Stanislava O. (oroska) ID 5076 |
|
mimibazar.sk/oroska |
Oblasť: Dunajská Streda |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 24.7.2006 |
Naposledy: 1.7.2023 17:29 |
Aktualizácia: 29.6.2023 18:06 |
|
|
|
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |
POTREBNÉ PRÍSADY
Zelená fazulka -kupujem si v konzerve v LIDL 1balenie (kludne može byť aj čerstvá tu však treba uvariť v osolenej vode zbavenu okrajov cca 700g), strúhanka, maslo, smotana kyslá, smotana sladká (šlahačková) 2-3vajíčka a syr na strúhanie, varianta šunka nasekaná (može i nemusí byť), soľ prípadne vegeta. Zemiaky ako príloha.
POSTUP PRÍPRAVY
Fazulku scedíme zo šťavy nechame odkvapkať, sklennu misu vhodnu do rury vytrieme maslom a vysypeme strúhankou. Na spod vysypeme fazulku, posypeme nasekanou šunkou. Vedla si nastrúhame syr cca 20-30dkg, pridáme vajíčko, smotanu sladku i kyslu (prípadne troška mlieka k tomu ja som dolievala až do misy a troška premiešala kludne može byť aj smotana ešte) a dochutíme solou či vegetou. Touto zmesou zalejeme pripravenu fazulku a zakrytu nechame piecť cca 20min. Na konci trošku odkryjeme a zapečieme povrch cca 10min.. Na povrch možme koli farebnosti nasypať nasekanu petržl.vnatku a poukladať kusky masla ešte pred pečením (nie príliš veľa-kde tu kusoček). Uvaríme si k tomu ako prílohu zemiaky. Je to výborné a v prípade použitia sterilizovanej fazulky super rýchle a vyzera to takto výborne i na pohlad :)
ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
KOMENTÁRE (1) posledné: 7.7.2009, 20:15 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1 (zobrazuje sa 1-1) |