končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 209 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,21 ďalšie >> |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Pečený baklažán s paradajkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 3 stredné baklažány, 1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, rastlinný olej, olivový olej, 500g olúpaných paradajok, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, hrsť bazalky, trocha petržlenovej vňate, 50g slaného syra POSTUP PRÍPRAVY ... opäť som sa nechala inšpirovať receptom Marcela Ihnačáka, ktorý patrí k mojim najobľúbenejším kuchárom keďže varí súčasnú modernú kuchyňu, všetky jeho recepty, ktoré som doteraz skúšala boli výborné - a rovnako ma nesklamal ani tento, ktorý je vhodný či už ako ľahšia večera, alebo ako teplá príloha k rybe či mäsu, alebo aj na studeno ako obloha na bruschettu ...... recept som len jemne upravila podľa mojej chute ... baklažán umyjeme a aj so šupou nakrájame na kolieska hrubé cca 1,5 cm, osolíme z oboch strán a necháme vypotiť cca 20 minút, medzitým sparíme a olúpeme paradajky, ktoré nakrájame na kúsky, rovnako si nakrájame cibuľu a cesnak na drobno ... baklažán po vypotení opláchneme vodou, osušíme papierovou utierkou a nakrájame na kocky veľké cca 2 x 2 cm ... na väčšej panvici dobre rozohrejeme rastlinný olej, a baklažán sprudka opečieme zo všetkých strán, vyberieme na papierové utierky aby odsali prebytočný olej ... na vyčistenú panvicu dáme rozohriať olivový olej, na ktorom orestujeme pokrájanú cibuľu a polovicu cesnaku na slabom ohni, aby cesnak nezhnedol a nezhorkol, pridáme pokrájané paradajky, osolíme, okoreníme a dusíme asi 10 minút ... potom pridáme opečený baklažán a pokrájanú bazalku, dobre premiešame a dusíme ešte 10 minút ... vypneme a pridáme zvyšný pretlačený cesnak a pokrájanú petržlenovú vňať, jemne premiešame, kto chce môže zamiešať ešte kúsok rozdrobeného slaného syra a potom už len vychutnávame túto mňamku ... ja som dozdobila slaným syrom ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Výborné risotto s hráškom a opečenou slaninouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY suroviny a postup je obdobný ako pri mojom recepte na talianske risotto (http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=54582&user=214481) - len vynecháme petržlenovú vňať a naopak po prvom priliatí vývaru pridáme hrášok (ja som mala mrazený) a na konci vmiešame nadrobno pokrájanú a opraženú oravskú slaninu - cca 80-100g ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZVERINA |
Skvelý zajac na cesnakuPOTREBNÉ PRÍSADY 4 stehná zo zajaca (ja som mala dve zadné a dve predné), 1 cibuľa, 6 strúčikov cesnaku, soľ, korenie, cca 150g oravskej slaniny, 1 väčšia mrkva, kúsok zeleru, 1/3 väčšieho petržlenu, olej, 6 guľôčok čierneho korenia, 1 bobkový list POSTUP PRÍPRAVY ... dnes som skúšala - pôvodný recept Zdeňka Pohlreicha som jemne upravila a bolo to výbornéééé, preto posúvam ďalej ... stehná umyjeme, osušíme, prešpikujeme časťou slaniny - 1/3 si necháme do omáčky ... osolíme, okoreníme a zatiahneme na rozpálenom oleji ... vyberieme z panvice, do výpeku dáme na malé kocky pokrájanú koreňovú zeleninu a restujeme do hneda, pred koncom pridáme pokrájanú cibuľu a polovicu pokrájaného cesnaku, orestujeme ... mäso preložíme do pekáča, pridáme orestovanú zeleninovú zmes a nadrobno pokrájanú zvyšnú slaninu, celé korenie a bobkový list, ak máme málo tekutého výpeku podlejeme trochou oleja ... prikryjeme a dusíme do mäkka (mne to trvalo cca 1,5 hodiny) ... po upečení vyberieme ... podávame s prílohou podľa chuti (v originál recepte bola prílohou zemiaková knedľa a špenát, ja som robila zemiakovú kašu) ... polejeme šťavou z výpeku a restovanou zeleninou ... fantastická kombinácia chutí a tá vôňa ..... proste mňaaaam ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 27.1.2016, 16:52 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Zapekaná cuketaPOTREBNÉ PRÍSADY 2 stredné cukety, 2 PL olivového oleja, kôra z 1 citróna, 4-5 strúčikov cesnaku, 3/4 šálky jemne nastrúhaného parmezánu, soľ a čerstvo mleté korenie, bylinky podľa chuti. POSTUP PRÍPRAVY Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pripravíme plech na pečenie, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Cuketu si narežeme na hrubšie štvrtinky (prekrojíme pozdĺžne na polovicu a každú polovicu ešte na polovicu). V malej miske zmiešame olivový olej, citrónovú kôru, cesnak, bylinky a 1/3 parmezánu (cesnakom nešetríme, dodá nám chuť). Cukety si poukladáme na papierom vystlaný plech a pomocou štetca na nich nanesieme cesnakovo - parmezánovú pastu tak, aby bola celá cuketa natretá. Takto natreté cukety ešte posypeme parmezánom, posolíme a okoreníme. Pečieme v rúre cca 25 minút (vrch aj spodok) a potom plech premiestnime na čo najvyššie miesto v trúbe a nastavíme grilovanie z vrchu. Grilujeme ešte niekoľko minút, aby sa nám parmezán sfarbil dozlata. Upečené vyberieme a podávame ešte teplé ... ja som robila ako prílohu k lososovi, ale môžeme papať aj ako samostatné jedlo. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Plnené cuketové plátky - výbornééééPOTREBNÉ PRÍSADY 1 väčšia alebo 2-3 menšie cukety, 80g šampiňónov, 1 natvrdo uvarené vajce, 1 čerstvé vajce, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, vegeta, 1 pečivo z predošlého dňa, 0,5 dl mlieka, posekané bylinky (petržlenová vňať, tymian, oregano, ...), 60g strúhaného syra (odporúčam nejaký voňavý – ementál, parmezán, granu, ...), olivový olej POSTUP PRÍPRAVY ... inšpirácia z časopisu - výborná záležitosť ... takže ideme na to : cuketu umyjeme, osušíme a pozdĺžne nakrájame na čo najtenšie plátky - odporúčam menšie cukety, s väčšou sa mi dosť zle robilo. Šampiňóny očistíme, cca 30g (1 väčší kus) nakrájame nadrobno a opražíme na olivovom oleji, necháme vychladnúť. Zvyšné šampiňóny nakrájame na väčšie kusy a odložíme, neskôr opražíme na oleji a budeme podávať ako oblohu. Rožok nakrájame na drobné kúsky, polejeme mliekom, pridáme pokrájané uvarené vajce a čerstvé vajce, soľ, korenie, posekané bylinky, vegetu, opražené šampiňóny, strúhaný syr a premiešame. Zmes rozdelíme na jednotlivé plátky, každý opatrne zavinieme, konce zachytíme špáradlom, ukladáme do vymastenej zapekacej misy (ak máme menšie cukety použijeme vždy po dva plátky, ktoré čiastočne preložíme cez seba). Zapekáme v rúre vyhriatej na cca 190-200°C asi 25 – 30 minút, pred koncom na cca 5 minút vložíme pod gril, predtým môžeme posypať jemne syrom. Podávame so šalátom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 11.12.2015, 19:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MLETÉ MÄSO |
Zapekaná cuketa s voňavým mletým mäsomPOTREBNÉ PRÍSADY 1 väčšia cuketa, cca 600 g mletého mäsa (zmes hovädzieho a bravčového), soľ, čerstvé mleté korenie, 1 vajce, 2 mladé cibuľky aj s vňaťou, cca 3 cm kúsok čerstvého zázvoru - očistený a nastrúhaný, čerstvé bylinky - napr. rozmarín, tymian, oregano, bazalka, tvrdý syr na zapečenie (plátkový alebo vcelku), olej na mastenie pekáča POSTUP PRÍPRAVY ... jednoduché, rýchle a chutné ... cuketu dobre umyjeme a nakrájame aj so šupou na cca 1,5 cm hrubé kolieska, stred vyrežeme alebo vypichneme okrúhlou vykrajovačkou, jemne osolíme a okoreníme ... z ostatných surovín (okrem oleja a syra) zarobíme plnku, ktorou naplníme jednotlivé krúžky ... pečieme vo vyhriatej rúre na 190°C cca 30 minút, následne na každý kopček mäsa dáme plátok syra (ja som nemala plátkový, tak som dala po 2 pásiky z váženého) a zapečieme ešte cca 5 minút ... podávame s prílohou podľa chuti (zemiaková kaša, šalát, chleba, ...) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 4.8.2015, 9:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HOVÄDZIE MÄSO |
Krehká hovädzia roštenka s voňavou omáčkouPOTREBNÉ PRÍSADY 4 ks hovädzej roštenky, 2 PL bravčová masť, 1 cibuľa, 3 plátky oravskej slaniny, 2,5 dl suchého červeného vína, 2,5 dl vývaru, 2 PL slivkového lekváru (ja dávam domáci v rúre pečený so štipkou rumu), soľ, korenie, celé korenie, borievky, 1 plátok masla POSTUP PRÍPRAVY ... mäsko jemne naklepeme, okoreníme a vo väčšom hrnci alebo panvici opečieme na rozpálenej bravčovej masti aby sa mäso zatiahlo ... vyberieme von, na výpeku opečieme nadrobno pokrájanú slaninu a následne aj nadrobno pokrájanú cibuľu, vložíme späť mäso ... podlejeme 2 dl červeného vína, necháme odpariť alkohol, prilejeme vývar, pridáme soľ, celé korenie, borievky, bobkový list a slivkový lekvár, premiešame a necháme dusiť do mäkka (doba dusenia záleží od kvality mäsa - mne sa dnes podarilo kúpiť odležané, ktoré nebolo treba dlho dusiť len asi 15 - 20 minút - ak je mäso úplne čerstvé, bude to trvať dlhšie) ... keď je mäso mäkké vyberieme ho von, vyberieme bobkový list a omáčku dochutíme zvyšným vínom a ešte štipkou lekváru a necháme prevrieť na silnom plameni asi minútku, potom stiahneme plameň na minimum, pridáme plátok masla, ktorý nám omáčku zjemní a zahustí, vypneme a môžeme podávať (kto chce môže omáčku premixovať na jemno,prípadne prepasírovať) ... výborná chuť ... mňaaam ... prílohu každý podľa chuti, ja som robila zemiakovú kašu ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) KOMENTÁRE (2) posledné: 9.2.2020, 6:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYBY A DARY MORA |
... losos s cuketkou a slaným syromPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY losos, soľ, korenie, maslo, rasca, cuketa, bylinky (tymián, rozmarín, bazalka), cesnak, slaný syr ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (1) posledné: 8.7.2015, 21:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
... domáca pepermintová zmrzlinka s tmavou čokoládouPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 33% smotana, tmavá čokoláda, pepermintový extrakt ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
... najúžasnejší kysnutý koláč ... nadýchaný s chrumkavou posýpkouPOTREBNÉ PRÍSADY 2 šálky mlieka, 1/2 šálky oleja, 1/2 šálky kryštálového cukru, 1 balíček sušeného droždia, 4 a pol šálky hladkej múky, 1/2 ČL sódy, 1/2 ČL prášku do pečenia, 1/2 ČL soli ... na posýpku : cca 40g zmäknutého masla, za 2 hrste ovsených vločiek jemne mletých, cca 2 PL celozrnnej múky, 2 PL hnedého cukru a 1 CL škorice alebo korenia na jablkový závin POSTUP PRÍPRAVY ... hľadala som kysnuté cesto so sušeným droždím, nakoľko som iné doma nenašla a objavila som toto úžasné cesto, ktoré síce nebolo pôvodne určené priamo na liaty kysnutý koláč - ale riskla som to a výsledok je fantastický ... koláčik je ľahučký ako obláčik ... vyskúšajte ... v menšom hrnci zohrejeme mlieko, olej a cukor, kým sa cukor nerozpustí (trvá to len pár minút) ... necháme vychladnúť pokiaľ nebude mlieko vlažné ... následne mlieko vlejeme do veľkej misy, kam sme dali 4 šálky múky a droždie ... cesto vymiesime varechou a necháme zakryté kysnúť 1 hodinu ... po hodine prisypeme zvyšok múky (t.j. pol šálky), prášok do pečiva, sódu a soľ. Všetko znova zmiesime a vylejeme na pekáč vymastený olejom a naolejovanými rukami roztiahneme po plechu (z tejto dávky mi vyšiel 1 klasický veľký pekáč a 1 malý cca 30 cm x 20 cm) ... uložíme ovocie (ja som dala višne, ríbezle, maliny, čučoriedky a zopár mirabeliek) ... posypeme posýpkou ... pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 25 - 30 minút ... pokiaľ nie je vrch jemne do zlatista upečený ... koláčik je fantastický ... vrelo odporúčam OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov) KOMENTÁRE (10) posledné: 8.8.2015, 6:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 209 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,21 ďalšie >> |