končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
PREKLADANÉ ZEMIAKYPOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, olej, korenie na americké zemiaky, cibuľa, vajcia uvarené na tvrdo, strúhaný tvrdý syr, tavený syr v črievku, párky, špekáčiky, klobáska, slaninka...čo nájdeme v chladničke, celé vajcia, smotana na varenie, rasca, soľ POSTUP PRÍPRAVY Ohňovzdornú misu s poklopom si vytrieme olejom. Očistené zemiaky nakrájame na kolieska a vrstvíme v mise. Navrstvíme prvú vrstvu a posypeme americkým korením...ja už nepoužívam soľ...ďalšia vrstva je plnka-na panvici speníme cibuľu, pridáme nakrájanú párku, klobásku, špekáčiky, slaninku atď. Orestujeme. Polovicu navrstvíme na zemky. Potom príde na rad vajce natvrdo, ktoré sme pokrájali. Znova vrstva zemiakov, americké korenie, plnka, vajce na tvrdo, tavený syr a posledná vrstva zemiakov, americké korenie. Prikryjeme a pečieme dozlatova. Pred dopečením si v smotane rozhabarkujeme vajce, pridáme troška soli, rasce, a strúhaný syr. Polejeme touto zmesou zemky a dopečieme. Je to niečo ako francuzáky...nám veľmi chutia... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
FAZUĽKOVÁ VEČERAPOTREBNÉ PRÍSADY cibuľa, olej, párky, klobása, špekáčiky...salámové zvyšky z chladničky, plechovka fazuľky v paradajkovom náleve. POSTUP PRÍPRAVY Na oleji speníme na drobno nakrájanú cibuľku...máme radi veľa cibule. Pridáme nakrájané párky, klobásku, zvyšky salámy...čo dala chladnička. Všetko pekne orestujeme. Nakoniec zalejeme fazuľkou z plechovky a ešte prehrejeme. Náš ocko si to zvykne ešte dochutiť cesnakovým korením...podávame s pečivom....je to fakt klasa...kto má rád pikantné, môže použiť fazuľku v čili omáčke... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 28.10.2010, 0:29 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
BEZMÄSITÉ JEDLÁ |
FAZUĽKOVÝ PRÍVAROK S PÁRKOMPOTREBNÉ PRÍSADY fazuľkové struky /čerstvé alebo mrazené/, bobkový list, celé korenie, soľ, vegeta dľa chuti, zemiaky, cibuľa, olej, hladká múka, mlieko, smotana na varenie alebo šľahačka, ocot alebo citronová šťava na okyslenie, párky, vajcia na volské oká. POSTUP PRÍPRAVY fazuľkové struky nakrájame na asi 1,5cm kúsky, zalejeme vodou, osolíme, pridáme 3-4 bobkové listy, 5-6 guľočok čieneho celého korenia a varíme do polomäkka. 3-4 zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a pridáme k polomäkkej fazuľke. Varíme, kým zemiaky nezmäknú. V menšom kastroliku si na oleji speníme na drobnučko nakrájanú cibuľu, pridáme hladkú múku a urobíme zásmažku. Zalejeme ju studeným mliekom zmiešaným so smotanou. Miešame, aby sa nezhrčkavela. Nakoniec zásmažku pridáme k fazuľke so zemiakmi a ešte chvíľu povaríme. Podľa potreby dochutíme vegetou. Odstavíme z ohňa a po miernom vychladnutí dochutíme octom alebo citronovou šťavou. Párky nakrájame na tenké kolieska a opečieme na panvici dochrumkava. Takto opečené ich spolu s volským okom navrsvíme na fazuľku priamo na tanieri. Môžme podávať s pečivom alebo chlebíkom. Je to mňamka a strašne rýchlo pripravená. Môj chlap má vždy buľvy za ušami... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 3 (zobrazuje sa 1-3) |