. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > HUBY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 105 (zobrazuje sa 91-100)<< predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >>

HUBY

Hubová paštéta



POTREBNÉ PRÍSADY

pre 6 osôb
Potrebujeme:
• 200 g čerstvých šampiňónov
• 150 g lesných húb (aj mrazených)
• 150 g uvarených kuracích pŕs
• 1 väčšiu cibuľu
• 70 g uvarenej ryže
• 80 g prerastenej údenej slaniny
• 2 vajcia
• mleté čierne korenie
• soľ
• sušený tymian
• lístky čerstvého tymianu
• lístky poľného šalátu
• 4 plátky anglickej slaniny
• olej

POSTUP PRÍPRAVY

Postup:
1. Na mäsovom mlynčeku pomelieme 160 g šampiňónov, lesné huby a vychladnuté kuracie prsia.
2. Zvyšnú časť šampiňónov pokrájame na plátky, ktoré ores¬tujeme v panvici na oleji. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji spolu s nakrájanou slaninou. Po vychladnutí všetko spolu s ry¬žou a vajciami pridáme k pomletej mase. Vmiešame orestované plátky šampiňónov, podľa chuti posolíme, ochutíme mletým čiernym korením, sušeným tymianom a spolu premiešame.
3. Okrúhlu paštétovú formu vyložíme plátkami slaniny. Naplníme plnkou a vo vodnom kúpeli varíme 90 minút. Vychladnutú paštétu vyklopíme, nakrájame, ozdobíme lístkami čerstvého tymianu a poľného šalátu. Podávame s celozrnným pečivom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)

Eva J. (babulka2512) ID 48979 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

*♥*Hlivovo-fazuľový paprikáš*♥*



POTREBNÉ PRÍSADY

0,5 kg hlivy (môže byť samozrejme i viac), veľká cibuľa, 1 konzerva fazule v tomate, troška chilli papriky, pol čL drvenej rasce, červená mletá paprika podľa chuti, 2 čL majoránu, trocha vegety, soľ, 4 strúčiky cesnaku, vňať z jarnej cibuľky (alebo iná zelená), kečup, cca 4 - 5 PL oleja

POSTUP PRÍPRAVY

Cibuľu pokrájame nadrobno a orestujeme na oleji. Pridáme pokrájanú, umytú hlivu, chvíľu miešame a potom prihodíme koreniny a soľ. Trocha podlejeme vodou a prikryté dusíme asi tak 20 minút (závisí od toho, akú máme hlivu; keď je tuhšia, musíme dusiť dlhšie). Keď je hliva mäkká, pridáme celú konzervu tomatovej fazule a necháme spolu podusiť ešte chvíľu, aby sa chute prepojili. Po odstavení z platne pridáme prelisovaný cesnak a pokrájanú vňať. Dochutíme kečupom, vegetou. Podávame s bagetou (ale môžu byť aj zemiaky alebo ryža)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

kristína s. (nigina) ID 32120 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Hlivové melence



POTREBNÉ PRÍSADY

Hliva, cibula, 2 mrkve, 1 petrzlen, 1 celer menší aj s vňaťou, 2 zemiaky (nemusia byť)koreniny, cestovinové melence-mrvenička, hubový bujon alebo vegera

POSTUP PRÍPRAVY

Osmažíme vačšiu cibulu, hlivu nakrájame na kúsky a tiež osmažíme, pridáme soľ, čierne korenie, sladkú papriku, zalejeme vodou tak aby sme to zakryli, pridáme bujon prípadne vegetu,ak chceme so zemiakmi tak teraz šup tam s nimi, podusíme cca 10 min., zeleninu nakrájame na menšie kolieska, pridáme do vývaru, varíme dokedy zelenina nezmäkne, pred dovarením pridáme cca dve hrste melenčekov-mrveničky (ja kupujem nerobím), navrch pridáme celerovú vňať, dochutíme soľ korenie.
Dobrú chuť.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Alena N. (alena18) ID 61080 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Šampiňónové prekvapenie na ihle



POTREBNÉ PRÍSADY

Rozhodla som sa podeliť s vami o ďalší môj obľúbený recept. Je strašne jednoduchý a veľmi chutný. Môžete si ho spraviť v ktoromkoľvek ročnom období. Čo potrebujete: malé čerstvé šampiňóny, 20dg hydinovej šunky vkuse, 20dg tvrdého syra vkuse, 2 vajíčka, hladká múka, soľ, olej na vyprážanie

POSTUP PRÍPRAVY

Hydinovú šunku pokrájajte na kocky o veľkosti približne 2×2x1cm. Rovnako pripravte aj tvrdý syr. Šampiňóny umyte. Spolu so šunkou a syrom striedavo napichujte na ihly na ražničí alebo na dlhé špajdle.
Z vajíčok, hladkej múky, soli a trošky vody si pripravte stredne husté cestíčko. Ihly do cestíčka namáčajte a hneď vyprážajte v horúcom oleji. Podávajte so zemiakmi a zeleninovým šalátom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

Alena M. (Alinka) ID 18244 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Hubová panvica



POTREBNÉ PRÍSADY

800 g čerstvých húb ( kuriatka , kozáky, atď. ..hlavne take, čo nepúšťajú veľa vody ), 2 strúčiky cesnaku, ocot, olej, 4 cibule, 1 kl práškového cukru, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať.

POSTUP PRÍPRAVY

Huby, cibuľu , cesnak očistíme a nakrájame. V menšom hrnci zohrejeme olej, pridáme cibuľu, opražíme a dolejeme vodu, ocot, tak aby bola cibuľa zaliata. Primiešame cukor, necháme pol hodiny pobublávať na miernom ohni. Na panvici zohrejeme olej, pridáme huby , osolíme, okoreníme a dusíme domäkka. Cca 5 min. pred dokončením pridáme cesnak, zalejeme cibuľovou omáčkou a necháme prevrieť. Posypeme petržlenovom vňaťou a podávame. Je to fantastické, nezvyčajná chuť. MŇAM

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Marcela F. (mafina4) ID 52861 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Pizza so šunkou a dusenými hubami



POTREBNÉ PRÍSADY

cesto na pizzu, paradajkový pretlak, cesnak, šunka, plátky dusených húb, olivy

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto potreté paradajkovým pretlakom (ochuteným pretlačeným cesnakom), posypte na rezance pokrájanou šunkou, plátkami húb, pokrájanými olivami a upečte v dobre vyhriatej rúre. Podávajte s kečupom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Patrik M. (bepamro) ID 89446 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

hubovy kvet - podla ceskeho MMB



POTREBNÉ PRÍSADY

300g hl mouky,125g tvarohu,PDP.4 lžíce mléka,4 lžíce oleje,1 vejce,1 lžička soli.2 cibule,400g hub,100g tvrdého sýra,100g uzeniny,2 lžíce zakysané smetany,2 lžíce kečupu,sůl,pepř,bylinky.vejce na potření

POSTUP PRÍPRAVY

Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme chvilku odpočinout.Mezi tim udeláme naplŃ.Houby podusíme na cibulce doměkka,necháme vychladnout.Uzeninu nakrájíme na proužky,sýr nastruháme.Přidáme dušený houby,smetanu ,kečup,sůl,pepř a bylinky(pažitku).Těsto rozválíme na plat cca40x25 a dáme naplŃ.Srolujeme,konce rostříhneme na cca 4 cm proužky(ne dokonce).Potřeme vejcem. Pečeme při180°C cca30 minut.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Dagmar A. (kukuk) ID 448 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

plnena cuketa



POTREBNÉ PRÍSADY

pouzila som zemle namocene v mlieku, udusene cerstve huby na cibuli (kto ma kolko rad, ja som dala vela), dve vajcia, sol, korenie, cesnak, podla sezony mozte pridat papriku a paradajku, da to tomu taku mediteralnu prichut...

POSTUP PRÍPRAVY

vyberieme starsiu cukinu, aby sme vydlabali jadierka, vznikne nam tam jamka, do ktorej nalozime plnku:
udusime huby na cibulke, zemle namocime v mlieku - robila som toho dost vela, bolo 6 zemli, na ne dame udusene huby, mozu byt teple, osolime, okorenime, pridame cesnak, dve vajcia, najlepsie rukou spracujeme, naplnime cukinu a sup do rury, piekla som asi 30 minut na 180stupnov, ku koncu mozme posypat struhanym syrom - ja som vynechala, ak nemate huby, mozte zmes urobit s kuracimi pecienkami, ak vam zmes ostane, ze sa nepomesti na cukinu - tak ako mne... tak dajte na pomasteny pekac, vysypany struhankou. DOBRU CHUT!

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Dagmar A. (kukuk) ID 448 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Hubovica s haluškami



POTREBNÉ PRÍSADY

HUBOVICA S HALUŠKAMI 1cibuľa 350g húb 2 zemiaky 250ml smotany na varenie zeleninový vývar mlieko soľ mleté čierne korenie mletá rasca hubové korenie halušky

POSTUP PRÍPRAVY

Na oleji speníme cibuľku, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, osolíme, pridáme rascu, zalejeme zeleninovým vývarom, vložíme huby a dusíme. Prilejeme smotanu na varenie zmiešanú s múkou a hubovým korením. Na záver pridáme uvarené halušky, môžeme dochutiť bryndzou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Veronika Z. (veroninika) ID 206093 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

HUBY

Zapečené plnené šampiňóny



POTREBNÉ PRÍSADY

šampiňóny, rukola, mletá červená paprika, kukurica, soľ, 2 strúčiky cesnaku, 1 vajce, tvrdý syr

POSTUP PRÍPRAVY

Šampiňóny očistíme, a odrežeme z nich nožičky, ktoré pokrájame na drobné kocky. Pokrájané šampiňóny zmiešame s pár lístkami nadrobno natrhanej rukoly, surovým vajcom, syrom a cesnakom.
Pripravenou zmesou postupne naplníme hlavičky šampiňónov. Dozdobíme podľa chuti a fantázie a upečieme pri teplote 180 stupňov 10-15 minút.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Monika T. (gilmoregirl) ID 233144 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 105 (zobrazuje sa 91-100)<< predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu