Pridáme všetky konzervy tuniaka a konzervu kukurice. Chvíľu opečieme a pridáme smotanu, počkáme kým sa zohreje aby sa syr dobre roztopil. Pridáme oba tavené syry a dobre zamiešame. Dochutíme čiernym korením, vegetou a soľou. Dobrú chuť. :-)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Katarinka B. (Katarinka Brnka) ID 210373 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 11.8.2011, 15:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Kuracie prsia zo syrovou omackou



POTREBNÉ PRÍSADY

1Kg kuracich prs,olej,sol,korenie Omacka : Kusok masla,3dc mlieka250 ml smotana na slahanie 30-33%,1strucik cesnaku,sol,korenie,vegetu,banbino v crievku,2ks karicka trojholnik,1/2pol camembert,20dkg tehla syr,

POSTUP PRÍPRAVY

Kuracie prsia si umyjeme pripadne obrezeme a prekrojime kazde prso na polku. Potom ho posolime a okorenime ,ale iba tak jemnucko. Vlozime ho do panvice z vriacim olejom. Osmazime z oboch stran tak cca 5 minut aby nebolo surove...Osmazene si dam bokom na tanier. Ked uz mam vsetko maso spravene,tak do vypeku kde som robila masko vlejem 3 dc mlieko zo smotanou.Do nho si dame vsetky syry.Camembert polovicku si nastruham tak isto ako aj tehlu .Nechame to vsetko rozpustit a dochutime solou,cesnak pretlaceny,korenie a vegetu vsetko iba troska.Ja ju aj mixujem ponornym aby to bolo take kremove.Na zaver hodime kusok masielka na zjemnenie.Ked nam uz vrie tak hotovo .Dobru chut :*

Najlepsie k tomu chutia opekane zemiaky...

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

zuzana martináková (zetenka) ID 130725 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 17.6.2014, 12:17 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

majonéze



POTREBNÉ PRÍSADY

na 1 vajce- uvarené na tvrdo 1 dcl mlieka pasteriované 1 kslá uhorka, 1 cibula, olej horčica sol, korenie, vegeta

POSTUP PRÍPRAVY

Vajce uvarené natvrdo ošúpeme nakrájame do mixéra, pridáme 1 dcl mlieka spolu mixujeme, potom prídavame postupne cibulu, uhorku, horčicu, všetko spolu zmixujeme počas mixovanie pomaly lejeme olej.Oleja dáme podla toho akú hustú chceme mať majonézu. Ochutíme solou, vegetou a mletým čiernym korením.Netreba zabudnúť na to, že ingrediencie musia mať rovnakú teplotu, inak sa može stať, že sa majonéza odsekne.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Katarina K. (tutumutu) ID 22617 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

INDICKÉ CHATNI (čítaj čatný)



POTREBNÉ PRÍSADY

6 jabĺk; 5 rajčín (môžu byť aj s konzervy); 5 cesnakov; 1 cibuľa; 1 lyžica horčice; štipku želírovacieho cukru; trochu octu podľa chuti; po lyžičke: kari, škorica, kardamón, zázvor, klinček a soľ.

POSTUP PRÍPRAVY

Do hrnca dáme asi 1 cm vody, jablká, rajčiny, cibuľu a dusíme do mäkka. Potom pretlačený cesnak, horčicu, kereniny, cukor, ocot a necháme prevrieť a naplníme do pohárov. Po vychladnutí dáme poháre do chladničky. Vydrží 3 týždne. Podáva sa k prírodným rezňom zo zemiakmi. Naše deti to ľúbia aj s hranolkami.
Exotické, ale chutné.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Jana L. (jani55) ID 3214 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 28.10.2007, 9:22 | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

bbq omacka



POTREBNÉ PRÍSADY

feniklove semienka,olej cesnak,salotka,kecup,sojova omacka,hnedy cukor,med,cili papricka

POSTUP PRÍPRAVY

na suchej panviv si oprazime feniklove semienka,pridame nadrobno nasekany cesnak,salotku a cili.prilejeme olej,pridame kecup,sojovu omacku,cukor a med.chvilu povarime a je hotovo.touto omackou mozme potierat masko pri grilovani.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

denisa r. (belesek) ID 69182 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Paradajková omáčka



POTREBNÉ PRÍSADY

1 ks cibuľa 2 strúčiky cesnaku 1 ks paprika 3 PL paradajkového pretlaku 2 sladkokyslé uhorky 2 klinčeky kúsok škorice cukor citrónová šťava soľ olej 250 ml zeleninového vývaru 1 KL maizeny petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

ku cestovinkám.
postup:
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme posekaný cesnak, pásiky papriky a paradajkový pretlak. Zmes za stáleho miešania chvíľu dusíme, potom zalejeme vývarom, osolíme.
Pridáme klinčeky, škoricu a nadrobno pokrájané uhorky.
Premiešame a chvíľu povaríme.
Omáčku zahustíme maizenou rozmiešanou v troche vody, dochutíme cukrom a šťavou z citróna.

Uvaríme si v osolenej vode podľa návodu cestoviny a podávame s omáčkou.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Lenka J. (ladybirdka) ID 6432 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

OMÁČKY

Papriková omáčka



POTREBNÉ PRÍSADY

130 g majonézy, 4 zelené papriky, 10 g kečupu, 5 g octu, soľ, cukor, mleté čierne korenie, worcestrovú omáčku

POSTUP PRÍPRAVY

Umyté a osušené papriky ponoríme na 3 minúty do rozohriateho oleja. Potom ich vyberieme, stiahneme šupku, očistíme od jadierok a pokrájame na drobné kúsky. V miske dobre rozmiešame majonézu s kečupom, octom, soľou, mletým čiernym korením, worcestrovou omáčkou a nakoniec pridáme pokrájané papriky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Renys F. (renysfashion) ID 74635 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 27.2.2009, 13:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 150 (zobrazuje sa 101-110)<< predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu