končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 105 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >> |
HUBY |
Hubová paštétaPOTREBNÉ PRÍSADY pre 6 osôb Potrebujeme: • 200 g čerstvých šampiňónov • 150 g lesných húb (aj mrazených) • 150 g uvarených kuracích pŕs • 1 väčšiu cibuľu • 70 g uvarenej ryže • 80 g prerastenej údenej slaniny • 2 vajcia • mleté čierne korenie • soľ • sušený tymian • lístky čerstvého tymianu • lístky poľného šalátu • 4 plátky anglickej slaniny • olej POSTUP PRÍPRAVY Postup: 1. Na mäsovom mlynčeku pomelieme 160 g šampiňónov, lesné huby a vychladnuté kuracie prsia. 2. Zvyšnú časť šampiňónov pokrájame na plátky, ktoré ores¬tujeme v panvici na oleji. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji spolu s nakrájanou slaninou. Po vychladnutí všetko spolu s ry¬žou a vajciami pridáme k pomletej mase. Vmiešame orestované plátky šampiňónov, podľa chuti posolíme, ochutíme mletým čiernym korením, sušeným tymianom a spolu premiešame. 3. Okrúhlu paštétovú formu vyložíme plátkami slaniny. Naplníme plnkou a vo vodnom kúpeli varíme 90 minút. Vychladnutú paštétu vyklopíme, nakrájame, ozdobíme lístkami čerstvého tymianu a poľného šalátu. Podávame s celozrnným pečivom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Eva J. (babulka2512) ID 48979 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
*♥*Hlivovo-fazuľový paprikáš*♥*POTREBNÉ PRÍSADY 0,5 kg hlivy (môže byť samozrejme i viac), veľká cibuľa, 1 konzerva fazule v tomate, troška chilli papriky, pol čL drvenej rasce, červená mletá paprika podľa chuti, 2 čL majoránu, trocha vegety, soľ, 4 strúčiky cesnaku, vňať z jarnej cibuľky (alebo iná zelená), kečup, cca 4 - 5 PL oleja POSTUP PRÍPRAVY Cibuľu pokrájame nadrobno a orestujeme na oleji. Pridáme pokrájanú, umytú hlivu, chvíľu miešame a potom prihodíme koreniny a soľ. Trocha podlejeme vodou a prikryté dusíme asi tak 20 minút (závisí od toho, akú máme hlivu; keď je tuhšia, musíme dusiť dlhšie). Keď je hliva mäkká, pridáme celú konzervu tomatovej fazule a necháme spolu podusiť ešte chvíľu, aby sa chute prepojili. Po odstavení z platne pridáme prelisovaný cesnak a pokrájanú vňať. Dochutíme kečupom, vegetou. Podávame s bagetou (ale môžu byť aj zemiaky alebo ryža) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Hlivové melencePOTREBNÉ PRÍSADY Hliva, cibula, 2 mrkve, 1 petrzlen, 1 celer menší aj s vňaťou, 2 zemiaky (nemusia byť)koreniny, cestovinové melence-mrvenička, hubový bujon alebo vegera POSTUP PRÍPRAVY Osmažíme vačšiu cibulu, hlivu nakrájame na kúsky a tiež osmažíme, pridáme soľ, čierne korenie, sladkú papriku, zalejeme vodou tak aby sme to zakryli, pridáme bujon prípadne vegetu,ak chceme so zemiakmi tak teraz šup tam s nimi, podusíme cca 10 min., zeleninu nakrájame na menšie kolieska, pridáme do vývaru, varíme dokedy zelenina nezmäkne, pred dovarením pridáme cca dve hrste melenčekov-mrveničky (ja kupujem nerobím), navrch pridáme celerovú vňať, dochutíme soľ korenie. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Alena N. (alena18) ID 61080 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Šampiňónové prekvapenie na ihlePOTREBNÉ PRÍSADY Rozhodla som sa podeliť s vami o ďalší môj obľúbený recept. Je strašne jednoduchý a veľmi chutný. Môžete si ho spraviť v ktoromkoľvek ročnom období. Čo potrebujete: malé čerstvé šampiňóny, 20dg hydinovej šunky vkuse, 20dg tvrdého syra vkuse, 2 vajíčka, hladká múka, soľ, olej na vyprážanie POSTUP PRÍPRAVY Hydinovú šunku pokrájajte na kocky o veľkosti približne 2×2x1cm. Rovnako pripravte aj tvrdý syr. Šampiňóny umyte. Spolu so šunkou a syrom striedavo napichujte na ihly na ražničí alebo na dlhé špajdle. Z vajíčok, hladkej múky, soli a trošky vody si pripravte stredne husté cestíčko. Ihly do cestíčka namáčajte a hneď vyprážajte v horúcom oleji. Podávajte so zemiakmi a zeleninovým šalátom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Alena M. (Alinka) ID 18244 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Hubová panvicaPOTREBNÉ PRÍSADY 800 g čerstvých húb ( kuriatka , kozáky, atď. ..hlavne take, čo nepúšťajú veľa vody ), 2 strúčiky cesnaku, ocot, olej, 4 cibule, 1 kl práškového cukru, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať. POSTUP PRÍPRAVY Huby, cibuľu , cesnak očistíme a nakrájame. V menšom hrnci zohrejeme olej, pridáme cibuľu, opražíme a dolejeme vodu, ocot, tak aby bola cibuľa zaliata. Primiešame cukor, necháme pol hodiny pobublávať na miernom ohni. Na panvici zohrejeme olej, pridáme huby , osolíme, okoreníme a dusíme domäkka. Cca 5 min. pred dokončením pridáme cesnak, zalejeme cibuľovou omáčkou a necháme prevrieť. Posypeme petržlenovom vňaťou a podávame. Je to fantastické, nezvyčajná chuť. MŇAM ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Marcela F. (mafina4) ID 52861 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Pizza so šunkou a dusenými hubamiPOTREBNÉ PRÍSADY cesto na pizzu, paradajkový pretlak, cesnak, šunka, plátky dusených húb, olivy POSTUP PRÍPRAVY Cesto potreté paradajkovým pretlakom (ochuteným pretlačeným cesnakom), posypte na rezance pokrájanou šunkou, plátkami húb, pokrájanými olivami a upečte v dobre vyhriatej rúre. Podávajte s kečupom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Patrik M. (bepamro) ID 89446 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
hubovy kvet - podla ceskeho MMBPOTREBNÉ PRÍSADY 300g hl mouky,125g tvarohu,PDP.4 lžíce mléka,4 lžíce oleje,1 vejce,1 lžička soli.2 cibule,400g hub,100g tvrdého sýra,100g uzeniny,2 lžíce zakysané smetany,2 lžíce kečupu,sůl,pepř,bylinky.vejce na potření POSTUP PRÍPRAVY Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme chvilku odpočinout.Mezi tim udeláme naplŃ.Houby podusíme na cibulce doměkka,necháme vychladnout.Uzeninu nakrájíme na proužky,sýr nastruháme.Přidáme dušený houby,smetanu ,kečup,sůl,pepř a bylinky(pažitku).Těsto rozválíme na plat cca40x25 a dáme naplŃ.Srolujeme,konce rostříhneme na cca 4 cm proužky(ne dokonce).Potřeme vejcem. Pečeme při180°C cca30 minut. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Dagmar A. (kukuk) ID 448 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
plnena cuketaPOTREBNÉ PRÍSADY pouzila som zemle namocene v mlieku, udusene cerstve huby na cibuli (kto ma kolko rad, ja som dala vela), dve vajcia, sol, korenie, cesnak, podla sezony mozte pridat papriku a paradajku, da to tomu taku mediteralnu prichut... POSTUP PRÍPRAVY vyberieme starsiu cukinu, aby sme vydlabali jadierka, vznikne nam tam jamka, do ktorej nalozime plnku: udusime huby na cibulke, zemle namocime v mlieku - robila som toho dost vela, bolo 6 zemli, na ne dame udusene huby, mozu byt teple, osolime, okorenime, pridame cesnak, dve vajcia, najlepsie rukou spracujeme, naplnime cukinu a sup do rury, piekla som asi 30 minut na 180stupnov, ku koncu mozme posypat struhanym syrom - ja som vynechala, ak nemate huby, mozte zmes urobit s kuracimi pecienkami, ak vam zmes ostane, ze sa nepomesti na cukinu - tak ako mne... tak dajte na pomasteny pekac, vysypany struhankou. DOBRU CHUT! ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Dagmar A. (kukuk) ID 448 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Hubovica s haluškamiPOTREBNÉ PRÍSADY HUBOVICA S HALUŠKAMI 1cibuľa 350g húb 2 zemiaky 250ml smotany na varenie zeleninový vývar mlieko soľ mleté čierne korenie mletá rasca hubové korenie halušky POSTUP PRÍPRAVY Na oleji speníme cibuľku, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, osolíme, pridáme rascu, zalejeme zeleninovým vývarom, vložíme huby a dusíme. Prilejeme smotanu na varenie zmiešanú s múkou a hubovým korením. Na záver pridáme uvarené halušky, môžeme dochutiť bryndzou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Veronika Z. (veroninika) ID 206093 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
HUBY |
Zapečené plnené šampiňónyPOTREBNÉ PRÍSADY šampiňóny, rukola, mletá červená paprika, kukurica, soľ, 2 strúčiky cesnaku, 1 vajce, tvrdý syr POSTUP PRÍPRAVY Šampiňóny očistíme, a odrežeme z nich nožičky, ktoré pokrájame na drobné kocky. Pokrájané šampiňóny zmiešame s pár lístkami nadrobno natrhanej rukoly, surovým vajcom, syrom a cesnakom. Pripravenou zmesou postupne naplníme hlavičky šampiňónov. Dozdobíme podľa chuti a fantázie a upečieme pri teplote 180 stupňov 10-15 minút. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Monika T. (gilmoregirl) ID 233144 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 105 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >> |