. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > POLIEVKY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 101-110)<< predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,126 ďalšie >>

POLIEVKY

Krémová dubáková polievka


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

250-300 g dubákov, 50 g masla, 1 liter mlieka, šľahačková smotana, 2 PL hladkej múky, malá cibuľa (veľkosti vlašského orecha), soľ, mleté korenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Dubáky si očistíme a nakrájame na plátky. Cibuľku nakrájame na jemno a dáme podusiť na maslo a lyžicu oleja (olej sa pridáva aby sa maslo neprepálilo). Pridáme dubáčiky a dusíme do mäkka (cca 10 min). Ochutíme mletým korením a soľou, prípadne solčankou. Zalejeme mliekom. V šálke si v mlieku rozhabarkujeme hladkú múku a ked začne mlieko vrieť za stáleho miešania vlejeme zátrepku (mlieko s hladkou múkou). Necháme cca 5 min prevrieť a na záver vlejeme šľahačkovú smotanu, rozmiešame a počkáme kým začne vrieť. Hneď odstavíme a polievku rozmixujeme do hladka najlepšie ponorným mixérom. Polievka je jemná krémová s lahodnou, jedinečnou a nenapodobiteľnou chuťou dubákov.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)

Eva A. (Eviana) ID 114156 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) posledné: 18.8.2010, 17:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

šošovicová z Nórska



POTREBNÉ PRÍSADY

olej, cibuľa, cesnak, mrkva, šošovica, vývar/ bujón, biele víno, pór, paradajkový pretlak, soľ a čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Keď som bola v Osle toto nám na obed navarila kamarátka nórka a veľmi mi zachutila šošovica aj na iný spôsob ako ju len my doma poznáme. Je trochu hustejšia ale veľmi dobrá. Neudávala som presné množstvá keďže to záleží aj od veľkosti hrnca, prípadne či to budú jesť aj malé deti alebo nie.

1. Na oleji si do sklovita opražíme 2-3 na jemno nakrájané cibule, potom pridáme nakrájaný alebo pretlačený cesnak (2-3strúčiky) a ešte popražíme.
2. Pridáme nastrúhanú mrkvu (strúham ju vždy na tom hrubom strúhadle) a spolu s cibuľou a cesnakom trochu popražíme.
3. Pridáme šošovicu, zalejeme vývarom, prípadne vodou a hodíme kocku bujónu. Pridáme biele víno, ja zvyčajne dávam tak deci, ale opäť kto má ako rád, prípadne či to budú jesť aj deti alebo nie ale zase ono sa vyparí. Necháme polievku variť kým šošovica nie je takmer hotová.
4. Tesne pred dovarením pridáme na kolieska nakrájaný pór. Necháme to všetko spolu prevariť aby pór zmäkol a nakoniec pridáme paradajkový pretlak a dochutíme soľou a korením. Prevaríme a hotovo. Dobrú chuť

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Lenka M. (lelem) ID 118880 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) posledné: 14.5.2016, 19:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

BORŠČ najlepší na svete.



POTREBNÉ PRÍSADY

Bravčové kosti,kúsok údeného mäsa,môže byť aj hovädzie mäso/alebo zbytky hydinového či bravčového mäsa/,zeler,petržlen,mrkva,cibuľa,červená repa,kyslá kapusta, 3 PL kečup,/príp.paradajkový pretlak-ja dávam oboje/sladká smotana,nové korenie.Maslo,hl.múku na zápražku.Soľ,vegeta,niekoľko kvapiek magggi.

POSTUP PRÍPRAVY

Na každý boršč a tento zvlášť,je potreba veľké množstvo surovín.Jeho príprava je dosť prácna,takže sa oplatí\r\npripraviť aspoň 5 l tejto výdatnej polievky.Nikdy ho totiž nieje dosť a najviac chutí,kedy sa dojedajú posledné kvapky.\r\n Základom boršču je dobrý mäsový vývar,na ktorý použijeme mäso.Ja používam bravčové kosti,ktoré sa mi nahromadia v mrazničke.Dávam aj kúsok údeného mäsa,bravčového mäsa,alebo údené kosti.Mäso vložíme do studenej vody,osolíme a pomaly varíme asi 3 hod.Akonáhle je vývar hotový mäso vyberieme a odložíme.Bravčové mäso pokrájame a podusíme na cibuli,osolíme ,okoreníme a pridáme ml.červenú papriku./pripravíme si vlastne bravčový perkelt/.Do hotového vývaru pridáme kyslú kapustu,koreňovú zeleninu a nastrúhanú červenú repu.Všetko dobre povaríme.Potom pridáme obraté mäso od kostí a bravčový perkelt.\r\nNakoniec pridáme kečup,maggi.Ak je nutné urobíme si zápražku a pridáme do polievky.Na tanieri ozdobíme lyžicou smotany.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov)

Katarína U. (kacena65) ID 86546 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) posledné: 9.2.2015, 12:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Sobášnica



POTREBNÉ PRÍSADY

500 g farebnej fazule /ja používam tak 300 g a je toho dosť/
500 g kyslej kapusty
4 zemiaky
1 cibuľa
2 lyžice hladkej múky
2 strúčiky cesnaku
250 ml smotany na varenie
Olej
6 zrniečok celeho čierneho korenia
Soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Fazuľu necháme cez noc namočenú vo vode.
Potom ju dáme variť s celým čiernym korením domäkka.
V daľších hrncoch si uvaríme zvlášť prepláchnutú kyslú kapustu a zvlášť očistené zemiaky pokrájané na kocky.
Keď je fazuľa už mäkká, pridáme k nej scedené uvarené zemiaky a uvarenú kapustu.
Dochutíme roztlačeným cesnakom a soľou.
Cibuľu očistíme, pokrájame a opražíme na oleji do sklovita. Hotovú ju pridáme ku kapustovej zmesi.
V smotane si rozhabarkujeme hladkú múku, vlejeme do zmesi a necháme povariť.
Ak je malo slané, tak ešte dosolíme.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)

Martina K. (MataK) ID 8031 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (23) posledné: 5.3.2012, 16:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Kyslá fazuľová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

300g * farebnej fazule -----------------------3ks * zemiakov --------------------------- 3ks * bobkový list -----------------1x * šľahačka ---------------------2 dcl * mlieka ------------------------soľ ------------cukor----------------60g * masla--------------2 až 3 Pl múky-------------ocot------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Vždy keď túto polievku robím , tak sa mi ju podarí uvariť trochu ináč , raz je taká kyslá , inokedy sladko - kyslá a pod. Ale to je na tom najlepšie , ja som hľadala takýto recept , pretože mi pripomína polievku z práce alebo dokonca z reštaurácie ( nie , že by som si fandila -------------dlho mi to trvalo pokým som prišla na tú správnu konzistenciu a chuť ).

POSTUP PRÍPRAVY

Deň vopred si namočíme fazuľu , na druhý deň si ju opláchneme ( niekto ju varí v tej istej vode , ale nám to tak nechutí ) , dáme do hrnca , dolejeme vodu , pridáme bobkový list a dáme variť , keď je polomäkká fazuľa , tak k nej šupneme zemiaky nakrájané na kocky a varíme daľej. Ak máme všetko mäkké , prilejeme šľahačku , mlieko , necháme prejsť varom, osolíme , ocukrujeme , nakoniec si urobíme zásmažku z masla a múky. Po dokončení polievky , ju vypnem a až potom dochutím octom.
Prajem vám dobrúúúú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 93 návštěvníkov)

Eva Š. (eva333) ID 10128 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (23) posledné: 31.1.2019, 18:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Cesnaková polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

maslo * hlávka cesnaku * soľ/vegeta * mletá červená paprika * zemiaky

POSTUP PRÍPRAVY

Na masle si chvíľku orestujeme prelisovaný cesnak, zaprášime mletou červenou paprikou zalejeme vodou, osolíme alebo ovegetíme. Pridáme na kocky popkrájané zemiaky, keď sú mäkké polievka je hotová. Ja zopár zemiakov popučím vidličkou. (Je úžasna v čase chrípok, horučiek, ... )

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov)

Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (23) posledné: 3.1.2016, 23:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Kelová polievka, ako ju robí iba moja maminka :)



POTREBNÉ PRÍSADY

Kel, párky podla vlastneho vyberu, asi 7-8 ks, koreniny (vegeta,majoranka,cierne cele korenie,mlete korenie,magi,sol,červena paprika,chilli, aj bujin mozete dat, zeleninovy aj 2), 4 -5 zemiakov, 2 lyzicky muky, olej a paprika na zaprašku.

POSTUP PRÍPRAVY

Nakrajame parky, osmazime na oleji, medzitym si nakrajame kel, ako chcem, na mensie vacsie, dame k parkom a zalejeme vodu aby apsom 85% kelu bolo pod vodou, pripadame koreniny, okrem majoranky , vsetko podla chuti, podla ruky :), a nechame dusit asi takych 40-50 minut, kym nema polievka farbu a kel nezmekne, mozeme pridat na kocky nakrajane zemiaky a mozeme pripravit zaprašku, do oleja v hrnčeku pridame muky, povarime a pridame cerv.papriku , hned potom pridame do zmesy vodu, pomaly a miesame aby nam nevznikli hrudky.Pridame k polievke, pomaly miesame a pockame kym zovrie a samozrejme kym zemiaky nezmaknu.Je to skvela polievocka ktoru milujem.Maminka ju robievala hlavne v zime, bolo to take pohladenie na zimne pocasie :) ale je skvela kedykolvek, vyskusajte a budete mi pisat aka je skvela :) dobru chut .)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)

Timea S. (Timica) ID 100396 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (19) posledné: 8.2.2015, 17:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Kalerábovo-šampiňónovo-rajčiaková polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

2 stredne veľké kaleráby, 1 cibuľa, 1 konzerva pokrájaných rajčín, 250g čerstvých šampiňónov, olej, soľ, 1 šálka bieleho vína, 1 kocka bio zaleninového bujónu, ml. čierne korenie, 1 KL ml. papriky, 1 KL karí korenia, 1 KL oregana

POSTUP PRÍPRAVY

Dnes som mala chuť na nejakú ľahkú zeleninovú polievku a keďže som včera kúpila kaleráby, rozmýšľala som, ako s nimi naložiť, pretože väčšinou ich zjeme také surové. V jednej kuchárskej knižke som našla túto polievku a s menšími obmenami som ju uvarila, ja síce rajčinové polievky nemusím, ale táto mi veľmi chutila.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (20) posledné: 10.2.2010, 18:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

Mamkina zeleninová polievka



POTREBNÉ PRÍSADY

mrkva (cca 200 g) * kalerab (100 g) alebo zeler (prip.oboje) * cibula (asi stvrtka mensej) * kocka bujonu (zeleninovy alebo slepaci) * 1,5 PL detskej krupice * voda * sol * zelerova/petrzlenova vnat (nemusi byt)

POSTUP PRÍPRAVY

Toto je polievka, ktoru asi vacsina z vas pozna, tak aspon pripomeniem. Je velmi jednoducha a dobra, my ako deti sme ju milovali.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov)

Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (21) posledné: 21.12.2011, 21:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR

POLIEVKY

♥ Krémová cuketová polievočka s opekancami ♥



POTREBNÉ PRÍSADY

2 cukety, zemiaky, maslo, zeleninový bujon, čierne korenie, kyslá smotana, rožky alebo chlebík

POSTUP PRÍPRAVY

Na masielku si popražíme na kocky nakrájané cuketky......zalejeme vodou....pridáme zemiačky....varíme....pridáme zeleninový bujon a čierne korenie.....všetko varíme do mäkka....ked je všetko mäkké, odstavíme a ponorným mixérom vymiešame do hladka.....a hotovo :) nenáročná a jednoduchá polievka, ale pozor.....výnimočná chuť...deťom strašne chutí...

Potom si opečieme na kvapke oleja bud rožteky nakrájané na kocky alebo chlebík....do hotovej polievočky pridáme na tanier kyslú smotanu a opekance....

Dobrú chuť

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 53 návštěvníkov)

Zuzana K. (Zuzana Kováčová) ID 5910 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 13.7.2018, 18:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 101-110)<< predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,126 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu