. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > MÚČNIKY, POHÁRE

Iveta S. (yvett) ID 11052
.
Oblasť: Senica
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 3.2.2007
Naposledy: 22.6.2021 16:37
Aktualizácia: 3.7.2011 20:07
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 22
RODINNÉ FOTOGRAFIE 69
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 146
NÁVODY 0
NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 107 (zobrazuje sa 91-100)<< predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >>

MÚČNIKY, POHÁRE

Nepečená jahodová torta


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

200 g okrúhlych piškót, 800 g tvarohu - použila som Kapucín, 150 g práškového cukru, 500 g jahôd, 2 balíčky vanilkového cukru, 150 ml sľahačkovej smotany, 20 g želatíny, 70 g jahodového džemu, 1 stužovač šľahačky

POSTUP PRÍPRAVY

Polovičné množstvo tvarohu vymiešame s práškovým a 1 vanilkovým cukrom. Zvyšný tvaroh,nakrájané jahody a jahodový džem rozmixujeme. Pridáme vanilkový cukor. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme so stužovačom šľahačky. Spolu so želatínou, ktorú pripravíme podľa návodu, zľahka primiešame do jahodovej masy.
Tortovú formu vyskladáme piškótami, nalejeme jahodovú zmes, znovu pokladieme piškótami a nalejeme tvaroh vymiešaný s práškovým a vanilkovým cukrom. Ozdobíme a dáme stuhnúť do chladničky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 31.7.2009, 12:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Ríbezľový koláč so smotanou



POTREBNÉ PRÍSADY

250 g polohrubej múky, 1/4 sáčku prášku do pečiva, štipka soli, 75 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 125 g masla. Nápň: 750 g ríbezlí, 3 vajcia, 250 ml mlieka, 1 vanilkový cukor, 1 vanilkový puding, 100 g kryštálového cukru, 250 ml smotany na šľahanie, 60 g masla.

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy dáme múku s práškom do pečiva a štipkou soli, pridáme kryštálový a vanilkový cukor, maslo. Dôkladne vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme odpočinúť do chladu minimálne 30 minút odpočinúť.
Medzitým si pripravíme ríbezle. Koláčovú formu vystelieme papierom na pečenie. Z cesta vyvaľkáme guľatý plát, ktorý prenesieme do koláčovej formy - okraje vyvýšime. Mne sa to príliš nedarilo, cesto sa drobilo, tak som ho jednoducho rukou roztlačila - išlo to celkom ľahko. Vajcia rozšľaháme s 3 lyžicami mlieka a vanilkovým pudingovým práškom. Zvyšné mlieko, cukor, smotanu, maslo necháme v hrnci prejsť varom. Pridáme pudingovú zmes, dôkladne vymiešame a odstavíme z plameňa. Ríbezle rovnomerne rozložíme na cesto a zalejeme ich horúcou pudingovou zmesou.
Pečieme pri 170 C zhruba 50 minút.
Po upečení pocukrujeme, dôkladne necháme vychladnúť a krájame na rezy.

Zdroj: časopis Vaříme z roku 2008

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (4) posledné: 20.7.2009, 19:48 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Rozpeky so slivkami a makom



POTREBNÉ PRÍSADY

Prísady na cesto: 250 g hladkej múky, 250 g polohrubej múky, 250 ml mlieka, 42 g droždia, 2 žĺtky, 10 dkg Hery, 6 dkg cukru, 2 PL umu, štipka soli. 1,5 kg sliviek, 20 dkg mletého maku zmiešaného s práškovým cukrom, troška sadla, vajíčko na potretie.

POSTUP PRÍPRAVY

Kysnuté cesto pripravíme obvyklým spôsobom. Kysnúť necháme cca 1 hodinu. Cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti. Plechy vystelieme papierom na pečenie - ja som použila plech na pečenie pizze.
Rozvaľkáme na guľaté koláče asi o priemere 25 - 35 cm. Necháme ešte chvíľku podkystnúť. Medzitým odkôstkujeme slivky a pomelieme mak. Každý jeden koláč obložíme slivkami a posypeme mletým makom zmiešaným s práškovým cukrom podľa chuti. Pokvapkáme roztopeným sadlom alebo maslom. Okraje natrieme rozšľahaným vajíčkom - ja som potrela len roztopeným sadlom.
Pečieme postupne v rúre na 160 C.

Musím konštatovať, že tieto koláče sú vynikajúce - cesto je veľmi vláčne.

Zdroj: český MMB

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 20.7.2009, 19:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

ORECHOVO-TVAROHOVE PITÉ



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 40 dkg hladkej múky, 20 dkg Hery, 6 dkg práškového cukru, 2 žĺtky, 1 kyslá smotana, 1 prášok do pečiva. I.PLNKA: 30 dkg mletých orechov, 10 dkg práškového cukru, troška mlieka, rum podľa chuti. II.PLNKA: 30 dkg tvarohu, 10 dkg práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 vanilkový puding, sneh z dvoch bielkov.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky prísady na cesto spolu zmiesime a vypracujeme hladké cesto. Zabalíme do potravinovej fólie a dáme stuhnúť do chladničky minimálne na 1/2 hodiny. Potom cesto rozdelíme na dva rovnaké diely. Prvý diel cesta vyvaľkáme a prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Rozotrieme prvú plnku: zomleté orechy zmiešame s cukrom a zabaríme horúcim mliekom, pridáme trocha rumu.
Na orechovú plnku natrieme druhú plnku: tvaroh dobre vymiešame s práškovým cukrom, vanilkou, pudingovým práškom a zľahka vmiešame tuhý sneh z dvoch bielkov.
Druhý diel cesta rovnomerne nastrúhame na tvarohovú plnku.
Pečieme v rúre vyhriatej na 190 C.

Koláč je veľmi chutný, objavila som ho na www.dama.cz

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (43) posledné: 19.2.2010, 13:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jabĺčkovo slivkový koláč s kokosovou posýpkou


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

5 väčších jabĺk, 20 Dkg cukru, 4 vajcia, 20 Dkg polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 135 ml oleja, 2 PL kakaa, 1 kávovú lyžičku škorice, 1 kg sliviek. Na posýpku: maslo, hrubá múka, kokos.

POSTUP PRÍPRAVY

Jablká nahrubo nastrúhame, zmiešame s cukrom a vajíčkami, dobre vymiešame. Potom pridáme ostatné ingrediencie. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pokladieme polovičkami sliviek a posypeme kokosovou posýpkou.

Pečieme na 180 stupňoch.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 7.7.2009, 13:20 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Rýchlovka z lístkového cesta


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

1 lístkové cesto, 250 ml šľahačkovej smotany, 500 ml kyslej smotany, 4 celé vajcia, vanilkový cukor, škoricový cukor, 20 Dkg práškového cukru, ľubovoľné ovocie (v mojom prípade to boli nektarinky, jahody, marhule), piškóty.

POSTUP PRÍPRAVY

Lístkové cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu a prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Cesto dáme aj na boky plechu. Pokladieme piškótami (ja som dala kakaové). Ovocie nakrájame na kúsky a husto ním pokladieme cesto s piškótami.

Šľahačkovú smotanu dobre metličkou vymiešame s vajíčkami, pridáme cukor, kyslú smotanu a vanilínový a škoricový cukor. Túto zmes vylejeme na ovocie.

Pečieme krátko pri 180 °C.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

KOMENTÁRE (4) posledné: 29.6.2009, 7:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Tvarohové slimáčiky s lekvárom


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Tento skvelý receptík som objavila na http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=167&t=358&sid=26ae3a03dcf900feb1cadf6b17151a0b. Slimáčiky sú ozaj chutné, tak sa snáď dotyčná pani nenahnevá, že sa s vami oň podelím. Suroviny: 250 g tvarohu, 250 g masla alebo Hery, 300 g polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva (alebo kypriaceho prášku do perníka - ja som dala ten), 1/2 vanilkového cukru, slivkový lekvár. Poleva: 1/4 litrový hrnček práškového cukru, 1 lyžička škorice, cca 1-2 dcl umu.

POSTUP PRÍPRAVY

Maslo (Heru) zmiešame s múkou, do ktorej sme pridali prášok do pečiva (alebo kypriaci prášok do perníku, ako som urobila ja). Pridáme vanilkový cukor. Pani v pôvodnom recepte písala, že ak sa cesto lepí, tak sa nemá pridávať múka, lebo by slimáčiky neboli chutné. Ja som pridávať nemusela, s cestom sa mi pracovalo veľmi dobre. Vypracované cesto dáme do mikroténového sáčika a dáme do chladničky aspoň na pol hodiny, ale môže tam odpočívať aj celú noc. Cesto rozdelíme na dve časti, z každej vyvaľkáme obdĺžnik, ktorý rovnomerne natrieme slivkovým lekvárom. Mne sa lekvár zle natieral, tak som ho dala do kastrólika, pridala za dve lyžice vody a troška rumu a postavila na oheň. A miešala a miešala.
S takýmto lekvárikom už natieranie išlo super. Stočíme do dlhej rolády a ostrým nožom krájame kolieska silné cca 1 cm. Dáme na plech pokrytý papierom na pečenie troška ďalej od seba, lebo pri pečení zväčšia svoj objem. Dáme piecť do vyhriatej rúry a pečieme do svetloružova - ja som piekla na 180 °C.
Medzitým si pripravíme polevu, ktorou po upečení slimáčiky potierame.
Do hrnčeka dáme práškový cukor, rum, škoricu a dobre vymiešame. Poleva nemá byť ani príliš riedka, aby nestekala a ani príliš hustá, lebo by prekryla vzor na slimáčikoch. Akonáhle slimáčikov vytiahneme z rúry, ihneď touto polevou potierame, aby poleva rýchlo zatuhla. Musím povedať, že ja som ich zopár natrela a zopár nie a boli dobré aj tak. Tvorkyňa receptu písala, že najlepšie sú čerstvé, ale že chutia aj vychladené. No u nás sa zjedli hneď, takže to druhé nemám vyskúšané.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (4) posledné: 26.6.2009, 20:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Jogurtová bublaninka s čerešňami


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Ak už tu takýto receptík je, vopred sa ospravedlňujem.... 500 g bieleho jogurtu, 1 kelímok (od použitého jogurtu) polohrubej múky, 1/2 kelímku práškového cukru, 1 vajce, 1 lyžica oleja, 1 lyžica sladkej smotany, 1/2 balíčka prášku do pečiva. 500 g čerešní. Na drobenku: maslo, práškový cukor, polohrubá múka, škoricový cukor.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny vymiešame na hladkú hmotu, ktorú rovnomerne rozotrieme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Poukladáme odkôstkované čerešne a celý povrch posypeme drobenkou. Dáme piecť do mierne vyhriatej rúry na 180 °C.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (11) posledné: 2.6.2009, 20:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

"Košiláčci" a Tvarohovo - lekvárové koláče


PRO INSPIRACI

POTREBNÉ PRÍSADY

Piekla som podľa receptíkov, ktoré som našla na internete a musím povedať, že určite nie posledný krát. http://ivanyazdenka.blog.cz/0804/kosilacci, http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=21215&user=31519.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

MÚČNIKY, POHÁRE

Lupáčiky



POTREBNÉ PRÍSADY

Tento recept mám od svojej kolegyne Ľubky a v našej rodine je veľmi obľúbený. 0,5 kg hladkej múky, 8 kávových lyžičiek kryštálového cukru, 2,5 dcl mlieka, 1 dcl oleja, štipka soli, 5 Dkg kvasníc, 1 vajce na potieranie, mak na posypanie, lekvár na plnenie.

POSTUP PRÍPRAVY

Do misy nasypeme múku, pridáme teplé mlieko, rozdrobené kvasnice (nerobíme klasický kvások) a všetky ostatné suroviny. Dobre vypracujeme a dáme na cca 1 hod. vykysnúť. Potom vyvaľkáme, naplníme lekvárom a tvarujeme buď rožky, alebo môžu byť aj buchty. Povrch natrieme vajíčkom a posypeme celým makom.
Pečieme na 180 °C.

Toto cesto je výborné aj na závin.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 24 návštěvníkov)

KOMENTÁRE (20) posledné: 15.10.2009, 13:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 107 (zobrazuje sa 91-100)<< predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu