končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 23.796 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,2380 ďalšie >> |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Snikersdoodle scones...POTREBNÉ PRÍSADY Keď už neviem, čo by som mojej rodinke ponúkla na raňajky, tak ma zachráni niektorá varianta scones /koláčiky, ktoré potrieme maslom, džemom alebo s jogurtom/. Sú jednoduché a najlepšie chutia čerstvé. Ak sa mi nechce piecť celú várku naraz, tak sa dajú aj neupečené zmraziť. Potrebujeme: 2 šálky hladkej múky, 1/4 šálky kryštálového cukru, 2 ČL kypriaceho prášku, 1/4 ČL sódy bikarbóny, 1/4 ČL soli, 1/2 šálky masla, 1/2 ČL vanilkového extraktu, 1/2 šálky cmaru, 3 ČL mletej škorice... Na posypanie: 1/4 šálky kryštálového cukru, 1 PL mletej škorice... POSTUP PRÍPRAVY 1 šálka = 200ml Rúru predhrejeme na 200°C. V miske si zmiešame cukor a škoricu na posýpku. Vo veľkej mise si zmiešame múku, cukor, kypriaci prášok a sódu bikarbónu, soľ a škoricu. Maslo nahrubo nastrúhame alebo nasekáme na malé kocky /musí zostať stuhnuté/. V druhej miske zmiešame vajcia, cmar, a vanilkový extrakt. Primiešame to k suchým surovinám a pomocou varešky zamiešame. Rýchlo vmiešame aj maslo a premiešame, ale chceme kúsky masla. Cesto rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu rozvaľkáme na pomúčenej doske, preložíme napoly a ešte raz napoly a znovu vyvaľkáme do kruhu na hrúbku 2 cm. Nakrájame na 8 trojuholníkov, ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie blízko vedľa seba /pri pečení sa spoja, ale to nevadí/, posypeme s cukrom zmiešaným so škoricou a pečieme cca 20 minút. To isté zopakujeme s druhou polovicou cesta. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Tekvicové cupcakes so smotanový krémom.POTREBNÉ PRÍSADY Najúžasnejšie cupcakes, ktoré som si na prvý pohľad zamilovala...3/4 šálky masla, 1 2/3 šálky hladkej múky, 2 ČL kypriaceho prášku, 1 ČL soli, 1/2 ČL mletej škorice, 1/2 ČL perníkového korenia, 1 šálka tekvicového pyré /tekvicu olúpeme, nakrájame na kocky a zalejeme vodou len toľko, aby zakrývala tekvicu. Uvaríme do mäkka, precedíme, rozmixujeme s malým množstvom vody/, 1 šálka hnedého cukru, 1/2 šálky kryštálového cukru, 2 vajcia POSTUP PRÍPRAVY 1 šálka = 200ml Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť. Múku zmiešame s kypriacim práškom, soľou, škoricou a perníkovým korením. Vyšľaháme tekvicové pyré s hnedým cukrom, kryštálovým cukrom a vajcami. Prilejeme maslo a prešľaháme. Zamiešame suché prísady. Košíky na muffiny naplníme do 2/3 a pečieme na 160°C, 20-25 minút. Po vychladnutí zdobíme krémom. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CUKROVINKY |
Škoricovo-čokoládové cookies.POTREBNÉ PRÍSADY Aj keď kombinácia škorice a čokolády znie skoro vianočne, tieto sušienky prídu vhod kedykoľvek počas celého roka. Ja som ich piekla na dovolenku do hôr a teda úspech zožali u celej rodinky. Navyše sa skvele nimi dopĺňala energia, ktorú sme strácali na túrach :).xxx 1 šálka kryštálového cukru, 1 šálka hnedého cukru, 220g rozpusteného masla alebo iného tuku, 2 vajcia, 2 ČL vanilkového extraktu, 3 1/2 šálky hladkej múky, 1 ČL sódy bikarbóny, 1/2 ČL kypriaceho prášku, 1 ČL soli, 1 šálka nasekaných pekanových orechov /môžeme nahradiť vlašskými/, 2 šálky nasekanej mliečnej čokolády xxx na "polevu" 1/2 šálky hnedého cukru, 2 PL masla, 1 ČL mletej škorice... POSTUP PRÍPRAVY 1 šálka =200 ml Rúru predhrejeme na 175°C. V miske si vyšľaháme maslo, kryštálový a hnedý cukor na strednej rýchlosti asi 3-4 minútky. Potom pridáme vajíčka a vanilkový extrakt, znovu prešľaháme. Múku zmiešame so sódou bikarbónou, kypriacim práškom a soľou a zamiešame k maslovej zmesi. Vmiešame čokoládu a orechy, dobre premiešame a na plech vystlaný papierom na pečenie kladieme lyžicou malé kôpky /asi 1 1/2 PL na jeden koláčik/, ďalej od seba, aby sa nám nezlepili... Navrch si pripravíme "polevu" - rozpustené maslo zmiešame s hnedým cukrom a škoricou. Každú sušienku potrieme touto zmesou a dáme piecť na 175 °C, cca 12-14 minút. Necháme chvíľu vychladnúť na plechu a skladujeme v uzatvárateľnej nádobke. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 1.8.2018, 17:08 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Kuracie prsia na skaramelizovanej cibuľke s balzamikovo-smotanovou omáčkou.POTREBNÉ PRÍSADY 4 kusy kuracích prs, 3 cibule, 2 ČL balzamikového octu, 1 ČL kryštálového cukru, 125 ml smotany 33%, 125 ml kuracieho vývaru, 1/2 ČL cesnaku v prášku, soľ, ml. čier. korenie, 1/2 Čl čerstvého tymianu, olej POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia umyjeme, podľa potreby očistíme, osušíme, osolíme, okoreníme a posypeme sušeným cesnakom. Cibuľu nadrobno nakrájame. Olej rozpálime v panvici a sprudka opečieme kuracie prsia z oboch strán. Teplotu mierne znížime a opekáme ešte podľa potreby, aby neboli surové, do zlata. Odložíme na teplé miesto. Do výpeku vysypeme cibuľu, ktorú rovnomerne za občasného premiešania opekáme 10-12 minút na slabom plameni.Pridáme najemno nasekaný tymián, cukor a balzamikový ocot, 1-2 minúty povaríme a vlejeme teplý vývar. Teplotu zas zvýšime a varíme ďalšie 2-3 minútky, aby sme zredukovali šťavu. Potom teplotu znížime a pomaly za stáleho miešania prilievame smotanu /mala by byť izbovej teploty, aby sa nám nesekla/ a necháme prejsť varom. Nakoniec vložíme kuracie prsia, ktoré prelejeme omáčkou a necháme prehriať. Podávame so zemiakmi alebo ryžou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Banánovo karamelový koláč...POTREBNÉ PRÍSADY Keď som ho upiekla po prvý krát, zamilovala som sa do jeho chute... sladký, vláčny, šťavnatý. 1 3/4 šálky hladkej múky, ½ PL kypriaceho prášku, ½ ČL mletej škorice, ¼ ČL soli, ¾ zmäknutého masla, 2/3 šálky trstinového cukru, 2 veľké vajcia, 1 šálka pomáganých banánov, 1 ČL vanilkového extraktu, 2/3 šálky nasekaných karameliek, ½ šálky mletých orechov... KARAMELOVÁ POLEVA: ½ šálky masla, 1 šálka trstinového cukru, 1 šálka smotany na šľahanie, 1 ČL vanilkového extraktu, ½ ČL morskej soli... POSTUP PRÍPRAVY 1 šálka = 200 ml V jednej miske si zmiešame múku, kypriaci prášok, soľ a škoricu... V druhej miske si vyšľaháme zmäknuté maslo s cukrom, pridáme vajcia, banány a extrakt... prešľaháme. Vmiešame orechy a karamelky. Vylejeme na menší plech /cca 25x25 cm/ vystlaný papierom na pečenie a pečieme 25-35 minút na 175°C. Po vychladnutí polejeme karamelovou polevou. POLEVA: V hrnčeku rozpustíme maslo, pridáme cukor a necháme skaramelizovať, potom pomaly vlejeme smotanu a necháme prevariť. Do hotového vmiešame soľ. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jahodovo rebarborové crumble...POTREBNÉ PRÍSADY Ak ste si odložili do mrazničky rebarboru, teraz sa zíde. Tento dezert je neskutočne svieži a šťavnatý a a keď sa servíruje s kopčekom zmrzliny, dokonalý na leto... 250g olúpanej rebarbory, 350g čerstvých jahôd, 100g trstinového cukru, 1 vanilkový cukor, 60g bieleho jogurtu...Mrvenička: 100g masla, 75g trstinového cukru, 120g polohrubej múky, 100g mandlí... POSTUP PRÍPRAVY Rúru predhrejeme na 200°C. Stuhnuté maslo nakrájame na kocky, posypeme múkou /alebo suchými keksíkmi zomletými najemno, prípadne najemno zomletými piškótami/ a cukrom, necháme zmäknúť. Rebarboru si nakrájame na tenké plátky, jahody umyjeme odstopkujeme, nakrájame na 1/4 a spolu s rebarborou dáme do misky, zasypeme cukrom a vanilkovým cukrom. Do mrveničky pridáme mandle /plátky alebo zomleté, kto ako chrumkavý výsledok očakáva/ a všetko spolu krátko zmiesime. K rebarborovo-jahodovej zmesi pridáme jogurt a premiešame. Misky na zapekanie /môže byť jedna veľká alebo 6 menších/ si vymastíme maslom a na spodok porozdeľujeme ovocnú zmes aj so šťavou, posypeme mrveničkou a dáme piecť na 200°C, 20-25 minút, povrch musí byť upečený do zlata. Potom crumble necháme vychladnúť a podávame s vanilkovou alebo jahodovou zmrzlinou... prípadne s vychladeným bielym jogurtom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 26.7.2018, 21:47 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Trubičky s vanilkovým krémom...POTREBNÉ PRÍSADY 500 gramov lístkového cesta, 1 vajce... Krém: 700 ml mlieka, 250 ml smotany na šľahanie, 2 vanilkové pudingy, 4 PL kryštálového cukru, 100g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 200g čerstvého krémového neochuteného syra - môže byť aj mascarpone alebo Lučina POSTUP PRÍPRAVY Lístkové cesto na jemne pomúčenej doske rozvaľkáme natenko a nakrájame na cca 2 cm pásy. Tie omotáme okolo trubičiek na šamrole alebo podomácky vyrobených /práve z tých sú robené koláčiky na fotke/ a potrieme vajíčkom, ktoré sme rozmiešali s troškou vody. pečieme na 220°C do zlata, cca 20-25 minút. Necháme vychladnúť a potom cesto stiahneme z trubičiek a naplníme pomocou cukrárskeho vrecúška krémom. Krém si pripravíme vopred: Mlieko, kryštálový cukor a oba pudingy spolu uvaríme a za častého premiešania necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme dotuha. Syr vyšľaháme s práškovým cukrom a prišľaháme vychladnutý puding. Nakoniec zľahka vmiešame šľahačku. Naplnené trubičky necháme niekoľko hodín v chlade a potom posypeme práškovým cukrom... môžeme podávať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 3.3.2020, 11:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Bryndzový granadírPOTREBNÉ PRÍSADY uvarená cestovina - fliačky, uvarené zemiaky, bryndza, kyslá smotana, soľ, korenie, kôpor (alebo iná bylinka), kúsok oravskej slaniny - množstvo podľa počtu stravníkov alebo veľkosti apetítu POSTUP PRÍPRAVY Zmiešame uvarenú cestovinu, uvarené zemiaky, bryndzu rozrobenú s tochou kyslej smotany, ochutíme soľou, korením, posekaným kôprom. Servírujeme ozdobené kúskom opečenej oravskej slaniny. Dobrota. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (6) posledné: 25.7.2018, 22:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Tekvicová nátierkaPOTREBNÉ PRÍSADY (3-4 porcie) : 250g očistená a na jemno postruhaná tekvica, 1 mrkva očistená a na jemno nastrúhaná, 1 šalotka nadrobno pokrajaná (alebo cibuľa), soľ, korenie, 1 ČL udena mletá sladká paprika, 1 PL Kecup alebo paradajkový pretlak + trocha cukru, 1 PL olivový olej, kusok masla, 0,5 dl biele víno (nemusí byť), 1 dl voda, 2 paradajky (bez jadierok) POSTUP PRÍPRAVY Na oleji a masle orestujeme šalotku, mrkvu a tekvicu zbavenú prebytočnej vody, podlejeme 1/2 dl biele víno, 1 dl voda, paradajkový pretlak a cukor alebo kečup, dusíme 10 minut, pridame pokrajanu paradajku, soľ, korenie, papriku, dusime ešte 10 minút - rozmixujeme, v prípade potreby odparime prebytočnú tekutinu alebo necháme vychladnúť na site aby odtiekla. Môzeme dochutiť chilli, strúhaným parmezánom, cesnakom, opečenou sušenou šunkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
RYŽA A CESTOVINY |
Bryndzové risottoPOTREBNÉ PRÍSADY 2 porcie : 120-130 g ryže na risotto (Arborio, Carnaroli, Vialonee), 3 PL olivový olej, 1 väčšia šalotka, cca 1-1,5 dl suché biele víno, zeleninový alebo kurací vývar podľa potreby (cca 1/2 - 3/4 litra), soľ, čerstvo mleté čierne korenie, 60-70 g bryndza (alebo podľa chuti), tenký plátok masla, opečená nadrobno pokrájaná sušená šunka alebo oravská slanina, 1 hrsť posekaná zelená časť lahôdkovej cibuľky POSTUP PRÍPRAVY Na olivovom oleji orestujeme pokrájanú šalotku (dá sa nahradiť aj klasickou cibuľou, ale šalotka má jemnejšiu chuť), pridáme ryžu (neoplachujeme a určite nanehrádzame iným druhom ryže, nedosiahnete krémový efekt), 2-3 minúty za stáleho miešania opekáme, pridáme víno, miešame pokiaľ sa alkohol neodparí a ryža nevsiahne väčšiu časť vína, za stáleho miešania postupne pridávame vývar až do doby, kedy je ryža uvarená "al dente", teda na skus - zvonku je mäkká ale vo vnútri je pevnejší stred. Pokiaľ sa ryža varí, osobitne som si na panvici na kvapke oleja opiekla pokrájanú sušenú šunku. Keď je ryža uvarená, pridala som bryndzu a rozmiešala som ju do hladka, následne som pridala opečenú sušenú šunku, plátok masla a nakoniec posekanú zelenú vňať lahôdkovej cibuľky. Ochutila som korením a soľou (so soľou opatrne, treba chutnať - sušená šunka býva niekedy dosť slaná. Mňam. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 23.796 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,2380 ďalšie >> |