končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
Celkom: 1.149 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,115 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Tekvicovo - nutelový chlebíček.POTREBNÉ PRÍSADY Začína jeseň a ja som sa akosi spontánne preorientovala na koláčiky, ktoré mi ju pripomínajú. Navyše ponuka tekvíc je bohatá, tak prečo ju nevyužiť aj nasladko. V kombinácii s čokoládou je neodolateľná a ešte k tomu štipka korenín. ***1 3/4 šálky hladkej múky, 1 šálka kryštálového cukru, 1 ČL sódy bikarbóny, 1 ČL kypriaceho prášku, ½ ČL soli, 1 ČL mletej škorice, ½ ČL ml. muškátového orieška, ½ ČL mletého klinčeka, 2 vajcia, 1 šálka tekvicového pyré, ½ šálky rozpusteného masla, 1/3 šálky mlieka, 2 ČL vanilkovej esencie, ½ šálky nasekanej čokolády alebo čokoládových kvapiek, ½ šálky mierne rozpustenej Nutelly... POSTUP PRÍPRAVY Predhrejeme rúru na 175 °C. V miske si zmiešame múku, cukor kypriaci prášok, a všetky koreniny. Urobíme do stredu jamku a rozbijeme vajcia, pridáme tekvicu, maslo, mlieko a vanilkovú esenciu. Dobre premiešame a pridáme nasekanú čokoládu alebo čokoládové kvapky. Formu na biskupský chlebík vystelieme papierom na pečenie a vylejeme doň polovicu cesta, natrieme Nutellu a zalejeme zvyšným cestom, trochu uhladíme a pečieme na 175°C, 60-70 minút. Po vychladnutí vyklopíme a nakrájame... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Mac and cheese...POTREBNÉ PRÍSADY Alebo cestoviny so syrom... taká Americká klasika, ktorú je fajn mať po ruke, keď dochádzajú nápady. 50g masla, 4 strúčiky cesnaku, 50g hladkej múky, 900ml mlieka /určite ho je toľko treba, nie je to preklep:) /, 1 PL kukuričného škrobu, soľ, korenie, prípadne bylinky podľa chuti, 1 kocka kuracieho vývaru, 150g nastrúhaného čedaru, 150g strúhaného parmezánu, 180g mozzarelly a samozrejme 500g suchých cestovín. Na krustu: 1 a 1/2 PL masla a 140g strúhanky. POSTUP PRÍPRAVY Cestoviny uvaríme v osolenej vode do polomäkka a scedíme. Maslo rozpustíme a jemne na ňom opečieme cesnak, zasypeme múkou a zalievame postupne mliekom /odložíme si 1dl bokom/, aby sme získali hustejšiu kašu, pričom stále miešame. Vo zvyšku mlieka rozpustíme kurací vývar v kocke, kukuričný škrob, pridáme ku kaši, osolíme, okoreníme /prípadne pridáme bylinky/, chvíľu povaríme a odložíme bokom. Do omáčky pridáme čedar, 3/4 parmezánu a na kocky nakrájanú mozzarellu. Necháme všetky syry rozpustiť. Zmiešame cestoviny s omáčkou a preložíme do zapekacej misky. Pripravíme si suroviny na krustu: na masle opražíme strúhanku, odložíme bokom a primiešame zvyšný parmezán. posypeme cestoviny a zapekame pod grilom cca 10-15 minút, dozlata. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 1.3.2019, 17:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BRAVČOVÉ MÄSO |
Bravčové medailonky v nivovej omáčke...POTREBNÉ PRÍSADY Jednoduché, rýchle a navyše aj chutné... 800g bravčovej panenky /môžeme nahradiť s karé/, 2 Pl oleja, 2PL masla, 2 šalotky alebo 1 cibuľa, 60ml bieleho vína, 140g Nivy, 180ml smotany na šľahanie, soľ, mleté čierne korenie... POSTUP PRÍPRAVY Mäso umyjeme, osušíme, ak máme panenku tak nakrájame na 2 cm hrubé plátky, ak karé, tak tenšie, jemne a decentne naklepeme, osolíme a okoreníme. Na panvici so zohrejeme olej a 1 PL masla. Potom mäso po častiach opekáme z každej strany 2-3 minúty a opečené odložíme na zohriaty tanier a prikryjeme alobalom. Opečieme ďalšiu várku a tiež odložíme. Vo výpeku rozpustíme zvyšné maslo, zľahka opečieme šalotku alebo cibuľu nadrobno nakráhjanú a po cca 30 minútach zalejeme vínom, popri tom sa varechou snažíme pripečené kúsky oddeliť od dna panvice. počkáme, kým sa víno takmer neodparí a pridáme na kocky nakrájanú Nivu a smotanu. Za stáleho miešania necháme syr úplne roztopiť. Omáčka má byť hladká a hustá.Vrátime opečené mäsko do panvice a necháme ho prehriať. Hotovo, môžeme podávať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Penová k 18-tke...PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY váha 2,9 kg... POSTUP PRÍPRAVY pre môjho syna :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Máša a bart pre dvoch oslávencov...PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY váha 3 kg... POSTUP PRÍPRAVY čokoládový korpus, višňový džem, višne, polovica torty s falošným parížskym krémom, druhá termix plnka, poťah Smarflex velvet a Snow White, postavičky Hmota Top Model... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Jednoduchý penový pás...PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY váha 2,7 kg... POSTUP PRÍPRAVY xxx OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
K jubileu...PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY váha 4 kg... POSTUP PRÍPRAVY orechový korpus, jahodový džem, mascarpone krém, jahody, krém - tvarohový s bielou čokoládou, ozdoby Smarflex Flower... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (4) posledné: 23.10.2018, 19:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Svadobná penová podkova...PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY váha 3 kg... POSTUP PRÍPRAVY ruže z hmoty Top model... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (2) posledné: 23.10.2018, 19:07 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Mimoni...PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY váha 4,1 kg... POSTUP PRÍPRAVY piškóta, marhuľový džem, gaštanový krém, poťah Smarflex Velvet + Snow White, ozdoby hmota Top model... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
TORTY |
Na birmovku...PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY váha 3,1 kg... POSTUP PRÍPRAVY čokoládový korpus, falošný parížsky krém karamelový a penový plát, poťah a ozdoby Smarflex Velvet... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 7.10.2018, 20:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.149 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,115 ďalšie >> |