končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 101-110) | << predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,126 ďalšie >> |
POLIEVKY |
Krémová dubáková polievkaPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 250-300 g dubákov, 50 g masla, 1 liter mlieka, šľahačková smotana, 2 PL hladkej múky, malá cibuľa (veľkosti vlašského orecha), soľ, mleté korenie. POSTUP PRÍPRAVY Dubáky si očistíme a nakrájame na plátky. Cibuľku nakrájame na jemno a dáme podusiť na maslo a lyžicu oleja (olej sa pridáva aby sa maslo neprepálilo). Pridáme dubáčiky a dusíme do mäkka (cca 10 min). Ochutíme mletým korením a soľou, prípadne solčankou. Zalejeme mliekom. V šálke si v mlieku rozhabarkujeme hladkú múku a ked začne mlieko vrieť za stáleho miešania vlejeme zátrepku (mlieko s hladkou múkou). Necháme cca 5 min prevrieť a na záver vlejeme šľahačkovú smotanu, rozmiešame a počkáme kým začne vrieť. Hneď odstavíme a polievku rozmixujeme do hladka najlepšie ponorným mixérom. Polievka je jemná krémová s lahodnou, jedinečnou a nenapodobiteľnou chuťou dubákov. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Eva A. (Eviana) ID 114156 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (20) posledné: 18.8.2010, 17:33 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
šošovicová z NórskaPOTREBNÉ PRÍSADY olej, cibuľa, cesnak, mrkva, šošovica, vývar/ bujón, biele víno, pór, paradajkový pretlak, soľ a čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Keď som bola v Osle toto nám na obed navarila kamarátka nórka a veľmi mi zachutila šošovica aj na iný spôsob ako ju len my doma poznáme. Je trochu hustejšia ale veľmi dobrá. Neudávala som presné množstvá keďže to záleží aj od veľkosti hrnca, prípadne či to budú jesť aj malé deti alebo nie. 1. Na oleji si do sklovita opražíme 2-3 na jemno nakrájané cibule, potom pridáme nakrájaný alebo pretlačený cesnak (2-3strúčiky) a ešte popražíme. 2. Pridáme nastrúhanú mrkvu (strúham ju vždy na tom hrubom strúhadle) a spolu s cibuľou a cesnakom trochu popražíme. 3. Pridáme šošovicu, zalejeme vývarom, prípadne vodou a hodíme kocku bujónu. Pridáme biele víno, ja zvyčajne dávam tak deci, ale opäť kto má ako rád, prípadne či to budú jesť aj deti alebo nie ale zase ono sa vyparí. Necháme polievku variť kým šošovica nie je takmer hotová. 4. Tesne pred dovarením pridáme na kolieska nakrájaný pór. Necháme to všetko spolu prevariť aby pór zmäkol a nakoniec pridáme paradajkový pretlak a dochutíme soľou a korením. Prevaríme a hotovo. Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Lenka M. (lelem) ID 118880 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (20) posledné: 14.5.2016, 19:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
BORŠČ najlepší na svete.POTREBNÉ PRÍSADY Bravčové kosti,kúsok údeného mäsa,môže byť aj hovädzie mäso/alebo zbytky hydinového či bravčového mäsa/,zeler,petržlen,mrkva,cibuľa,červená repa,kyslá kapusta, 3 PL kečup,/príp.paradajkový pretlak-ja dávam oboje/sladká smotana,nové korenie.Maslo,hl.múku na zápražku.Soľ,vegeta,niekoľko kvapiek magggi. POSTUP PRÍPRAVY Na každý boršč a tento zvlášť,je potreba veľké množstvo surovín.Jeho príprava je dosť prácna,takže sa oplatí\r\npripraviť aspoň 5 l tejto výdatnej polievky.Nikdy ho totiž nieje dosť a najviac chutí,kedy sa dojedajú posledné kvapky.\r\n Základom boršču je dobrý mäsový vývar,na ktorý použijeme mäso.Ja používam bravčové kosti,ktoré sa mi nahromadia v mrazničke.Dávam aj kúsok údeného mäsa,bravčového mäsa,alebo údené kosti.Mäso vložíme do studenej vody,osolíme a pomaly varíme asi 3 hod.Akonáhle je vývar hotový mäso vyberieme a odložíme.Bravčové mäso pokrájame a podusíme na cibuli,osolíme ,okoreníme a pridáme ml.červenú papriku./pripravíme si vlastne bravčový perkelt/.Do hotového vývaru pridáme kyslú kapustu,koreňovú zeleninu a nastrúhanú červenú repu.Všetko dobre povaríme.Potom pridáme obraté mäso od kostí a bravčový perkelt.\r\nNakoniec pridáme kečup,maggi.Ak je nutné urobíme si zápražku a pridáme do polievky.Na tanieri ozdobíme lyžicou smotany. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov) Katarína U. (kacena65) ID 86546 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (20) posledné: 9.2.2015, 12:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
SobášnicaPOTREBNÉ PRÍSADY 500 g farebnej fazule /ja používam tak 300 g a je toho dosť/ 500 g kyslej kapusty 4 zemiaky 1 cibuľa 2 lyžice hladkej múky 2 strúčiky cesnaku 250 ml smotany na varenie Olej 6 zrniečok celeho čierneho korenia Soľ POSTUP PRÍPRAVY Fazuľu necháme cez noc namočenú vo vode. Potom ju dáme variť s celým čiernym korením domäkka. V daľších hrncoch si uvaríme zvlášť prepláchnutú kyslú kapustu a zvlášť očistené zemiaky pokrájané na kocky. Keď je fazuľa už mäkká, pridáme k nej scedené uvarené zemiaky a uvarenú kapustu. Dochutíme roztlačeným cesnakom a soľou. Cibuľu očistíme, pokrájame a opražíme na oleji do sklovita. Hotovú ju pridáme ku kapustovej zmesi. V smotane si rozhabarkujeme hladkú múku, vlejeme do zmesi a necháme povariť. Ak je malo slané, tak ešte dosolíme. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) Martina K. (MataK) ID 8031 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (23) posledné: 5.3.2012, 16:46 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Kyslá fazuľová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 300g * farebnej fazule -----------------------3ks * zemiakov --------------------------- 3ks * bobkový list -----------------1x * šľahačka ---------------------2 dcl * mlieka ------------------------soľ ------------cukor----------------60g * masla--------------2 až 3 Pl múky-------------ocot------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Vždy keď túto polievku robím , tak sa mi ju podarí uvariť trochu ináč , raz je taká kyslá , inokedy sladko - kyslá a pod. Ale to je na tom najlepšie , ja som hľadala takýto recept , pretože mi pripomína polievku z práce alebo dokonca z reštaurácie ( nie , že by som si fandila -------------dlho mi to trvalo pokým som prišla na tú správnu konzistenciu a chuť ). POSTUP PRÍPRAVY Deň vopred si namočíme fazuľu , na druhý deň si ju opláchneme ( niekto ju varí v tej istej vode , ale nám to tak nechutí ) , dáme do hrnca , dolejeme vodu , pridáme bobkový list a dáme variť , keď je polomäkká fazuľa , tak k nej šupneme zemiaky nakrájané na kocky a varíme daľej. Ak máme všetko mäkké , prilejeme šľahačku , mlieko , necháme prejsť varom, osolíme , ocukrujeme , nakoniec si urobíme zásmažku z masla a múky. Po dokončení polievky , ju vypnem a až potom dochutím octom. Prajem vám dobrúúúú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 93 návštěvníkov) Eva Š. (eva333) ID 10128 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (23) posledné: 31.1.2019, 18:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Cesnaková polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY maslo * hlávka cesnaku * soľ/vegeta * mletá červená paprika * zemiaky POSTUP PRÍPRAVY Na masle si chvíľku orestujeme prelisovaný cesnak, zaprášime mletou červenou paprikou zalejeme vodou, osolíme alebo ovegetíme. Pridáme na kocky popkrájané zemiaky, keď sú mäkké polievka je hotová. Ja zopár zemiakov popučím vidličkou. (Je úžasna v čase chrípok, horučiek, ... ) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov) Mirka M. (Myrca) ID 22115 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (23) posledné: 3.1.2016, 23:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Kelová polievka, ako ju robí iba moja maminka :)POTREBNÉ PRÍSADY Kel, párky podla vlastneho vyberu, asi 7-8 ks, koreniny (vegeta,majoranka,cierne cele korenie,mlete korenie,magi,sol,červena paprika,chilli, aj bujin mozete dat, zeleninovy aj 2), 4 -5 zemiakov, 2 lyzicky muky, olej a paprika na zaprašku. POSTUP PRÍPRAVY Nakrajame parky, osmazime na oleji, medzitym si nakrajame kel, ako chcem, na mensie vacsie, dame k parkom a zalejeme vodu aby apsom 85% kelu bolo pod vodou, pripadame koreniny, okrem majoranky , vsetko podla chuti, podla ruky :), a nechame dusit asi takych 40-50 minut, kym nema polievka farbu a kel nezmekne, mozeme pridat na kocky nakrajane zemiaky a mozeme pripravit zaprašku, do oleja v hrnčeku pridame muky, povarime a pridame cerv.papriku , hned potom pridame do zmesy vodu, pomaly a miesame aby nam nevznikli hrudky.Pridame k polievke, pomaly miesame a pockame kym zovrie a samozrejme kym zemiaky nezmaknu.Je to skvela polievocka ktoru milujem.Maminka ju robievala hlavne v zime, bolo to take pohladenie na zimne pocasie :) ale je skvela kedykolvek, vyskusajte a budete mi pisat aka je skvela :) dobru chut .) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) Timea S. (Timica) ID 100396 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (19) posledné: 8.2.2015, 17:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Kalerábovo-šampiňónovo-rajčiaková polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 stredne veľké kaleráby, 1 cibuľa, 1 konzerva pokrájaných rajčín, 250g čerstvých šampiňónov, olej, soľ, 1 šálka bieleho vína, 1 kocka bio zaleninového bujónu, ml. čierne korenie, 1 KL ml. papriky, 1 KL karí korenia, 1 KL oregana POSTUP PRÍPRAVY Dnes som mala chuť na nejakú ľahkú zeleninovú polievku a keďže som včera kúpila kaleráby, rozmýšľala som, ako s nimi naložiť, pretože väčšinou ich zjeme také surové. V jednej kuchárskej knižke som našla túto polievku a s menšími obmenami som ju uvarila, ja síce rajčinové polievky nemusím, ale táto mi veľmi chutila. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (20) posledné: 10.2.2010, 18:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Mamkina zeleninová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY mrkva (cca 200 g) * kalerab (100 g) alebo zeler (prip.oboje) * cibula (asi stvrtka mensej) * kocka bujonu (zeleninovy alebo slepaci) * 1,5 PL detskej krupice * voda * sol * zelerova/petrzlenova vnat (nemusi byt) POSTUP PRÍPRAVY Toto je polievka, ktoru asi vacsina z vas pozna, tak aspon pripomeniem. Je velmi jednoducha a dobra, my ako deti sme ju milovali. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 42 návštěvníkov) Janik G. (janicekBJ) ID 61360 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (21) posledné: 21.12.2011, 21:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
♥ Krémová cuketová polievočka s opekancami ♥POTREBNÉ PRÍSADY 2 cukety, zemiaky, maslo, zeleninový bujon, čierne korenie, kyslá smotana, rožky alebo chlebík POSTUP PRÍPRAVY Na masielku si popražíme na kocky nakrájané cuketky......zalejeme vodou....pridáme zemiačky....varíme....pridáme zeleninový bujon a čierne korenie.....všetko varíme do mäkka....ked je všetko mäkké, odstavíme a ponorným mixérom vymiešame do hladka.....a hotovo :) nenáročná a jednoduchá polievka, ale pozor.....výnimočná chuť...deťom strašne chutí... Potom si opečieme na kvapke oleja bud rožteky nakrájané na kocky alebo chlebík....do hotovej polievočky pridáme na tanier kyslú smotanu a opekance.... Dobrú chuť OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 53 návštěvníkov) Zuzana K. (Zuzana Kováčová) ID 5910 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 13.7.2018, 18:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.252 (zobrazuje sa 101-110) | << predošlé 1,.,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16,.,126 ďalšie >> |